ועדת הכלכלה תדון ביום א' בהרחבת מערך הDTT

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
d1f2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

הישיבה תחל בשעה 14:45 אם לא יהיו עיכובים או דחיות.

בן הגורמים שהוזמנו לישיבה (שאולי תרמז על הערוצים החדשים שיעלו במערך) ניתן למצוא את: רשות השידור, הטלוויזיה החינוכית, חברת רשת, חברת קשת, ישראל 10, ערוץ הכנסת, ערוץ ישראל פלוס, ערוץ המוסיקה , ערוץ ייעודי בערבית, הערוץ הקהילתי, ערוץ IET - ערוץ ישראלי אתיופי, ערוץ הידברות (יהדות וקבלה), ערוצים שמשדרים בכבלים ובלווין, ערוץ הקניות, ערוץ הופ, סלוצקי הפקות (הוט בידור ישראלי).

bporat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

בקיצור - חוץ מערוץ המוזיקה, שום דבר שמישהו שנולד בארץ ירצה לצפות בו....

natm
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

"ערוצים שמשדרים בכבלים ובלוויין" - ?
זה אומר שאפשר להיות אופטימיים?
אני מאוד מקווה שיכניסו איזשהו ערוץ ספורט עם שידורים ישירים.

cnn/fox קשה להאמין שישודרו, אלא אם כן המדינה תשלם להם כסף. אולי bbc שזה ערוץ ממלכתי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

bporat כתב:בקיצור - חוץ מערוץ המוזיקה, שום דבר שמישהו שנולד בארץ ירצה לצפות בו....
...
בדיוק. כל עוד לא פותחים את שוק הטלוויזיה לתחרות, מדובר באחיזת עיניים בלבד (n)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

בטח קברניטי 2 ו-10 חוגגים, הקרטל בחסות המדינה נמשך (n) (n)

pazitush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

ובכל זאת פריצת דרך.... אולי שווה להניף גם בעניין זה שלט עם סלוגן מתאים בהפגנת ה"מליון"...... (W)

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

אני יכול להגיד שאני הרבה יותר ממאוכזב..
הייתי אופטימי , כ"כ האמנתי שזה יכול לנצח את חברות הלווין והכבלים..

eyalgp
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

יצאה חדשה מהועדה?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

בינתיים אושרו חלק מהסעיפים והדיון הופסק ב 6 בערב.
הייתי במקרה אתמול בבית ויצא לי לראות את הדיון בערוץ הכנסת, גם פניתי בדוא"ל ליו"ר הוועדה ח"כ כרמל שאמה הכהן במספר הבהרות טכניות שחשבתי שיש להדגיש בפניו, לא יודע אם יקרא אבל שווה לנסות...
הדיון היה סוער מתמיד ואת הכי הרבה רעש עשתה ח"כ יוליה שמאלוב-ברקוביץ (קדימה) שניסתה להבין כל העת מהיכן יגיע המימון.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4117816,00.html

Brendan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #10 

שאמה: הרחבת מערך עידן+ - מהלך מבורך

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/225402

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

למה הוט ויס בכלל נכחו בדיון?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #12 

asaf23,

כי בעצם מדובר בסוג של תחרות כאשר הם משלמות תמלוגים למדינה מתוך הנחה שאין להן תחרות.

אין ספק שהן צריכות להיות שם, אבל מה שצריך להדאיג אותן זה OTT ולא DTT.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

oferlaor כתב:asaf23,

כי בעצם מדובר בסוג של תחרות כאשר הם משלמות תמלוגים למדינה מתוך הנחה שאין להן תחרות.

אין ספק שהן צריכות להיות שם, אבל מה שצריך להדאיג אותן זה OTT ולא DTT.
...
קודם כל, עד היום ערוצים 2 ו-10 ושפע הערוצים בלווין לא פגעו בכבלים. לא חושב שזה ישתנה בגלל ערוץ המורשת או אפילו ערוץ מסחרי נוסף.

שנית, האם אתה תומך בהשארת המצב בו אין ערוצים פרטיים בישראל? זה לא שוק חופשי. צריך לפתוח את השוק לתחרות.

להוט ויס אין תחרות בשוק הטלוויזיה בתשלום ויש להן מגוון דרכים להתמודד עם הערוצים המסחריים הפתוחים: שידור תכנים איכותיים ועדכניים, שידור באיכות גבוהה, רכישת זכויות שידור לאירועי ספורט מובילים וכו'

בוא ניקח לדוגמא את בריטניה (אני מודע להבדלים בין המדינות), למרות חבילה דיגיטלית רחבה (http://www.freeview.co.uk/Channels) סקאי מצליחה ואף משדרת שני ערוצים ב-DTT.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

בוא ניקח לדוגמא את בריטניה (אני מודע להבדלים בין המדינות), למרות חבילה דיגיטלית רחבה (http://www.freeview.co.uk/Channels) סקאי מצליחה ואף משדרת שני ערוצים ב-DTT
...
asaf23
מדוע אתה חייב לדרוך על יבלות ואז גם לפתוח אותם לחתוך ולפזר קצת מלח :(
איפה אנחנו ואיפה בריטניה בתחום השידור הציבורי החינמי?
אפילו ערוץ HD 1 שאנו ממנים אותו בכספי האגרה נקלט באמצעות YES ו HOT בלבד.

d1f2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #15 

כמו שעופר ציין, מה שמדאיג את HOT ו-yes זה גורמים שיתפסו טרמפ על ה-DTT ויציעו חבילות מורחבות דרך האינטרנט כאשר פרטנר כבר הביעה עניין וניסתה להניע דברים בנושא.
הבקשה של HOT ו-yes היא או שיורידו מהן את המחוייבויות להפיק ב120-160 מיליון שקל הפקות מקור או להטיל הגבלות זהות על השחקנים שירצו להשתמש בתשתית של ה-DTT בתוספת ערוצים / VOD דרך האינטרנט ובכך לגרום להם לא להכנס לתחום (או לגרום להם להפסדים גדולים) מחשש שיצטרכו להשקיע מליוני שקלים בשנה במיזם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #16 

Asaf23

אניחושב שיש מאסה קריטית ותמהיל מסויים שכן יכול לפגוע בכבלים והלויין. המטרה של המדינה צריכה להיות לעודד תחרות טבעית ובריאה. במצב הנוכחי זה לא ממש אפשרי. צריך שינוי די דרמטי בשביל לשנות את המבנה וליצור תחרות משמעותית. לצערי dtt זה לא התשובה לתחרות בריאה בישראל.

לא שאני נגד הרחבת ה dtt, אלא שאני חושב שזה לא התשובה לבעיות עם יס והוט.

מהלך חשוב בהרבה זה הבדיקה החוזרת של הממונה להגבלים עסקיים לבקשתה של יורוקום לאחד את בזק ויס.

אני על הגדר עם ההחלטה הזו. מצד אחד זה אומר שסוף סוף יהיה ליס בסיס כלכלי טוב, מצד שני זה מוציא את בזק כשחקן פוטנציאלי. לשמחתי אני לא זה שצריך להחליט כי זו באמת החלטה קשה. להערכתי יאשרו את הבקשה (זה גם המגמה של הממונה בשנה האחרונה, ע״ע ניופאן רוכשת את סמליין).

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

oferlaor כתב:Asaf23

אניחושב שיש מאסה קריטית ותמהיל מסויים שכן יכול לפגוע בכבלים והלויין. המטרה של המדינה צריכה להיות לעודד תחרות טבעית ובריאה. במצב הנוכחי זה לא ממש אפשרי. צריך שינוי די דרמטי בשביל לשנות את המבנה וליצור תחרות משמעותית. לצערי dtt זה לא התשובה לתחרות בריאה בישראל.

לא שאני נגד הרחבת ה dtt, אלא שאני חושב שזה לא התשובה לבעיות עם יס והוט.

מהלך חשוב בהרבה זה הבדיקה החוזרת של הממונה להגבלים עסקיים לבקשתה של יורוקום לאחד את בזק ויס.

אני על הגדר עם ההחלטה הזו. מצד אחד זה אומר שסוף סוף יהיה ליס בסיס כלכלי טוב, מצד שני זה מוציא את בזק כשחקן פוטנציאלי. לשמחתי אני לא זה שצריך להחליט כי זו באמת החלטה קשה. להערכתי יאשרו את הבקשה (זה גם המגמה של הממונה בשנה האחרונה, ע״ע ניופאן רוכשת את סמליין).
...
אם המטרה היא תחרות, המצב הנוכחי בו אין ערוצים פרטיים הוא לא תקין ואי אפשר להמשיך ככה. זה לא שוק חופשי.

לדעתי צריך לאפשר למי שרוצה להציע את מרכולתו בחינם לעשות זאת, לעבור לרשיונות ולבטל את שיטת הזכיונות הקיימת (בערוץ 2 משדרים שני זכיינים, גם כן מצב לא תקין).

בנוסף, יש לבטל את ההגבלות למיניהן על התכנים המשודרים, הרי לעיתונים לא מכתיבים מה לכתוב. ההגבלות גם כך מצחיקות, תכניות כמו לילה כלכלי נחשבות תכנית תעודה. אם תהיה תחרות, נראה שיפור טבעי בתכנים, על מנת שיהיו צופים בערוץ.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”