תאורת led שנדלקת עם הטלוויזה
שאלתי בפוסט מקביל של משתמש אחר, אך זכיתי להתעלמות וגם אני לא רוצה להידחף לפוסט של חבר אחר.
זאת שאלתי:
נדלקתי על הרעיון של תאורת הLED מאחורי הטלוויזיה, אך זקוק לעזרה.
האם יש דרך פשוטה, כלומר להדיוט בתחום האלקטרוניקה (ללא חיתוכים, הלחמות, שרינקים וכו'...) להתקין תאורת LED מאחורי הLCD בצבע קבוע,
אשר תדלק אוטומטית בעת הדלקת הטלוויזיה וכמובן תכבה בהתאמה?
אשמח להסבר וכן לקישורים מומלצים לרכישת הציוד (eBay, DX).
תודה שוב
זאת שאלתי:
האם יש דרך פשוטה, כלומר להדיוט בתחום האלקטרוניקה (ללא חיתוכים, הלחמות, שרינקים וכו'...) להתקין תאורת LED מאחורי הLCD בצבע קבוע,
תודה שוב
היי תודה על תשובה.
רק בשביל הידע, מהו הפתרון שניתן לבצע ע"י אדם בעל ידע אלקטרוני?
הפתרון שמצאתי לבעייתי היא קניית סטריפ של לד עם שליטה ע"י שלט, אותו אגדיר בהרמוני להדלקה אוטומטית בסדר הפעלות של הטלוויזיה.
מה דעתכם על פתרון זה?
רק בשביל הידע, מהו הפתרון שניתן לבצע ע"י אדם בעל ידע אלקטרוני?
הפתרון שמצאתי לבעייתי היא קניית סטריפ של לד עם שליטה ע"י שלט, אותו אגדיר בהרמוני להדלקה אוטומטית בסדר הפעלות של הטלוויזיה.
מה דעתכם על פתרון זה?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה רוצה לסנכרן את הפס לטלויזיה / רסיבר בעלי שקע 12V ("טריגר"), אתה צריך פס פשוט ולחווט אותו לשם.
אם אין יציאת טריגר, אז אכן השיטה שלך היא הפשוטה ביותר כפי הנראה (אני עובד עם חיישן אור, המדליק את הפס כשאני מכבה את האור בחדר).
אם אין יציאת טריגר, אז אכן השיטה שלך היא הפשוטה ביותר כפי הנראה (אני עובד עם חיישן אור, המדליק את הפס כשאני מכבה את האור בחדר).
uriler תודה.
אתה יודע האם לרסביר של DENON מסוג AVR-1311 יש שקע כזה (אני לא מצאתי)?
לטלוויזה 42" האם פס לד של מטר יספיק או לקנות כבר 5 ולחתוך במידת הצורך?
דרך הגב האם יש צבע מסוים שמתאים יותר כרקע לצפייה בסרטים או שפשוט נבחר את הצבע לפי זפזופ?
אתה יודע האם לרסביר של DENON מסוג AVR-1311 יש שקע כזה (אני לא מצאתי)?
לטלוויזה 42" האם פס לד של מטר יספיק או לקנות כבר 5 ולחתוך במידת הצורך?
דרך הגב האם יש צבע מסוים שמתאים יותר כרקע לצפייה בסרטים או שפשוט נבחר את הצבע לפי זפזופ?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לא...sBaB כתב:שאלתי בפוסט מקביל של משתמש אחר, אך זכיתי להתעלמות וגם אני לא רוצה להידחף לפוסט של חבר אחר.
זאת שאלתי:
תודה שוב...
בשביל מישהו שמבין באלקטרוניקה, הנה הסבר http://www.cs.huji.ac.il/~dlocs/ido_lec ... 6,1,שקופית 1
לגבי הלד:
אתה יכול לנסוע לת"א (אולי גם חנויות באיזור שלך) לבחור את צבע הלד שאתה רוצה , לתת לחנות את המידות של הטלוויזיה והם יכינו לך תוך יום
את כל הסיפור כולל הלחמות וחיתוכים במחיר מגוכך.
אני ממליץ לך לשים לד מסביב לכל החלק האחורי של הטלוויזיה - אבל במידה קטנה יותר מהמסגרת -כך שאתה תראה רק
את החזרי האור של הלד ולא את הלדים עצמם.
הבעיה היותר גדולה היא הסנכרון בין הדלקת הטלוויזיה לבין הלד:
אם אתה מדליק תמיד את הרסיבר כשאתה מדליק TV אז יכול להיות לך פתרון פשוט ואני אסביר:
ישנם רסיברים שיש להם מאחורה יציאת חשמל שפועלת ברגע שמדליקים את הרסיבר.
ולכן אם אתה תמיד שומע את הסאונד של הטלוויזיה דרך הרסיבר אז אתה יכול לקנות שנאי מ-230 וולט ל-12 וולט
ולחבר לרסיבר את פס הלדים אליו וכשתדליק את הרסיבר הלדים ידלקו (שים לב לקחת שנאי מתאים מבחינת זרם - 2A אמור להספיק)
אם אתה שומע את הסאונד דרך הטלוויזיה אז השימוש בשלט ה"חכם" יעזור לך .
אתה יכול לנסוע לת"א (אולי גם חנויות באיזור שלך) לבחור את צבע הלד שאתה רוצה , לתת לחנות את המידות של הטלוויזיה והם יכינו לך תוך יום
את כל הסיפור כולל הלחמות וחיתוכים במחיר מגוכך.
אני ממליץ לך לשים לד מסביב לכל החלק האחורי של הטלוויזיה - אבל במידה קטנה יותר מהמסגרת -כך שאתה תראה רק
את החזרי האור של הלד ולא את הלדים עצמם.
הבעיה היותר גדולה היא הסנכרון בין הדלקת הטלוויזיה לבין הלד:
אם אתה מדליק תמיד את הרסיבר כשאתה מדליק TV אז יכול להיות לך פתרון פשוט ואני אסביר:
ישנם רסיברים שיש להם מאחורה יציאת חשמל שפועלת ברגע שמדליקים את הרסיבר.
ולכן אם אתה תמיד שומע את הסאונד של הטלוויזיה דרך הרסיבר אז אתה יכול לקנות שנאי מ-230 וולט ל-12 וולט
ולחבר לרסיבר את פס הלדים אליו וכשתדליק את הרסיבר הלדים ידלקו (שים לב לקחת שנאי מתאים מבחינת זרם - 2A אמור להספיק)
אם אתה שומע את הסאונד דרך הטלוויזיה אז השימוש בשלט ה"חכם" יעזור לך .
תודה רבה לעוזרים (uriler & movieman) ועוזרים פחות
ממה שראיתי בDENON שלי אין טריגר ולכן הפתרון של הרסיבר לא רלוונטי לגביי, גם הרעיון של חיישן האור לא אושר ע"י ההנהלה ולכן אני חושב שאלך על הפעלה ע"י שלט (כל הרכיבים מDX).
ממה שראיתי בDENON שלי אין טריגר ולכן הפתרון של הרסיבר לא רלוונטי לגביי, גם הרעיון של חיישן האור לא אושר ע"י ההנהלה ולכן אני חושב שאלך על הפעלה ע"י שלט (כל הרכיבים מDX).
- shiranaway
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
היי,
למישהו יש המלצה לחנות שמוכרת לדים לטלוויזיה עם מתג?
תודה
למישהו יש המלצה לחנות שמוכרת לדים לטלוויזיה עם מתג?
תודה
לא מומלץ לחבר עומס כמו לדים ליציאת הטריגר במגבר שכן הזרם שלה הינו 200MA אני ממליץ לשים ממסר כנל לגבי הUSB בTV לחבר את כבל הUSB לסליל הממסר לדאוג כמובן לדיודה (האנודה בפוטנציאל השלילי והקטודה בחיובי) ואת רגלי המפסק NO לחבר לפס לדים
הקונטרולר הבא בלינק:
http://www.ebay.com/itm/24Key-IR-Remote ... 285wt_1000
נדלק אצלי מהשלט של הLG ומהשלט של היס טוטאל- כנראה עובד על אותו רעיון, זה יכול להיות פתרון טוב בשבילך
http://www.ebay.com/itm/24Key-IR-Remote ... 285wt_1000
נדלק אצלי מהשלט של הLG ומהשלט של היס טוטאל- כנראה עובד על אותו רעיון, זה יכול להיות פתרון טוב בשבילך
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
תסתכל על זה מDX
http://www.dealextreme.com/p/ir-remote- ... 220v-12902
אפשר להגדיר אותו למה שרוצים, מחיר מגוחך ויש לי כמה כאלה שעובדים מעולה כבר מעל לשנה, אחד אפילו עם מנורת הלוגן מאוד חזקה!
חיישן רגיש ככה שלא צריך אפילו קו ראייה, דרך הקיר זה קולט את האות..
http://www.dealextreme.com/p/ir-remote- ... 220v-12902
אפשר להגדיר אותו למה שרוצים, מחיר מגוחך ויש לי כמה כאלה שעובדים מעולה כבר מעל לשנה, אחד אפילו עם מנורת הלוגן מאוד חזקה!
חיישן רגיש ככה שלא צריך אפילו קו ראייה, דרך הקיר זה קולט את האות..