היי,
לפני כשנתיים לערך בניתי את ה-NAS שלי מהחומרה הבאה:
מפרט טכני:
מעבד: Intel Celeron Dual Core E1200 1.6Ghz
לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3P - זה לוח אם בעל 8 חיבורי SATA מובנים, זוג חריצי PCI-E X16 (פיזית - אם משתמשים בבודד אז הוא מקבל 16 ואם משתמשים בשניהם אז זה 8 כ"א) ו-3 חיבורי PCI-E X1 ועוד 1-2 חריצי PCI - בקיצור המון אופציות הרחבה.
2GB DDR2 667Mhz
2 בקרי SATA עם 2 פורטים כ"א.
ספק כוח Thermaltake ThoughPower 650W QFan
מארז Thermaltake Armor
המארז בעל 11 מפרצי 5.25" חיצוניים (10 זמינים לכל שימוש, אחד מאחסן למעשה כונן 3.5") ו-3 מקומות פנימיים לדיסקים 3.5" כאשר בקונפיגורציה הקיימת אצלי יש אפשרות לאחסן 13 דיסקים.
שלב ראשון:
לפני כן הדיסקים עם החומר היו במחשב אחר בבית שתפסתי עליו טרמפ ככה שבהגירה ל-NAS החדש נאלצתי לגרור המון דיסקים קטנים של 250,320 ו-500 (זה היה בתקופה שדיסק 1TB עלה 800 שקל).
אז היה מותקן Windows Server 2003 Standard.
שלב שני:
בשלב השני הוחלט להעיף כמה דיסקים קטנים והכנסתי 3 דיסקים Samsung SpinPoint 1.5TB מהדגמים הירוקים.
בנוסף הייתי צריך את הרשיון של הסרבר 2003 למקום אחר אז עברתי ל-Ubuntu Server 10.4.
כאן משום מה למרות שהניהול היה באמת פשוט (הכל מבוצע בעזרת ממשק WEB) היו לי מלא גמגומים בסרטי BD עתירי ביטרייט - יכול להיות שזה נבע מהעובדה שהמע' הפעלה ישבה על אחד מהדיסקים של ה-1.5TB שלא מהמהירים בשוק (למרות שעדיין אין לי הסבר הגיוני כי זה קרה גם מתי שהזרמתי מדיסקים אחרים ובכלל, המע' הפעלה רצה על ה-RAM אחרי שהיא עולה אז מה הקשר ? בכל אופן זה היה המצב).
שלב שלישי
עד לנקודה זו למעשה לא היתה לי שום שרידות למידע.
הפעם בשל כך שהיה לי צורך להתקין Server 2008 R2 Enterprise על מחשב כלשהו בבית ובשל העובדה שהתפנתה לי המון חומרה ומת לי דיסק של 1TB (תלמדו כלל - אף פעם אל תקנו דיסקים בבודדים. ככה אם הבקר של אחד הדיסקים מחליט למות תמיד תוכלו להשאיל בקר מהדיסק השני ולהציל החומר. זה מה שאני עשיתי בכל אופן) הוחלט על שדרוג מקיף.
המעבד שודרג ל-Core 2 Quad Q9400 יחד עם גוף קירור Scythe Ninja 3
הזכרונות שודרגו ל-8GB DDR2 800Mhz CL4
נוספו 3 דיסקים WD EcoGreen 2TB
נוסף גם דיסק SSD 64GB עליו הותקנה מע' ההפעלה
ומערכת ההפעלה הוחלפה מ-Ubuntu Server 10.4 ל-Windows Server 2008 R2 Enterprise.
כמו כן הותקן FlexRAID לצורך שרידות.
הקמתי מערך RAID 4 שבעצם מתעדכן ע"י snapshot ולא בזמן אמת (המפתחים טוענים שהפונקציה של מערך שמתעדכן בזמן אמת עוד לא אמינה ויש להשתמש רק לצורך בדיקה) עם תזמון מסוים.
בנוסף הקמתי Storage Pool מכל הכוננים של מערך ה-RAID4 ככה שהמשתמש בסופו של דבר רואה את השכבה של ה-FlexRAID מעל מע' ההפעלה כמחיצה אחת גדולה.
מבחינת קצבי קריאה וכתיבה אני מגיע ל-120 megabyte לשניה פחות או יותר שזה לדעתי יותר מסביר בהתחשב באופי המערך.
עוד 2 יתרונות לשדרוג הזה:
1. למרות שהדיסקים הם חלק מה-storage pool הם נשארים עצמאיים - המידע שנכתב על הדיסקים מתי שכותבים לתוך ה-pool נכתב לתיקיות מערכת בכוננים השונים.
2. העסק שקט לחלוטין - ישנו spindown אוטומטי לדיסקים שאינו בשימוש ככה שברוב הזמן (בצפיה בסרטים\מוסיקה תמיד) העסק חרישי וזאת על אף שמותקנים במארז 7 מאווררים.