מבקש המלצה על זוג טלויזיות 37"-55" עד 10K
ערב טוב,
לאחר שיפוץ בדירה (וזריקת מספר טלויזיות CRT בגודל של האוטו שלי), מעוניין לרכוש זוג טלויזיות כאשר אחת מיועדת לסלון בגודל 42"-55", ואחת לחדר בגודל 37"-42". מרוב מבחר הדגמים בשוק, אני נוטה להתבלבל מעט לכן אשמח מאוד לעזרתכם בנושא. להלן פרטים נוספים:
- הכי חשוב- לא לקנות את הכי טוב, אבל גם לא ***. משהו ששווה את הכסף. אומנם התקציב הינו עד 10 אלף, אעדיף לא להגיע לסכום זה (ואפילו לא להתקרב אליו).
- לא משנה לי LCD או LED (או אפילו פלזמה איכותית).
- אין צורך בתמיכה בתלת-מימד, USB מובנה ו-Wifi- אם כל אלו חוסכים כסף, אעדיף לחסוך.
- מינימום 2 חיבורי HDMI.
- יציאות האודיו חובה, שכן בעתיד ככל הנראה אחבר מערכת קולנוע ביתית.
- מעדיף לרכוש LG וסמסונג, גם בגלל נסיון עבר מעולה וגם בגלל פאנלי IPS/PVA.
כמובן שאר הדברים שהם די ברורים מאליו- זויות צפיה טובות, איכות תמונה טובה (גם ב-SD וגם ב-HD), אינפוט-לאג פחות רלוונטי שכן אני לא מחבר אליהם שום קונסולת משחקים וסה"כ שיהיו אמינים, איכותיים יחסית ובמחיר משתלם.
תודה רבה.
לאחר שיפוץ בדירה (וזריקת מספר טלויזיות CRT בגודל של האוטו שלי), מעוניין לרכוש זוג טלויזיות כאשר אחת מיועדת לסלון בגודל 42"-55", ואחת לחדר בגודל 37"-42". מרוב מבחר הדגמים בשוק, אני נוטה להתבלבל מעט לכן אשמח מאוד לעזרתכם בנושא. להלן פרטים נוספים:
- הכי חשוב- לא לקנות את הכי טוב, אבל גם לא ***. משהו ששווה את הכסף. אומנם התקציב הינו עד 10 אלף, אעדיף לא להגיע לסכום זה (ואפילו לא להתקרב אליו).
- לא משנה לי LCD או LED (או אפילו פלזמה איכותית).
- אין צורך בתמיכה בתלת-מימד, USB מובנה ו-Wifi- אם כל אלו חוסכים כסף, אעדיף לחסוך.
- מינימום 2 חיבורי HDMI.
- יציאות האודיו חובה, שכן בעתיד ככל הנראה אחבר מערכת קולנוע ביתית.
- מעדיף לרכוש LG וסמסונג, גם בגלל נסיון עבר מעולה וגם בגלל פאנלי IPS/PVA.
כמובן שאר הדברים שהם די ברורים מאליו- זויות צפיה טובות, איכות תמונה טובה (גם ב-SD וגם ב-HD), אינפוט-לאג פחות רלוונטי שכן אני לא מחבר אליהם שום קונסולת משחקים וסה"כ שיהיו אמינים, איכותיים יחסית ובמחיר משתלם.
תודה רבה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
בתקציב הזה זה יהיה קצת קשה. ה 55" הכי זולה שראיתי שברמה נורמלית זה ה LD650 55" בייבוא מקבילי של י.שלום. בפעם האחרונה שבדקתי המחיר היה כ 7700 בשקם אלקטריק עם 3 שנות אחריות, 1+2 (רק צריך לוודא שמקבלים את השלט הנכון עם ה NETCAST). עכשיו אני רואה בזאפ גם את ה LK530Y בייבוא מקבילי ב 7500 אבל רק שנה אחריות, ולא ידוע ממי.
לחדר חפש סמסונג C530 40" או LG LD460 42".
שתיהן ביחד ייצרו חריגה קטנה מהתקציב.
כמובן שאתה צריך לוודא IPS ב LG ו S-PVA בסמסונג.
לחדר חפש סמסונג C530 40" או LG LD460 42".
שתיהן ביחד ייצרו חריגה קטנה מהתקציב.
כמובן שאתה צריך לוודא IPS ב LG ו S-PVA בסמסונג.
בנוגע לטלויזיה לחדר- אני כמעט בוודאות אלך על ה-C530, היא הייתה אחת מהתלבטויות שלי.
בקשר לטלויזיה לסלון, לא חובה שהיא תהיה 55". אם הפרש המחירים בין 55" ל-46" לדוגמא הוא משמעותי- אעדיף ללכת על ה-46".
התקציב הכולל שרשמתי תקף אם זה משהו שממש שווה להשקיע עליו וכדי שמחיר טלויזיה אחת לא ישפיע (אם בכלל) על השניה.
האם יש טלויזיה טובה לסלון, בטווח הגדלים הנ"ל, במחיר סביר (נמוך) יותר?
שכחתי לציין את עניין האחריות- כמובן אעדיף אחריות ארוכה יותר (3) אך אם יש רק שנה אז לפחות שזה יכסה נזקים חומרתיים בצורה טובה (פיקסל שרוף, זליגת אור וכדומה). כמובן שאם היבואן לא רשמי, אז לפחות שיהיה ידוע ואמין.
מודה לך על עזרתך.
בקשר לטלויזיה לסלון, לא חובה שהיא תהיה 55". אם הפרש המחירים בין 55" ל-46" לדוגמא הוא משמעותי- אעדיף ללכת על ה-46".
התקציב הכולל שרשמתי תקף אם זה משהו שממש שווה להשקיע עליו וכדי שמחיר טלויזיה אחת לא ישפיע (אם בכלל) על השניה.
האם יש טלויזיה טובה לסלון, בטווח הגדלים הנ"ל, במחיר סביר (נמוך) יותר?
שכחתי לציין את עניין האחריות- כמובן אעדיף אחריות ארוכה יותר (3) אך אם יש רק שנה אז לפחות שזה יכסה נזקים חומרתיים בצורה טובה (פיקסל שרוף, זליגת אור וכדומה). כמובן שאם היבואן לא רשמי, אז לפחות שיהיה ידוע ואמין.
מודה לך על עזרתך.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

מה מרחק הצפיה בסלון? ההפרש בין 46/47 ל 55 יהיה משמעותי ואפשר להשיג משהו מיבוא רשמי עם 3 שנות אחריות, גם סמסונג וגם LG. מדיווחים של משתמש אחר בפורום, ה D550 באה עם S-PVA אבל כמובן תבדוק.
דרך אגב, שתי ה 530 האחרונות שראיתי (32 ו 40) מסמליין (יבוא רשמי) היו S-PVA.
דרך אגב, שתי ה 530 האחרונות שראיתי (32 ו 40) מסמליין (יבוא רשמי) היו S-PVA.
מרחק הצפייה הינו באיזור ה3.5-4 מטרים. זה לא ממש רלוונטי שכן אני רוצה מסך גדול יחסית וטווח הגדלים הללו יהיו מעולים עבורי.
כיום יש לי מסך LG LCD בגודל 42" שקניתי אותו לפני קרוב ל-4 שנים בכמעט 10 אלף שעד היום נותן איכות תמונה מדהימה למרות היותו HDR. בהתבסס על נסיון עיקרי זה, בעל מרחק צפייה דומה, אעדיף טלויזיה גדולה יותר.
רוב הטלויזיות בגודל של 50"-55" הם פלאזמות- איך הן היום מבחינת עמידות, צריבות, מריחות וכדומה?
מצאתי לדוגמא פלאזמה שהיא די בסיסית והנתונים "על הנייר" מספקים- מה דעתך על Samsung PS50C530?
כיום יש לי מסך LG LCD בגודל 42" שקניתי אותו לפני קרוב ל-4 שנים בכמעט 10 אלף שעד היום נותן איכות תמונה מדהימה למרות היותו HDR. בהתבסס על נסיון עיקרי זה, בעל מרחק צפייה דומה, אעדיף טלויזיה גדולה יותר.
רוב הטלויזיות בגודל של 50"-55" הם פלאזמות- איך הן היום מבחינת עמידות, צריבות, מריחות וכדומה?
מצאתי לדוגמא פלאזמה שהיא די בסיסית והנתונים "על הנייר" מספקים- מה דעתך על Samsung PS50C530?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

מהמרחק שאתה מדבר אין ספק שעדיף לפחות 50".
לפלזמות יש יתרונות ויש חסרונות. למשל היות והעוצמת הלבן נמוכה יותר בפלזמה זה יכול להיראות פחות טוב בסביבה מוארת מאוד. צריכת החשמל גבוהה. השתקפויות. יש תופעה שנקראת ריצוד שחלק מהאנשים רגישים אליה. מצד שני למשל תמונה ב SD טובה יותר, צבעים רכים יותר ותמונה נעימה. תצטרך ללכת ולראות כי יש כאלו שאוהבים ויש כאלו שלא.
אני לא מכיר את ה C530 אבל יש פה כמה טרדים על אנשים שלקחו את ה C550 ואוהבים אותה, רק שלמיטב הבנתי כבר אי אפשר להשיג אותה. למשל:
http://www.hometheater.co.il/vt148317.% ... ng-50-C550
אם תסתפק ב HDR אפשר להשיג את ה D490 החדשה באזור ה 5000. תסתכל פה:
http://www.hometheater.co.il/vt145287.% ... %94-%D7%91
לפלזמות יש יתרונות ויש חסרונות. למשל היות והעוצמת הלבן נמוכה יותר בפלזמה זה יכול להיראות פחות טוב בסביבה מוארת מאוד. צריכת החשמל גבוהה. השתקפויות. יש תופעה שנקראת ריצוד שחלק מהאנשים רגישים אליה. מצד שני למשל תמונה ב SD טובה יותר, צבעים רכים יותר ותמונה נעימה. תצטרך ללכת ולראות כי יש כאלו שאוהבים ויש כאלו שלא.
אני לא מכיר את ה C530 אבל יש פה כמה טרדים על אנשים שלקחו את ה C550 ואוהבים אותה, רק שלמיטב הבנתי כבר אי אפשר להשיג אותה. למשל:
http://www.hometheater.co.il/vt148317.% ... ng-50-C550
אם תסתפק ב HDR אפשר להשיג את ה D490 החדשה באזור ה 5000. תסתכל פה:
http://www.hometheater.co.il/vt145287.% ... %94-%D7%91
הבנתי.
ראיתי מספר פלאזמות ולא ראיתי ריצודים, אך מכיר את התופעה ובמידה והיא עדיין קיימת אעדיף לא לקחת טלויזיה שכזו.
בנוגע ל-HDR, כרגע ה-LG נותנת איכות יוצאת מן הכלל עם 720p אך היות ואני קונה טלויזיות חדשות, לפחות לסלון, כן ארצה תמיכה ב-1080p.
האם יש לך עוד המלצות לטלויזיות LCD/LED אפשריות בגדלים 50"-55" במחיר מעט נמוך יותר (כמו שאמרתי, רוב הפיצ'רים לא מעניינים אותי), נגיד סביב ה-6-6.5 אלף? או שאין חיה כזו מבית סמסונג/LG?
שוב תודה על העזרה.
ראיתי מספר פלאזמות ולא ראיתי ריצודים, אך מכיר את התופעה ובמידה והיא עדיין קיימת אעדיף לא לקחת טלויזיה שכזו.
בנוגע ל-HDR, כרגע ה-LG נותנת איכות יוצאת מן הכלל עם 720p אך היות ואני קונה טלויזיות חדשות, לפחות לסלון, כן ארצה תמיכה ב-1080p.
האם יש לך עוד המלצות לטלויזיות LCD/LED אפשריות בגדלים 50"-55" במחיר מעט נמוך יותר (כמו שאמרתי, רוב הפיצ'רים לא מעניינים אותי), נגיד סביב ה-6-6.5 אלף? או שאין חיה כזו מבית סמסונג/LG?
שוב תודה על העזרה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

בהחלט תוכל. לפני שקניתי את הטלוויזיה האחרונה לקחתי איתי לחנות גם לאפטופ וגם PS3 וכבלים מתאימים, התחברנו, שיחקנו (גם עם ההגדרות), וראינו את התכנים שהבאנו.
נערך לאחרונה על ידי integral ב 01/09/2011 11:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
בגלל זה רוכשים מסך בחנויות מתמחותlukas כתב:באיזה מקום מאפשרים כזו נוחות בבדיקת המסך?
רוב הרשתות הגדולות תולות את המסכים גבוה כך שצריך סולם להגיע......
גם היחס יותר חם, גם המחיר לרוב יותר נוח מרשתות חשמל אחרות גדולות וגם אפשר לשבת ולשחק עם המוכר ב-PRO