מצלמה לצילום של ילדים

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
Light פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 846
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

היי,

יש לי כרגע מצלמה של point & shoot אבל היא לא מספקת אותי, היא מאוד איטית ולוקח הרבה זמן בין תמונה לתמונה

המטרה שלי היא צילום של ילד + צילום וידיאו יהיה מאוד נחמד
תקציב עד 3K כולל כל מה שצריך.

אפשר גם מארה"ב אם יש דברים מעניינים, חשבתי על DSLR אבל אני בלי ידע בצילום וחושב אולי בעתיד לעבור קורס או לקנות ספר טוב

תודה מראש,

Light
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

Light פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

ראיתי את ההודעה הזאת, אבל הבחור רוצה DSLR, אני לא בטוח שאני צריך DSLR בשביל צילום מהיר של ילדים
בגלל גם פתחתי הודעה חדשה,

מצלמת DSLR קצת מאיימת מבחינת גודל, אם זה יהיה עניין של רק DSLR יכול לספק את מה שאני צריך אז כן נלך על זה.

Light
Let there be LIGHT!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

ראית את המצלמות החדשות של פנסוניק? ה-GF3 נראה כמו חתונה בין P&S לבין DSLR...

Light פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

oferlaor כתב:ראית את המצלמות החדשות של פנסוניק? ה-GF3 נראה כמו חתונה בין P&S לבין DSLR...
...
המחיר שלה מתקרב מאוד ל DSLR, כבר לא כלכך משתלם
Let there be LIGHT!

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אם יש דבר מכוער ביקום זו ה GF3... היא קטנה ויש לה איכות תמונה טובה אבל היא מכוערת!

PROSURFER
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 686
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=788240

מצלמת באיכות מעולה ווידאו שתקבל רק במצלמות וידאו שיעלו לך פי 2.
ניראת לי כמו הבחירה הטובה ביותר.

בהצלחה
טל.

Light פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

תודה על ההצעה אני אבדוק את המצלמה
Let there be LIGHT!

Light פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

PROSURFER כתב:http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=788240

בהצלחה
טל.
...
ראיתי את המצלמה, אבל לא הבנתי מה מהירות הצילום שלה ?
האם מספיק מהירה כמה תמונות בשנייה ?
Let there be LIGHT!

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Light כתב:
PROSURFER כתב:http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=788240

בהצלחה
טל.
...
ראיתי את המצלמה, אבל לא הבנתי מה מהירות הצילום שלה ?
האם מספיק מהירה כמה תמונות בשנייה ?
...
כמות התמונות שהמצלמה מצלמת בשניה זה נתון שלא צריך לעניין אותך בכלל בצילום ילדים. במצלמות הקטנות כמו המצלמה שהביא PROSURFER מפתח הצמצם של העדשה סגור יחסית ופחות אור מגיע לחיישן. עוד חיסרון הוא ה AF בתנאי תאורה קשים שהוא לא מתקרב למהירות של DSLR והעניין הכי חשוב זה ה LAG מהרגע שלחצת על המחשף ועד שהמצלמה צילמה. בכל הנתונים שרשמתי מצלמה קטנה לא מתקרבת ליכולות של מצלמת DSLR מהרמה הכי נמוכה שיש.
ואני עדיין לא מדבר על איכות תמונה, טווח דינאמי, רעש ב ISO גבוה והיכולת להחליף עדשות בעתיד.
ליאור

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #11 

מצלמות הקטנות כמו המצלמה שהביא PROSURFER מפתח הצמצם של העדשה סגור יחסית ופחות אור מגיע לחיישן. עוד חיסרון הוא ה AF בתנאי תאורה קשים שהוא לא מתקרב למהירות של DSLR והעניין הכי חשוב זה ה LAG מהרגע שלחצת על המחשף ועד שהמצלמה צילמה. בכל הנתונים שרשמתי מצלמה קטנה לא מתקרבת ליכולות של מצלמת DSLR מהרמה הכי נמוכה שיש.
ואני עדיין לא מדבר על איכות תמונה, טווח דינאמי, רעש ב ISO גבוה והיכולת להחליף עדשות בעתיד.
...
(Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

אני אומר לך את דעתי , והיא הולכת להיות 360 מעלות מנוגדת למחשבות שלכם כאן .
ילדים נעים במהירות והם לא אוהבים מצלמות, ולכן אם אתה רוצה להוציא הבעות טיבעיות , ולא הצ'יז הזה שנראה כאילו שתקעו לילד אקדח בראש, אתה צריך לצלם המון צילומים במהירות , ולקוות להוציא אחד .
בזמנו כשצילמתי בפילם , הייתי משתמש בטכניקה בזבזנית של לתת למצלמה לרוץ , בלי לדעת אפילו אם היא מפקסת נכון (אלא בערך כי המצלמה לא הייתה על הפנים אלא על המותן שלי שלא יחשבו שאני מצלם), ושיחררתי פילם שלם . ממנו הוצאתי בין 2-8 תמונות (פילם של 36), אבל הן היו פגז אחת אחת .
היום אם הייתי מצלם ילדים, הייתי לוקח מצלמה מהירה , עם אוטופוקוס מהיר ומדוייק מאוד , ויורה (היום זה אפילו לא עולה כסף , אתה מחק מהכרטיס :lol: ). ולכן אני אישית הייתי הולך על הקנון D7 או על הסדרה 1 שלהם

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

truejoker כתב:אני אומר לך את דעתי , והיא הולכת להיות 360 מעלות מנוגדת למחשבות שלכם כאן .
ילדים נעים במהירות והם לא אוהבים מצלמות, ולכן אם אתה רוצה להוציא הבעות טיבעיות , ולא הצ'יז הזה שנראה כאילו שתקעו לילד אקדח בראש, אתה צריך לצלם המון צילומים במהירות , ולקוות להוציא אחד .
בזמנו כשצילמתי בפילם , הייתי משתמש בטכניקה בזבזנית של לתת למצלמה לרוץ , בלי לדעת אפילו אם היא מפקסת נכון (אלא בערך כי המצלמה לא הייתה על הפנים אלא על המותן שלי שלא יחשבו שאני מצלם), ושיחררתי פילם שלם . ממנו הוצאתי בין 2-8 תמונות (פילם של 36), אבל הן היו פגז אחת אחת .
היום אם הייתי מצלם ילדים, הייתי לוקח מצלמה מהירה , עם אוטופוקוס מהיר ומדוייק מאוד , ויורה (היום זה אפילו לא עולה כסף , אתה מחק מהכרטיס :lol: ). ולכן אני אישית הייתי הולך על הקנון D7 או על הסדרה 1 שלהם
...
truejoker,
אני קצת חולק על דעתך ואני חושב שקניית מצלמה מסדרת ה 1D ב 25000 ש"ח זה קצת יותר מידי overkill בשביל צילום ילדים... גם 7D במחיר של 7000 ש"ח זה overkill מה גם שהמחיר לא כולל עדשות...
ילדים ניתן לצלם עם כל מצלמה כולל צילום באייפון רק מה חשוב מאד לשמור על כללים.
צילום ילדים תמיד יעשה בגובה הילד ולא מלמעלה. גם אם זה אומר לעשות פאזצטות ושכיבה על הרצפה.
לצילום ילדים תזזיתיים עדיף כמובן מצלמת DSLR אפילו הבסיסית ביותר.
צילום ילדים בבית ללא פלאש יהיה תמיד קל יותר עם עדשה מהירה בעלת צמצם פתוח כמו ה 50 f1.8 שעולה 550ש"ח או ה 35 f/1.8 שעולה 1200 ש"ח
ילדים צריך לצלם בסביבה שלהם איפה שהם משחקים. ולהמנע מלבקש מהילד יותר מידי פעמים להסתכל על המצלמה כדי שלא יאבד עניין ויתחיל לעשות פרצופים מיותרים.
צילום ברצף יכול להיות שימושי בעיקר שמצלמים את הילד בחוגים. אבל למעט זה, שימוש בצילום ברצף סתם יצור אוסף תמונות לא בפוקוס וסתם יותר תמונות למחוק.
תרגילו את הילד לנוכחות המצלמה מבלי להעיק עליו.

ליאור

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #14 

Light כתב:המטרה שלי היא צילום של ילד + צילום וידיאו יהיה מאוד נחמד
תקציב עד 3K כולל כל מה שצריך
...
סוני A33 היא ההמצלמה שעומדת הכי טוב בדרישות האלה. מצד אחד יש לה את היתרונות של DSLR - אפשרות החלפת עדשות, פוקוס עוקב מהיר, ושני יתרונות שקשורים לחיישן הגדול בהשוואה לזה של מצלמות קומפקטיות - איכות תמונה גבוהה באור חלש, ואפשרות לעומק שדה מצומצם. מצד שני יש ל-A33 יתרון משמעותי בהשוואה למצלמות DSLR רגילות - במצב צילום הווידאו המצלמה מסוגלת לפקס על נושאים בתנועה (כמו ילדים). הסוד הוא במראה הקבועה שבה סוני משתמשים. היא מאפשרת לחיישני הפוקס "לראות" את הנושא גם במהלך צילום ווידאו. במצלמות DSLR רגילות המראה עולה לפני כל צילום (כולל ווידאו) ויורדת לאחריו, דבר שהופך את הפוקוס במהלך צילום ווידאו להרבה יותר איטי.

Light פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

boren כתב:
Light כתב:המטרה שלי היא צילום של ילד + צילום וידיאו יהיה מאוד נחמד
תקציב עד 3K כולל כל מה שצריך
...
סוני A33 היא ההמצלמה שעומדת הכי טוב בדרישות האלה. מצד אחד יש לה את היתרונות של DSLR - אפשרות החלפת עדשות, פוקוס עוקב מהיר, ושני יתרונות שקשורים לחיישן הגדול בהשוואה לזה של מצלמות קומפקטיות - איכות תמונה גבוהה באור חלש, ואפשרות לעומק שדה מצומצם. מצד שני יש ל-A33 יתרון משמעותי בהשוואה למצלמות DSLR רגילות - במצב צילום הווידאו המצלמה מסוגלת לפקס על נושאים בתנועה (כמו ילדים). הסוד הוא במראה הקבועה שבה סוני משתמשים. היא מאפשרת לחיישני הפוקס "לראות" את הנושא גם במהלך צילום ווידאו. במצלמות DSLR רגילות המראה עולה לפני כל צילום (כולל ווידאו) ויורדת לאחריו, דבר שהופך את הפוקוס במהלך צילום ווידאו להרבה יותר איטי.
...
תודה על ההצעה, ניראה מאוד מעניין, האם המצלמה הזאת מספיק מהירה בכדי לעשות כמה תמונות בבת אחת ?
Let there be LIGHT!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

ה-A33 מסוגלת לצלם 7 תמונות בשניה. זה יותר מכל מצלמה אחרת בתקציב דומה, וקרוב יותר למצלמות שעולות כפול.

Light פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

העניין הוא האם ללכת על DSLR כמו Canon 1100D או שהמצלמה הזאת היא ברמה מספקת בשבילי
או שהם בכלל באותה רמה ?
Let there be LIGHT!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

הסוני A33 עדיפה בהרבה על ה-1100D. יש לה ווידאו איכותי יותר ועם פוקוס אוטומטי (ידני בקנון), מסך מפרקי ועם איכות תצוגה גבוהה יותר, איכות תמונה טובה יותר, מייצב בגוף שעובד עם כל העדשות, 7 תמונות בשניה (מול 3 בקנון).

Light פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

boren כתב:הסוני A33 עדיפה בהרבה על ה-1100D. יש לה ווידאו איכותי יותר ועם פוקוס אוטומטי (ידני בקנון), מסך מפרקי ועם איכות תצוגה גבוהה יותר, איכות תמונה טובה יותר, מייצב בגוף שעובד עם כל העדשות, 7 תמונות בשניה (מול 3 בקנון).
...
אוקי סגרתי לי את הפינה, אם ככה אני הולך על ה A33, השאלה שנשארה היא איזו עדשה ?
יש כל מיני קיטים ראיתי

של 18-55 או 55-200 ?
Let there be LIGHT!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

בשלב ראשון 18-55 תכסה את רוב הצרכים. ה-55-200 יכולה להיות שימושית לפורטרטים או לצילום מרחוק, אבל היא בוודאי עדשה פחות הכרחית מה-18-55.

אני ממליץ לך לבדוק קודם את המצלמה ביד. היא קטנה יותר מרוב מצלמות ה-DSLR, ויש כאלה שהתלוננו שהיא קטנה להם מדי.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”