איפה משיגים מולטיכבל רשת?
-
opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
כשקניתי את הבית ושיפצתי אותו, הכנתי תשתית בקירות של כבלי CAT5E.
לצערי, בגלל לחץ הזמן, לא חשבתי מספיק וניקזתי את כל כבלי הרשת לארון החשמל בחוץ.
הארון קטן מדי, לא מאוורר ולא מתאים לאכסן ציוד תקשורת.
אני רוצה לתקן את הטעות ולנתב את הכבלים מהארון לנקודה אחרת בבית בלי לחצוב מחדש.
הרעיון היחיד שחשבתי עליו, הוא מולטיכבל, כבל רשת רב ערוצי, שמכיל מספר כבלים ארוזים יחד והוא מספיק דק כדי לחזור בצינור לאחת הנקודות בבית שתשמש כחדר תקשורת.
הבעיה היחידה היא שכבל כזה מאוד לא נפוץ. אשמח לשמוע איפה משיגים כבל כזה, מה המחירים וכל עצה מועילה.
אשמח לשמוע אם יש לכם רעיון חלופי לפתרון שהצעתי.
לצערי, בגלל לחץ הזמן, לא חשבתי מספיק וניקזתי את כל כבלי הרשת לארון החשמל בחוץ.
הארון קטן מדי, לא מאוורר ולא מתאים לאכסן ציוד תקשורת.
אני רוצה לתקן את הטעות ולנתב את הכבלים מהארון לנקודה אחרת בבית בלי לחצוב מחדש.
הרעיון היחיד שחשבתי עליו, הוא מולטיכבל, כבל רשת רב ערוצי, שמכיל מספר כבלים ארוזים יחד והוא מספיק דק כדי לחזור בצינור לאחת הנקודות בבית שתשמש כחדר תקשורת.
הבעיה היחידה היא שכבל כזה מאוד לא נפוץ. אשמח לשמוע איפה משיגים כבל כזה, מה המחירים וכל עצה מועילה.
אשמח לשמוע אם יש לכם רעיון חלופי לפתרון שהצעתי.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
4 חיבורים זה 16 זוגות, רק כדי להכנס לפרופורציה.
אין לי מושג איפה משיגים כבל כזה אבל כבל 25 זוגות זה סטנדרטי ומשמש לטלפוניה, אני מניח שבחנויות מקצועיות לציוד טלפוניה ותקשורת תמצא כזה לפי מטר.
ואני לא רואה איך אתה משחיל את הכבל הזה בצינור 1.6ס"מ.
הצינור ריק או שכבר עובד בו משהו?
אין לי מושג איפה משיגים כבל כזה אבל כבל 25 זוגות זה סטנדרטי ומשמש לטלפוניה, אני מניח שבחנויות מקצועיות לציוד טלפוניה ותקשורת תמצא כזה לפי מטר.
ואני לא רואה איך אתה משחיל את הכבל הזה בצינור 1.6ס"מ.
הצינור ריק או שכבר עובד בו משהו?
נערך לאחרונה על ידי harari ב 30/08/2011 13:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
opv
- חבר מביא חבר

הצינור ריק.
לגבי 8 ערוצים, זו לא המצאה שלי, יש כאלה בחיפוש בגוגל. הנה דוגמא לאחד עם ארבעה ערוצים:
http://www.gepco.com/news/pr_prod_2007_ ... 504hdx.htm
לגבי 8 ערוצים, זו לא המצאה שלי, יש כאלה בחיפוש בגוגל. הנה דוגמא לאחד עם ארבעה ערוצים:
http://www.gepco.com/news/pr_prod_2007_ ... 504hdx.htm
-
opv
- חבר מביא חבר

הבנתי ואני מכיר את הכבלים שאתה מתכוון אליהם. אבל בתמונות שקישרתי, כל שמונה גידים ארוזים בנפרד בתוך הכבל, אני משער שזה מפחית מאוד את ההפרעות וזה גם מקל על החיווט אח"כ.harari כתב:לא דיברתי על ערוצים, אלא על זוגות. זוגות גידים.
בכבל רשת אחד יש 8 גידים, משמע 4 זוגות. כלומר, 4 כבלים (או "ערוצים") = 16 זוגות = 32 גידים....
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
הכבלים שאתה מדבר עליהם הם UTP, כלומר, לא מסוככים, כלומר בדיוק אותו דבר כמו מה שאני מדבר עליו.
בגלל שבכבל שאתה מדבר עליו יש בידוד נפרד לכל 8 גידים, הוא תופס בדיוק אותו נפח כמו 4 כבלים רגילים (מסוככים), אפשר כבר לקחת 4 כבלים ולאגד אותם עם איזולירבנד או דאקט-טייפ כל כמה ס"מ ולהשחיל. ככה אתה גם מרוויח סיכוך ולא מפסיק כלום.
בגלל שבכבל שאתה מדבר עליו יש בידוד נפרד לכל 8 גידים, הוא תופס בדיוק אותו נפח כמו 4 כבלים רגילים (מסוככים), אפשר כבר לקחת 4 כבלים ולאגד אותם עם איזולירבנד או דאקט-טייפ כל כמה ס"מ ולהשחיל. ככה אתה גם מרוויח סיכוך ולא מפסיק כלום.
-
opv
- חבר מביא חבר

אתה טועה ידידי, אלה כבלים שמיועדים לDATA CENTER ולכן הם דקים משמעותית מסתם לארוז ארבעה כבלים עם איזולירבנד. כמובן שיש לזה מחיר, הכבלים האלו יעילים לכ60 מטר בעוד שכבלים רגילים מתפקדים גם באורך כפול.harari כתב:הכבלים שאתה מדבר עליהם הם UTP, כלומר, לא מסוככים, כלומר בדיוק אותו דבר כמו מה שאני מדבר עליו.
בגלל שבכבל שאתה מדבר עליו יש בידוד נפרד לכל 8 גידים, הוא תופס בדיוק אותו נפח כמו 4 כבלים רגילים (מסוככים), אפשר כבר לקחת 4 כבלים ולאגד אותם עם איזולירבנד או דאקט-טייפ כל כמה ס"מ ולהשחיל. ככה אתה גם מרוויח סיכוך ולא מפסיק כלום....
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
לא נכון.opv כתב:אתה טועה ידידי, אלה כבלים שמיועדים לDATA CENTER ולכן הם דקים משמעותית מסתם לארוז ארבעה כבלים עם איזולירבנד. כמובן שיש לזה מחיר, הכבלים האלו יעילים לכ60 מטר בעוד שכבלים רגילים מתפקדים גם באורך כפול.harari כתב:הכבלים שאתה מדבר עליהם הם UTP, כלומר, לא מסוככים, כלומר בדיוק אותו דבר כמו מה שאני מדבר עליו.
בגלל שבכבל שאתה מדבר עליו יש בידוד נפרד לכל 8 גידים, הוא תופס בדיוק אותו נפח כמו 4 כבלים רגילים (מסוככים), אפשר כבר לקחת 4 כבלים ולאגד אותם עם איזולירבנד או דאקט-טייפ כל כמה ס"מ ולהשחיל. ככה אתה גם מרוויח סיכוך ולא מפסיק כלום.......
אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתון של 60 מטר ושכבלים רגילים עובדים באורך כפול. כבל רגיל יכול להמתח עד 100 מטר ולא יותר.
עובי הגידים של הכבל שאתה מדבר עליו הוא 24AWG, עובי הגידים של כבר רשת רגיל הוא 26AWG, כלומר, הגידים של הכבל שלך עבים יותר.
יותר מזה, הכבל כולל בידוד קשיח עבה ועמיד מעל כל 4 הכבלים הפנימיים, מה שהופך אותו לפחות ידידותי לעבודה ועבה יותר.
וכמו שאמרתי לכבל אין סיכוך כלל והוא מסוג UTP.
הקוטר החיצוני של הכבל הזה הוא 0.650" כלומר, הוא יותר עבה מהצינור שיש לך בקיר.
אני דבק בהמלצתי על השחלת כבלים בודדים או כבל 25 זוגות.
נערך לאחרונה על ידי harari ב 30/08/2011 14:24, נערך 3 פעמים בסך הכל.
-
opv
- חבר מביא חבר

מדובר על ג'יגה כן?singera כתב:SWITCH 5 פורטים הוא דיי קטן ולא מתחמם כמעט...
יש לי כרגע סוויץ' מנוהל של 8, ארוז בקופסא ומחכה ליומו.
אם לא תהיה ברירה אני אאלץ לחזור לסכימה המקורית, אבל אני מעדיף להעביר את כל הבלגן לחדר אחר בצורה פסיבית.
-
opv
- חבר מביא חבר

harari
המקום היחיד בארץ שמצאתי משהו דומה למה שאני מחפש הוא האתר הבא:
http://www.dcc.co.il/htmls/%D7%9B%D7%91 ... &bsp=13319
מגבלת ה60 מטר כתובה שם, לא המצאה שלי.
המקום היחיד בארץ שמצאתי משהו דומה למה שאני מחפש הוא האתר הבא:
http://www.dcc.co.il/htmls/%D7%9B%D7%91 ... &bsp=13319
מגבלת ה60 מטר כתובה שם, לא המצאה שלי.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
זה לא אותו כבל כמו בלינק הקודם בכלל.
הכבלים כאן הם CAT7 מסוככים. עם גידים בעובי 26AWG.
הכבל עם הבידוד החיצוני הוא בקוטר 17.8 מ"מ
הכבל המאוגד ללא בידוד חיצוני בקוטר 16.4 מ"מ
הכבל בעל 24 גידים הכולל סיכוך ובידוד חיצוני הוא בקוטר 14.3 מ"מ (היחיד שיכנס בצינור אבל יעבור רק אם הוא ישר, לא יהיה אפשרי לכופף אותו בתוך הצינור)
מגבלת ה60 מטר היא למהירות 10Gbps, שבה עומד תקן CAT7, אתה לא משתמש ב10Gbps אלא ב1Gbps או 100Mbps, לכן המגבלה לא תקפה אליך.
הכבל בעל 24 גידים הכולל סיכוך ובידוד חיצוני הוא בקוטר 14.3 מ"מ (היחיד שיכנס בצינור אבל יעבור רק אם הוא ישר, לא יהיה אפשרי לכופף אותו בתוך הצינור)
מגבלת ה60 מטר היא למהירות 10Gbps, שבה עומד תקן CAT7, אתה לא משתמש ב10Gbps אלא ב1Gbps או 100Mbps, לכן המגבלה לא תקפה אליך.
-
opv
- חבר מביא חבר

קיבלתי את התיקון לגבי האורך.harari כתב:זה לא אותו כבל כמו בלינק הקודם בכלל.
הכבל בעל 24 גידים הכולל סיכוך ובידוד חיצוני הוא בקוטר 14.3 מ"מ
מגבלת ה60 מטר היא למהירות 10Gbps, שבה עומד תקן CAT7, אתה לא משתמש ב10Gbps אלא ב1Gbps או 100Mbps, לכן המגבלה לא תקפה אליך....
לגבי דגמי הכבל, אלו היחידים שמצאתי בארץ, אני לא צריך CAT7.
הנקודה המענינת לגבי הכבלים האלה, היא שלפי הבנתי, החתך שלהם היא חצי מהחתך של כבלים רגילים וכאן יתרונם.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
הכבל דק יחסית לכבלי CAT7 מסוככים ומבודדים היטב (עדיין לא חצי), אבל אתה לא צריך CAT7, הכבל הזה הוא בערך באותו עובי של כבל CAT5 רגיל ואני מניח שבגלל שהוא כ"כ צפוף ומסוכך הוא קשיח יותר (ובטוח יקר יותר).