תמחור ברשת א.ל.מ נו באמת...

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
dman23 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 553
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

נכנסתי ל-א.ל.מ רציתי לראות אם יש בתצוגה את הסמסונג D490 51
היה את ה- 43"
אני מסתכל על המחיר- 4900 ש"ח !!! (מחיר שגבוה ממחיר 51")
אני שואל את המוכרת לפשר המחיר
היא הולכת למחשב מתקתקת כמה דברים, ממלמלת על איזה הנחה מיוחדת, מתקתקת במחשבון......ו.....
ופתאום המחיר הוא 3800
קפיצה של 1100 ש"ח ב-10 שניות! ועדיין המחיר לא זול

חשבתי שהשיטות האלה עברו מהעולם.... :roll:
מגוחך...

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

בא.ל.מ ובעוד הרבה מקומות מציגים את המחיר הרשמי לא את מחיר הקנייה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

זה מאוד נפוץ בתחום. כמעט כל החנויות עובדות ככה..

קניתי שם לא מזמן מוצר די פשוט. על המדבקה היה רשום 289 ש"ח וזה גם היה המחיר הנמוך בזאפ. כבר הוצאתי את הכרטיס ובאתי לשלם, והמוכרת מיוזמתה עצרה אותי והורידה את המחיר ל-250 ש"ח. אני גם לא מת על השיטה הזו, אבל כנראה שזה מגיע קודם מהלקוחות שרגילים להתמקח על המחיר ומצפים שיורידו משמעותית מהמחיר שרשום על המדבקה.

דווקא אני מעריך אותם יותר מרשתות אחרות. לפחות בסניפים שהייתי, בדר"כ הרבה יותר מסודר לעומת מקומות אחרים ושירות הקנייה תמיד מוצלח. לי זה עושה את זה, ואם אין הפרש משמעותי במחיר, בדר"כ ארכוש אצלהם ולא ברשתות האחרות.

dman23 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אני שונא את זה
אז לי היא אמרה 3800 לאחד עם פרצוף יפה יותר היא אומרת 3600 לאחד שנראה פראייר מושלם היא לא אומרת כלום
זה שיטת מצליח או לחילופין לעשות מהלקוח אידיוט- היי הורדתי לך 1100 ש"ח אז עכשיו זה זול. לא מאמין שעדיין אנשים קונים את זה...
לי אישית זה מוריד מאוד מערך המקום. אולי יש אחרים שזה מספק להם את יצר ההתמקחות, לא יודע.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #5 

קניתי באלמ מוצרי חשמל לרגל מעבר דירה (היה מבצע של מוצר שני ב 50%) - בסופו של דבר יצא אותו מחיר אם הייתי קונה הכל באינטרנט ללא שום מבצע (משווקים מורשים, לא ה"חשמל של ברוך"...)

המוכר באלמ היה הוגן מספיק להודות שהייתי יכול לקבל את אותם מחירים גם ללא המבצע - אם רק הייתי מתמקח קצת...

מלבד לראות את המוצר בעיניים - לא רואה שום סיבה מיוחדת מדוע לקנות בחנות (לא ספציפית אלמ - כל חנות)

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

dman23 כתב:אני שונא את זה
אז לי היא אמרה 3800 לאחד עם פרצוף יפה יותר היא אומרת 3600 לאחד שנראה פראייר מושלם היא לא אומרת כלום
זה שיטת מצליח או לחילופין לעשות מהלקוח אידיוט- היי הורדתי לך 1100 ש"ח אז עכשיו זה זול. לא מאמין שעדיין אנשים קונים את זה...
לי אישית זה מוריד מאוד מערך המקום. אולי יש אחרים שזה מספק להם את יצר ההתמקחות, לא יודע.
...
גם אני שונא את זה. אני שונא להתמקח כי זה מרגיש לי כמו שוק ותמיד אתה יוצא בתחושה שאכלת אותה כי מישהו אחר היה משיג יותר זול. אבל - כמו שכבר ציינו כאן, זו בסה"כ אבולוציה של החנויות שמתאימות את עצמן לקונים.
אתה יכול רק להגיד תודה ל"עמישראל" שרגיל להתמקח על כל מחיר שיהיה רשום, גם אם זה המחיר הכי נמוך כרגע בכל העולם. תמיד ירצו עוד הנחה. אז מה הברירה שנותרה לחנויות?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

צריך לערב את המועצה לצרכנות , לא יכול להיות שרשום מחיר ובפועל המחיר הוא שונה

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #8 

בוודאי שיכול להיות, כל עוד הוא נמוך יותר. ההיפך באמת לא חוקי..

הם יכולים לתת הנחה למי שהם רוצים ועל סמך מה שהם רוצים. זכותם כעסק לעשות זאת. כל עוד הם "משווקים" זאת בתור הנחה ולא בתור המחיר האמיתי, אין שום עילה חוקית כנגד זה. ושוב, זה קורה בכל החנויות שאני מכיר.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

לא נראה לי תקין שהמחיר הרשום הוא שקרי

ושכל אחד ישלם מחיר אחר

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #10 

אסף מה אתה גר על הירח ובאת לביקור? זה לא רק באלמ זה בחשמל הסיטונאי בשקם אלק' ועוד הרבה. אתה תכנס ותקנה ב3000 שקל אני יבוא אחרי חמש דקות ויקנה את אותו מוצר בפחות או יותר .כי ככה המוכר רוצה

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

אני יודע, אני מכיר את זה טוב מאוד וזה לא תקין. שופרסל יכול למכור לכל אחד במחיר אחר?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

asaf23 כתב:אני יודע, אני מכיר את זה טוב מאוד וזה לא תקין. שופרסל יכול למכור לכל אחד במחיר אחר?
...
זה קורה גם בסופרים, תתפלא...

בשני סופרים שהייתי בחודש האחרון (סניפים של שתי רשתות שונות, לא חשוב שמות), בזמן שהייתי במחלקת הפירות/ירקות, הגיע מנהל המחלקה והתחיל לעשות איתי שוק: "בוא, בוא, קח 2 אריזות ענבים אני אעשה לך חצי מחיר", אח"כ: "קח גם 2 קילו אפרסקים, אני אעשה לך עליהם מחיר טוב". ממש במילים האלו. לא היה שום מבצע רשמי, לא היה כתוב שום דבר על זה, הוא פשוט הוריד לי במחיר.

זו המדינה שלנו, זה מה יש. אנחנו מזרח תיכון, וכלום לא ישנה את זה.

dman23 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

...
נערך לאחרונה על ידי dman23 ב 31/08/2011 8:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

dman23 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

בחיים לא נתקלתי בזה בסופרים
אני נתקל בתופעה כזו פה ושם אבל כמו שקרה לי בא.ל.מ.... כבר הרבה זמן לא נתקלתי
אני כצרכן לא מתקרב למקומות כאלה, בטח לא כאשר הם לא מציגים את הרף התחתון במחיר גם אחרי ההנחה המדהימה!! שלהם... :roll:

באותו הקשר, דיברתי בדיוק השבוע עם חנות שמתמחה בקולנוע ביתי ובעלת מוניטין טוב מאוד.
ביקשתי לדעת בכמה הם מוכרים את אחד המסכים.
לא הסכימו להגיד לי בטלפון :?
המוכר טען ששום דבר טוב לא יוצא מזה... ושמהיכרותו את הלקוח הישראלי, כמה שהוא יגיד -הלקוח ינסה להוריד
ושהוא מעדיף שאני אגיע אליו לחנות פנים מול פנים כדי לדון במחיר

ממש לא אוהב את הגישה הזאת
מה אני מחוייב לחנות? המחיר גבוה מדי?! שלום. יש היום נגישות למגוון חנויות גדול שנותן את אותו מוצר אותה אחריות בכמה מאות שקלים פחות. מה יש לי להתמקח איתם עד זוב דם
אני צריך להטריח את עצמי עד לחנות כדי להתחיל לנהל מולו מיקוח פנים מול פנים.....?
אז ללבוש את חליפת האיומים לפני שאני מגיע?
להכין את עצמי לקראת הדיון? כדי שאני אוכל להוריד עוד 50 ש"ח?

אם אתם חנות שמכבדת את עצמה תנו את המחיר הטוב ביותר שאתם מסוגלים לכל לקוח!
נערך לאחרונה על ידי dman23 ב 31/08/2011 8:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #15 

חבל על הניסיונות שלכם, ואני לא מאשים את החנויות בכלל.
זה שוק מאוד מאוד קשה עם קהל עוד יותר קשה שמוכוון מחיר כמעט בלעדית.
תוסיף לכך את העובדה, שהדבר היחידי שיותר מעניין את הצרכן הממוצע מאשר המחיר, זה לא לצאת פראייר. הוא מצפה שהחנות תוריד בשבילו את המחיר, ואם לא, הוא פשוט ילך לחנות אחרת. זה לא משנה מה כתוב על המדבקה וכמה המחיר נמוך מההתחלה, הציפייה היא שיורידו במחיר, ואם לא, יש חנויות אחרות שיעשו זאת.
אם תחשבו על זה, זה ככה כמעט בכל דבר שקונים היום בישראל:
רכב חדש, דירה חדשה, חלק ניכר מחנויות הבגדים, כרטיסים להופעות, הצגות ומשחקי ספורט, אוכל ושתייה, סלולר, אינטרנט, כבלים, אפילו על קנסות ועם ביטוח לאומי אפשר להתמקח ולהרוויח.

אז נכון שרוב האנשים לא מתמקחים בחנויות בגדים ואפילו לא מתמקחים על כרטיסים להופעות, אבל הם פשוט משלמים את מחיר המדבקה ולא את המחיר הנמוך האפשרי.
אז בחנויות חשמל זה הרבה יותר נפוץ וכולם מתמקחים, ולכן אתם קוראים לזה מחיר לא אמיתי. אבל באותה מידה זה תופס לגבי כל הענפים שהזכרתי.

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #16 

לא מבין מה ההתרגשות פה ??!! אולי צריך להזיז שרשור זה "למסחר..."
בנושא ה מסכים: זו שיטת מסחר ידועה לגיטימית ומקובלת בעולם . כמה שיקולים לדוגמה למה עושים את זה:

- LIST PRICE גבוה מאפשר מבצעי עידוד והנחות מיוחדים. כך למשל היה מבצע בשקם 25% הנחה רשמית על כל המבחר. הרי לא תרצו להגיע ולמצוא בחנות שמעלים מחיר לפני מבצע - אנו מצפים לאמת בפרסום.
- משווקים לא יחשפו מחירים בטלפון. זה כלל ברזל למשל במחסני חשמל. יש כן פרסום עם מחירי מבצע בעיתונות אך חנויות (משיקולי מסחר ) לא ישתפו פעולה על LAST PRICE בטלפון.
- רוכשים רציניים כנראה שיטריחו את עצמם לבדוק בעיניים את המוצר , מלאי וכד גם יזכו לשמוע על מחירי מינימום.

לכן - שורה תחתונה - יש להתכונן למשא ומתן
להבדיל מקרטלים (שני ספקים או יותר שמתאמים מחירים ללא תחרות אמתית) כמו שיש בתשתיות אינטרנט או שדורי טלוויזיה פרמיום - ברכישת מסכים יש מבחר ויש תחרות - וטוב שכך.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #17 

Itsik_G כתב:אתה יכול רק להגיד תודה ל"עמישראל" שרגיל להתמקח על כל מחיר שיהיה רשום, גם אם זה המחיר הכי נמוך כרגע בכל העולם. תמיד ירצו עוד הנחה. אז מה הברירה שנותרה לחנויות?
...

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #18 

אם אתם חושבים שבעולם האלקטרוניקה זה בעייה, תנסו לקנות תכשיט או שעון יוקרתי. זה אל הונאה ולא שום דבר. אתה לוקח כמובן מאליו שהמחיר המוצג הוא גבוה ב-30-40% מהמחיר האמיתי שבסופו של דבר ימכרו לך אותו.
זה נכון, אגב, גם בארץ וגם בחו"ל. האמת, אני לא מבין מה הבעיה כאן. לקוח חכם עושה סקר שוק לפני שהוא קונה. אם אני נכנס לחנות אלקטרוניקה, מברר מחיר של מוצר וראה שהוא גבוה ממה שאני יודע שהוא צריך להיות, אני אומר יפה שלום ומחכה שהמוכר ירדוף אחרי עם המחיר הריאלי יותר.
האמת, ברוח המהפכה החברתית, מי שמגיע לרכוש מוצר יוקרה או מותרות באלפי שקלים ולא בודק את השוק ומחפש את המחיר המשתלם ביותר, כנראה שלא ממש חשוב לו לקבל את המחיר הזול ביותר. החנות מחוייבת להציג את מחיר המחירון, ולא שום מחיר אחר. זכותה להוריד במחיר כמה שבא לה.

אגב, שים לב שגם באתרים אמריקאיים גדולים (B&H, Newegg), כשיש מחיר מבצע הם לא תמיד מפרסמים אותו ישר, אלא שולחים אותך לעגלת הקניות, או אפילו, במקרה של מחירים נמוכים משמעותית, המכירה היא טלפונית בלבד. יש כאן משחק של מחירי החנות מול מחירי היצרן/יבואן, שאסור לחנות ליצור תחרות בלתי הוגנת, ולכן המבצעים מוצנעים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #19 

אם באלק' יורדים בממוצע 15-20%
ובתכשיטים 30-40%
השיא זה בקרמיקה וסניטריים....כתוב על המדבקה 257 ש"ח למ"ר ותוך דקה המחיר יורד בחצי (כ 120 ש"ח למ"ר)ולפעמים עד 70% !!!!

dman23 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

טוב אז עוד לא הייתי צריך לקנות קרמיקה ... :o
ואני מודע לשזה שזה קיים אבל אני לא נתקל בזה כתופעה כזאת רחבה וגסה
הלכתי כבר לקנות מוצרי אלקטרוניקה כולל מסכים
ולא כולם נוקטים בשיטה הזאת

לפחות מנסיוני אני לא יכול להגיד שזו שיטה גורפת, אחרת לא הייתי פותח שרשור