צריך הסבר ל BI-AMP + הגדרת תצורת חיבור רמקולים
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9046
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
הי, התחלתי להתעסק קצת עם החיבורים של הרמקולים הזמניים שיש לי עם רסיבר ימהה rxa710.
לפני שאני מכייל אותו אוטומטית אני נדרש להגדיר את סוג החיבור הנוכחי הקיים כרגע שיש לי. בשלב זה: זוג קדמיים, סנטר וסאב. 2 שאלות על הפרק:
1. מישהו יודע מה צריך להגדיר בתצורת החיבור הנוכחית ברסיבר ?
2. מה זה אומר חיבור BI-AMP, איך עושים אותו ובמה הוא שונה מחיבור רגיל ? האם עדיף ?
מצ"ב תמונה של החיבורים מאחורה.
לפני שאני מכייל אותו אוטומטית אני נדרש להגדיר את סוג החיבור הנוכחי הקיים כרגע שיש לי. בשלב זה: זוג קדמיים, סנטר וסאב. 2 שאלות על הפרק:
1. מישהו יודע מה צריך להגדיר בתצורת החיבור הנוכחית ברסיבר ?
2. מה זה אומר חיבור BI-AMP, איך עושים אותו ובמה הוא שונה מחיבור רגיל ? האם עדיף ?
מצ"ב תמונה של החיבורים מאחורה.
-
- חיבורי הרמקולים ברסיבר
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

קראתי, מאמר כבד מדיי בשבילי, לצערי......
צריך שפה פשוטה למי שלא מבין יותר מדיי. איך אני יודע איזה Bi יש לי ? האם שווה וצריך לחבר בצורה הנ"ל ?
איך מבצעים את החיבורים בפועל זה לא רשום.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, קראתי בחוברת והבנתי איך לחבר בפועל. מניח שצריך להוציא את המגשרים שיש ברמקולים בין הבננות, נכון ?
כמו כן, עולה עוד שאלה - מה זה חיבור presence speakers ?
כמו כן, עולה עוד שאלה - מה זה חיבור presence speakers ?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
1. אכן צריך להוציא את המגשרים בין המחברים ברמקולים על מנת לאפשר חיבור Bi-Amp.
2. Presence speakers זה זוג רמקולים מעבר ל-5.1 שיש לך, שמציבים גבוה (קרוב לתקרה) בקיר הקדמי, כלומר מעל הרמקולים הקדמיים - לא רלוונטי עבורך כרגע, ובכל מקרה זוג הרמקולים הבא שאתה צריך לכוון אליו זה רמקולי סראונד...
2. Presence speakers זה זוג רמקולים מעבר ל-5.1 שיש לך, שמציבים גבוה (קרוב לתקרה) בקיר הקדמי, כלומר מעל הרמקולים הקדמיים - לא רלוונטי עבורך כרגע, ובכל מקרה זוג הרמקולים הבא שאתה צריך לכוון אליו זה רמקולי סראונד...
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

epony - איפה היית עד עכשיו ? התגעגעתי...
1. תודה, אני אנסה את זה. הגיעו לי הקונקטורים שהזמנתי ועכשיו צריך להתחיל לארגן את החיווט
עכשיו ראיתי שיש על הרמקול חיבורים של HF ו LF. על הרסיבר לא רשום מה זה מה. אז איך אני יודע להתאים את היציאה לכניסה הנכונה ?
או שזה לא משנה ?
2. אני קודם אתחיל בסאב חדש ונראה לי נעבוד עם 3.1 בינתיים. גם ככה עוד לא נסגרתי על עצמי איזה אחוריים אני מביא.
ובעוד שנה בערך אנחנו עוברים לבית חדש אז לא בא לי להעביר כמו שצריך סלילות בבית הנוכחי אחורה. וסלילה שהיא מעפנה רק תעצבן אותי.
בקיצור נתגלגל...
1. תודה, אני אנסה את זה. הגיעו לי הקונקטורים שהזמנתי ועכשיו צריך להתחיל לארגן את החיווט
עכשיו ראיתי שיש על הרמקול חיבורים של HF ו LF. על הרסיבר לא רשום מה זה מה. אז איך אני יודע להתאים את היציאה לכניסה הנכונה ?
או שזה לא משנה ?
2. אני קודם אתחיל בסאב חדש ונראה לי נעבוד עם 3.1 בינתיים. גם ככה עוד לא נסגרתי על עצמי איזה אחוריים אני מביא.
ובעוד שנה בערך אנחנו עוברים לבית חדש אז לא בא לי להעביר כמו שצריך סלילות בבית הנוכחי אחורה. וסלילה שהיא מעפנה רק תעצבן אותי.
בקיצור נתגלגל...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
גם לפנאטים מותר לצאת לחופש, לא?
לגבי איזה מחברים ברסיבר הולכים לאיזה מחברים ברמקולים (HF/LF) - זה משורטט לך בדיאגרמה שבעמוד 19 במדריך למשתמש של ה-A710 - החיבורים הראשיים הולכים לזוג המחברים העליונים ברמקולים (HF), והחיבורים שמחליפים את הסראונד בק הולכים לזוג המחברים התחתונים ברמקולים (LF).
לגבי איזה מחברים ברסיבר הולכים לאיזה מחברים ברמקולים (HF/LF) - זה משורטט לך בדיאגרמה שבעמוד 19 במדריך למשתמש של ה-A710 - החיבורים הראשיים הולכים לזוג המחברים העליונים ברמקולים (HF), והחיבורים שמחליפים את הסראונד בק הולכים לזוג המחברים התחתונים ברמקולים (LF).
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ראיתי את זה אבל לא ידעתי האם המיקומים של HF\LF הוא קבוע בכל הרמקולים.epony כתב:גם לפנאטים מותר לצאת לחופש, לא?![]()
![]()
לגבי איזה מחברים ברסיבר הולכים לאיזה מחברים ברמקולים (HF/LF) - זה משורטט לך בדיאגרמה שבעמוד 19 במדריך למשתמש של ה-A710 - החיבורים הראשיים הולכים לזוג המחברים העליונים ברמקולים (HF), והחיבורים שמחליפים את הסראונד בק הולכים לזוג המחברים התחתונים ברמקולים (LF)....
גם כן ימהה - עשו חוברת כזו מושקעת לא יכלו לשים עוד 4 תווים על הדרך ?!
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, עדכון סגרנו את ההסברים על ה BI AMP. נחבר הנ"ל בסופ"ש.
הזמנתי הרגע את הסאב של Polk Audio PSW110, מחכים שיגיע...
אני אנסה לעשות מחטף עם אשתי (כבר התחלתי לעבוד על זה..) - איך הסנטר של Polk Audio CS10 ?
אני חי בסרט שהיא תאשר אבל איך הרצפתיים Tsi300 ?
הזמנתי הרגע את הסאב של Polk Audio PSW110, מחכים שיגיע...
אני אנסה לעשות מחטף עם אשתי (כבר התחלתי לעבוד על זה..) - איך הסנטר של Polk Audio CS10 ?
אני חי בסרט שהיא תאשר אבל איך הרצפתיים Tsi300 ?