התחדשתי בידית נייקד....

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
YaAr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום חברי הפורום, המון זמן לא כתבתי אבל אני דואג לקרוא את כל השירשורים מדי יום :), מיותר לציין כמה אני לומד מהפורום וכמה התקדמתי מרכישת המכונה לפני שנה ועד היום....

ולענייננו: התחדשתי היום בידית נייקד שרכשתי מאמיגו אבל מתברר שהידית לא כל כך מתאימה לאניטה שלי, ה"אוזניים" של הידית עבות במקצת והידית נכנסת ממש ממש טיפונת לראש המכונה, כמעט ואין יכולת לסובב אותה, עם זאת בדקתי את האטימה עם פילטר עיוור ומתברר שאין שום דליפה וסה"כ אפשר להשתמש בה למרות שאני קצת חושש להשתמש בידית כשהיא לא מאובטחת היטב.

לפי שרשורים קודמים בנושא הבנתי שיש מי ששייף לבד את האוזניים של הידית ורציתי לדעת איך בדיוק (או איפה) לעשות זאת או לחליפין להפנות אותי למקום או לאתר (אפילו בחו"ל) כדי לרכוש ידית חדשה שמתאימה לאניטה (מוטי או כפיר... יש המלצות בנושא?).

עדיין לא החלטתי אם להשאיר את הידית אצלי או להחזירה לאמיגו.

תודה,

יאיר.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

הייתי מחזיר את הידית ומנסה אחרת (במידה ויש), לא טוב שהידית לא נסגרת אפילו מעט ולמרות שיש אטימה הידית עלולה לצאת החוצה בזמן חליטה וזה לא נעים (אלא אם אתה אוהב קפה חם משפריץ לכל עבר :) )

במידה ותחליט לשייף אפשרי עם נייר ליטוש לברזל אבל אני מזהיר אותך שזו עבודה קצת קשה וקח בחשבון שהכרום שמצפה את ה"אוזניים" יתקלף ויהיה להן צבע מוזהב.

הייתי מנסה למצוא ידית מתאימה, בעקרון האניטה צריכה ידית של ראש E61 ג'נרי (לא ויביאמה), אם אין באמיגו אפשר לנסות בחנויות אחרות כגון אברהמי,קדמה,קופיטיים. ממליץ לך לקחת את הידית של האניטה ולנסות לראות למי יש ידית שיש לה "אוזניים" הכי דומות בגודל, במיקום ובעובי לידית המקורית.

מחו"ל תנסה ב ORPHAN ESPRESSO או ב ESPRESSOPARTS רק קח בחשבון שיש משלוח לא זול ומע"מ מעל 50$ (מחיר המוצר + עלות השילוח).

יש גם בכריסקופי ב 60$ (גלול למטה, כתוב שזו ידית שמתאימה לרנצ'יליו -> למוטי יש משהו כזה לאניטה שלו):

http://www.chriscoffee.com/products/hom ... o/anitanew

אפשר גם לחפש ב EBAY ... בהצלחה !

YaAr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

דיברתי עכשיו עם קדמה בטלפון

שליחה #3 

יש להם נייקד E61 ג'נרי, אני מקווה שזה יתאים.
למה ה- "ג'נרי" מתייחס בדיוק, האם רק לכיוון האוזניים (יש אלכסון ויש ישר- של האניטה ישר) או גם לכיוון האוזניים וגם לעובי שלהם?

כי הידית של אמיגו (שדרך אגב היא של אברהמי- אפילו המדבקה של אברהמי הייתה על הידית) מאימה מבחינת כיוון האוזניים רק העובי שונה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

אפשר לשייף עם פצירה או דרמל אם יש לך.
אתה יכול לנסות לקנות ידית רגילה מקפה רות ולעשות אותה נייקד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

ג'נרי יתאים לרוב מכונות ה E61, לויביאמה יש עיצוב קצת שונה ונאמן למקור משנות ה 60.

אמרתי לך הכי טוב ללכת עם הידית המקורית של האניטה ולהתאים בעין, אתה יכול לבדוק בחנות עם מכונת E61 אחרת שאם הידית של האניטה שהבאת מתאימה לה וגם הידית הנייקד שבחנות מתאימה אז בטוח גם באניטה זה יתאים.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #6 

אם אנחנו כבר מדברים על ידיות...יש איזה מקום שאתם ממליצים לקנות בו (בעדיפות משהו באינטרנט? כמה דבר כזה אמור לעלות?
מילה של אקסטרימיסט.

YaAr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה על התשובות.

כפיר האמת שכבר עשיתי בדיוק מה שאמרת- הייתי באמיגו (גם באברהמי) עם הידית המקורית ואף בדקנו את הידיות באחת ה- E61 שהייתה להם שם, אבל בגלל שבמכונה שלהם האוזניים טיפה רחבות יותר אז שתי הידיות התאימו (לא בדקנו אם באמת יש אטימה מושלמת).

בכל מקרה אני הולך היום להחזיר את הידית ואחפש אחרת שתתאים לי, אולי מ"קדמה" תגיע הגאולה.

Oferot לשאלתך: נייקד עולה בין 180+מע"מ אצל אברהמי ועד 300~ במקומות האחרים.

יאיר.
נערך לאחרונה על ידי YaAr ב 30/08/2011 19:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

Hollllow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

אני גם הייתי באברהמי לפני כמה ימים (וממש התאכזבתי מהשירות) אבל בלי קשר, לא הצלחתי למצוא ידית מתאימה לאקספובר שלי. נכנסתי ל EBAY ומצאתי ידית מתאימה שעולה 59$ בנוסף למשלוח לארץ זה עוד 30$ כלומר בסביבות ה 300 שקל. לא הזמנתי עדיין אבל אני שוקל ...

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #9 

באתרים בחו"ל המחירים מאוד לא אחידים.
מ-$59 עד $129

אני גם רוצה אחת.
זה פשוט לא זול.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

לא כדאי להזמין במחירים האלו מחו"ל, תסתובב בחנויות באזור שלך ותחפש ידית מתאימה.

אגב לאניטה אולי אפשר למצוא דרך "אספרסימו" או אצל "coffeedepot", אפשר גם לנסות את "קופיקס" (מקסימום לעשות משלוח אם זה רחוק).

מקסימום תאמץ את ההמלצה של עופר ותקנה ידית מ"קפה רות" ב 140 שקל ותיקח אותה לאיזה מסגריה לחיתוך.

בלי לחץ, זו רק ידית נייקד שאחרי חודש תשב אצלך הרבה בארון :)

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #11 

אני חותך את הידית לכל המעוניין
בברכה

עזרא
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

כפיר_ש כתב:
מקסימום תאמץ את ההמלצה של עופר ותקנה ידית מ"קפה רות" ב 140 שקל ותיקח אותה לאיזה מסגריה לחיתוך.
...

האם הידית שיש לרוני מתאימה בוודאות לראש של Quickmill?

או שהיא אותה ידית גנרית (עם מק"ט של להמרצוקו) שאברהמי מוכר ושהלשוניות שלה מעט עבות ורבועות מדי?
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe

Hollllow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #13 

zylber כתב:אני חותך את הידית לכל המעוניין
בברכה
...
אני מפחד מהעובדה שהידית לא תנעל כמו שצריך. ידית חדשה עולה כ 180 (אצל אברהמי 300 אצל אמיגו) + 50 שקל בערך שzylber בטח ייקח זה 230 או 350. נראה לי שמחיר הזה עדיף להיכנס ל Ebay ולקנות ידית שמתאימה כמו כפפה למכונה שלך.

YaAr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון

שליחה #14 

היום החזרתי את הידית ל"אמיגו" וקפצתי שוב ל"אברהמי" ושוב עם הידית המקורית של האניטה שלי.
ביקשתי משרון להביא לי את כל הידיות שיש ברשותו (ארבעה סוגים שונים) והוא הביא לי גם קליפר שאוכל לוודא את עובי האוזניים במדוייק.

לציין שאחת מתוך הארבע לא מתאימה בכלל (אוזניים באלכסון) ושאר השלוש נראות דומה אבל האוזניים יותר עבות בכולן.... התחלתי למדוד וזכרתי את התגובה של כפיר לגבי הידית של הרנצ'ליו.

במדידות אכן התברר שהכי מתאימה היא הידית של הרנצ'יליו עבה קצת יותר מהידית של האניטה (אם אני לא טועה האניטה 6 מ"מ והרנצ'יליו 6 ועוד קצת).

בדקתי לגבי גומיית ראש חדשה יותר דקה מ- 8 מ"מ ע"מ לפצות קצת על האוזניים אבל אין ל- E61 פחות מ- 8, אז ויתרתי על רעיון הגומיה ולקחתי את הידית בידיעה שאולי מקסימום אצטרך לשייף קצת.

השורה התחתונה: הידית מתאימה לאניטה, האוזניים נכנסות לראש המכונה כמעט עד הסוף, לי נראה שזה מספיק טוב כדי שהידית לא תעוף בזמן החליטה ומי שירצה יוכל לשייף טיפה.

צירפתי שתי תמונות הראשונה ה-"אוזן" במצב סגירה סופי באניטה והשניה, לפני שיעלם- המספר הסיריאלי של הידית למי שמעוניין להזמין אצל אברהמי.

המחיר: 215 ש"ח כולל המע"מ.

שוב תודה לעוזרים.
נערך לאחרונה על ידי YaAr ב 30/08/2011 20:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

מ ב ר ו ק :)

יאללה פזר ודחס ותבדוק שאין צ'אנלינג, הקפה צריך להתאחד תוך מספר שניות לזרם אחיד יציב מהמרכז (ללא תזוזות לצדדים באמצע החליטה או חלקים שמהם לא זורם הקפה).

תהנה ...

YaAr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

תודה כפיר, הנסיון הראשון שלי היה כבר בצהריים והתברר שאכן יש לי עוד לאן לשאוף :lol: במיוחד שבדיוק החלפתי לתערובת חדשה שלא ניסיתי אף פעם והמטחנה הייתה קצת פחות מכוונת.
אחרי כמה נסיונות טובים אעלה אולי סרטון קצר להתרשמות ופידבק.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

נראה לי שאני מעיר קצת את השרשור הזה :)
אני מחפש ידית נייקד ומצאתי באיזה אתר בבודפשט את הדבר הבא http://www.baristaszakuzlet.hu/product.php?id=625
מצטער שזה בהונגרית אבל את הפרנציפ תבינו שם (ותמיד יש את כרום בשביל התרגום)
בכל מקרה רציתי לדעת אם הידית תתאים לסילביה לדעתכם? המחיר ממש סבבה.
מילה של אקסטרימיסט.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

לה מרצוקו אמור להתאים גם לסילביה, נדמה לי שלעופר בזמנו כשהייתה לו סילביה הוא השתמש עם ידית של לה מרצוקו.

מה המחיר שלה ? אם זה סביב 50$ זה סביר ...

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

כתוב שם La Cimbali - Iberital - Faema - La Marzocco
ושהיצרן של הידית הוא iberital.
זה יוצא 160 שח בערך.
אם לדעתכם זה מתאים אני מזמין מיד :)
מילה של אקסטרימיסט.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

שוב אין ערבונות אבל אם זה מתאים ל LM יש סיכוי טוב שזה יתאים גם לסילביה, תמתין גם לתשובה של עופר ...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”