בקבוקים ריקים-העולם התחתון?אין חוק?אין משטרה?אם אזכה בזכיה גבוהה בהגרלה,אני חייב לשלם
כדי שלא יפגעו בבני ביתי?זו המדינה שלנו?ארצינו הקטנטונת?קח מקל קח תרמיל?ארץ ארץ ארץ?
אפילו כאן בראש פינה ,במרכזים החדשים המצליחים משלמים חסות?לאן הגענו?

אתה בטוח?Giliboy כתב:התעלמת מהבדל אחד פשוט..
המדינה לא מאיימת על בטחון האנשים, לא מהלכת אימה כלפיהם. הפרוטקשן כן.....

משה,ufffnick כתב:אתה בטוח?Giliboy כתב:התעלמת מהבדל אחד פשוט..
המדינה לא מאיימת על בטחון האנשים, לא מהלכת אימה כלפיהם. הפרוטקשן כן.....
אז איך אתה קורא לעובדה שהשיח העיקרי בארץ הוא על ביטחון ולא חברתי-כלכלי?
אתה באמת חושב שכמה אירגוני טרור יכולים לכבוש את מדינת ישראל?
צריך לשים את העניינים בפרופורציה - אין, ולא יהיה אירגון טרור/מדינה מסביבינו שיכולים לפגוע בקיומה של מדינת ישראל ברמה הביטחונית (השתלטות על שטחים). ישנה מלחמת התשה נקודתית, לא יותר מזה.
נשמע דומה לעוד משהו ("מלחמת התשה נקודתית")?
יותר ברמת הביטחון האישי אולי?...

בריונים נעצרים רק ע"י פחד , כי הם פחדנים גדולים בפנים. אם יש פרוטקשן , אתה יכול להבין שמערכת החוק לא מפחידה בכלל .Giliboy כתב:כל עבריין פה שנעצר פה, 80% שייצא מזה בסוף..
פרוטקשן זה אחד הדברים הכי זועתיים שמדינה מתוקנת מרשה לעצמה שיתרחש בה.
זה פשוט מפוצץ אותי לדעת שקיים הדבר ההזוי הזה.
אם אתם שואלים אותי, זה שווה 20 שנה בכלא..
רבאק, לאיים על בן אדם ועל משפחתו, כדי שישלם להם "מיסים"?
מטורף.....
סו ? מה חדש בזה ? ומה זה שונה ממה שאמרתי בתשובה הראשונה שלי לילדיעפים ?(אתה פשוט יותר בוטה ממניufffnick כתב:אני לא מבין מה אתם מתרגשים.
לדעתי אין הבדל בין הפרוטקשן של אותם עבריינים לבין הפרוטקשן של המדינה.
בשני המקרים העלות היא מופרזת שעשויה לפגוע בעסק.
רק שלהבדיל הוא שהעבריינים יידאגו לשלום העסק מפני התשלטות ופגיעה,
בניגוד מוחלט למדינה.
אני דווקא הייתי מציע להפסיק לשלם פרוטקשן למדינה.
אני גם לא מבין את הצביעות,
אם זו משפחה שעוסקת בעסקים אפורים ומפוקפקים על גבול העבריינות - זו משפחת פשע.
אם זו משפחה לשושלת שעוסקת בעסקים שהופרטו בשיטת שקשוקה,
חיים מכספי המדינה, מבזבזים כספי ציבור ולא מחזירים את הלוואותיהם מהמדינה (על חשבון הציבור, פנסיה וכד'),
מעבירים את כספם החוצה ומשתמשים באותה שיטת איומים וכוחניות דרך הקשר לשילטון - זה לגיטימי ומקבלים את סמל הסטטוס של טייקון או אלפיון עליון.
אני יכול למנות לא מעט שושלות של אנשים מוערכים יתר על המידה בזכות קשר לשילטון או נוחכותם בשילטון, תוך רמיסת כללי אתיקה בסיסיים והשתנה בקשת על הציבור, מתוך הנחה שהם מעל לחוק ולא יהיה שופט או נציג מדינה שיעז לבקר אותם או לתבוע אותם על כך....

אני שמח שסופסוף מישהו הבין את כוונתי.moco כתב:ufffnick,
ההשוואה שלך אומנם משעשעת וגם יש לה פואנטה, אבל ב"משעשעת" זה נגמר. המאמצים שלך להוכיח שזה "ממש אותו דבר", רק מורידים ממה שאתה בעצם מנסה להגיד.
לא שמעתי שנציגי המדינה מאיימים על המשפחה שלך אישית (שלך ולא של שכנך), או שמציתים לך את העסק.
לא שמעתי שפעם ב4 שנים בערך, מאפשרים לך לבחור במשפחת הפשע שלה תשלם....

אני מסכים עם מה שאתה כותב,הרבה יותר מעשי, בטווח המיידי, לגזום את ענפיו של עץ עם פירות שמלכלכים מאשר לעקור את כל העץ. וזה כמובן לא אומר שלא צריך לתכנן את עקירת העץ כולו....