עזרה בפענוח מגבר ישן
שלום
ברשותי מגבר סטראו שפופרתי ישן , רשום עליו CTC HIFI STEREO .
אני מחפש קצת נתונים עליו לאחר שברשת לא ממש מצאתי מידע.
בתוכו 3 שפופרות , זוג ECL82 ואחת ECC83.
אני מניח שמדובר במגבר "ג'נרי" יחסית מבחינת המבנה שלו. האם למישהו יש סכמה למגבר זהה\דומה ?
בהנחה שהמגבר תקין , עד כמה מדובר בסוג "איכותי" על סמך השפופרות ?
תמונות להתרשמות קלה :
[img2=550x412]http://img801.imageshack.us/img801/3390/p8271086.jpg[/img2]
[img2=550x412]http://img6.imageshack.us/img6/8054/p8271091.jpg[/img2]
[img2=550x412]http://img594.imageshack.us/img594/8444/p82710871.jpg[/img2]
תודה
ברשותי מגבר סטראו שפופרתי ישן , רשום עליו CTC HIFI STEREO .
אני מחפש קצת נתונים עליו לאחר שברשת לא ממש מצאתי מידע.
בתוכו 3 שפופרות , זוג ECL82 ואחת ECC83.
אני מניח שמדובר במגבר "ג'נרי" יחסית מבחינת המבנה שלו. האם למישהו יש סכמה למגבר זהה\דומה ?
בהנחה שהמגבר תקין , עד כמה מדובר בסוג "איכותי" על סמך השפופרות ?
תמונות להתרשמות קלה :
[img2=550x412]http://img801.imageshack.us/img801/3390/p8271086.jpg[/img2]
[img2=550x412]http://img6.imageshack.us/img6/8054/p8271091.jpg[/img2]
[img2=550x412]http://img594.imageshack.us/img594/8444/p82710871.jpg[/img2]
תודה
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
גם לי זה נראה משולב, כי יש לו יציאות לרמקולים, והייתי אומר שהוא משנות ה-60. אני משער שאפשר לחבר אליו פטיפון אבל אין דרך לחברו למגבר נוסף (Power) כי אני לא רואה שם יציאות לא מוגברות. נראה די גרוטאה האמת.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
לעניות דעתי:
מגבר סטריאופוני עם יציאות אימפדנס לרמקולים שונים (שלא כמו בהרבה מגברים אחרים) מה שאומר ששנאי היציאה לרמקולים בעל סנפי יציאה במשני.
ללא הגברה עבור פטפון עם ראש מגנטי ולבטח שלא MC.
המגבר עבד כנראה עם ראש פטפון קריסטלי שלא דורש הגברה נוספת כמו ראש מגנטי. הוא גם פועל עם מיקרופון גבישי ולא דינמי (בדיוק כמו עם הראש הקריסטלי של הפטפון).
לא הייתי מצהיר שזאת גרוטאה. שיפוץ, החלפת קבלים, נגדים ל-METAL FILM ושפופרות חדשות עשויות להפתיע כאן אודיופילים של מנורות. מאידך חייבים לחבר להם רמקולים של מעל 90dB/W/m כי ההספק הוא וואטים בודדים.
בהצלחה בשיפוץ.
מגבר סטריאופוני עם יציאות אימפדנס לרמקולים שונים (שלא כמו בהרבה מגברים אחרים) מה שאומר ששנאי היציאה לרמקולים בעל סנפי יציאה במשני.
המגבר עבד כנראה עם ראש פטפון קריסטלי שלא דורש הגברה נוספת כמו ראש מגנטי. הוא גם פועל עם מיקרופון גבישי ולא דינמי (בדיוק כמו עם הראש הקריסטלי של הפטפון).
לא הייתי מצהיר שזאת גרוטאה. שיפוץ, החלפת קבלים, נגדים ל-METAL FILM ושפופרות חדשות עשויות להפתיע כאן אודיופילים של מנורות. מאידך חייבים לחבר להם רמקולים של מעל 90dB/W/m כי ההספק הוא וואטים בודדים.
בהצלחה בשיפוץ.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
לא יכול להיות קדם מגבר אם יש לו יציאות לרמקוליםyairf כתב:זה קדם מגבר...
לעניות דעתי:
בהצלחה בשיפוץ....
אולי יש דרך להשמיש את החפץ דוקא כמגבר ביתי ל...גיטריסט המבקש איכות מנורתית רוויה בהספק סביל לבית...? כמובן, תוך התאמת מתח הכניסה ליציאה של גיטרה חשמלית...
- chalmh
- חבר מביא חבר

אני לא יודע מה מתח היציאה של GUITAR PICKUP (לא התעסקתי עם ציוד כזה מעולם). אני מניח שזה כמו ראש מגנטי של פטפון, אלא אם כן ה-PICKUP מוציא מתח הרבה יותר גבוה כי אין מגבלת גודל או משקל כמו בפטפון.
בהחלט ניתן לחבר גיטרה למגבר הנ"ל ולנסות. כמובן שהמגבר הזה נטול אפקטים כגון טרמולו וכו'.
בהחלט ניתן לחבר גיטרה למגבר הנ"ל ולנסות. כמובן שהמגבר הזה נטול אפקטים כגון טרמולו וכו'.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
היי , תודה על התגובות.
כרגע ישנה תקלה בבורר הMIC/AUX , הפקד הימני ביותר בתמונות.
הוא אינו מסתובב בכלל , רק עם פלייר ומאוד קשה לסובב אותו.
מישהו יודע איזה סוג מפסק זה על מנת שאוכל להחליף ? או שזה לא כל כך סטנדרטי כדי שאוכל לקבל פה תשובה בלי פירוק החלק ?
האמת שבמקרה השאיפה היא להשמישו כמגבר גיטרה קטן. יש המלצות כיצד לחבר אותו במקרה הזה ?
אולי איזו תוספת\שינוי קל ?
תודה
כרגע ישנה תקלה בבורר הMIC/AUX , הפקד הימני ביותר בתמונות.
הוא אינו מסתובב בכלל , רק עם פלייר ומאוד קשה לסובב אותו.
מישהו יודע איזה סוג מפסק זה על מנת שאוכל להחליף ? או שזה לא כל כך סטנדרטי כדי שאוכל לקבל פה תשובה בלי פירוק החלק ?
האמת שבמקרה השאיפה היא להשמישו כמגבר גיטרה קטן. יש המלצות כיצד לחבר אותו במקרה הזה ?
אולי איזו תוספת\שינוי קל ?
תודה
- chalmh
- חבר מביא חבר

יכול להיות שהבורר פשוט חלוד בציר ובמיסב של הציר. תתיז מעט שמן WD40 רק על הציר והמיסב. המתן מספר שעות ל"ריכוך" ובדוק שוב את סיבובו. אם הכל תקין אז התז מעט ספריי מגעים על איזור המגעים והכל אמור להיות תקין.
אם זה לא עוזר יש להחליף לבורר חדש. אמור להיות 3 מצבים בשתי קומות מגעים. צרף תמונה של הבורר מקרוב. גם מאחור באיזור המגעים.
אם זה לא עוזר יש להחליף לבורר חדש. אמור להיות 3 מצבים בשתי קומות מגעים. צרף תמונה של הבורר מקרוב. גם מאחור באיזור המגעים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
יש לי פטיפון של חברת WINCOFON משנת 1960 או 1961, עם מעגל הגברה דומה. יש לו צליל חם מאוד, לדעתי כדי לנקות, לשפץ, לשדך לו רמקולים נחמדים ולחבר אותו לטיונר, בשביל לשמוע רדיו בכיף, או להזין אותו באות מנגן. עכשיו שנזכרתי, יש לי בבית שלושה מגברים מנורתיים, מבית קולנוע, שנות ארבעים, זרוע של ASTATIC, מאותה תקופה, עשית לי תיאבון לבדוק אם הם עובדים. אם אתם לא שומעים ממני תוך שבוע, סיבה שהתחשמלתי למוות.
דני בלר
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
mr_dish
כשהייתי ילד, הייתה לנו טלוויזיה של DUMONT שבגלל בעיית VERTICAL, אבא שלי הוסיף לה, בלוח האחורי, נגד משתנה בערך גדול יותר, על מנת לתת כיוון גס ואילו בכפתורים הצדדיים, היה הכיוון הרגיל. יום אחד חזרתי מבית הספר ב-12:00 בצהריים ורצתי לראות את הTHREE STOOGES, הייתה סופה ואני נגעתי בכפתור הזה מאחורה עם ידיים רטובות. זה היה ב-1967 ולא היו אז ממסרי פחת, בטח לא בארגנטינה. האצבע נדבקה לי לכפתור...
מאז הספקתי להתחשמל עוד כמה פעמים. אני חייב לעלות לבוידעם, אני חושב שגם שם יש לי משהו. בסלון, יש לי בן היתר מקלט רדיו דיודי, אלה שהיו עובדים עם הגביש. סבא שלי בנה אותו בשביל לשמוע את קרב האיגרוף FIRPO-DEMPSEY ב-1922. ויש לי עוד משהו שהוא בנה בשביל לראות טלוויזיה, עם דיסקת ניפקוב...
כשהייתי ילד, הייתה לנו טלוויזיה של DUMONT שבגלל בעיית VERTICAL, אבא שלי הוסיף לה, בלוח האחורי, נגד משתנה בערך גדול יותר, על מנת לתת כיוון גס ואילו בכפתורים הצדדיים, היה הכיוון הרגיל. יום אחד חזרתי מבית הספר ב-12:00 בצהריים ורצתי לראות את הTHREE STOOGES, הייתה סופה ואני נגעתי בכפתור הזה מאחורה עם ידיים רטובות. זה היה ב-1967 ולא היו אז ממסרי פחת, בטח לא בארגנטינה. האצבע נדבקה לי לכפתור...
מאז הספקתי להתחשמל עוד כמה פעמים. אני חייב לעלות לבוידעם, אני חושב שגם שם יש לי משהו. בסלון, יש לי בן היתר מקלט רדיו דיודי, אלה שהיו עובדים עם הגביש. סבא שלי בנה אותו בשביל לשמוע את קרב האיגרוף FIRPO-DEMPSEY ב-1922. ויש לי עוד משהו שהוא בנה בשביל לראות טלוויזיה, עם דיסקת ניפקוב...
דני בלר
דני, אתה ממש, אבל ממש מזכיר לנו את הילדות...
גמני חטפתי ועפתי מנגיעה בכיוון הוורטיקל בשחור-לבן פיליפס שלנו, מתישהו בשנות ה-60...
גמני בניתי רדיו גביש כחלק מהילדות ומהחוגים...כמו גם פנס קסם וקיט של מגבר סטראו ורמקלים...

גמני חטפתי ועפתי מנגיעה בכיוון הוורטיקל בשחור-לבן פיליפס שלנו, מתישהו בשנות ה-60...
גמני בניתי רדיו גביש כחלק מהילדות ומהחוגים...כמו גם פנס קסם וקיט של מגבר סטראו ורמקלים...
- chalmh
- חבר מביא חבר

אני בניתי שני סוגים בזמנו. מגבר "גולדשטיין" (מחנות בחיפה שעשו COPY למגבר של "הנדלמן" (הפך להיות DECADA" כמה שנים מאוחר יותר) בהספק של 2X15WRMS. המגבר השני היה UNIQUE בהספק של 2X35WRMS עם צליל מצויין. מיותר לציין שהקיטים ההלו הכילו בתוכם הגברת PHONO. הם שרתו אותי מספר שנים ולבסוף מכרתי אותם.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!