עקרונית האם יש הבדלים באיכות וידאו בין אם מריצים סרט דרך מחשב או סטרימר ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
alex28 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

בעקרון כרגע אני מנגן רוב הסרטים(ב MKV) באמצעות דיסק און קיי דרך ה USB.(ומעט דרך ה DLNA) ,
אך די נמאס כל הזמן להתעסק בשלווי הכנה של העברת קבצים מהמחשב לדיסק או קיי שזה לוקח כל פעם בין 20-40 דקות של מעבר הקובץ.ודרך ה DLNA זה לא הכי פרקטי כי לא ניתן להריץ סרטים קדימה אחור בפרקי זמן גדולים ,גם הבנתי שהאיכות יורדת טיפה ובנוסף משום אני נתקל מדי פעם בזמן ניגון סרט ב BUFFERING .

*כרגע יש לי מחשב חזק יחסית אך עם יציאת DVI בלבד

חשבתי על מספר אופציות לשינוי המצב:
1.לרכוש סטרימר.
2.לחבר ישירות מחשב לטלוויזיה - דרך מפצל DVI ל HDMI או להחליף לכרטיס גרפי עם יציאת HDMI
3.לרכוש הארד דיסק חיצוני נייח 3" - להוריד ישירות אליו סרטים ואז פשוט לעביר את הכבל ה USB לטלוויזיה

*נראה לי שהכי נוח לחבר ישירות מחשב לטלוויזיה ,אך אני לא בטוח שזה הפתרון הכי טוב מבחינת איכות הוידאו.כי
שמעתי שאם מחברים מחשב ישירות לטלוויזיה ומנגנים סרט זה מבטל את "החלקת התמונה,זה נכון?

מה אתם אומרים עקרונית יש הבדלים באיכות צפייה מבחינת איכות הוידאו בין האופציות? ואם כן מה השיטה הכי טובה?
המטרה כמובן לבחור בדרך הכי טוב לנגן סרטי MKV ובלו ריי(שהורדו מהאינטרנט) באיכות וידאו הכי טובה שאפשר.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #2 

אצלי מחובר המחשב למסך דרך רסיבר ק"ב. לפני חן היה מחובר ישירות ורואים מצויין.
מה הכרטיס מסך ברשותך? כי ייתכן ולא תקבל סאונד דרך DVI-HDMI. זה גם שאלה של מרחק ,כי אם המחשב בחדר אחר מהטלויזיה אז קח בחשבון שבישביל לעשות PAUSE או כל פעולה אחרת תצטרך ללכת למחשב. אצלי פשוט המחשב בקו ישר עם הטלויזיה במרחק של כ3 מטר.
יש לי גם סטרימר בחדר שינה ואנני רואה הבדלי איכות, לפחות לא כאלה שניכרים לעין.
יתרון למחשב בעיניין הזה שהוא מסוגל להתמודד עם כל מה שתזרוק לעברו, במידה והוא מעודכן עם קודקים ודרייברים.
אז אם העיננין לרכוש כבל DVI-HDMI ובמידה ואפשר לחבר את הכרטיס מסך ללוח אם עם כבל SPDIF בכדי שתוכל להוציא סאונד אז זה הפתרון הכי משתלם מבחינתך. כמובן גם אפשר לקנות כבל COAX או אופטי בנוסף לDVI בישביל הסאונד.
לגבי HDD חיצוני תבדוק טוב טוב עד כמה הTV שלך מסוגלת לקבל. כי יש כאלה שיודעות לקרוא רק 500GB או 1TB ומעבר לכך פשוט לא יזהוו את הHDD. אבל בעלות של HDD 3TB עדיף ךרכוש סטרימר לפי דעתי.
"על החתום...."

alex28 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש לי כרטיס מסך די טוב HD4870 סאונד אני יודע שאני לא אקבל מן הסתם בשביל זה יש לי סט רמקולים שמחוברים לכרטיס קול.
לגבי מרחק אין לי בעיה עניין של 2 מטר (קיצור המחשב והטלוויזיה בחדר השינה יחד)

השאלה אם אני אחבר מחשב ישירות לטלוויזיה ,האם לא יתבטל לי מנגנון "החלקת תמונה" זה משהו שחשוב לי???

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #4 

לפי מיטב ידיעתי "החלקת תמונה" זה פיצ'ר של הTV לשיפור תכני הSD.
בישביל לראות HD עדיף אפילו לבטל את הפונקציה הזאת.
"על החתום...."

alex28 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני כן יודע שלהרבה אנשים החלקת התמונה זה משהו לא טבעי
אך אני כבר התרגלתי לראות עם זה סרטים ב HD ובלי זה כבר לא ממש מהנה לראות סרט...
בנוסף זאת פונקציה שאני משנה את רמת ההחלקה עפי הצורך

בכל זאת מישהו יודע אם הפונקציה של החלקת תמונה פועלת בחיבור ישיר למחשב?
כאלטרנטיבה אני צריך לדעת גם עם הפונקציה פועלת עם סטרימר/HDD
*עם חיבור דיסק און קיי ישירות לטלוויזיה זה כל פועל ואיני מוגבל באף אופציה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”