עזרה בחיבור ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Gabi99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

התחדשתי במערכת ק"ב בסיסית למדי הכוללת רסיבר פיוניר VSX420 ומכשיר DVD פיוניר DV2012 (רמקולים SPARK של Pure acoustics).
טלויזיה LCD פיליפס 42 וממיר הוט (לא HD).
בעקרון פעלתי לפי ההנחיות החיבור במדריך משתמש שהגיע עם הרסיבר. (צילום חלקי של ההסבר מצ"ב בתמונה: חיבור רסיבר TV DVD)
חיברתי את הדי.וי.די בחיבור קומפוננט לרסיבר, אך כבר בשלב הזה נתקלתי במה שנראה כמו סתירה בין ההנחיה לחיבור ה-DVD לבין ההנחיה לחיבור הממיר הדיגיטלי. לפי ההסברים במדריך הכבל אודיו משניהם (מהדי.וידי ומהממיר) מגיע לאותם שקעים בפאנל הרסיבר (DVD/SAT IN), או שיש משהו שלא הבנתי נכון. מסומן באדום בתמונה.
בכל מקרה, חיברתי את האודיו מהממיר לשקעי DVR/VCR IN וזה לפי עצת איש המכירות, הוא אמר שזה יעשה את העבודה.
בכל אופן, המצב כרגע הוא שאני רואה ושומע שידורי טלוויזיה (סבבה באמת) אבל ה-DVD נותן רק צלילים ללא תמונה וחוץ מזה הרמקולים האחוריים לא מגיבים.
:מבולבל: אשמח לעצה מה עושים שה-DVD יתן גם תמונה ושהרמקולים האחוריים ייפעלו?

תודה מראש :)
צילום פאנל אחורי רסיבר + DVD
 צילום פאנל אחורי רסיבר + DVD
מדריך משתמש רסיבר + פאנל TV
 מדריך משתמש רסיבר + פאנל TV

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #2 

שלום,

האם לDVD שלך יש יציאת HDMI? אם כן - עדיף להשתמש בה.
בכל מקרה, אם אתה מחבר אותו בקומפוננט, אתה צריך לחבר את הDVD לרסיבר לפי הצבעים לאחת הכניסות, ואת הרסיבר לטלוויזה באותה צורה (אלא אם כן הרסיבר יודע להמיר לדיגיטלי את הקומפוננט ולהעביר את התמונה דרך HDMI - אני לא יודע)
את האודיו אתה צריך לחבר בנפרד דרך הכניסה האופטית/קואקסיאלית, כדי לקבל סוראונד "אמיתי", ולהגדיר את הכניסה בהגדרות הרסיבר.

לפי מה שאני יודע לממירי הוט הרגילים אין יציאת קומפוננט, אלא סקארט וקומפוזיט. אתה יכול לקחת כבל סקארט-קומפוזיט (חיבור 21 פינים בצד אחד ושלוש בננות - אדום/לבן/צהוב) מצד שני) ולחבר ככה לרסיבר. מהרסיבר תצטרך למשוך כבל קומפוזיט מיציאת הוידאו (צהוב) למסך - שוב, אלא אם כן הוא יודע להעביר ל-HDMI.

השמות של המכשירים ברסיבר נועדו רק לעזור לך לזכור. אתה יכול לחבר מה שאתה רוצה לכל כניסה פנויה, כל עוד זה בשיטה הנכונה (חוץ מפטיפון).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”