בסלון ביתי ,בחדר לא מטופל - עזרה בבחירת מקרן
חלל גדול של סלון מטבח של כ 90 מ רבוע , מרובה חלונות לחצר עורפית שיש שליטה על התאורה בחוץ ,אך בערבים עם ירח מלא יש כניסה של אור טבעי של לילה מבחוץ , אני מחפש לרכוש מקרן שישלב בין עוצמת תאורה ואיכות הקרנה , בגלל חוסר יכולת לטפל החלל בחושך מלא ,אני מתלבט איפה למתוח את הגבול ברכישת המקרן , להבנתי במקרים בהם החלל לא מטופל קפיצה נוספת בדגמים עם איכות תצוגה גבוה לא ממש תבוא לידי ביטוי בגלל מגבלות החדר הלא מטופל .כמן כן תיקרה בגובה 3.40 כך שיש צורך במקרן שאפשר להוריד את התמונה לאזור צפייה נוח .
אשמח לעזרת המנוסים .
תודה
אורי
אשמח לעזרת המנוסים .
תודה
אורי
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
דבר ראשון יש לציין תקציב...
דבר שני שאני רואה זו בעיית גובה תקרה שאיתה תצטרך להתמודד על ידי רכישת מתקן תקרה ארוך או מדף מהקיר.
דבר שלישי זה נושא התשתיות, כיצד אתה מתכוון להעביר את הכבלים למקרן (חשמל, וידאו, פיקוד)...?
מה המרחק בין מקום הישיבה לקיר ההקרנה? מהו אורך הקיר?
דבר שני שאני רואה זו בעיית גובה תקרה שאיתה תצטרך להתמודד על ידי רכישת מתקן תקרה ארוך או מדף מהקיר.
דבר שלישי זה נושא התשתיות, כיצד אתה מתכוון להעביר את הכבלים למקרן (חשמל, וידאו, פיקוד)...?
מה המרחק בין מקום הישיבה לקיר ההקרנה? מהו אורך הקיר?
הבית בשלבי בניה ,יש הנמכת תקרה , התקרה פריקה ויש חלל של 40 ס'מ בין התקרה המונמכת לתקרת המבנה , יש תשתיות שהועברו , גם כבל HDMI וגם שתי זוגות של CAT-7 , מתוך חשיבה שפורמט שידור עוד ישתנה במהלך השנים ולבטח היו ממירים ע'ג כבל רשת .
לגבי התקציב - גמיש , עד 20000 נראה לי אפשרי מעבר לזה נראה לי הוצאה מוגזמת , כמו כן יש לי כ 4 חודשים עד אכלוס הבית כך שיש לי זמן להתרגן על ציוד ,אפשרי גם על ציוד מחו'ל.
מדף מהקיר לא אופציה , אולי מתקן שיורד מהחלל בין התקרות
תודה
אורי
לגבי התקציב - גמיש , עד 20000 נראה לי אפשרי מעבר לזה נראה לי הוצאה מוגזמת , כמו כן יש לי כ 4 חודשים עד אכלוס הבית כך שיש לי זמן להתרגן על ציוד ,אפשרי גם על ציוד מחו'ל.
מדף מהקיר לא אופציה , אולי מתקן שיורד מהחלל בין התקרות
תודה
אורי
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אני מאמין שאסטטיקה חשובה לך ולכן מציע לך לחשוב לפתרון של מעלית שמורידה את המקרן מהתקרה אל מתחת לתקרה אקוסטית.
לא מכיר חנויות מחו"ל אבל ציוד יקר ערך בסכומים כאלו רצוי לרכוש בארץ בשביל האחריות.
יש כמה חברות מובילות שעוסקות בבניית חדרי קולנוע... הנה דוגמה:
לא מכיר חנויות מחו"ל אבל ציוד יקר ערך בסכומים כאלו רצוי לרכוש בארץ בשביל האחריות.
יש כמה חברות מובילות שעוסקות בבניית חדרי קולנוע... הנה דוגמה:
-
- פתרון מעלית
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
4 חודשים זה זמן מצוין.
בדיוק עכשיו יוצאים לשוק מספר מקרני 3D ולכן גם אם תחליט על מקרן 2D אז הוא אמור להיות זול יותר.
ככל שהמקרן יותר יקר אז ההפרש במחיר בין רכישה בארץ ליבוא אישי גדל.
האם אופציה של יבוא אישי רלוונטית?
אם כן, אז בתקציב של 20,000 ש"ח הייתי הולך בעוד כ-3 חודשים על אחד ממקרני ה-3D הבאים:
1. פנסוניק AE7000 - אמור לצאת לשוק בספטמבר
2. מיצובישי HC7800D - אמור לצאת לשוק בנובמבר
3. מקרן של אפסון במידה ויוציאו מקרן 3D מעניין (עוד לא ברור).
בדיוק עכשיו יוצאים לשוק מספר מקרני 3D ולכן גם אם תחליט על מקרן 2D אז הוא אמור להיות זול יותר.
ככל שהמקרן יותר יקר אז ההפרש במחיר בין רכישה בארץ ליבוא אישי גדל.
האם אופציה של יבוא אישי רלוונטית?
אם כן, אז בתקציב של 20,000 ש"ח הייתי הולך בעוד כ-3 חודשים על אחד ממקרני ה-3D הבאים:
1. פנסוניק AE7000 - אמור לצאת לשוק בספטמבר
2. מיצובישי HC7800D - אמור לצאת לשוק בנובמבר
3. מקרן של אפסון במידה ויוציאו מקרן 3D מעניין (עוד לא ברור).
תודה על התגובה
האם לפי הפרסומים מקרנים אלו מתאימים להקרנה בחדר לא חשוך ומטופל ? , האם ידוע לכם על מקרני דו מיימד שנותנים תמונה איכותית לפי כל הפרמטרים שנהוג לבחון ועדין מצליחים להתמודד עם מגבלות החדר הלא מוחשך מקצועית
תודה
אורי
האם לפי הפרסומים מקרנים אלו מתאימים להקרנה בחדר לא חשוך ומטופל ? , האם ידוע לכם על מקרני דו מיימד שנותנים תמונה איכותית לפי כל הפרמטרים שנהוג לבחון ועדין מצליחים להתמודד עם מגבלות החדר הלא מוחשך מקצועית
תודה
אורי
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
תמונה איכותית זה דבר סוביקטיבי מאוד. מה שנראה לך מצוין יהיה בליתי נסבל למישהו אחר.אוריG כתב:תודה על התגובה
תודה
אורי...
אני מציע שתפנה לאחת החנויות ותבקש הדגמה בבית בשעות הרלוונטיות, של אחד האפסונים הפופולריים, אח"כ תחזור עם מסקנות חדשות.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
כמעט אף אחד לא יתן לך מקרן לניסוי בבית... תוכל לראות את המקרנים רק בחדר תצוגה.opv כתב:תמונה איכותית זה דבר סוביקטיבי מאוד. מה שנראה לך מצוין יהיה בליתי נסבל למישהו אחר.אוריG כתב:תודה על התגובה
תודה
אורי...
אני מציע שתפנה לאחת החנויות ותבקש הדגמה בבית בשעות הרלוונטיות, של אחד האפסונים הפופולריים, אח"כ תחזור עם מסקנות חדשות....
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
השאלתי לא מעט ציוד מחנויות, נגנים מעבדים ועוד.JEXY כתב:כמעט אף אחד לא יתן לך מקרן לניסוי בבית... תוכל לראות את המקרנים רק בחדר תצוגה.opv כתב:תמונה איכותית זה דבר סוביקטיבי מאוד. מה שנראה לך מצוין יהיה בליתי נסבל למישהו אחר.אוריG כתב:תודה על התגובה
תודה
אורי...
אני מציע שתפנה לאחת החנויות ותבקש הדגמה בבית בשעות הרלוונטיות, של אחד האפסונים הפופולריים, אח"כ תחזור עם מסקנות חדשות.......
ספציפית, לא השאלתי מעולם מקרן, כך שאני לא יודע.