כאשר קיבלתי את הטלפון ביום חמישי שהנגן הגיע, כאילו יכולתי לשמוע את שריקות ההתפעלות בחנות. לפעמים אנו מאוד ציניים בקשר לכך, אבל לא מצאתי אף פעם סימוכין לכך אצל שרגי מלגאסי.
ישראל שאל אותי פעם בטלפון: למה להשקיע בנגן יקר, ה- 585 של פיוניר יספיק לכל מה שתצטרך לו. שאלה טובה, קשה מאוד. יש לי תשובה, שטובה אולי רק לי, גם אני קצת משוגע.
הסיבה העיקרית היא שאני מזה 3 שנים שומע SACD, וזהו פורמט שלא אפשר להעביר צליל רב ערוצי באופן דיגיטאלי בין הנגן למגבר/רסיבר, לכן החיבור היה דרך שישה
כל פעם שהייתי צריך לטפל במערכת, כמות הכבלים הרתיחה לי את הדם. אני לפעמים הייתי יושב על יד המערכת ומקלל אותה נמרצות. טוב החיים קצרים וכאשר נתנה לי האפשרות התחלתי לחפש תחליף.
התחליף אמור להיות נגן אוניברסאלי, שינגן הכל ברמה הטובה ביותר, כולל CD, DVD, SACD ואפילו DVD-AUDIO. כאשר 2 הפורמטים האחרונים מועברים דיגיטאלית ולא פלונטרית.
האפשרויות היו בלגאסי: מערכת דנון עם DENON Link או Pioneer עם I-link אבל לפיוניר צריך היה לחכות זמן רב.
מה זה I-link
זהו תקן תקשורת ששמו הרשמי IEEE 1394 ונקרא גם Fire Wire. זהו תקן המאפשר תקשורת מהירה – משהו כמו 400Mbps בין מכשירים, תקשורת שהיא רב כיוונית (חיבור שרשרת) או דו כיוונית אם יש רק זוג מכשירים. SCANERS עושים שימוש בתקשורת זו להורדה מהירה ביותר של חומר סרוק.
חברות אודיו כמו Pioneer, Yamaha, Sony ואחרות הגדירו פרוטוקול שעושה שימוש בתקן להעברת שמע רב ערוצי מוגן. הדבר מנצל את התקשורת והנגן מתחקר את הרסיבר המחובר אליו ומעביר שמע רב ערוצי רק אם לרסיבר יש את ההרשאות המתאימות. אם תחבר את הנגן לכרטיס PCI, לא תוכל לקבל אות רב ערוצי.
מערכת דנון
התרשמותי מהדנון הופיע לאחרונה, במסגרת הסקירות, ואכן הסקירה לדנון 3910, היתה חלקית כי ברגע שמצאתי שהוא אינו מצדיק את המחיר הכבד שלו, אבדתי את החשק להתייחס אליו ברצינות.
לדעתי נגן שמחירו כמעט סדר גודל יותר מנגנים "טובים", "פשוטים" צריך להיות מושלם, נו טוב כמעט מושלם.
הדנון השמיע את רעש הסיבוב של התקליטורים כאילו היה שם נגן של PC.
הדנון לא הצליח לקרוא DVD צרובים שלי או כאלה שקיבלתי.
נכון, אני נוהג להשתמש במדיה זולה – סילברליין, ממורקס, קונה אותם בקוסמוס, וצורב אותם מהר. לא עושה בעיות בסוני, ובכל הברנז'ה הסינית אצל החברים.
היו קשיים בהתאמת ההתקנה – נפתרו כמובן אבל זה היה מרגיז. היה צורך להסביר לזוג הדנונים איזה גרסא של דנון לינק מותקנת – ולא היה כתוב על כך כלום, ניסיתי את כל האפשרויות והאחרונה – פעלה.