אכזבה !!!

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

המחשבות על שידרוג מדגדגות לי מזה זמן רב, הרעיון בושל על אש קטנה על מנת לצנן התלהבות יתרה ולעשות את זה להליך מבוקר ומתוכנן.
הכוונה הייתה לאחר קריאה פה בפורום , ועצות ממביני דבר, ללכת על הבאזזרה ג'וליה.מכיוון והבאזזרה טרם שוחררה, קיבלתי את מכונה חליפית שלא החזיקה טמפרטורה והיה צורך להחליפה למשהו שנקרא VIVI.
בפעם הראשונה לקחתי 200 גר' קפה טחון. החליטה יצאה כמו מים עכורים, כל הנסיונות להדק יותר חזק, לא השפיעו על התוצאה. הזרימה מהירה מאוד, ללא קרמה, טעם זוועה והעוגיה לאחר המיצוי רטובה עם שלולית למעלה.
הקפה הוחלף לטחינה עבה יותר, ללא שינוי, הטעם גועל. מכיוון והנסיונות נעשו באותו היום וביום למחרת, לא נראה לי שהקפה ישן( הוא נטחן מולי) מלאתי את הסלסלה הבודדת עד הסוף, ישרתי עם סכין ודחסתי חזק חזק. לציין כי קיבלתי טמפר 57 מ"מ כבד שגם הוא לא נראה לי שמהווה את הבעיה.
אפילו נסעתי לקנות כד שתהיה לי היכולת להקצפה טובה ולנסות לצייר קופי ארט, לפי הפורום , הייצי צריך לקנות כד עבה ומה שקניתי הוא דק ומתחמם מהר, אפילו הכד לא היווה את הבעיה שכן טרם הגעתי לשלב החלב.
ככל שהיו לי צפיות לקפה טוב, כך ירד לי החשק לקנות מכונה שעלותה לא מביישת איזה סובארו לאונה 2001.
די נואשתי מהרעיון להשתדרג, נראה לי שאני אדחה את זה לשלב מאוחר יותר של חיי.
ללא ברירה, אני אחזור לטעם האנמי של הנספרסו שלי אך שם אני לפחות יודע שהטעם הוא עיקבי, גם אם הוא רחוק מלהיחשב טוב!
בכל מקרה אני רוצה להודות לחברים פה מהפורום שעזרו רבות נתנו לי טיפים חשובים ואף התעניינו במהלך העניינים.
60% לשדרוג נבע מהתלהבותם של האנשים פה והרצון להעניק לאחרים מהתחושה הטובה ולהעבירה הלאה.
אני אמשיך לקרוא את הפוסטים פה כי זה עושה לי כיף גדול.
תודה רבה לכולם, ואולי אפילו נפגש פעם לאיזה קפה טוב :lol:

איציק

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

היי איציק
בנספרסו יש קפה (בחלק מהקפסולות - ענין של טעם ) לא רע בכלל אפילו טוב (הכל יחסי , תרגעו* כל המומחים :lol: ),
ונכון הוא בודאי לא ברמה של המומחים כאן עם מכונות חליטות וכו'....

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

ללא מטחנה טובה צמודה שום מכונה לא תוציא קפה סביר.
לבחון מכונה עם קפה טחון מראש זה כמו לבחון רכב כשכל הצמיגים שלו מפונצ׳רים... ברור שכבר עדיף לנסוע במונית..

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

צר לי לשמוע אבל לדעתי אתה ממהר להסיק מסקנות מבלי למצות את הנסיון שלך בהכנת הקפה.

קודם כל להשתמש בויוי (כלומר IZZO VIVI ?) שהיא מכונת E61 ללא מטחנה זה בזבוז זמן ואנרגיה כי לעולם לא תצליח להוציא שוטים ראויים מקפה שנטחן מראש בחנות ואף לא נעשה שום ניסיון להתאים את עובי הטחינה למכונה שקיבלת.

תשמע מה שעשו איתך זה פשוט חובבנות, היו צריכים להסביר שמכונה כמו שקיבלת צריכה חימום ראשוני של מינימום חצי שעה (אפילו 40 דקות), חובה מטחנה צמודה ברמה של לפחות אסקסו מיני/רוקי/גרינטה, התאמת עובי הטחינה כך שיזלוג לך כ 30 מ"ל אספרסו ב 25 שניות (ידית סינגל אמרת?) וכמובן חשוב מאוד לפני החליטה לבצע קולינג פלאש היות וה VIVI היא מכונה עם מחליף חום, עליך להוריד כעשר שניות מים מראש החליטה, להמתין כ 30 שניות ואז לחבר את הידית עם הקפה ולחלוט.

תראה יש כל כך הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע על איכות הקפה, החל מהטריות שלו (אגב גם אם נטחן מולך לא אומר שהפולים היו טריים), התאמת עובי הטחינה למכונה (משתנה לסוגי קפה שונים), כמות הקפה שאתה שם בסלסילה, פיזור ודחיסה שלו, חימום המכונה, ביצוע קולינג פלאש ומעקב אחר החליטה שתהיה בהתאם להגדרה של 30 מ"ל ב 25 שניות (סינגל) או 60 מ"ל ב 25 שניות (דאבל).

אם כל מה שכתבתי הנ"ל יבוצע ובהנחה שהמכונה שקיבלת תקינה האספרסו שאתה אמור לקבל יהיה הפתעה שלא תוכל לחזור לשתות מהנספרסו שלך יותר.

למרות הכל מותר להתחרט, במיוחד אם ההתעסקות לא מתאימה לך וזה בסדר גמור אבל כל מה שאני אומר שצריך קודם כל לתת הזדמנות ראויה לפני שמחליטים ולצערי אתה עדיין רחוק משם לפי מה שאתה מספר.

בהצלחה, אנחנו פה אם אתה רוצה להמשיך ולנסות.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #5 

uris כתב:היי איציק
בנספרסו יש קפה (בחלק מהקפסולות - ענין של טעם ) לא רע בכלל אפילו טוב (הכל יחסי , תרגעו* כל המומחים :lol: ),
ונכון הוא בודאי לא ברמה של המומחים כאן עם מכונות חליטות וכו'....
...
רגוע לחלוטין.
יצא לי השבוע לשתות כמה וכמה פעמים קפה של נספרסו,היה טעים למדי,בפרט הקפסולה הסגולה.
בקפוצ'ינו יצא בכלל לא רע,אפילו טוב מאוד,באספרסו פחות טעים,אם כי לא רע.
הנה אני מחלל את קודש הקודשים.

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #6 

כפיר_ש כתב:צר לי לשמוע אבל לדעתי אתה ממהר להסיק מסקנות מבלי למצות את הנסיון שלך בהכנת הקפה.

קודם כל להשתמש בויוי (כלומר IZZO VIVI ?) שהיא מכונת E61 ללא מטחנה זה בזבוז זמן ואנרגיה כי לעולם לא תצליח להוציא שוטים ראויים מקפה שנטחן מראש בחנות ואף לא נעשה שום ניסיון להתאים את עובי הטחינה למכונה שקיבלת.

תשמע מה שעשו איתך זה פשוט חובבנות, היו צריכים להסביר שמכונה כמו שקיבלת צריכה חימום ראשוני של מינימום חצי שעה (אפילו 40 דקות), חובה מטחנה צמודה ברמה של לפחות אסקסו מיני/רוקי/גרינטה, התאמת עובי הטחינה כך שיזלוג לך כ 30 מ"ל אספרסו ב 25 שניות (ידית סינגל אמרת?) וכמובן חשוב מאוד לפני החליטה לבצע קולינג פלאש היות וה VIVI היא מכונה עם מחליף חום, עליך להוריד כעשר שניות מים מראש החליטה, להמתין כ 30 שניות ואז לחבר את הידית עם הקפה ולחלוט.

תראה יש כל כך הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע על איכות הקפה, החל מהטריות שלו (אגב גם אם נטחן מולך לא אומר שהפולים היו טריים), התאמת עובי הטחינה למכונה (משתנה לסוגי קפה שונים), כמות הקפה שאתה שם בסלסילה, פיזור ודחיסה שלו, חימום המכונה, ביצוע קולינג פלאש ומעקב אחר החליטה שתהיה בהתאם להגדרה של 30 מ"ל ב 25 שניות (סינגל) או 60 מ"ל ב 25 שניות (דאבל).

אם כל מה שכתבתי הנ"ל יבוצע ובהנחה שהמכונה שקיבלת תקינה האספרסו שאתה אמור לקבל יהיה הפתעה שלא תוכל לחזור לשתות מהנספרסו שלך יותר.

למרות הכל מותר להתחרט, במיוחד אם ההתעסקות לא מתאימה לך וזה בסדר גמור אבל כל מה שאני אומר שצריך קודם כל לתת הזדמנות ראויה לפני שמחליטים ולצערי אתה עדיין רחוק משם לפי מה שאתה מספר.

...
לחלוטין מסכים עם כפיר.

ohadmitrani
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

מה גם שאסור לך לצפות שהכוס הראשונה וגם העשירית יצאו כמו שאתה שואף. יש כאן עקומת למידה רצינית וזה לוקח זמן ותרגול.

מבין לליבך, אני גם כמעט התחרטתי בתחילת הדרך. לבסוף החלטתי שאני נלחם :-) והיום אני הכי נהנה בעולם.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #8 

דווקה היה יכול להיות מעניין עם הבאזרה ג'וליה.

אני ממתין כבר זמן רב לשמוע על המכונה הזאת ממקור ראשון,למרות שאין לי ספקות לגביה,למרות שאני מעדיף מכונה עם מחליף חום ולא e-61.

n-007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

יפה כתב כפיר. צריך סבלנות ונחישות. גם לי לקח הרבה זמן ללמוד. לפחות חודש ימים. כשהצרכן הראשי הוא הכיור.
אל תתיאש כל כך מהר. נכון שזאת התעסקות רבה יותר מקפסולות אך לדעתי התעסקות נעימה שתוצאה משתלמת בסופה. תמשיך לנסות , תקנה מטחנה ( כמו שכבר כתבו לך) ובסוף לא תצטער. מאחלת לך הרבה הצלחה והנאה. ברצוני לציין כי קבלתי הרבה עידוד ועצות מהפורום.

zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

אז ככה,
קודם כל כגודל הציפייה, כך גודל האכזבה.

uris
הקפסולה שאני שותה בנספרסו היא תמיד השחורה, הכי חזקה. למעט ספשייל אדישן שלהם עם שני טעמים, לא הצלחתי להתחבר לשאר הטעמים. אחד היה קרם ערמונים והיה עוד אחד שאני לא זוכר.

קרמריקה
אין לי ספק שזו אכן הבעיה, אך כשאני מסתכל על תהליך למידה או עקומת למידה שאני אצטרך ללמוד עם המכונה החדשה ועם הסוגים השונים של הפולים והתערובות הרבות, לא נראה לי שיש לי את הזמן או היכולת להבין. זה לא שאני מוותר, זה שהדרך נראית לי רחוקה מידי.

כפיר_ש
תן לי את הקרדיט שקראתי כמה שרשורים ( ביניהם כמה שלך ) ואני מכיר את השלבים, מה גם שאני פדנט וחימום אצלי זה לפחטת שעה, כאשר אני מוציא גם מהסטימר וגם מהמים החמים בתוך השעה של החימום, מה גם שאני מחמם את הראש מוציא מיים חמים ורק לאחר הפעם הרביעית אני עושה את החימום עם הראש בפנים. בסוף לאחר הכל אני מכין את הפה לחליטה. הלחיצה נכונה הכמות by the book וכל התהליך מתחילתו ועד סופו, לא מבייש שיעור אחרון לפני הטסט.
לגביי איכות הפולים, אכן לזה אין לי תשובה , אני מניח שהם פחות או יותר בסדר עם כי אני יודע כי הם לא טריים כמו כאלה שאתם קולים ונמצאים אצלכם בתנאים מבוקרים.

יוסיסופר
אני לא שותה קפוצינו מהקפסולות של נספרסו רק שוט קצר. אם אני כבר רוצה לשתות הפוך, אני שם לי שתי כפיות של נס קפה טוב ( מקופסה קנויה ) ואז מחמם לי חלב בכד ושופך או שבכלל שם חלב קר ומכנס למיקרו לדקה.
עדיין לא מצאתי קפסולה שתתן טעם טוב לקפה עם חלב.

ohadmitrani
אני לא מצפה שהכוס הראשונה שלי תהיה כמו העשירית, אך לאור האכזבה שלי מסופ"ש האחרון, אני רחוק מאוד מלמצוא אחר כוס קפה טובה, גם בבתי הקפה, הקפה שם מזעזע ולא מאפיין קפה טוב.

לסיכום, לפני כשנתיים לערך, הייתי בתערכוכה בבולוניה שבאיטליה ושתיתי שם כמה אספרסואים שהשאירו לי טעם כל כך חזק וברור , עד שכל כוס שאני שותה, ישר משווית לאלו ששתיתי והטעם.... אלף שנות אור.
לא מצליח לשחזר את הטעם.
הקצר שם הוא כל כך חזק עם ארומה נהדרת וטעם, הטעם זו חוויה מענגת כל כך שלאחר שלוק קטן, מזל שיש אוזניים בקצוות, אחרת החיוך לא היה נגמר. :מלאך:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #11 

אני עדיין חושב שאתה לחוץ כרגע וזה נראה לך ממש קשה אבל אחרי שתשלוט בתהליך ותצבור את המיומנות תעשה את זה בקלות ובמהירות ובצורה מאוד עקבית.

לגבי הקפה אם הוא טרי כל מה שצריך זה קופסת ואקום ולאחסן בארון. כל יום לשפוך כמות יומית למטחנה וזהו...

דווקא אדם כמוך שאוהב רק אספרסו כדאי לו ללמוד ולהשקיע כי בסופו של התהליך תהנה מקפה הרבה יותר טב ממה שאתה שותה היום.
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 28/08/2011 8:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #12 

ממה בדיוק התאכזבת? (מעצמך ?)
בלי מטחנה אין על מה לדבר בכלל וגם כשתהיה לך אז ייקח זמן.
אם מחר תקנה פרארי זה אומר שעדיין תדע לנסוע כמו שצריך? (לא)
חכה ואל תבטל כלום - תמשך כרגיל ויהיה בסדר
אף אחד פה לא נולד עם פורטה-פילטר ביד...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #13 

מעניין אותי באיזה קפה השתמשת ומאיפה.
אני נכוותי בצורה דומה עם החביתוש - בהדגמה, כל התהליך נראה לי לא מתאים עם כל העשון וחוסר היכולת לדעת מה קורה שם בפנים. בסוף הלכתי על זה והיום שנתיים וחצי אחרי החביתוש אחראי ל95 אחוז מהקפה שאני שותה.
כמובן שכאן ההימור גדול יותר. אבל האמת - למה לקפוץ ישר למכונה מקצועית? תתחיל אולי במשהו בסיסי יותר כמו הסילביה (במיוחד אם אתה בעיקר בעניין של אספרסו). זו לא באמת פשרה, המחיר נמוך משמעותית והמכונה מאוד סחירה. כמובן עם מטחנה צמודה.
אגב ההמלצה הכי טובה היא עזרה ממישהו. קשה ללמוד שחיה בהתכתבות.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #14 

כפיר_ש כתב:צר לי לשמוע אבל לדעתי אתה ממהר להסיק מסקנות מבלי למצות את הנסיון שלך בהכנת הקפה.

...
1+
(Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #15 

zikzik כתב:כפיר_ש
תן לי את הקרדיט שקראתי כמה שרשורים ( ביניהם כמה שלך ) ואני מכיר את השלבים, מה גם שאני פדנט וחימום אצלי זה לפחטת שעה, כאשר אני מוציא גם מהסטימר וגם מהמים החמים בתוך השעה של החימום, מה גם שאני מחמם את הראש מוציא מיים חמים ורק לאחר הפעם הרביעית אני עושה את החימום עם הראש בפנים. בסוף לאחר הכל אני מכין את הפה לחליטה. הלחיצה נכונה הכמות by the book וכל התהליך מתחילתו ועד סופו, לא מבייש שיעור אחרון לפני הטסט.
לגביי איכות הפולים, אכן לזה אין לי תשובה , אני מניח שהם פחות או יותר בסדר עם כי אני יודע כי הם לא טריים כמו כאלה שאתם קולים ונמצאים אצלכם בתנאים מבוקרים.
...
אתה מקבל את כל הקרדיט על קריאה, מחקר ולימוד. אבל זה לא מספיק. רבים מאיתנו כאן חרשו וקראו לפני שקנו מכונות, ובסופו של יום כשמגיעה המכונה לוקח זמן להתנסות מעשית, ללימוד וליישום של כל מה שקראת לפני.
לימוד תאורטי הוא דבר חשוב ורצוי מאד, אבל תמיד צריך גם להקדיש זמן ומאמץ ליישום מעשי.
סבלנות - בסוף זה ישתלם.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

Hollllow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

zikzik היי,

אני חייב גם לציין כמה דברים. אני רחוק מלהיות מומחה בקפה אבל יש לי קצת ניסיון מאחר והיו לי כמה מכונות שונות ואני מאוד אוהב לשתות קפה טוב.
קודם כל, היתה לי מכונה של נספראסו והקפה שיוצא לי עם המכונה הנוכחית (אקספובר) הוא הבדל של שמים וארץ ממה שהייתי מצליח להוציא מהקפסולות.
דבר שני, חליטת קפה זה עניין של ניסיון, לימוד וכמובן עזרים הנילווים (מטחנה זה דבר ראשון, אבל אני למשל גם משתמש במשפך שיצרתי מכוס חד פעמית כדי לחלק את הקפה הטחון בצורה שווה לכל מקום בסלסלה ושפכטל כדי לשבור את כל הגושים הקטנים שנוצרים מהטחינה וליישר את הקפה הטחון על הסלסלה)
משהו אחד שלמדתי מכל המומחים שבפורום ומניסיונות בבית, כל פרט קטן משפיע על קפה טוב. אז העצה שלי היא לא לוותר ולהשקיע זמן בתירגולים שונים עד שתגיע לתוצאה הרצוייה. ובכל פעם שאתה נתקל בבעיה תתייעץ עם המומחים שיש פה והם כבר יגידו לך מה לעשות כדי לפתור את הבעיה ולהשתפר.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #17 

מכונת קפסולות מוציאה קפה לא רע בכלל ושומרת על אחידות בטעם ללא כל מאמץ וללא לכלוך כוס אחר כוס. אם יש תערובת שאתה נהנה מטעמה אז יש לך פתרון מצוין לקפה. המכונה שיש לי במשרד היא מכונת קפסולות והקפה שלה מספק אותי כשאני זקוק לשוט אספרסו בצהרים.

מזה כשבוע יש לי אוסקר ומטחנת מיני בבית. כשהצלחתי להוציא שוטים מצויינים לאחר לא מעט משחקים, החלפתי תערובת קפה והמשחקים בעובי הטחינה התחילו מחדש.

קילו עד שניים של קפה ומשחקים אינסופיים בכמות הקפה, הדחיסה, ועובי הטחינה, הביאו אותי להבנת העיקרון. עדין, לא כל שוט של קפה הוא נפלא. לפחות אני יודע לתקן לשוט הבא.

אם אתה לא נהנה מההתעסקות יתכן שמכונה אוטומטית או מכונת קפסולות היא פתרון עדיף בשבילך. אני לא רואה בזה שום בעיה. מצד שני, מכונה ידנית טובה הדורשת התעסקות ולמידה תוציא קפה טעים יותר ביד מיומנת.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #18 

יניבול, שבוע זה מעט זמן להתרשמות. אחרי חודש עם ציוד כזה אתה תהיה במקום אחר, וקפסולות לא יספקו אותך בבית (בעבודה זה סיפור אחר - אני בכלל שותה נסקפה ובוץ...)
what's next?

Hollllow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

hosq כתב:יניבול, שבוע זה מעט זמן להתרשמות. אחרי חודש עם ציוד כזה אתה תהיה במקום אחר, וקפסולות לא יספקו אותך בבית (בעבודה זה סיפור אחר - אני בכלל שותה נסקפה ובוץ...)
...
חחח גם אני :)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #20 

zikzik כתב:המחשבות על שידרוג מדגדגות לי מזה זמן רב, הרעיון בושל על אש קטנה על מנת לצנן התלהבות יתרה ולעשות את זה להליך מבוקר ומתוכנן.
הכוונה הייתה לאחר קריאה פה בפורום , ועצות ממביני דבר, ללכת על הבאזזרה ג'וליה.מכיוון והבאזזרה טרם שוחררה, קיבלתי את מכונה חליפית שלא החזיקה טמפרטורה והיה צורך להחליפה למשהו שנקרא VIVI.
איציק
...
הבאזרה ג'וליה נראית מכונה מרשימה ובנויה לתלפיות.
מדוע הסכמת לקבל מכונה חלופית???
הVIVI האלו תמיד נראו לי כמו מכונות לא מוצלחות שמנסים להפתר מהן או ביד 2
או בחנויות... לא התרשמתי מהן כלל!

תמתין לבאזרה.זו דעתי.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”