הכוונה הייתה לאחר קריאה פה בפורום , ועצות ממביני דבר, ללכת על הבאזזרה ג'וליה.מכיוון והבאזזרה טרם שוחררה, קיבלתי את מכונה חליפית שלא החזיקה טמפרטורה והיה צורך להחליפה למשהו שנקרא VIVI.
בפעם הראשונה לקחתי 200 גר' קפה טחון. החליטה יצאה כמו מים עכורים, כל הנסיונות להדק יותר חזק, לא השפיעו על התוצאה. הזרימה מהירה מאוד, ללא קרמה, טעם זוועה והעוגיה לאחר המיצוי רטובה עם שלולית למעלה.
הקפה הוחלף לטחינה עבה יותר, ללא שינוי, הטעם גועל. מכיוון והנסיונות נעשו באותו היום וביום למחרת, לא נראה לי שהקפה ישן( הוא נטחן מולי) מלאתי את הסלסלה הבודדת עד הסוף, ישרתי עם סכין ודחסתי חזק חזק. לציין כי קיבלתי טמפר 57 מ"מ כבד שגם הוא לא נראה לי שמהווה את הבעיה.
אפילו נסעתי לקנות כד שתהיה לי היכולת להקצפה טובה ולנסות לצייר קופי ארט, לפי הפורום , הייצי צריך לקנות כד עבה ומה שקניתי הוא דק ומתחמם מהר, אפילו הכד לא היווה את הבעיה שכן טרם הגעתי לשלב החלב.
ככל שהיו לי צפיות לקפה טוב, כך ירד לי החשק לקנות מכונה שעלותה לא מביישת איזה סובארו לאונה 2001.
די נואשתי מהרעיון להשתדרג, נראה לי שאני אדחה את זה לשלב מאוחר יותר של חיי.
ללא ברירה, אני אחזור לטעם האנמי של הנספרסו שלי אך שם אני לפחות יודע שהטעם הוא עיקבי, גם אם הוא רחוק מלהיחשב טוב!
בכל מקרה אני רוצה להודות לחברים פה מהפורום שעזרו רבות נתנו לי טיפים חשובים ואף התעניינו במהלך העניינים.
60% לשדרוג נבע מהתלהבותם של האנשים פה והרצון להעניק לאחרים מהתחושה הטובה ולהעבירה הלאה.
אני אמשיך לקרוא את הפוסטים פה כי זה עושה לי כיף גדול.
תודה רבה לכולם, ואולי אפילו נפגש פעם לאיזה קפה טוב
איציק