רשת ביתית - בית חדש
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
זכור לי שדובר כאן על כך. שבתים חדשים צריכים לפי התקנות לקבל חיבור רשת.
קרובי משפחה בתהליכי בניה והקבלן אומר להם שהוא לא אמור לעשות את זה...
מה התקן? כמה כל נקודת רשת אמורה לעלות?
קרובי משפחה בתהליכי בניה והקבלן אומר להם שהוא לא אמור לעשות את זה...
מה התקן? כמה כל נקודת רשת אמורה לעלות?
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אכן עופר צודק אבל ממה שזכור לי שזה יכנס לתוקף רק מ2012 אני לא סגור, אבל אני גם לא מוצא את זה ברשת.
בכל אופן מה שאני כן זוכר שמדובר על חיבור רשת בכל חדר. ולא מדובר שם על שום עלות.
נסה לחפש את זה.
בכל אופן מה שאני כן זוכר שמדובר על חיבור רשת בכל חדר. ולא מדובר שם על שום עלות.
נסה לחפש את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בהנחה שבאמת החוק עוד לא בתוקף, שהקבלן ילך ויחפש, ושלא ישלם לו שום סכום נוסף.
שישים לו נקודות טלפון כפי שהחוק מחייב היום, ושהקרוב משפחה שלך יקנה גליל 100 מטר של CAT5E או CAT6 ופשוט יעביר בנוסף כבל רשת לכבל הטלפון. ככה אני עשיתי.
כדאי לו לעשות את זה בעת העברת הצינורות (לפני שיוצקים עליהם מלט/טיח) כדי להימנע מבעיות השחלה אחרי שהצינורות כבר מקובעים בקירות.
שישים לו נקודות טלפון כפי שהחוק מחייב היום, ושהקרוב משפחה שלך יקנה גליל 100 מטר של CAT5E או CAT6 ופשוט יעביר בנוסף כבל רשת לכבל הטלפון. ככה אני עשיתי.
כדאי לו לעשות את זה בעת העברת הצינורות (לפני שיוצקים עליהם מלט/טיח) כדי להימנע מבעיות השחלה אחרי שהצינורות כבר מקובעים בקירות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
לפי הכתבה הזו ב- The marker,
התקנה כבר היתה אמורה להיכנס לתקפה, אם כי הורי רכשו לא מזמן דירה מחברת שיכון ובינוי, וגם שם לא ראיתי שזה היה במפרט, ולכן הוספנו בתשלום, ע"פ מחירון דקל.
http://it.themarker.com/tmit/article/11371
אגב, ממליץ לא להתחכם, ולשלם על נקודה ייעודית לרשת. העלות היא משהו כמו 220 ש"ח לנקודה.
התקנה כבר היתה אמורה להיכנס לתקפה, אם כי הורי רכשו לא מזמן דירה מחברת שיכון ובינוי, וגם שם לא ראיתי שזה היה במפרט, ולכן הוספנו בתשלום, ע"פ מחירון דקל.
http://it.themarker.com/tmit/article/11371
אגב, ממליץ לא להתחכם, ולשלם על נקודה ייעודית לרשת. העלות היא משהו כמו 220 ש"ח לנקודה.
...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
חברים שימו לב, שהתקנה אינה מחייבת את הקבלן להשחיל כבל רשת כמו שכולכם חושבים... היא מחייבת לספק לרוכש הסופי את האפשרות להתחבר ל: טלפון, כבלים, אינטרנט... לא הוזכר סוג הכבל אלא אפשרות בלבד, כלומר התקנה למעשה מחייבת את הקבלן לרשת את הבית בנק' טלפון וכבלים (על פי תקנה של תכנון ובנייה מ1970), אשר יחוברו במקום אחד מרכזי (כמו שאנו קוראים חיבור כוכב) ולא בהקפצות כמו שהיה פעם...
הנה המסמך המקורי: http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/2164.pdf
הנה התקנה: http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/ ... 8/6898.pdf - תתחילו מעמוד 1230...
מה שמעניין אותנו זה:
עמוד 1231, סעיף 4.1, סעיף 5, מקרא - "ארון תקשורת", מקרא - "כבל", מקרא - "ארון תקשורת דירתי", סעיף 10.07 (שכאן יש את סוגיית השקע החשמל בארון), סעיף 10.08 חלק 1 וחלק 2, סעיף 10.08 חלק ה' (בעייתי מאוד !!! הקבלן אמור להשחיל רק צינור אחד !!!)
ברמת העיקרון הקבלנים אכן מבצעים את מה שרשום... בכל הדירות החדשות ישנה תשתית של טלפון וכבלים בכל חדר (יש חדרים שיש אפילו זוג), ישנו ארון תקשורת מרכזי בדירה, ישנם ארונות תקשורת (מעבר והסתעפות) בקומות, ויש ארונות מרכזיים בסמוך לבניינים.
דוגמה פשוטה היא הבית של חמי, הבית של אימי והבית של גיסתי...
הבית של חמי נבמה לפני יותר מ30 שנה, כל התשתיות נעשו מחדש עם השנים, בוצעו הרבה חציבות והעברת כבלים מחוץ לבניין.
בבית של אימי שנבנה לפני כ20 שנה אומנם יש כמעט בכל חדר שקע כבלים וטלפון אך מהארון הקומתי נכנס צינור אחד לנק' הראשונה בבית ומשם ממשיך לנקודה הבאה, מנקודה 2 ממשיך לנק 3 (שרשור...)
בבית של גיסתי שנבנה לפני שנתיים ישנו ארון תקשורת ליד הדלת של הבית, בקלות העברנו כבלי תקשורת לכל החדרים, בוצע חיבור בארון וזהו...
מה דעתכם?
הנה המסמך המקורי: http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/2164.pdf
הנה התקנה: http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/ ... 8/6898.pdf - תתחילו מעמוד 1230...
מה שמעניין אותנו זה:
עמוד 1231, סעיף 4.1, סעיף 5, מקרא - "ארון תקשורת", מקרא - "כבל", מקרא - "ארון תקשורת דירתי", סעיף 10.07 (שכאן יש את סוגיית השקע החשמל בארון), סעיף 10.08 חלק 1 וחלק 2, סעיף 10.08 חלק ה' (בעייתי מאוד !!! הקבלן אמור להשחיל רק צינור אחד !!!)
ברמת העיקרון הקבלנים אכן מבצעים את מה שרשום... בכל הדירות החדשות ישנה תשתית של טלפון וכבלים בכל חדר (יש חדרים שיש אפילו זוג), ישנו ארון תקשורת מרכזי בדירה, ישנם ארונות תקשורת (מעבר והסתעפות) בקומות, ויש ארונות מרכזיים בסמוך לבניינים.
דוגמה פשוטה היא הבית של חמי, הבית של אימי והבית של גיסתי...
הבית של חמי נבמה לפני יותר מ30 שנה, כל התשתיות נעשו מחדש עם השנים, בוצעו הרבה חציבות והעברת כבלים מחוץ לבניין.
בבית של אימי שנבנה לפני כ20 שנה אומנם יש כמעט בכל חדר שקע כבלים וטלפון אך מהארון הקומתי נכנס צינור אחד לנק' הראשונה בבית ומשם ממשיך לנקודה הבאה, מנקודה 2 ממשיך לנק 3 (שרשור...)
בבית של גיסתי שנבנה לפני שנתיים ישנו ארון תקשורת ליד הדלת של הבית, בקלות העברנו כבלי תקשורת לכל החדרים, בוצע חיבור בארון וזהו...
מה דעתכם?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין כאן שום התחכמות. לא מבין מה הבעייה להעביר לבד כבל CAT5E או CAT6 יחד עם כבל הטלפון. זה מותר לפי התקן, ושקע משולב של טלפון + RJ45 עולה 20 שקל. אז למה לשלם 220 ש"ח?Giliboy כתב:אגב, ממליץ לא להתחכם, ולשלם על נקודה ייעודית לרשת. העלות היא משהו כמו 220 ש"ח לנקודה....
אגב, זה באמת "רק" 220 ש"ח? אני הבנתי מחברים שקנו דירה שמדובר על משהו באזור ה-1000 ש"ח לנקודה.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
כי תמיד יכול להיות קיפול של הצינור בחיבור בין הרצפה לקיר, כי הרצף התעצל/התרשל, ותקע את האריח פנימה בכוח.pixies כתב:אין כאן שום התחכמות. לא מבין מה הבעייה להעביר לבד כבל CAT5E או CAT6 יחד עם כבל הטלפון. זה מותר לפי התקן, ושקע משולב של טלפון + RJ45 עולה 20 שקל. אז למה לשלם 220 ש"ח?Giliboy כתב:אגב, ממליץ לא להתחכם, ולשלם על נקודה ייעודית לרשת. העלות היא משהו כמו 220 ש"ח לנקודה....
אגב, זה באמת "רק" 220 ש"ח? אני הבנתי מחברים שקנו דירה שמדובר על משהו באזור ה-1000 ש"ח לנקודה....
זו רק דוגמא, יכולים להיות עוד מקרים. מה תעשה אז, לא תרשת את החדר..?
כך או כך, דאג להשחיל את הכבילה מראש, לכל מקרה שלא יהיה..
לגבי ה- 220 ש"ח, זה המחירון לנקודת מתח נמוך (טלפון, כבלים, רמקול, רשת).
לא יודע מי אמר לך 1000 ש"ח, לא הגיוני כלל..
...
מחפש בעל מקצוע
אני מקווה שזה בפורום המתאים. אצלי באמת יש בדירה ארון מרכזי קטן אליו מגיעים צינורות ואני רוצה לרשת את הביית בימים הקרובים.
כמה קשה לעשות את כל המשיכה לבד ויצירה של התקעים בקצה למי שמעולם לא עשה זאת? כמה יעלה פשוט לעשות את זה עם מישהו מקצועי? איך הולך התמחור, לפי נקודה? לפי אורך כבל?
כמה קשה לעשות את כל המשיכה לבד ויצירה של התקעים בקצה למי שמעולם לא עשה זאת? כמה יעלה פשוט לעשות את זה עם מישהו מקצועי? איך הולך התמחור, לפי נקודה? לפי אורך כבל?
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
Re: מחפש בעל מקצוע
זה קל מאד, תקנה את הציוד הדרוש וגליל של איזה 100 מטר ולפני שתבוא לעשות את העבודה תקרא כמה מדריכים, לוקח כמה נסיונות (תתאמן על סתם חתיכת 20 ס"מ כבל) לתפוס את זה כמו שצריך ואז זה ממש קל.offerbk1 כתב:אני מקווה שזה בפורום המתאים. אצלי באמת יש בדירה ארון מרכזי קטן אליו מגיעים צינורות ואני רוצה לרשת את הביית בימים הקרובים.
כמה קשה לעשות את כל המשיכה לבד ויצירה של התקעים בקצה למי שמעולם לא עשה זאת? כמה יעלה פשוט לעשות את זה עם מישהו מקצועי? איך הולך התמחור, לפי נקודה? לפי אורך כבל?...
מה שאני יודע - צינור + חוט משיכה 217 ש"ח + מע"מ לפחות זה היה מחירון דקל כשאני שילמתי.
אם אתה קונה cat5e תלמד לבד, זה לא מסובך. אם cat6, קצת יותר מורכב עדיין אפשרי. Cat6A או 7 - קח איש מקצוע. אבל אין ממש סיבה לנ"ל בבית פרטי.
מקסימום 6A אם יש לך כסף לבזבז
אם אתה קונה cat5e תלמד לבד, זה לא מסובך. אם cat6, קצת יותר מורכב עדיין אפשרי. Cat6A או 7 - קח איש מקצוע. אבל אין ממש סיבה לנ"ל בבית פרטי.
מקסימום 6A אם יש לך כסף לבזבז
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
המחיר גמיש מאוד ותלוי מה בדיוק אתה צריך לבצע. אורך הכבל הנדרש, שקעים רגילים או אביזרים מודולאריים, אביזרים נלווים (כגון סוויץ', שקעי חשמל וכו'...)...offerbk1 כתב:תודה, יש לך מושג כמה לוקחים בעלי מקצוע? אני שואל את עצמי אם שווה לי להתעסק בללמוד מאפס עכשיו כשיש לי כל כך הרבה סידורים בדירה החדשה....
זה יכול להתחיל ב400 ש"ח לעבודה קטנה יחסית (נגיד שני חדרים ואביזרים מודולאריים) ויכול להגמר הרבה מעל...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

CAT6A ו-CAT7 - מיותר לגמרי! מדובר בסוג כבל שהוא overkill היסטרי לשימושים ביתיים.
בדירה חדשה כדאי לדעתי CAT6, אבל אפשר גם CAT5E, שהוא המומלץ לדירות עם תשתית קיימת של כבלים וטלפון בלבד.
בדירה חדשה כדאי לדעתי CAT6, אבל אפשר גם CAT5E, שהוא המומלץ לדירות עם תשתית קיימת של כבלים וטלפון בלבד.
אני העברתי כבל CAT6A (מסוג FFTP שפחות קשיח מ- SFTP) לבד (אי אפשר באמת לבד צריך מישהו למשוך ומישהו לדחוף אחרת זה מאד קשה!!)
לא עולה הרבה יותר מכבל CAT6 או CAT5E יחסית לעלות דירה (עוד כמה מאות שקלים בודדות).
CAT7 כבר באמת הרבה יותר קשה !!!
לא עולה הרבה יותר מכבל CAT6 או CAT5E יחסית לעלות דירה (עוד כמה מאות שקלים בודדות).
CAT7 כבר באמת הרבה יותר קשה !!!
תודה על העצות, נראה לי שאני באמת אנסה לעשות זאת לבד. יש למישהו ניסיון עם ארון חלופי לארון תקשורת שהותקן על ידי הקבלן? כל הצינוורות מגיעים אצלי עד לארון שזהה לארון בזק סטנדרטי בתוך הדירה שיש לו עומק בסך הכל של שמונה סנטימטרים. יש ארון סטנדרטי עם אותו גובה ורוחב ורק עומק שונה כדי שאני לא אצטרך להזמין משהו יקר מנגר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני קניתי ארון בסגנון הזה, אבל קצת יותר קטן:
http://www.goldtop.co.il/show_details.a ... 68#details
שמתי אותו פשוט על גבי הארון הקיים (יש לארון המתכת פתח מאחורה), כאשר בארון הקיים הסרתי את הדלת מהפלסטיק.
http://www.goldtop.co.il/show_details.a ... 68#details
שמתי אותו פשוט על גבי הארון הקיים (יש לארון המתכת פתח מאחורה), כאשר בארון הקיים הסרתי את הדלת מהפלסטיק.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מדריך מסודר אין, אבל יש מלא שרשורים הדנים בכך.
פשוט לעשות קצת חיפוש בפורום הזה (רשתות ו-IT).
פשוט לעשות קצת חיפוש בפורום הזה (רשתות ו-IT).