רשת ביתית - בית חדש

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #1 

זכור לי שדובר כאן על כך. שבתים חדשים צריכים לפי התקנות לקבל חיבור רשת.

קרובי משפחה בתהליכי בניה והקבלן אומר להם שהוא לא אמור לעשות את זה...

מה התקן? כמה כל נקודת רשת אמורה לעלות?

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #2 

ההמלצה שלי להחליף רשת בזק (שמחויב בחוק) בפריסת רשת CAT6E שתתאים ל GIGABIT.
האלחוטיים DECT של פנסוניק עושים עבודה נפלאה כתחליף לטלפונים קווים .

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #3 

אכן עופר צודק אבל ממה שזכור לי שזה יכנס לתוקף רק מ2012 אני לא סגור, אבל אני גם לא מוצא את זה ברשת.
בכל אופן מה שאני כן זוכר שמדובר על חיבור רשת בכל חדר. ולא מדובר שם על שום עלות.
נסה לחפש את זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

בהנחה שבאמת החוק עוד לא בתוקף, שהקבלן ילך ויחפש, ושלא ישלם לו שום סכום נוסף.
שישים לו נקודות טלפון כפי שהחוק מחייב היום, ושהקרוב משפחה שלך יקנה גליל 100 מטר של CAT5E או CAT6 ופשוט יעביר בנוסף כבל רשת לכבל הטלפון. ככה אני עשיתי.
כדאי לו לעשות את זה בעת העברת הצינורות (לפני שיוצקים עליהם מלט/טיח) כדי להימנע מבעיות השחלה אחרי שהצינורות כבר מקובעים בקירות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #5 

לפי הכתבה הזו ב- The marker,
התקנה כבר היתה אמורה להיכנס לתקפה, אם כי הורי רכשו לא מזמן דירה מחברת שיכון ובינוי, וגם שם לא ראיתי שזה היה במפרט, ולכן הוספנו בתשלום, ע"פ מחירון דקל.
http://it.themarker.com/tmit/article/11371
אגב, ממליץ לא להתחכם, ולשלם על נקודה ייעודית לרשת. העלות היא משהו כמו 220 ש"ח לנקודה.
...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

חברים שימו לב, שהתקנה אינה מחייבת את הקבלן להשחיל כבל רשת כמו שכולכם חושבים... היא מחייבת לספק לרוכש הסופי את האפשרות להתחבר ל: טלפון, כבלים, אינטרנט... לא הוזכר סוג הכבל אלא אפשרות בלבד, כלומר התקנה למעשה מחייבת את הקבלן לרשת את הבית בנק' טלפון וכבלים (על פי תקנה של תכנון ובנייה מ1970), אשר יחוברו במקום אחד מרכזי (כמו שאנו קוראים חיבור כוכב) ולא בהקפצות כמו שהיה פעם...

הנה המסמך המקורי: http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/2164.pdf

הנה התקנה: http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/ ... 8/6898.pdf - תתחילו מעמוד 1230...

מה שמעניין אותנו זה:
עמוד 1231, סעיף 4.1, סעיף 5, מקרא - "ארון תקשורת", מקרא - "כבל", מקרא - "ארון תקשורת דירתי", סעיף 10.07 (שכאן יש את סוגיית השקע החשמל בארון), סעיף 10.08 חלק 1 וחלק 2, סעיף 10.08 חלק ה' (בעייתי מאוד !!! הקבלן אמור להשחיל רק צינור אחד !!!)

ברמת העיקרון הקבלנים אכן מבצעים את מה שרשום... בכל הדירות החדשות ישנה תשתית של טלפון וכבלים בכל חדר (יש חדרים שיש אפילו זוג), ישנו ארון תקשורת מרכזי בדירה, ישנם ארונות תקשורת (מעבר והסתעפות) בקומות, ויש ארונות מרכזיים בסמוך לבניינים.

דוגמה פשוטה היא הבית של חמי, הבית של אימי והבית של גיסתי...
הבית של חמי נבמה לפני יותר מ30 שנה, כל התשתיות נעשו מחדש עם השנים, בוצעו הרבה חציבות והעברת כבלים מחוץ לבניין.
בבית של אימי שנבנה לפני כ20 שנה אומנם יש כמעט בכל חדר שקע כבלים וטלפון אך מהארון הקומתי נכנס צינור אחד לנק' הראשונה בבית ומשם ממשיך לנקודה הבאה, מנקודה 2 ממשיך לנק 3 (שרשור...)
בבית של גיסתי שנבנה לפני שנתיים ישנו ארון תקשורת ליד הדלת של הבית, בקלות העברנו כבלי תקשורת לכל החדרים, בוצע חיבור בארון וזהו...

מה דעתכם?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

Giliboy כתב:אגב, ממליץ לא להתחכם, ולשלם על נקודה ייעודית לרשת. העלות היא משהו כמו 220 ש"ח לנקודה.
...
אין כאן שום התחכמות. לא מבין מה הבעייה להעביר לבד כבל CAT5E או CAT6 יחד עם כבל הטלפון. זה מותר לפי התקן, ושקע משולב של טלפון + RJ45 עולה 20 שקל. אז למה לשלם 220 ש"ח?
אגב, זה באמת "רק" 220 ש"ח? אני הבנתי מחברים שקנו דירה שמדובר על משהו באזור ה-1000 ש"ח לנקודה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #8 

pixies כתב:
Giliboy כתב:אגב, ממליץ לא להתחכם, ולשלם על נקודה ייעודית לרשת. העלות היא משהו כמו 220 ש"ח לנקודה.
...
אין כאן שום התחכמות. לא מבין מה הבעייה להעביר לבד כבל CAT5E או CAT6 יחד עם כבל הטלפון. זה מותר לפי התקן, ושקע משולב של טלפון + RJ45 עולה 20 שקל. אז למה לשלם 220 ש"ח?
אגב, זה באמת "רק" 220 ש"ח? אני הבנתי מחברים שקנו דירה שמדובר על משהו באזור ה-1000 ש"ח לנקודה.
...
כי תמיד יכול להיות קיפול של הצינור בחיבור בין הרצפה לקיר, כי הרצף התעצל/התרשל, ותקע את האריח פנימה בכוח.
זו רק דוגמא, יכולים להיות עוד מקרים. מה תעשה אז, לא תרשת את החדר..?
כך או כך, דאג להשחיל את הכבילה מראש, לכל מקרה שלא יהיה..

לגבי ה- 220 ש"ח, זה המחירון לנקודת מתח נמוך (טלפון, כבלים, רמקול, רשת).
לא יודע מי אמר לך 1000 ש"ח, לא הגיוני כלל..
...

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
קיבל תודות: 163 פעמים

מחפש בעל מקצוע

שליחה #9 

אני מקווה שזה בפורום המתאים. אצלי באמת יש בדירה ארון מרכזי קטן אליו מגיעים צינורות ואני רוצה לרשת את הביית בימים הקרובים.
כמה קשה לעשות את כל המשיכה לבד ויצירה של התקעים בקצה למי שמעולם לא עשה זאת? כמה יעלה פשוט לעשות את זה עם מישהו מקצועי? איך הולך התמחור, לפי נקודה? לפי אורך כבל?

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים

שליחה #10 

כאמור, אני ממתין שהבניה של הבית שלי תסתיים, אצלי יהיה ארון תקשורת + נק' רשת בכול שקע.

מדובר על חלק מהסטנדרט של הקבלן והבנתי שעוד קבלנים מספקים זאת כסטנדרט.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

Re: מחפש בעל מקצוע

שליחה #11 

offerbk1 כתב:אני מקווה שזה בפורום המתאים. אצלי באמת יש בדירה ארון מרכזי קטן אליו מגיעים צינורות ואני רוצה לרשת את הביית בימים הקרובים.
כמה קשה לעשות את כל המשיכה לבד ויצירה של התקעים בקצה למי שמעולם לא עשה זאת? כמה יעלה פשוט לעשות את זה עם מישהו מקצועי? איך הולך התמחור, לפי נקודה? לפי אורך כבל?
...
זה קל מאד, תקנה את הציוד הדרוש וגליל של איזה 100 מטר ולפני שתבוא לעשות את העבודה תקרא כמה מדריכים, לוקח כמה נסיונות (תתאמן על סתם חתיכת 20 ס"מ כבל) לתפוס את זה כמו שצריך ואז זה ממש קל.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תודה, יש לך מושג כמה לוקחים בעלי מקצוע? אני שואל את עצמי אם שווה לי להתעסק בללמוד מאפס עכשיו כשיש לי כל כך הרבה סידורים בדירה החדשה.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #13 

מה שאני יודע - צינור + חוט משיכה 217 ש"ח + מע"מ לפחות זה היה מחירון דקל כשאני שילמתי.
אם אתה קונה cat5e תלמד לבד, זה לא מסובך. אם cat6, קצת יותר מורכב עדיין אפשרי. Cat6A או 7 - קח איש מקצוע. אבל אין ממש סיבה לנ"ל בבית פרטי.
מקסימום 6A אם יש לך כסף לבזבז
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

offerbk1 כתב:תודה, יש לך מושג כמה לוקחים בעלי מקצוע? אני שואל את עצמי אם שווה לי להתעסק בללמוד מאפס עכשיו כשיש לי כל כך הרבה סידורים בדירה החדשה.
...
המחיר גמיש מאוד ותלוי מה בדיוק אתה צריך לבצע. אורך הכבל הנדרש, שקעים רגילים או אביזרים מודולאריים, אביזרים נלווים (כגון סוויץ', שקעי חשמל וכו'...)...

זה יכול להתחיל ב400 ש"ח לעבודה קטנה יחסית (נגיד שני חדרים ואביזרים מודולאריים) ויכול להגמר הרבה מעל...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

CAT6A ו-CAT7 - מיותר לגמרי! מדובר בסוג כבל שהוא overkill היסטרי לשימושים ביתיים.
בדירה חדשה כדאי לדעתי CAT6, אבל אפשר גם CAT5E, שהוא המומלץ לדירות עם תשתית קיימת של כבלים וטלפון בלבד.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #16 

אני העברתי כבל CAT6A (מסוג FFTP שפחות קשיח מ- SFTP) לבד (אי אפשר באמת לבד צריך מישהו למשוך ומישהו לדחוף אחרת זה מאד קשה!!)
לא עולה הרבה יותר מכבל CAT6 או CAT5E יחסית לעלות דירה (עוד כמה מאות שקלים בודדות).
CAT7 כבר באמת הרבה יותר קשה !!!

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

תודה על העצות, נראה לי שאני באמת אנסה לעשות זאת לבד. יש למישהו ניסיון עם ארון חלופי לארון תקשורת שהותקן על ידי הקבלן? כל הצינוורות מגיעים אצלי עד לארון שזהה לארון בזק סטנדרטי בתוך הדירה שיש לו עומק בסך הכל של שמונה סנטימטרים. יש ארון סטנדרטי עם אותו גובה ורוחב ורק עומק שונה כדי שאני לא אצטרך להזמין משהו יקר מנגר?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #18 

אני קניתי ארון בסגנון הזה, אבל קצת יותר קטן:
http://www.goldtop.co.il/show_details.a ... 68#details
שמתי אותו פשוט על גבי הארון הקיים (יש לארון המתכת פתח מאחורה), כאשר בארון הקיים הסרתי את הדלת מהפלסטיק.

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #19 

גם אני באותה הסירה.
עובר לדירה חדשה שבוע הבא ורוצה לרשת 2 חדרים וסלון בחיבור חוטי של 1G.

מישהו יכול לשלוח לי מדריך שמסביר איך לעשות את זה לבד?

כמה אמורה לעלות עבודה כזו כולל כבלים CAT5E?

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

מדריך מסודר אין, אבל יש מלא שרשורים הדנים בכך.
פשוט לעשות קצת חיפוש בפורום הזה (רשתות ו-IT).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”