עריכה: קרחצים מאוד חזקים מערוץ השמאלי
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
לאחרונה המארנטז שלי (2238b) התחיל לעשות רעשים מעצבנים מהערוץ השמאלי (קרחצים) ריססתי בו מנה הגונה של ספריי מגעים, אם זה עזר אדע מאוחר יותר.
השאלה שלי היא כזאת: הסתכלתי על התקע החשמלי שלו והבחנתי שיש בו חור שאמור להכנס אליו פין הארקה שאמור לצאת מהקיר, כמובן שבארצנו אין את שיטת החיבור הזאת, בדקתי עם רב מודד וראיתי כי ההארקה הזאת מחוברת לגוף הרסיבר וגם להארקה של הפטיפון וכו'.
האם אני אמור לחתוך את התקע המקורי (יצוק) ולחבר לו אחד חדש ולחבר לו גם הארקה?
כך כל גוף הרסיבר והרסיבר עצמו יהיו מוארקים לרשת החשמל.
לאחרונה המארנטז שלי (2238b) התחיל לעשות רעשים מעצבנים מהערוץ השמאלי (קרחצים) ריססתי בו מנה הגונה של ספריי מגעים, אם זה עזר אדע מאוחר יותר.
השאלה שלי היא כזאת: הסתכלתי על התקע החשמלי שלו והבחנתי שיש בו חור שאמור להכנס אליו פין הארקה שאמור לצאת מהקיר, כמובן שבארצנו אין את שיטת החיבור הזאת, בדקתי עם רב מודד וראיתי כי ההארקה הזאת מחוברת לגוף הרסיבר וגם להארקה של הפטיפון וכו'.
כך כל גוף הרסיבר והרסיבר עצמו יהיו מוארקים לרשת החשמל.
נערך לאחרונה על ידי CRAZYDIAMOND ב 29/08/2011 8:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
מיותר לחתוך את התקע.
מתאם הארקה מתקע גרמני לישראלי זמין כמעט בכל חנות לבית או אצל חשמלאי.

מתאם הארקה מתקע גרמני לישראלי זמין כמעט בכל חנות לבית או אצל חשמלאי.

- tomyeshuah
- חבר ותיק

מאיזה סיבה? ניתוק?, שברים בפלסטיק?yairf כתב:המתאמים האלו הם מתכון לקטסטרופה, עדיף לחתוך את התקע ולהרכיב חדש....
- tomyeshuah
- חבר ותיק

אני מסכים, על האיכות הירודה בד"כ של מוצרי חשמל בישראל אין מה להתווכח.yairf כתב:אל תשכח שהמתאמים האלו נמכרים רק בישראל......
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני ארכוש את התקע עם 3 הפינים, אך האם זה מומלץ לעשות את זה, כי נתקלתי במעט מאוד רסיברים שדוקשים חיבור הארקה מרשת החשמל, הרי ברובם (אם צריך) יש אדמה צפה בשביל הפטיפון למשל.
האם אני לא פוגע או מסכן משהו עצם זה שאני מחבר את הפטיפון להארקה?
האם אני לא פוגע או מסכן משהו עצם זה שאני מחבר את הפטיפון להארקה?
- tomyeshuah
- חבר ותיק

אין סכנה כיוון שבכבל החשמל המקורי (היוצא מהמגבר) 3 גידים ואחד מהם מיועד להארקה.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

עריכה: קרחצים מאוד חזקים מערוץ השמאלי
בוקר טוב.
למרות שהתזתי כמות הגונה של ספריי מגעים כמעט בכל מקום ברסיבר, יש רעשים מאוד חזקים של "קרחצים" מהערוץ השמאלי, גם כשחוגת הווליום על - 0, רק כשאני מנתק את הכפתור של הרמקולים אז הרעש נפסק, האם העברת הרמקולים מ A ל B תפתור את הבעיה? או שצריך להיות פתרון יסודי יותר לבעיה, להתיז ספריי מגעים אני יכול עד מחר וזה לא יעזור.
למרות שהתזתי כמות הגונה של ספריי מגעים כמעט בכל מקום ברסיבר, יש רעשים מאוד חזקים של "קרחצים" מהערוץ השמאלי, גם כשחוגת הווליום על - 0, רק כשאני מנתק את הכפתור של הרמקולים אז הרעש נפסק, האם העברת הרמקולים מ A ל B תפתור את הבעיה? או שצריך להיות פתרון יסודי יותר לבעיה, להתיז ספריי מגעים אני יכול עד מחר וזה לא יעזור.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני אלקטרונאי במקצועי, האם יש לך כיוון איפה אני יכול לבדוק ומה אפשר להחליף בכדי לסדר את הבעיה?
הייתי רוצה לתקן אותו בעצמי.
הייתי רוצה לתקן אותו בעצמי.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
I wouldn't be worried about the grounding - this is most likely not the problem.CRAZYDIAMOND כתב:שלום לכולם.
כך כל גוף הרסיבר והרסיבר עצמו יהיו מוארקים לרשת החשמל....
Even contact cleaners - now days - are a science on their own. Bad contact cleaners leave a layer of white calcified residue that affects conductivity and cause more damage than help.
If the sound on the left channel is more of a constant 'tzzz' which is not affected by any tone control - it's probably a bad transistor. If this is a scratchy sound - that appears when you turn or switch a control - it's more likely a dirty or oxidised control. In this case - you will need to clean and exercise the specific control (from the proper access hole) tens of times
In any case - try to connect the unit to an external amplifier crossing the pre-amp out and main-in with RCA cables. If the problem persists - your bad component is in the pre-amp section. If the right channel now sounds scratchy and the left is OK - it's your amplifier driver that's faulty. Always a good idea to figure out where the problem is.
In any case - if you are an able DIY'er and you know how not to kill your self fiddling around with the internals - give it a good overall clean with IPA or methanol . If the interruption does not go away - well - it's time for service by a professional.