קליטת שידורי DTT, עוברים לאנטנה חיצונית על הגג
-
shayv
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- שם מלא: shayv
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם,
ניסיתי לקלוט באמצעות האנטנה שמגיעה עם המכשיר והצלחתי רק כאשר היא היתה קרובה לחלון.
אני מחפש אנטנה פנים ביתית, אקטיבית או פסיבית, העיקר שהקליטה תהיה טובה.
ראיתי את השרשור של סוגי האנטנות, אבל מחיפושים בזאפ לא מצאתי חנויות שמוכרות אותם...
אני צריך המלצה לאנטנה + חנות.
תודה רבה!
ניסיתי לקלוט באמצעות האנטנה שמגיעה עם המכשיר והצלחתי רק כאשר היא היתה קרובה לחלון.
אני מחפש אנטנה פנים ביתית, אקטיבית או פסיבית, העיקר שהקליטה תהיה טובה.
ראיתי את השרשור של סוגי האנטנות, אבל מחיפושים בזאפ לא מצאתי חנויות שמוכרות אותם...
אני צריך המלצה לאנטנה + חנות.
תודה רבה!
נערך לאחרונה על ידי shayv ב 18/09/2011 15:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בבקשה - http://www.amperel.co.il/products/192171
קניתי כבר ארבע או חמש כאלו (שתיים למשפחה, נוספות לחברים) שעובדות מצוין.
קניתי כבר ארבע או חמש כאלו (שתיים למשפחה, נוספות לחברים) שעובדות מצוין.
-
shayv
- חבר פעיל מאוד

קניתי.
הצלחתי להגיע למקסימום - עוצמה 60% איכות 80%.
כרגע שמתי אותה בגב של הטלויזיה, ושם הגעתי לאיכות של 74-76% כשהיא מופנית לכיוון החלון.
זה תוצאות נורמליות? היתה שם גם אנטנה של SAKAL. השאלה אם זה קשור לאנטנה או למיקום?
מבחינת השידור רואים טוב באיכות של 74% ואין הפרעות.
הצלחתי להגיע למקסימום - עוצמה 60% איכות 80%.
כרגע שמתי אותה בגב של הטלויזיה, ושם הגעתי לאיכות של 74-76% כשהיא מופנית לכיוון החלון.
זה תוצאות נורמליות? היתה שם גם אנטנה של SAKAL. השאלה אם זה קשור לאנטנה או למיקום?
מבחינת השידור רואים טוב באיכות של 74% ואין הפרעות.
-
shayv
- חבר פעיל מאוד

לא מצאתי את חוקי הפורום... אז אני מרשה לעצמי להקפיץ 
עדיין המצב לא משהו.
המיקום הוא צפון בת ים.
באופן מפתיע הקליטה הטובה ביותר התקבלה דווקא כשהאנטנה מכוונת לכיוון מערב (אולי עם נטייה קטנה צפונה) שזה ממש קרוב לקו הים.
ועוד יותר מפתיע שהקליטה הזאת היתה כשהאנטנה כוונה לכיוון של קיר שמפריד בין 2 דירות. מוזר.
עוצמת האות עדיין נעה סביב 55-60 (שזה ממש נמוך ביחס למה שקראתי בשרשור על האנטנות)
האיכות נעה בין 60-80.
שווה לנסות להחליף אנטנה? יש מה לעשות?
עדיין המצב לא משהו.
המיקום הוא צפון בת ים.
באופן מפתיע הקליטה הטובה ביותר התקבלה דווקא כשהאנטנה מכוונת לכיוון מערב (אולי עם נטייה קטנה צפונה) שזה ממש קרוב לקו הים.
ועוד יותר מפתיע שהקליטה הזאת היתה כשהאנטנה כוונה לכיוון של קיר שמפריד בין 2 דירות. מוזר.
עוצמת האות עדיין נעה סביב 55-60 (שזה ממש נמוך ביחס למה שקראתי בשרשור על האנטנות)
האיכות נעה בין 60-80.
שווה לנסות להחליף אנטנה? יש מה לעשות?
בלינק שהבאת יש שתי אנטנות דומות, במחירים שונים , עם הבדל קטן ב- DB:uriler כתב:בבקשה - http://www.amperel.co.il/products/192171
קניתי כבר ארבע או חמש כאלו (שתיים למשפחה, נוספות לחברים) שעובדות מצוין....
http://www.amperel.co.il/categories/17949
-
shayv
- חבר פעיל מאוד

ראיתי בשרשור אחר שב- innova הפרמטרים המוצגים הפוכים לפני שמבצעים עדכון תוכנה. (ועדיין לא ביצעתי עדכון)
מה שאומר שהנתונים שלי הם:
עצמה 60-80%
איכות 55-60
זה נשמע קצת יותר הגיוני.
דיברתי עם החנות, אני אנסה להחליף את האנטנה.
מעבר לזה אין לי מושג מה עוד אפשר לעשות...
רעיונות?
מה שאומר שהנתונים שלי הם:
עצמה 60-80%
איכות 55-60
זה נשמע קצת יותר הגיוני.
דיברתי עם החנות, אני אנסה להחליף את האנטנה.
מעבר לזה אין לי מושג מה עוד אפשר לעשות...
רעיונות?
-
shayv
- חבר פעיל מאוד

עברתי לדירה הזאת לא מזמן, רוב הסיכויים שיש בה אנטנה מרכזית, אבל לא נראה לי שמישהו תיחזק אותה.
כרגע השקעים שיש לי בדירה הם של יס או שהם סתם מנותקים...
היום הלכתי שוב לאמפראל.
והאמת שיש לי רק דברים טובים להגיד עליהם. הבחור שם אמר לי שאני יכול לקבל החזר כספי על האנטנה או לקחת אחת אחרת.
לקחתי אחת זהה לחלוטין כדי לבדוק אם הבעיה באנטנה (והוא הבטיח לי שאם עדיין לא יעבוד אני יכול לבוא להחזיר)
חיברתי שוב והתוצאות אותו דבר. אבל הפעם הבנתי שאם אני מכוון את האנטנה לכיוון מזרח - אולי עם נטייה קלה לדרום אני קולט (עוצמה 80 איכות 60 או להיפך, כבר אין לי מושג) (ככל הנראה האתר בירושלים?). אני אתן לזה עוד כמה ימים של ניסיונות. נראה אם קולטים בכל שעות היום.
בנוסף דיברתי גם עם המוקד של עידן+. אחרי כמה שעות חזרו אליי מהתמיכה הטכנית (שוב הופתעתי לטובה, ועוד משירות חינמי). היא טענה שהם ממליצים על אנטנות ללא הגברה וללכת על הדגם המומלץ שזה בעצם האנטנת YAGI של SAKAL. שווה לנסות אותה?
היא גם אמרה שכדאי לנסות לקלוט על האפיק הצפוני אולי זה ייתן תוצאה טובה יותר. בצד הצפוני יש לי קיר שמאחריו יש עוד דירה מה שאומר עוד כמה קירות ואולי גם חדר מדרגות בדרך. הסיכוי לקלוט משם הוא אפסי. מה גם שהממיר בכלל לא מצא את האפיק הזה בסריקה.
עד כאן שידורינו להערב.
וכמו שמישהו כתב פה בשרשור אחר, חזרנו לימים של לשחק עם האנטנה עד שמוצאים קליטה.
רק שלא נחזור להחלפת מנורות בטלויזיה
עריכה:
למישהו יש אולי את אחת האנטנות שנסקרו פה (של NOWCOM) ויכול להשאיל אותה לבדיקה? מעניין אותי להבין אם יש סיכוי לקליטה טובה יותר...
תודה רבה!
כרגע השקעים שיש לי בדירה הם של יס או שהם סתם מנותקים...
היום הלכתי שוב לאמפראל.
והאמת שיש לי רק דברים טובים להגיד עליהם. הבחור שם אמר לי שאני יכול לקבל החזר כספי על האנטנה או לקחת אחת אחרת.
לקחתי אחת זהה לחלוטין כדי לבדוק אם הבעיה באנטנה (והוא הבטיח לי שאם עדיין לא יעבוד אני יכול לבוא להחזיר)
חיברתי שוב והתוצאות אותו דבר. אבל הפעם הבנתי שאם אני מכוון את האנטנה לכיוון מזרח - אולי עם נטייה קלה לדרום אני קולט (עוצמה 80 איכות 60 או להיפך, כבר אין לי מושג) (ככל הנראה האתר בירושלים?). אני אתן לזה עוד כמה ימים של ניסיונות. נראה אם קולטים בכל שעות היום.
בנוסף דיברתי גם עם המוקד של עידן+. אחרי כמה שעות חזרו אליי מהתמיכה הטכנית (שוב הופתעתי לטובה, ועוד משירות חינמי). היא טענה שהם ממליצים על אנטנות ללא הגברה וללכת על הדגם המומלץ שזה בעצם האנטנת YAGI של SAKAL. שווה לנסות אותה?
היא גם אמרה שכדאי לנסות לקלוט על האפיק הצפוני אולי זה ייתן תוצאה טובה יותר. בצד הצפוני יש לי קיר שמאחריו יש עוד דירה מה שאומר עוד כמה קירות ואולי גם חדר מדרגות בדרך. הסיכוי לקלוט משם הוא אפסי. מה גם שהממיר בכלל לא מצא את האפיק הזה בסריקה.
עד כאן שידורינו להערב.
וכמו שמישהו כתב פה בשרשור אחר, חזרנו לימים של לשחק עם האנטנה עד שמוצאים קליטה.
רק שלא נחזור להחלפת מנורות בטלויזיה
עריכה:
למישהו יש אולי את אחת האנטנות שנסקרו פה (של NOWCOM) ויכול להשאיל אותה לבדיקה? מעניין אותי להבין אם יש סיכוי לקליטה טובה יותר...
תודה רבה!
-
shayv
- חבר פעיל מאוד

אם לא תהיה ברירה זה מה שאעשה.
זה חשמלאי או שצריך מישהו שמתעסק באנטנות?
כמה זה אמור לעלות רק לחבר אותי לאנטנה שבגג?
וכמה עולה להתקין אנטנה חדשה + חיבור? (במידה והאנטנה שקיימת היום כבר לא במצב טוב או שהיא כבר לא קיימת)
זה חשמלאי או שצריך מישהו שמתעסק באנטנות?
כמה זה אמור לעלות רק לחבר אותי לאנטנה שבגג?
וכמה עולה להתקין אנטנה חדשה + חיבור? (במידה והאנטנה שקיימת היום כבר לא במצב טוב או שהיא כבר לא קיימת)
הקליטה לא ברמה קבועה?
אם אתה קולט 60 באחד ו- 80 בשני (לא זוכר איך קוראים לכל אחד) אז מצבך טוב. מתחת ל 70 אתה בבעיה.
-
shayv
- חבר פעיל מאוד

קליטת שידורי DTT, עוברים לאנטנה חיצונית על הגג
במקום לפתוח שרשור חדש, אני ממשיך פה...
קצת עדכונים מהשטח.
שבוע שעבר התקנתי את הראוטר האלחוטי.
עכשיו נראה לי שכל פעם שיש גלישה אלחוטית או פעילות בראוטר, כל הקליטה מופרעת, ונעצרת. ובכלל הקליטה לא ממש יציבה עם האנטנה הפנימית.
מבדיקה עם השכנים אין בבניין מישהו שעובד היום עם האנטנה על הגג.
ואני יכול לעלות לגג ולעשות שם מה שבא לי. מה גם שהדירה היא קומה 3 מ-4 כך שלא צריכה להיות בעיה להוריד כבל מהגג לדירה.
ממבט מרחוק (מלמטה) רואים שיש איזשהו תורן עם אנטנה על הגג.
המטרה שלי היא לעלות לגג ולהתחבר לאנטנה הקיימת אם היא במצב סביר, או להתקין משהו על התורן הקיים ולהוריד כבל אליי לדירה.
ולשאלות
במידה והאנטנה הקיימת נראית במצב סביר, איך אני בודק שיוצא ממנה אות כלשהו? האם היא צריכה לקבל מתח נכנס לאיזשהו מגבר?
אם אני מתקין אנטנה חדשה על הגג, כמה זה מסובך? איזה אנטנה אני צריך לקנות? והאם צריך להיות חיבור חשמל על הגג?
תודה רבה!
קצת עדכונים מהשטח.
שבוע שעבר התקנתי את הראוטר האלחוטי.
עכשיו נראה לי שכל פעם שיש גלישה אלחוטית או פעילות בראוטר, כל הקליטה מופרעת, ונעצרת. ובכלל הקליטה לא ממש יציבה עם האנטנה הפנימית.
מבדיקה עם השכנים אין בבניין מישהו שעובד היום עם האנטנה על הגג.
ואני יכול לעלות לגג ולעשות שם מה שבא לי. מה גם שהדירה היא קומה 3 מ-4 כך שלא צריכה להיות בעיה להוריד כבל מהגג לדירה.
ממבט מרחוק (מלמטה) רואים שיש איזשהו תורן עם אנטנה על הגג.
המטרה שלי היא לעלות לגג ולהתחבר לאנטנה הקיימת אם היא במצב סביר, או להתקין משהו על התורן הקיים ולהוריד כבל אליי לדירה.
ולשאלות
במידה והאנטנה הקיימת נראית במצב סביר, איך אני בודק שיוצא ממנה אות כלשהו? האם היא צריכה לקבל מתח נכנס לאיזשהו מגבר?
אם אני מתקין אנטנה חדשה על הגג, כמה זה מסובך? איזה אנטנה אני צריך לקנות? והאם צריך להיות חיבור חשמל על הגג?
תודה רבה!
לטל-חץ יש הרבה מאוד אנטנות מיוחדות לDTT.
אם יש לך גישה לגג, בדוק רכישת אנטנה טובה, ואולי יצא לך מזה כמה ערוצים ממדינות זרות- קפריסין וכו'- היה כאן שרשור על זה.
אתה יכול גם לנצל את הלווין - אתה קונה ממיר פשוט ומתחבר לשקע יס.
אם יש לך גישה לגג, בדוק רכישת אנטנה טובה, ואולי יצא לך מזה כמה ערוצים ממדינות זרות- קפריסין וכו'- היה כאן שרשור על זה.
אתה יכול גם לנצל את הלווין - אתה קונה ממיר פשוט ומתחבר לשקע יס.