עוגיה יבשה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
רק לא לאכול...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
העוגיה שלי יבשה.
כמות הטחינה בכל שוט ככל הנראה זהה - 14 שניות ב I-MINI ממלא סלסלה כפולה בקפה דחוס עד מתחת לקו
דחיסה בכל הכח עם טמפר פלסטי - הטמפר שהזמנתי עוד לא הגיע מחו"ל
לפעמים השוט יוצא מופלא - זרימה יפה, מיצוי מצוין, קפה סמיך ושמנוני עם קרמה שמחזיקה את הסוכר בלי להתמוטט (אני ממתיק את האספרסו) ולפעמים הזרימה מתחילה מצוין אך מתגברת לאחר כ- 5 שניות ויוצא לי קפה דלוח.
מה לא בסדר?
כמות הטחינה בכל שוט ככל הנראה זהה - 14 שניות ב I-MINI ממלא סלסלה כפולה בקפה דחוס עד מתחת לקו
דחיסה בכל הכח עם טמפר פלסטי - הטמפר שהזמנתי עוד לא הגיע מחו"ל
לפעמים השוט יוצא מופלא - זרימה יפה, מיצוי מצוין, קפה סמיך ושמנוני עם קרמה שמחזיקה את הסוכר בלי להתמוטט (אני ממתיק את האספרסו) ולפעמים הזרימה מתחילה מצוין אך מתגברת לאחר כ- 5 שניות ויוצא לי קפה דלוח.
מה לא בסדר?
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
בהנחה שאתה משתמש באותו קפה והוא טרי (?) אז כנראה שהבעיה בפיזור והדחיסה שלך כי העוגיה נפרצת מהר והקפה מתחיל לזלוג מהר אחרי כמה שניות.
הטמפר הפלסטי בקוטר הסלסילה בדיוק או קטן יותר ?
לגבי עוגיה יבשה שים תמונה ונראה, בעקרון אם היא בוצית מידי זה גם לא טוב ואתה צריך לקבל משהו דומה לתמונות בפוסט ששמתי לינק אליו למעלה ללא שום חלקים יבשים יותר בתוך העוגיה (כי זה יעיד שהיו גושים שלא פורקו לפני הדחיסה).
לגבי עוגיה יבשה שים תמונה ונראה, בעקרון אם היא בוצית מידי זה גם לא טוב ואתה צריך לקבל משהו דומה לתמונות בפוסט ששמתי לינק אליו למעלה ללא שום חלקים יבשים יותר בתוך העוגיה (כי זה יעיד שהיו גושים שלא פורקו לפני הדחיסה).
אני גם משתמש (חדש. מאוד) באוסקר ועדיין מנסה למצוא את דרכי אל האספרסו המעולה.
אצלי מתחילה זרימה איטית בצבע כהה ואחרי שניות בודדות זרימה מהירה בצבע בלונד בהיר מאוד.
הנ״ל בדחיסה יחסית דקה (בדחיסה עבה הזרימה העתה מאוד חזקה כבר בהתחלה).
לא יודע אם זה קשור, אבל כשאני מרוקן את ידית החליטה העוגיה לא יוצאת בשלמותה (נשארים חלקים ממנה בידית).
משתמש בטמפר מסיבי, אבל של 57.5 ולא 58
המלצות?
אצלי מתחילה זרימה איטית בצבע כהה ואחרי שניות בודדות זרימה מהירה בצבע בלונד בהיר מאוד.
הנ״ל בדחיסה יחסית דקה (בדחיסה עבה הזרימה העתה מאוד חזקה כבר בהתחלה).
לא יודע אם זה קשור, אבל כשאני מרוקן את ידית החליטה העוגיה לא יוצאת בשלמותה (נשארים חלקים ממנה בידית).
משתמש בטמפר מסיבי, אבל של 57.5 ולא 58
המלצות?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה יכול להיות גם מכמות קפה מועטה מדי
תודה רבה על התגובות.
אני עושה קולינג פלאש כך שכנראה לא זו הבעיה.
הגדלתי את כמות הקפה שאני שם ומיד הרגשתי שיפור ניכר בטעם ובמשך הזרימה החלשה, אבל אני עדיין מרגיש שהיא מהירה מדי לקראת הסוף. אני רחוק משלושים שניות לאספרסו...
הדחיסה שלי היא מאוד חזקה.
אדווח לאחר פתיחת שקית קפה חדשה בשביל לראות אם מדובר בקפה לא טרי.
תודה
אני עושה קולינג פלאש כך שכנראה לא זו הבעיה.
הגדלתי את כמות הקפה שאני שם ומיד הרגשתי שיפור ניכר בטעם ובמשך הזרימה החלשה, אבל אני עדיין מרגיש שהיא מהירה מדי לקראת הסוף. אני רחוק משלושים שניות לאספרסו...
הדחיסה שלי היא מאוד חזקה.
אדווח לאחר פתיחת שקית קפה חדשה בשביל לראות אם מדובר בקפה לא טרי.
תודה
דחיסה חזקה זה לא פתרון, להיפך, זאת לפעמים הבעיה. לאחר שהמים יפרצו את הקפה המהודק, המים שמחלחלים דרך הקפה יפרקו את העוגיה אם הפיזור לא מושלם , הטחינה עבה מידי, או שהכמות לא מדוייקת. זה בדיוק מה שאתה מתאר.
כוונון מומלץ לבצע דווקא עם דחיסה עדינה יחסית, אז ההתנגדות למים טבעית, פחות תלויה בעוצמת הדחיסה. הטעם, ובעיקר הגוף, מושפעים מעוצמת הדחיסה, כך שמאוחר יותר לאחר ששולטים טוב יותר בכל הסיפור, אפשר לשחק עם רמת הטחינה לכיוון העבה ולדחוס חזק יותר. כרגע אני ממליץ לדחוס בעדינות (לא משנה כמה כח בדיוק, כל עוד הכח המופעל עקבי בכל הכנה). לנסות להגיע בעקביות לזליגה יפה ואחידה ככל האפשר של לפחות 45 מל ב לפחות 25 שניות.
כוונון מומלץ לבצע דווקא עם דחיסה עדינה יחסית, אז ההתנגדות למים טבעית, פחות תלויה בעוצמת הדחיסה. הטעם, ובעיקר הגוף, מושפעים מעוצמת הדחיסה, כך שמאוחר יותר לאחר ששולטים טוב יותר בכל הסיפור, אפשר לשחק עם רמת הטחינה לכיוון העבה ולדחוס חזק יותר. כרגע אני ממליץ לדחוס בעדינות (לא משנה כמה כח בדיוק, כל עוד הכח המופעל עקבי בכל הכנה). לנסות להגיע בעקביות לזליגה יפה ואחידה ככל האפשר של לפחות 45 מל ב לפחות 25 שניות.
what's next?
-
yanivol
- חבר ותיק

הקפה הוא משקית של 1 ק"ג מקליה של SAPORE. אין עליו תאריך כך שקשה לי להעריך עד כמה הוא טרי.כפיר_ש כתב:בהנחה שאתה משתמש באותו קפה והוא טרי (?) אז כנראה שהבעיה בפיזור והדחיסה שלך כי העוגיה נפרצת מהר והקפה מתחיל לזלוג מהר אחרי כמה שניות.
לגבי עוגיה יבשה שים תמונה ונראה, בעקרון אם היא בוצית מידי זה גם לא טוב ואתה צריך לקבל משהו דומה לתמונות בפוסט ששמתי לינק אליו למעלה ללא שום חלקים יבשים יותר בתוך העוגיה (כי זה יעיד שהיו גושים שלא פורקו לפני הדחיסה)....
הטמפר הוא הטמפר שמגיע עם המכונה. לא מדדתי, אך נראה שקוטרו קטן מקוטר הסלסילה בכ 1 מ"מ.
העוגיה דומה לפוסט, שלמה ואחידה.
לא ביצעתי קולינג פלאש מכיון שלא ידעתי שצריך.
-
- עוגיה לאחר קולינג פלאש.
-
yanivol
- חבר ותיק

העוגיה המצולמת נדחסה באמצעות טמפר נירוסטה 58 מ"מ לתוך סלסילה כפולה.
לאחר קולינג פלאש של כ 10 שניות, טחנתי וטימפרתי.
הזרימה מתחילה מצוין אך מתחלפת בקרמה מהירה לאחר כ 8 שניות. גמר חליטה לאחר כ 20 שניות.
הקפה טעים. לא חמוץ ולא מר.
לאחר קולינג פלאש של כ 10 שניות, טחנתי וטימפרתי.
הזרימה מתחילה מצוין אך מתחלפת בקרמה מהירה לאחר כ 8 שניות. גמר חליטה לאחר כ 20 שניות.
הקפה טעים. לא חמוץ ולא מר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

קולינג פלאש יפתור לך הרבה בעיות.