הייתי רוצה מה ההבדל בין paradigm dsp 3200 לבין SUNFIRE HRS-10
מי מהם יורד יותר נמוך ?
מה מחירים שלהם?
מה עדיף יותר ? כולל הביצועים שלהם
אחוזי השמע שלי 50 % סרטים 50 % מוסיקה
אני אוהב בסים רכים אבל לא אוהב אותם שהם בדיליי

לגבי השאלה על ההבדל בין תיבה פתוחה לסגורה אז הנה הסבר שמצאתי :erezm_1 כתב:בוקר טוב
תודה רבה אבל :![]()
מה לגבי המחירים שלהם ??
מה ההבדל בין תיבה הפתוח לסגורה (מה החסרונות שלהם)
...
למה אתה מתכוון? אני לא יודע מה המחירים שלהם.מה לגבי המחירים שלהם ??...
בשביל לחסוך לעצמי לכתוב יותר מדי אני פשוט אומר שבמקרה הזה עדיף תיבת פורטד.מה ההבדל בין תיבה הפתוח לסגורה (מה החסרונות שלהם)...
אני ממליץ להתעלם, אלו סתם הסברים מטעים.לתיבה סגורה יש יתרון בכך שהיא משככת את תנועה הוופר ומקטינה את התהודה העצמית של הרמקול, וכן את השפעת החדר על התהודה של היחידה עם החדר.
החיסרון הוא שהוופר צריך להתאמץ כדי לזוז, כלומר הנצילות יורדת, כלומר צריך מגבר חזק.
לתיבה פתוחה עם פורט יש יתרון שהוופר יכול לזוז ביותר קלות (הקלות נקבעת לפי גודל הפתח) אבל החיסרון הוא שעם הנצילות עולה התהודה העצמית של הרמקול וכן יש השפעה של מיקום הרמקול ומימדי החדר על ביצועיו ותהודתו (הכי טוב לרמקול כזה זה חלל פתוח אין סופי)."...

מהיכרותי את זה שכתב זאת לא הייתי פוסל את ההסבר, בכזו נחרצות.אני ממליץ להתעלם, אלו סתם הסברים מטעים...
תסכים איתי שיש הרבה "בעלי מקצוע" שלא מבינים על מה הם מדברים?מהיכרותי את זה שכתב זאת לא הייתי פוסל את ההסבר, בכזו נחרצות.
מדובר על איש מקצוע, שמבין דבר או שניים בתחום....

שמע אני לא בקי בתחום הזה אבל אני אומר לך שוב, שזה שכתב הוא מאלו שמאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד מבינים בתחום ובכל הטכנולוגיה שמאחוריו.(מדובר על גולש בתפוז בשם פיני שפטר. מהכרותי אותו הוא האחרון, שאפשר להגדיר "בעל מקצוע שלא מבין על מה הוא מדבר".HazooM כתב:תסכים איתי שיש הרבה "בעלי מקצוע" שלא מבינים על מה הם מדברים?מהיכרותי את זה שכתב זאת לא הייתי פוסל את ההסבר, בכזו נחרצות.
מדובר על איש מקצוע, שמבין דבר או שניים בתחום....
ההסברים שנכתבו על התיבות הם פשוט קשקוש....
יש מספיק הסברים באינטרנט, אני לא צריך להוסיף.אם ההסברים הם שטויות. אז בבקשה ממך הסבר.....
אוקיי:אבל אשמח לדעת מה לא נכון במה שהוא כתב, כי לי זה גם נשמע מאוד הגיוני....
כל סוג של תיבה מעלה (מקטינה זו לא המילה המתאימה) את תדר התהודה העצמי של הדרייבר. וזה לא נחשבלתיבה סגורה יש יתרון בכך שהיא משככת את תנועה הוופר ומקטינה את התהודה העצמית של הרמקול...
אין פה קשר לסוג התיבה, והחדר בטח שאינו משפיע על התהודה של הרמקול בחדר.וכן את השפעת החדר על התהודה של היחידה עם החדר....
שטויות במיץ. קודם כל הכוונה פה היא "לרגישות" ולא "לנצילות" וזו תלויה בדרייבר שבו משתמשים, בנפח התיבה,החיסרון הוא שהוופר צריך להתאמץ כדי לזוז, כלומר הנצילות יורדת, כלומר צריך מגבר חזק....
הדרייבר לא זז יותר "בקלות" הוא פשוט זז פחות בגלל שרוב הסאונד יוצא מהפורט, זה תופס רק בתדרים שמסביבלתיבה פתוחה עם פורט יש יתרון שהוופר יכול לזוז ביותר קלות (הקלות נקבעת לפי גודל הפתח)...
כמו שציינתי כבר תדר התהודה העצמי של הרמקול עולה עם כל תיבה, ואין לזה קשר עם הרגישות (לא נצילות).החיסרון הוא שעם הנצילות עולה התהודה העצמית של הרמקול...
כמו שכבר כתבתי - אין פה קשר לסוג התיבה, והחדר בטח שאינו משפיע על התהודה של הרמקול בחדר.יש השפעה של מיקום הרמקול ומימדי החדר על ביצועיו ותהודתו...
"חלל אין סופי" מה שנקרא infinite baffle או open space "טוב" לכל רמקול ולא רק לתיבות פורטד.(הכי טוב לרמקול כזה זה חלל פתוח אין סופי)...
יש לי את הHRS10 הוא סאב מעולה לסרטים, אפילו אפשר לקרוא לו מפחיד בגלל העוצמה שיש לו, במוזיקה הוא פחות מוצלח ואם הייתי צריך לחלק את ההאזנה שלי ל50-50 אז לא הייתי הולך עליו אבל שווה לך לבדוק אותו. אני לא מכיר את הסאב הזה של פארדיים אבל מהכרות שלי עם סאבים אחרים שלהם אז אני מניח שיש לו יתרון במוזיקה והוא גם לא רע בסרטים אז הוא עשויי להתאים לצרכים שלך יותר אבל אני כותב את הדברים האלה בעירבון מוגבל כי לא שמעתי אותו במציאות. קח בחשבון שאחרי שתראה סרט עם הHRS10 יהיה לך קשה להתפשר על סאב אחר באותו קטגוריית מחיר.erezm_1 כתב:שלום חברים
הייתי רוצה מה ההבדל בין paradigm dsp 3200 לבין SUNFIRE HRS-10
מי מהם יורד יותר נמוך ?
מה מחירים שלהם?
מה עדיף יותר ? כולל הביצועים שלהם
אחוזי השמע שלי 50 % סרטים 50 % מוסיקה
אני אוהב בסים רכים אבל לא אוהב אותם שהם בדיליי
...