iakovl כתב:אני מניח שמדובר ב2 קשיחים שונים.... אתה שוכח את הפרט ה"קטן" הזה
...
בטח לא שוכח....העדיפות "על הנייר" במקרה הזה היא דווקא לקשיח עם ה eSATA שהוא דיסק חיצוני 3.5 מסידרת האקסטרים של סיגייט שהיה החיצוני הכי מהיר בשוק.
דווקא ה USB3 הוא 2.5 הכי סטנדרטי שיכול להיות....
אם הנתונים על ה"נייר" של שתייהם היו זהים, ה USB3 היה יכול להיות אפילו קצת יותר מהיר !!!
מה שהיה זה לא כזה משנה, כמו שלנאס"א היו מחשבי על הכי טובים בעולם, שאף אחד לא חלם שיכול ליהיות כזה דבר חזק, אבל היום כל סמארטפון פשוט חזק מהר פי כמה וכמה.
בכל אופן אם תיקח שני קשיחים זהים ותבדוק התוצאה כנראה שהיא תיהיה אותו הדבר, מהסיבה הפשוטה שאף קשיח היום, מהיר ככל שיהיה לא יכול לנצל את המהירויות האלה.
ariel-ro כתב:מה שהיה זה לא כזה משנה, כמו שלנאס"א היו מחשבי על הכי טובים בעולם, שאף אחד לא חלם שיכול ליהיות כזה דבר חזק, אבל היום כל סמארטפון פשוט חזק מהר פי כמה וכמה.
בכל אופן אם תיקח שני קשיחים זהים ותבדוק התוצאה כנראה שהיא תיהיה אותו הדבר, מהסיבה הפשוטה שאף קשיח היום, מהיר ככל שיהיה לא יכול לנצל את המהירויות האלה.
...
טעות בידך.
עפ"י הפוטנציאל המירבי והנתונים הטכניים היבשים,
eSATA יכול להיות מהיר עד פי 6 מ USB2.
USB3 יכול להיות מהיר עד פי 10 מ USB2.
דווקא לפי הנתונים היבשים SATA III יכול להיות יותר מהיר מUSB 3.0.
בנוסף, ariel-ro צודק באומרו כי כוננים קשיחים מודרניים לא מסוגלים לנצל את המהירויות הנ"ל.
הבדיקה שעשית אינה מספיקה כדי לקבוע מי עדיף מבחינת מהירות. אני מעדיף את כבל הUSB 3.0 על פני כבל הeSATA.
סתם בשביל ה"פואנטה"
ESATA המוכר לנו מבוסס על SATA2 שהמתחרה שלו היה USB2 אפשר להגיד
אף אחד לא אמר שאי אפשר להפעיל ESATA שיבוסס על SATA3 ויאכיל אבק כל דבר קיים כרגע, כולל USB3
iakovl כתב:התקן מתחיל להיכנס לכוננים הרגילים, אז הוא גם יגיע לחיצוניים... מתי? לך תדע
גם תקן הUSB3 טרי בשוק ועדיין לא נפוץ
...
למרות שאתה מדבר על העתיד ואני דיברתי על ההווה...
אני מוכן להתערב איתך שיחס ה"פופולאריות" בין USB3 ל ESATA3 יהיה אפילו גדול יותר מהיחס היום בין USB2 ל ESATA שזה להערכתי 1:1000.
נפגש כאן בשרשור ב אמצע 2012.....קבענו?
אני מקווה ששנינו לא נוכל את הכובע...וכולם כבר יעבדו עם SSD....
מוקי27 כתב:זה לא רלוונטי אם נמכר או לא נמכר.
אתה מוזמן לקחת דיסק קשיח פנימי SATA III, לחבר אותו בתוך המחשב בחיבור SATA II וגם SATA III, ולהשוות מהירויות.
...
מה, אתה רציני?
לא דיברתי על קומבינות....אלה על השוואה של דיסקים קשיחים חיצוניים/ניידים ! שכל אחד יכול לרכוש בחנויות היום.
ברור שאני רציני.
היית משלם יותר כסף על כונן קשיח חיצוני SATA III? כנראה שלא, כי לא היית מקבל אפילו שיפור של 1% בביצועים.
יש סיבה שלא תמצא כונן SATA III חיצוני למכירה.
מוקי27 כתב:ברור שאני רציני.
היית משלם יותר כסף על כונן קשיח חיצוני SATA III? כנראה שלא, כי לא היית מקבל אפילו שיפור של 1% בביצועים.
יש סיבה שלא תמצא כונן SATA III חיצוני למכירה.
...
אתה העלית את נושא ה SATA III לדיון (כמתחרה אפשרי וריאלי ל USB3 ) ועכשיו קברת אותו בעצמך.
לא הבנתי מה ניסית להוכיח...אבל לא רלוונטי מכוון שהחיבור/תקן הזה בכלל לא קיים היום לחיצוניים.
אתה ממש לא בכיוון.
אני מבטיח לך שאם תפתח את המארז של כונן הUSB 3.0 תמצא בפנים כונן שהוא או SATA II או SATA III.
אני העליתי את SATA III ביחס לנתונים היבשים שהצגת, וזה הכל.