בחירת סטרימר או לפטופ כ- HTPC
שלום לכולם,
זה כבר כחודש שאני מתמהמה אם לקנות סטרימר שיהווה כמדיה סנטר או להפוך את הלפטופ שלי למדיה סנטר.
ההתלבטות שלי היא כזו:
1. סטרימר:
א. קטן יותר
ב. שקט יותר
ג. ניתן להדליק מרחוק עם שלט (אם אני לא טועה)
ד. לא ניתן לחבר אליו מקלדת ועכבר אלחוטי שקניתי לפני חצי שנה (XGENE)
ה. לא ניתן לגלוש דרכו לאתרים של ווידאו סטרימינג (ישראלים למשל, במידה ואני רוצה להשלים פרק של סדרה מסויימת או משהו כזה מאתר ישראלי או כל אתר אחר למעט יוטוב או אתרים שהסטרימר תומך בהם) או לראות משחקי כדורגל או שידורי ספורט אחרים בע\רת גלישה לאתר אינטרנט
ו. לא ניתן לבצע שינויים בחומרה
ז. לפי שמועות וקריאה בפורומים, תמונת HD טובה יותר מאשר במחשב
2. לפטופ/מחשב שולחני:
א. גדול יותר
ב. רועש יותר (במידה ומדובר על מחשב שולחני ולא לפטופ)
ג. לא ניתן להדליק מרחוק עם שלט כשהוא כבוי, למרות שניתן להשתמש בפונקצייה SLEEP במערכת הפעלה ואז להדליק אותו ע"י הקשה במקלדת.
ד. ניתן לחבר אליו מקלדת ועכבר אלחוטי שכבר קיימים אצלי (XGENE)
ה. ניתן לגלוש דרכו לכל אתר
ו. ניתן לבצע שינויים בחומרה
ד. תמונת HD פחות טובה מאשר בסטרימר
אבל אם יש סטרימר עם הדברים הבאים שמאוד חשובים לי, אני אלך עליו:
1. ניתן לגלוש לכל אתר אינטרנט
2. ניתן לחבר אליו כל מקלדת ועכבר אלחוטיים
אשמח לשמוע המלצות בהקדם.
תודה מראש
זה כבר כחודש שאני מתמהמה אם לקנות סטרימר שיהווה כמדיה סנטר או להפוך את הלפטופ שלי למדיה סנטר.
ההתלבטות שלי היא כזו:
1. סטרימר:
א. קטן יותר
ב. שקט יותר
ג. ניתן להדליק מרחוק עם שלט (אם אני לא טועה)
ד. לא ניתן לחבר אליו מקלדת ועכבר אלחוטי שקניתי לפני חצי שנה (XGENE)
ה. לא ניתן לגלוש דרכו לאתרים של ווידאו סטרימינג (ישראלים למשל, במידה ואני רוצה להשלים פרק של סדרה מסויימת או משהו כזה מאתר ישראלי או כל אתר אחר למעט יוטוב או אתרים שהסטרימר תומך בהם) או לראות משחקי כדורגל או שידורי ספורט אחרים בע\רת גלישה לאתר אינטרנט
ו. לא ניתן לבצע שינויים בחומרה
ז. לפי שמועות וקריאה בפורומים, תמונת HD טובה יותר מאשר במחשב
2. לפטופ/מחשב שולחני:
א. גדול יותר
ב. רועש יותר (במידה ומדובר על מחשב שולחני ולא לפטופ)
ג. לא ניתן להדליק מרחוק עם שלט כשהוא כבוי, למרות שניתן להשתמש בפונקצייה SLEEP במערכת הפעלה ואז להדליק אותו ע"י הקשה במקלדת.
ד. ניתן לחבר אליו מקלדת ועכבר אלחוטי שכבר קיימים אצלי (XGENE)
ה. ניתן לגלוש דרכו לכל אתר
ו. ניתן לבצע שינויים בחומרה
ד. תמונת HD פחות טובה מאשר בסטרימר
אבל אם יש סטרימר עם הדברים הבאים שמאוד חשובים לי, אני אלך עליו:
1. ניתן לגלוש לכל אתר אינטרנט
2. ניתן לחבר אליו כל מקלדת ועכבר אלחוטיים
אשמח לשמוע המלצות בהקדם.
תודה מראש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לפטופ לדעתי מאוד לא מומלץ לשימוש כ-HTPC, מסיבות רבות - חוטיאדה לא נוחה, התעסקות עם 2 מסכים וכל הבעייתיות של זה וכו.
למה שלא תלך על מחשב זעיר מוכן ללא מסך, כמו Giada A50?
למה שלא תלך על מחשב זעיר מוכן ללא מסך, כמו Giada A50?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
האמת היא שאם זה רק נושא של חוטאידה ו 2 מסכים, אז אני לא רואה את זה כבעיה.
מבחינת 2 מסכים, ניתן להגדיר מסך טלוויזיה שיהיה כמסך קבוע של הלפטופ ומבחינת חוטים, נראה לי שהוא כמו כל מחשב רגיל, חשמל, סאונד, ווידאו, דיסק חיצוני וכו'...
השאלה היא אם אלו הבעיות היחידות או שיש בעיות של ביצועים לעומת סטרימר או משהו כזה והאם בכלל יש סטרימר שעונה על הציפיות שלי?
מבחינת 2 מסכים, ניתן להגדיר מסך טלוויזיה שיהיה כמסך קבוע של הלפטופ ומבחינת חוטים, נראה לי שהוא כמו כל מחשב רגיל, חשמל, סאונד, ווידאו, דיסק חיצוני וכו'...
השאלה היא אם אלו הבעיות היחידות או שיש בעיות של ביצועים לעומת סטרימר או משהו כזה והאם בכלל יש סטרימר שעונה על הציפיות שלי?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מת על סטרימרים, אני אוהב את הגמישות שבמחשב מהממשק ועד לפונקציונליות.
אני תמיד הייתי נגד לפטופ בתור מחשב שולחני או HTPC, לפטופ מיועד להיות נייד, לכן יש כל מיני התפשרויות. מחיבורים לא מספיקים, חומרה חלשה (יחסית לפוטנציאל של מחשב שולחני) מוגבלות בשדרוג, אי אפשר להתאים אותו לצרכים בדיוק ולחסוך כסף על רכיבים מיותרים וכו...
הדבר הנוסף שהוא די deal-breaker כשחושבים על לפטופ כHTPC הוא שאי אפשר להסתיר אותו. אי אפשר להניח עליו שום דבר, החיבורים שלו מיועדים להיות נוחים למשתמש שיושב מולו לכן הם בד"כ בצדדים ולפעמים מקדימה, מה שמונע סידור אסטטי של כבלים ואחסון במקום צפוף.
מחשב HTPC ייעודי הוא הפתרון האידאלי מבחינתי. הוא מותאם בדיוק לצרכים, ככה אתה קונה בדיוק מה שאתה צריך. לא יותר ולא פחות. אתה הרי לא משתמש במקלדת, עכבר, מסך, רמקולים המובנים בלפטופ (שאתה משלם עליהם).
מחשב HTPC יכול להיות מאוד אסטטי ומאוד שקט.
יש מארזים קטנים שעם אוורור נכון של הארונית אפשר להסתיר בקלות.
יש מארזים הכוללים שלט להדלקה\כיבויי\מולטימדיה.
יש מארזים עם צג LCD המראה את פרטי התוכן המנוגן, פרטים על המערכת ועדכוני RSS.
במחשב HTPC אתה יכול להתקין כל מערכת הפעלה שתרצה עם כל ממשק מולטימדיה שתרצה ותמיד תוכל לגלוש לאן שתרצה ולסדר את התכנים שלך איך שאתה רוצה.
אתה יכול לחבר איזו מקלדת ואיזה עכבר שתרצה
אתה לא חייב להיות תלויי ברשת, אתה יכול שכל נפח האחסון יהיה פנימי, כך אין צוואר בקבוק ואין הוצאות נלוות (להתאמת הרשת להזרמה).
אחרי שכל זה נאמר, אם יש ברשותך לפטופ עם נתונים מספיקים הוא יכול לשמש בHTPC מצויין ללא עלות נוספת (לפטופ זה בעצם מחשב לכל דבר ועניין), אך קח בחשבון את החסרונות ובדוק שהוא עונה לקריטריונים.
אני תמיד הייתי נגד לפטופ בתור מחשב שולחני או HTPC, לפטופ מיועד להיות נייד, לכן יש כל מיני התפשרויות. מחיבורים לא מספיקים, חומרה חלשה (יחסית לפוטנציאל של מחשב שולחני) מוגבלות בשדרוג, אי אפשר להתאים אותו לצרכים בדיוק ולחסוך כסף על רכיבים מיותרים וכו...
הדבר הנוסף שהוא די deal-breaker כשחושבים על לפטופ כHTPC הוא שאי אפשר להסתיר אותו. אי אפשר להניח עליו שום דבר, החיבורים שלו מיועדים להיות נוחים למשתמש שיושב מולו לכן הם בד"כ בצדדים ולפעמים מקדימה, מה שמונע סידור אסטטי של כבלים ואחסון במקום צפוף.
מחשב HTPC ייעודי הוא הפתרון האידאלי מבחינתי. הוא מותאם בדיוק לצרכים, ככה אתה קונה בדיוק מה שאתה צריך. לא יותר ולא פחות. אתה הרי לא משתמש במקלדת, עכבר, מסך, רמקולים המובנים בלפטופ (שאתה משלם עליהם).
מחשב HTPC יכול להיות מאוד אסטטי ומאוד שקט.
יש מארזים קטנים שעם אוורור נכון של הארונית אפשר להסתיר בקלות.
יש מארזים הכוללים שלט להדלקה\כיבויי\מולטימדיה.
יש מארזים עם צג LCD המראה את פרטי התוכן המנוגן, פרטים על המערכת ועדכוני RSS.
במחשב HTPC אתה יכול להתקין כל מערכת הפעלה שתרצה עם כל ממשק מולטימדיה שתרצה ותמיד תוכל לגלוש לאן שתרצה ולסדר את התכנים שלך איך שאתה רוצה.
אתה יכול לחבר איזו מקלדת ואיזה עכבר שתרצה
אתה לא חייב להיות תלויי ברשת, אתה יכול שכל נפח האחסון יהיה פנימי, כך אין צוואר בקבוק ואין הוצאות נלוות (להתאמת הרשת להזרמה).
אחרי שכל זה נאמר, אם יש ברשותך לפטופ עם נתונים מספיקים הוא יכול לשמש בHTPC מצויין ללא עלות נוספת (לפטופ זה בעצם מחשב לכל דבר ועניין), אך קח בחשבון את החסרונות ובדוק שהוא עונה לקריטריונים.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
אני לא חושב שסטרימר מוציא תמונה טובה יותר ממחשב איפה קראת את זה?.
לי יש מחשב לחדר הקרנה וסטרימרים לטלוויות בחדרים ואני חושב שבטלויזיה הראשית של הבית כדאי שיהיה מחשב
קח בחשבון שלעיתים זה ממש מעייף ומתסכל לעבור את מסכת הקינפוגים של המחשב עד שהוא עובד טוב לעומת זאת בסטרימרים יש גם מידה של תיסכול ושדרוגי קושחה למינהם אם אתה רוצה שיהיה לו JB כמו שצריך.
שיהיה בהצלחה
לי יש מחשב לחדר הקרנה וסטרימרים לטלוויות בחדרים ואני חושב שבטלויזיה הראשית של הבית כדאי שיהיה מחשב
קח בחשבון שלעיתים זה ממש מעייף ומתסכל לעבור את מסכת הקינפוגים של המחשב עד שהוא עובד טוב לעומת זאת בסטרימרים יש גם מידה של תיסכול ושדרוגי קושחה למינהם אם אתה רוצה שיהיה לו JB כמו שצריך.
שיהיה בהצלחה
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
נשמע ממש אידיאלי אב....
אני כבר נלחם עם הקינפוג של המחשב בחיבור רסיבר חדש כשלושה ימים ללא תוצאות יותר מידי מעודדות.
יש מידה של תיסכול בעסק!
אני כבר נלחם עם הקינפוג של המחשב בחיבור רסיבר חדש כשלושה ימים ללא תוצאות יותר מידי מעודדות.
יש מידה של תיסכול בעסק!