העברת כבל רשת
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 850
- שם מלא: אמיר חן
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
שלום לכולם.
יש לי כבל קואקס שעובר בין הקיר (ששם יושבת הטלוויזיה) לבין ארון התקשורת.
הכבל עובר בצינור פלסטיק סטנדרטי.
אני רוצה לשלוף אותו ולהעביר במקומו כבל רשת.
בהתחשב בזה שהקבלן העביר את הכבל לפני שהעביר את הצינור בקיר ואני לוקח בחשבון שיש פינות די חדות - באיזה כבל כדאי להשתמש - CAT6 או CAT5E?
בהתחשב בזה שהקבלן העביר את הכבל לפני שהעביר את הצינור בקיר ואני לוקח בחשבון שיש פינות די חדות - באיזה כבל כדאי להשתמש - CAT6 או CAT5E?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
עדיף כבל CAT6 גמיש ולא קשיח, נסה קודם להעביר "סטלבד" לראות שאין הפתעות בדרך, מומלץ גם להשתמשamirchen כתב:שלום לכולם.
בהתחשב בזה שהקבלן העביר את הכבל לפני שהעביר את הצינור בקיר ואני לוקח בחשבון שיש פינות די חדות - באיזה כבל כדאי להשתמש - CAT6 או CAT5E?...
בג'ל להשחלות הזמין בכל חנות טמבור נורמלית(לא מתייבש כמו סבון כלים).
למשל:

אני עברתי לאחרונה דירה לבית חדש והוספתי כבלי רשת בתוך צינורות של קו הטלפון.
הוצאתי את הכבל טלפון עם סטלבנד והחזרתי אותו יחד עם כבל רשת CAT6A SOLID.
בחלק מהמקרים העברתי 2 כבלי רשת CAT6A במקום הכבל טלפון - עבר די בקלות (חלקם באורך של כ- 30 מטר !!!).
חשוב - להשתמש בקצת סבון וגם לעשות יחד עם משהו - אחד דוחף והשני מושך - זה הרבה יותר קל ומהיר
בחלק מהמקרים העברתי 2 כבלי רשת CAT6A במקום הכבל טלפון - עבר די בקלות (חלקם באורך של כ- 30 מטר !!!).
חשוב - להשתמש בקצת סבון וגם לעשות יחד עם משהו - אחד דוחף והשני מושך - זה הרבה יותר קל ומהיר
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
החסרון שאם בטעות יש כיפוף בצינור או כמו שקרה לי פעם נתק בצינור המריכף אז אם תמשוך את החוט הקייםtheone כתב:אני עברתי לאחרונה דירה לבית חדש והוספתי כבלי רשת בתוך צינורות של קו הטלפון.
חשוב - להשתמש בקצת סבון וגם לעשות יחד עם משהו - אחד דוחף והשני מושך - זה הרבה יותר קל ומהיר...
לא תוכל להעביר כבר סטלבנד.
בשום שלב אין מצב שאין לי משהו בתוך הצינור.arotman כתב:החסרון שאם בטעות יש כיפוף בצינור או כמו שקרה לי פעם נתק בצינור המריכף אז אם תמשוך את החוט הקייםtheone כתב:אני עברתי לאחרונה דירה לבית חדש והוספתי כבלי רשת בתוך צינורות של קו הטלפון.
חשוב - להשתמש בקצת סבון וגם לעשות יחד עם משהו - אחד דוחף והשני מושך - זה הרבה יותר קל ומהיר...
לא תוכל להעביר כבר סטלבנד....
או שיש סטלבנד או כבל טלפון או כבל רשת.
בהחלט יכול להיות שבמשיכה באם יש פינות חדות חוט הטלפון יקרע בטעות ותשאר בלי כלום.theone כתב:בשום שלב אין מצב שאין לי משהו בתוך הצינור.arotman כתב:החסרון שאם בטעות יש כיפוף בצינור או כמו שקרה לי פעם נתק בצינור המריכף אז אם תמשוך את החוט הקייםtheone כתב:אני עברתי לאחרונה דירה לבית חדש והוספתי כבלי רשת בתוך צינורות של קו הטלפון.
או שיש סטלבנד או כבל טלפון או כבל רשת....
בשביל זה אני דוחף את הסטלבנד ומושך את חוט הטלפון בעדינות (רוב העבודה נעשית ע"י הסטלבנד).mayeast כתב:בהחלט יכול להיות שבמשיכה באם יש פינות חדות חוט הטלפון יקרע בטעות ותשאר בלי כלום.theone כתב:בשום שלב אין מצב שאין לי משהו בתוך הצינור.arotman כתב:החסרון שאם בטעות יש כיפוף בצינור או כמו שקרה לי פעם נתק בצינור המריכף אז אם תמשוך את החוט הקייםtheone כתב:אני עברתי לאחרונה דירה לבית חדש והוספתי כבלי רשת בתוך צינורות של קו הטלפון.
או שיש סטלבנד או כבל טלפון או כבל רשת.......
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
שאלה למומחים: יש אנשי מקצוע שמטפלים בזה? (העברת כבל רשת בקיר)
אני רוצה לחבר את הסטרימר בסלון לרשת הביתית (קווי - לא רוצה אלחוטי) כדי להזרים תוכן ממחשב מרוחק.
יש לי תשתית אינטרנט של הוט אבל הם אמרו שהם לא מתעסקים עם זה...
אני מכיר את הפתרון של מתאם על חשמל אבל הבנתי שאין ערובה שהוא יעבוד בצורה אופטימלית.
לא יודע אם זה מידע רלוונטי אבל מדובר בדירה חדשה (שנה)
תודה!
אני רוצה לחבר את הסטרימר בסלון לרשת הביתית (קווי - לא רוצה אלחוטי) כדי להזרים תוכן ממחשב מרוחק.
אני מכיר את הפתרון של מתאם על חשמל אבל הבנתי שאין ערובה שהוא יעבוד בצורה אופטימלית.
תודה!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בדרך כלל משתמשים בתשתית קיימת (בזק, כבלים) בכדי להשחיל כבל רשת CAT6 מאזור המחשב לאזור הסטרימר. מומלץ לרכוש סוויץ' 1G ולבדוק תמיכה ב1G בסטרימר ובכרטיס רשת של המחשב.oris74 כתב:שאלה למומחים: יש אנשי מקצוע שמטפלים בזה? (העברת כבל רשת בקיר)
תודה!...
יש "עסקים בתחום" בפורום, שווה להתיעץ ולקבל הצעות.
זה בדיוק מה שאני מחפש.
יש לי סטרימר בסלון שמקבל תוכן מהמחשב הביתי + טלויזיה שאני רוצה לחבר אותה בחיבור קווי לראוטר.
יש לי תשתית של בזק בדירה.
ניתן להעביר כבלים CAT5E (לקצבים של 1G) על תשתית קיימת של בזק?
כמה זה בערך אמור לעלות?
תודה!
יש לי סטרימר בסלון שמקבל תוכן מהמחשב הביתי + טלויזיה שאני רוצה לחבר אותה בחיבור קווי לראוטר.
כמה זה בערך אמור לעלות?
תודה!
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לא על תשתית קיימת אלא לשהחיל כבל נוסף...embedded כתב:זה בדיוק מה שאני מחפש.
כמה זה בערך אמור לעלות?
תודה!...
עלות בין 300 ל 600 ש"ח תלוי מה בדיוק אתה צריך וכמה זמן זה יכול לקחת...
צריך שקע של טלפון + כבל רשת.JEXY כתב:לא על תשתית קיימת אלא לשהחיל כבל נוסף...embedded כתב:זה בדיוק מה שאני מחפש.
כמה זה בערך אמור לעלות?
תודה!...
עלות בין 300 ל 600 ש"ח תלוי מה בדיוק אתה צריך וכמה זמן זה יכול לקחת......
צריך למתוח כבלים ל 2 חדרים + סלון
CATE מחזיק 1G נכון?
כמה אמור לעלות?
תודה!
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
הצעת מחיר מסודרת בדרך כלל תוכל לקבל אחרי פגישה בביתך עם בעל מקצוע...embedded כתב:צריך שקע של טלפון + כבל רשת.JEXY כתב:לא על תשתית קיימת אלא לשהחיל כבל נוסף...embedded כתב:זה בדיוק מה שאני מחפש.
כמה זה בערך אמור לעלות?
תודה!...
CATE מחזיק 1G נכון?
כמה אמור לעלות?
תודה!...
תודה,מה לגבי חומרים?JEXY כתב:הצעת מחיר מסודרת בדרך כלל תוכל לקבל אחרי פגישה בביתך עם בעל מקצוע...embedded כתב:צריך שקע של טלפון + כבל רשת.JEXY כתב:לא על תשתית קיימת אלא לשהחיל כבל נוסף...embedded כתב:זה בדיוק מה שאני מחפש.
כמה זה בערך אמור לעלות?
תודה!...
CATE מחזיק 1G נכון?
כמה אמור לעלות?
תודה!......
האם קניית הכבל כדאית?
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
כן.לי זה עלה 150 שח לכל הבית 5 נקודות.עבודה עצמית
http://cable.co.il/sg_product~370120~4~43.htm
http://cable.co.il/sg_product~370120~4~43.htm
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
מעניין אותי איך ניתן להכניס כבל נוסף ולהוציא אותו בדיוק במקום שרוצים?זורו44 כתב:כן.לי זה עלה 150 שח לכל הבית 5 נקודות.עבודה עצמית
http://cable.co.il/sg_product~370120~4~43.htm...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כל צינור שאתה רואה בארון התקשורת אינו מתפצל לעולם באמצע שלו, אלא מגיע רק לנקודה אחת בדירה.
תפעל הפוך - תשחיל את הסטלבנד (זהו ה"נחש" המשמש להשחלה של הכבלים) מכיוון נקודת היעד של בזק בחדר או בסלון, ואז תראה דרך איזה צינור בארון התקשורת הוא מבצבץ.
תפעל הפוך - תשחיל את הסטלבנד (זהו ה"נחש" המשמש להשחלה של הכבלים) מכיוון נקודת היעד של בזק בחדר או בסלון, ואז תראה דרך איזה צינור בארון התקשורת הוא מבצבץ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
זה אומר שהראוטר ישב בארון התקשורת?pixies כתב:כל צינור שאתה רואה בארון התקשורת אינו מתפצל לעולם באמצע שלו, אלא מגיע רק לנקודה אחת בדירה.
תפעל הפוך - תשחיל את הסטלבנד (זהו ה"נחש" המשמש להשחלה של הכבלים) מכיוון נקודת היעד של בזק בחדר או בסלון, ואז תראה דרך איזה צינור בארון התקשורת הוא מבצבץ....
בכל בית יש ארון תקשורת? שם לא ראיתי אחד כזה.
הראוטר נמצא בחדר המחשב, ישנה אפשרות להעביר את כל הכבלים לחדר הזה?