אני חדש פה ואני הייתי רוצה לבקש את עזרת המומחים פה (ההבנה שלי מוגבלת).
אני רוצה לשדרג את הסלון שלי עם רסיבר טוב ורמקולים. כרגע יש לי פלאזמה 42 של פנסוניק, ובס"כ הכל אני ארצה לחבר את האקסבוקס, ממיר HD, ופטיפון לא חדש במיוחד אך עם ערך סנטימנטלי
התקציב כרגע הוא סביב 3500 לרסיבר ורמקולים, אבל יכול לעלות עבור משהו ששוה את זה.
מיותר לציין שאני רוצה משהו שיחזיק לי תקופה.
כדאי לציין שלמרבית הרסיברים בתקציב שלך אין כניסת Phono לפטיפון. יחד עם זאת, יחסית קל לתקן את "הבעיה" הזאת ע"י רכישת קדם-מגבר ייעודי לפטיפון בעלות של כמה מאות ש"ח...
epony כתב:אם ככה אז אני ממליץ לשקול בחום רב אופציות מיד שנייה - דברים חדשים שיישמעו טוב עם מוזיקה לא תצליח כ"כ למצוא בתקציב שלך.
אפשרות נוספת - לקנות כרגע רק רסיבר וזוג רמקולים לסטריאו, ולחסוך לקראת רכישה של שאר הרמקולים לסראונד מלא...
...
אוקיי, נשמע רעיון טוב. בוא נתרכז ברסיבר. זוג רמקולים יש לי לבנתיים.
רק כדי לסבר את האוזן, מה סדר הגודל של מחירים עבור רמקולים איכותיים ? ומה סדר הגודל עבור רסיבר ?
רסיברים בתקציב של 3,500 ש"ח זה משהו כמו האונקיו 579 (אונקיו 609 יעלה קצת יותר מ-3,500 ש"ח), פיוניר 920 או אפילו 1020 (שניהם מודל 2010, ונמצאים בשלבי חיסול מלאי במחירים מאוד תחרותיים), וימאהה 667 (מודל 2010) או 571 (מודל 2011).
איזה רסיבר לבחור תלוי ברמקולים שיש לך ובטעם האישי שלך, כך שלעניות דעתי אין מנוס מלהקשיב להם יחד עם הרמקולים שלך (או משהו דומה) ועם כמה קטעי סרטים ומוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב.
הקפיצה לרסיבר שיש לו כניסת פונו היא בתקציב של כ-5,000 ש"ח ומעלה לרסיבר (למשל ימאהה 767). לעומת זאת פונו סטייג' (קדם מגבר ייעודי לפטיפון) כמו אלה שציינתי לעיל עולים הרבה פחות מההפרש בין הרסיברים - אתה יכול לקנות פונו סטייג' לא רע בכלל בכ-400 ש"ח, ולצוות אותו גם לרסיבר שעולה 1,000 ש"ח..!
איזה רמקולים יש לך? יכול להיות שאפשר לבנות משהו סביבם, או במקרה הכי "גרוע" לשלב אותם כרמקולים אחוריים במערכת רמקולים חדשה...
רמקולים מדפיים טובים יתחילו בכ-2,000 ש"ח לזוג - למשל מוניטור אודיו ברונזה BX2 או וורפידייל דיאמונד 10.2.
רמקולים רצפתיים טובים יתחילו בכ-3,000-3,500 ש"ח לזוג - למשל וורפידייל דיאמונד 10.6 או מוניטור אודיו M4.
רמקול סנטר מתחיל בסביבות ה-1,200 ש"ח, ורצוי מאוד להתאים אותו לרמקולים הקדמיים - למשל מוניטור אודיו ברונזה סנטר שילך עם ה-BX2 יעלה בערך 1,250 ש"ח.
רמקולים אחוריים מאפשרים קצת יותר גמישות כי הם לא חייבים להתאים לרמקולים האחרים, ככה שאפשר ללכת על זוג מורל SP1 במשהו כמו 700 ש"ח.
epony כתב:רסיברים בתקציב של 3,500 ש"ח זה משהו כמו האונקיו 579 (אונקיו 609 יעלה קצת יותר מ-3,500 ש"ח), פיוניר 920 או אפילו 1020 (שניהם מודל 2010, ונמצאים בשלבי חיסול מלאי במחירים מאוד תחרותיים), וימאהה 667 (מודל 2010) או 571 (מודל 2011).
איזה רסיבר לבחור תלוי ברמקולים שיש לך ובטעם האישי שלך, כך שלעניות דעתי אין מנוס מלהקשיב להם יחד עם הרמקולים שלך (או משהו דומה) ועם כמה קטעי סרטים ומוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב.
הקפיצה לרסיבר שיש לו כניסת פונו היא בתקציב של כ-5,000 ש"ח ומעלה לרסיבר (למשל ימאהה 767). לעומת זאת פונו סטייג' (קדם מגבר ייעודי לפטיפון) כמו אלה שציינתי לעיל עולים הרבה פחות מההפרש בין הרסיברים - אתה יכול לקנות פונו סטייג' לא רע בכלל בכ-400 ש"ח, ולצוות אותו גם לרסיבר שעולה 1,000 ש"ח..!
איזה רמקולים יש לך? יכול להיות שאפשר לבנות משהו סביבם, או במקרה הכי "גרוע" לשלב אותם כרמקולים אחוריים במערכת רמקולים חדשה...
רמקולים מדפיים טובים יתחילו בכ-2,000 ש"ח לזוג - למשל מוניטור אודיו ברונזה BX2 או וורפידייל דיאמונד 10.2.
רמקולים רצפתיים טובים יתחילו בכ-3,000-3,500 ש"ח לזוג - למשל וורפידייל דיאמונד 10.6 או מוניטור אודיו M4.
רמקול סנטר מתחיל בסביבות ה-1,200 ש"ח, ורצוי מאוד להתאים אותו לרמקולים הקדמיים - למשל מוניטור אודיו ברונזה סנטר שילך עם ה-BX2 יעלה בערך 1,250 ש"ח.
רמקולים אחוריים מאפשרים קצת יותר גמישות כי הם לא חייבים להתאים לרמקולים האחרים, ככה שאפשר ללכת על זוג מורל SP1 במשהו כמו 700 ש"ח.
...
אפשר לקנות קדם מגבר פשוט לפטיפון ב-20 דולר באמאזון. מניסיון.