מערכת קולנוע ביתית - תקציב נמוך ומעט שאלות
היי חבר'ה,
התחדשתי בטלוויזיה חדשה - PS50C550 פלזמה 50" ואני רוצה כעת להשלים את הסלון עם מערכת קולנוע ביתי (אינני בקיא בתחום...)
הנחות עבודה:
א. "סלון ישראלי רגיל" - 4 מטר מרחק צפיה מקיר לקיר, רוחב הסלון הוא 3 מטר, הטלוויזיה ממוקמת באמצע.
ב. אין (כרגע) ממיר כבלים/לווין כלל. רוב הצפיה זה חיבור של מחשב/סטרימר וצפיה בתוכן דרך המחשב (ייתכן נקנה בעתיד את הממיר הדיגיטלי הארצי הזה)
ג. מבחינת מערכת קולנוע ביתית אין ממש צורך בנגן DVD מאחר ויש מחשב אלא רק הרסיבר והרמקולים בעצם אבל אני רואה שבכל הדגמים האלה של הקולנוע ביתי זה בא עם DVD אז שיהיה..
1. התקציב הוא זעום יחסית ואני מודע לכך - באזור ה 700ש"ח ולפי קצת חיפושים ראיתי שצריך להרחיב את התקציב לאזור ה 1000 כדי לאפשר לעוד מוצרים בקטגוריה. רציתי בעיקר לדעת אם יש משהו טוב במסגרת התקציב הזה?
2. כמעט ולא ראיתי שיש למערכת בתקציב הזה כניסת אודיו אופטית אלא רק כניסות אנלוגיות "רגילות". האם זה משפיע על האיכות? או שאלה מסוג הדברים שהאוזנים שלנו לא רגישות אליו?
קראתי קצת בפורום וראיתי שמזכירים פה הרבה את השילוב של denon 1311 ורמקולים jbl אולם חיפשתי בזאפ וראיתי שהמחיר של כל אחד זה 1500, סה"כ 3000 שזה לחלוטין מעבר לתקציב.
אשמח לקצת תובנות בנושא...
תודה
התחדשתי בטלוויזיה חדשה - PS50C550 פלזמה 50" ואני רוצה כעת להשלים את הסלון עם מערכת קולנוע ביתי (אינני בקיא בתחום...)
הנחות עבודה:
א. "סלון ישראלי רגיל" - 4 מטר מרחק צפיה מקיר לקיר, רוחב הסלון הוא 3 מטר, הטלוויזיה ממוקמת באמצע.
ב. אין (כרגע) ממיר כבלים/לווין כלל. רוב הצפיה זה חיבור של מחשב/סטרימר וצפיה בתוכן דרך המחשב (ייתכן נקנה בעתיד את הממיר הדיגיטלי הארצי הזה)
ג. מבחינת מערכת קולנוע ביתית אין ממש צורך בנגן DVD מאחר ויש מחשב אלא רק הרסיבר והרמקולים בעצם אבל אני רואה שבכל הדגמים האלה של הקולנוע ביתי זה בא עם DVD אז שיהיה..
1. התקציב הוא זעום יחסית ואני מודע לכך - באזור ה 700ש"ח ולפי קצת חיפושים ראיתי שצריך להרחיב את התקציב לאזור ה 1000 כדי לאפשר לעוד מוצרים בקטגוריה. רציתי בעיקר לדעת אם יש משהו טוב במסגרת התקציב הזה?
2. כמעט ולא ראיתי שיש למערכת בתקציב הזה כניסת אודיו אופטית אלא רק כניסות אנלוגיות "רגילות". האם זה משפיע על האיכות? או שאלה מסוג הדברים שהאוזנים שלנו לא רגישות אליו?
קראתי קצת בפורום וראיתי שמזכירים פה הרבה את השילוב של denon 1311 ורמקולים jbl אולם חיפשתי בזאפ וראיתי שהמחיר של כל אחד זה 1500, סה"כ 3000 שזה לחלוטין מעבר לתקציב.
אשמח לקצת תובנות בנושא...
תודה
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
בתקציב הזה, האופציה היחידה להנות מחוויה של צליל היקפי בסלון,
זה אולי למצוא ב"יד 2" מערכת של לוג'יטק דגם z-5500.
לשאלתך לגבי יציאה אופטית, על מנת להנות מסראונד אמיתי (פורמטים של DTS או DOLBY DIGITAL 5.1),
אתה חייב חיבור אודיו דיגיטלי במערכת - אופטי או קואקסלי.
חיבור אודיו אנלוגי פשוט יאפשר לך רק הדמיות סראונד למיניהן (PRO LOGIC).
זה אולי למצוא ב"יד 2" מערכת של לוג'יטק דגם z-5500.
לשאלתך לגבי יציאה אופטית, על מנת להנות מסראונד אמיתי (פורמטים של DTS או DOLBY DIGITAL 5.1),
אתה חייב חיבור אודיו דיגיטלי במערכת - אופטי או קואקסלי.
חיבור אודיו אנלוגי פשוט יאפשר לך רק הדמיות סראונד למיניהן (PRO LOGIC).
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1657 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
השילוב של הדנון והJBL הוא מצויין לתקציב גם כפול.אני ממליץ לך ללכת על זה .
הדנון תומך בכל הפורמטים החדשים ויש לו מספיק חיבורים.,וה-JBL סט טוב עם סאב מדוייק.
הדנון תומך בכל הפורמטים החדשים ויש לו מספיק חיבורים.,וה-JBL סט טוב עם סאב מדוייק.
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
התקציב שלו 1000 ש"ח מקסימום.claudia5 כתב:השילוב של הדנון והJBL הוא מצויין לתקציב גם כפול.אני ממליץ לך ללכת על זה .
הדנון תומך בכל הפורמטים החדשים ויש לו מספיק חיבורים.,וה-JBL סט טוב עם סאב מדוייק....
זה לא יספיק (גם אם הוא יצליח לקנות את שניהם בדיוטי פרי).
מישהו דיבר על 4k - סורי אבל זה לחלוטין מעבר למסגרת תקציב.
ברור לי שגם 1000 ש"ח זה מעט ואני מוכן למתוח את התקציב לאזור ה 1500 שזה פחות או יותר מתיישב עם ה 400$ בדיוטי.
יש אפשרות לקנות מהדיוטי פרי מהארץ למרות שלא טסים לחול? חחח קצת מאבד מהפואנטה
אגב לדנון 1311 אני מניח שיש את הכניסה האופטית הזאת?
ברור לי שגם 1000 ש"ח זה מעט ואני מוכן למתוח את התקציב לאזור ה 1500 שזה פחות או יותר מתיישב עם ה 400$ בדיוטי.
יש אפשרות לקנות מהדיוטי פרי מהארץ למרות שלא טסים לחול? חחח קצת מאבד מהפואנטה
אגב לדנון 1311 אני מניח שיש את הכניסה האופטית הזאת?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אי אפשר לקנות מהדיוטי בלי לטוס לחו"ל... אם אני לא טועה, היו כמה חודשים שאל-על הציעה סיבוב של שעה באוויר לאנשים שהיו חמים על הדיוטי - אחת היציאות ההזויות בכל הזמנים!
לדנון יש כניסה אופטית ואפילו יותר מאחת, וגם כניסות HDMI, ככה שזה מכשיר שיחזיק לתקופה יפה. ל-99% מהמערכות המשולבות אין שום אפשרות לחבר אודיו דיגיטלי, רק סטריאו אנאלוגי בחיבור בננות אדום/לבן בודד ...
הדיל בדיוטי ב-$400 מומלץ - תמצא מישהו שנוסע לחו"ל כי זו באמת הזדמנות להצטייד במוצרים טובים במחירים מצויינים!
לדנון יש כניסה אופטית ואפילו יותר מאחת, וגם כניסות HDMI, ככה שזה מכשיר שיחזיק לתקופה יפה. ל-99% מהמערכות המשולבות אין שום אפשרות לחבר אודיו דיגיטלי, רק סטריאו אנאלוגי בחיבור בננות אדום/לבן בודד ...
הדיל בדיוטי ב-$400 מומלץ - תמצא מישהו שנוסע לחו"ל כי זו באמת הזדמנות להצטייד במוצרים טובים במחירים מצויינים!
ליותר ויותר מערכות "הכל-באחד" כבר יש כניסה אופטית. חיפשתי אחת כזאת לאחותי כי גם היא רצתה משהו בתקציב מאוד נמוך. למעשה, חיפשתי משהו עם כניסת HDMI, אבל את זה כבר לא מצאתי. בסוף שכנעתי אותה להוסיף עוד טיפה ובאמת ללכת על הסט דנון+JBL מהדיוטי פרי.epony כתב:אי אפשר לקנות מהדיוטי בלי לטוס לחו"ל... אם אני לא טועה, היו כמה חודשים שאל-על הציעה סיבוב של שעה באוויר לאנשים שהיו חמים על הדיוטי - אחת היציאות ההזויות בכל הזמנים!![]()
הדיל בדיוטי ב-$400 מומלץ - תמצא מישהו שנוסע לחו"ל כי זו באמת הזדמנות להצטייד במוצרים טובים במחירים מצויינים!...
אם אתה לא טס לחו"ל בקרוב או אתה לא מכיר קרוב שיטוס לחו"ל ויוכל לקנות לך את זה בדיוטי פרי, לך לחנות עודפים של ניופאן ותנסה להוריד אותם כל הזמן במחיר (מישהו מהפורום קנה את הדנון משם ב-1000 ש"ח, וציין שהציעו לו את הרמקולים הללו אבל הוא לא היה צריך). בחנות עודפים של ניופאן יעלה לך פחות מאשר בכל חנות אחרת בארץ (שלא במכירה פומבית / באג דיוטי פרי).
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
putin כתב:אם אתה לא טס לחו"ל בקרוב או אתה לא מכיר קרוב שיטוס לחו"ל ויוכל לקנות לך את זה בדיוטי פרי, לך לחנות עודפים של ניופאן ותנסה להוריד אותם כל הזמן במחיר (מישהו מהפורום קנה את הדנון משם ב-1000 ש"ח, וציין שהציעו לו את הרמקולים הללו אבל הוא לא היה צריך). בחנות עודפים של ניופאן יעלה לך פחות מאשר בכל חנות אחרת בארץ (שלא במכירה פומבית / באג דיוטי פרי)....