מדוע שוק האודיו בישראל , מבחינת מחירים - "סודי" ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #1 

היי

משהו שקצת מפריע לי , אני משוכנע שגם לאחרים.
מדוע כאשר אני צריך לרכוש ציוד למחשב , או מצלמה , או פלאפון , אני יודע בדיוק מה המחיר המומלץ שלו בארץ עד
האגורה האחרונה ובשוק האודיו המצב לא כך ?

מדוע כאשר אני נכנס לאתרים בחו"ל , מציעים "PACKAGE" יוצאים מהכלל במידה ואקנה רסיבר וסט רמקולים עם הנחות
אטרקטיביות בעשרות אחוזים ?

מדוע אני לא יכול להכנס ל 3-4 אתרים רציניים של חנויות , שיציעו שם כאלה חבילות מומלצות , או מחירים סופיים
ולא מחיר "מחירון" שגבוה בעשרות אחוזים מהמחיר הריאלי.. ?

נורא מרגיזה התנהלות השוק אודיו בישראל , שנות ה 2000 עדיין לא הגיעו לתחום הזה בישראל. חבל מאוד.

:x

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

צריך שניים לטנגו......מכיר?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

צודק - מעצבן...

עקרונית - קח מחיר מזאפ ותכפיל בפקטור של כ - 0.75 עד 0.85 וקיבלת את מחיר השוק האמיתי :wink:

רכשתי לפני שבועיים מסך פנסוניק - בתמחור כזה בדיוק....

אגב - אם אתה "רציני" - סקר (לא טלפוני...) קצר של 2 -3 חנויות - ואתה יודע מה "מחיר השוק" העדכני.

בהצלחה.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #4 

eitan-z כתב:צודק - מעצבן...

עקרונית - קח מחיר מזאפ ותכפיל בפקטור של כ - 0.75 עד 0.85 וקיבלת את מחיר השוק האמיתי :wink:

אגב - אם אתה "רציני" - סקר (לא טלפוני...) קצר של 2 -3 חנויות - ואתה יודע מה "מחיר השוק" העדכני.

בהצלחה.
...
לא תופס בתחום האודיו

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #5 

shuali כתב:
eitan-z כתב:צודק - מעצבן...

בהצלחה.
...
לא תופס בתחום האודיו
...
(Y)

זאפ לא קנה מידה לכלום ושום דבר.
שמתי לב שהפערים בין המחירים שם לבין המחיר המוצע בחלק מהמקרים יכול להגיע לאלפי שקלים במוצרי היי הנד.
שלא לדבר שהם לא מעדכנים על מבצעים נקודתיים של מכירות סוף דגם וכו'.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #6 

מה לעשות שבארץ יש מכס 35%+מע"מ 16% + תשלום לספק/חנות+ליבואן שנותן אחריות...
בסוף מגיעים לזה שזוג רמקולים שעולים 180$ לצרכן באמאזון כולל מיסים+אחריות בארה"ב וכולל תשלום לספק בארה"ב נמכרים כאן ב4500 ש"ח. פי 7 מהמחיר שם. למה? כי יש חברות מסויימות בעיקר POLK שמתומחרות בארץ בהפרשים גבוהים יותר מחברות אחרות כגון קליפש או מישן. ככה החליט "השוק" יש קונים אז אפשר למכור בכמה שרוצים.
בהקשר לחבילות ומחירים, זו הדרך של החנויות והעסקים להרוויח עלייך. זה שוק חופשי שלא הרבה מבינים בו בארץ. לקוח שנכנס לחנות ולא מסוגל להבדיל באיכות השמע והרמקול (תלוי מה משמיעים לו, באיזה רסיבר, באיזה רמקולים, באיזו עוצמה וגם האם יש לו את הכלים להבדיל בין הגרסאות) החנויות ינצלו את זה לטובתן. שוב ניתן דוגמא על הPOLK כי זה משהו שהתנסתי בו, יש דגמים שחיפשתי בזמנו בחנויות והחלטתי להתמקד בסט ספציפי מאוד כדי לא להתפזר בין הדגמים. כשהגעתי לחנות X , ניסו "לדחוף" לי רמקול מסדרה ישנה יותר - 2003 במקום 2009 באותו המחיר.
בתחום האדיו חיי המדף של הרמקולים ארוכים הרבה יותר מרסיברים למשל, אז לפעמים החנויות מרוויחות מהעניין הזה. יש להם סחורה במחסנים שכבר לא נמכרת בחו"ל וכדומה.
גם בגלל היבואן של סדרת TSI300 לא עובד עם החנות הספציפית הזו, ינסו להציע משהו שכן זמין למרות שזה לא מה שהאוזן שלי ביקשה.
דבר נוסף שגיליתי לאחר סבב ארוך של טלפונים, וזה הפרשים של עד 3000 ש"ח לPACKAGE זהה בין חנות לחנות.
סנטר CSI3+רמקולים TSI 300+ רסיבר 607 ONKIO
לדעתי לפחות מרבית הלקוחות שמגיעים לחנות לא יודעים איזה דגמים הם מחפשים ולכן לא תמיד מגיעים לשלב של השוואת מחירים בין חנויות.
אחד שהגיע לחנות לשמוע סט מסויים והעביר שם 40 דקות ויותר, לרוב יהנה מהשירות והחנויות בונות על כך שלא יהיה לו "כוח" לחפש בעוד מקומות.

לכן התשובה לשאלתך היא - זו הדרך היחידה אולי של חנויות האודיו להרוויח כמה שיותר על כל חבילה. מה שלא יודעים לא כואב (הפרשים של אלפים)
שוב שוק הלקוחות דיי חסר הבנה בנושא, ושוק הקולנוע הביתי מצומצם ביחס לזה של הLCD/פלאזמות.
המטרה של העסקים זה להרוויח כסף, וכשיש כל מיני פרצות שמאפשרות את זה אז אין סיכוי שזה ישתנה.
מזל שיש פורומים ואתרים שעושים סקירות של מוצרים כדי לדעת פחות או יותר מניסיון של אחרים, לאיזה כיוון לנתב את הבחירה שלנו.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #7 

כמו שהבחור מעלי ציין, שוק האודיו פרוץ מהבחינה הזאת שכן בניגוד לתחום הוידאו שבו לכל חברה יש מספר דגמים עדכניים וקל לעשות השוואה בין הדגמים השונים של החברות מכיוון שבכל רמת מחיר יש לכל היותר 2-3 מסכים לכל חברה, בתחום האודיו יש לכל חברה עשרות דגמים מכל מיני שנים וסוגים (קידמיים רצפתיים אחוריים סאטליטיים וכו...) ככה שלמוכרים קל הרבה יותר "לערבב" את הלקוחות כי גם אם יתנו לך דגמים ספציפיים ותלך איתם לחנות אחרת לא בטוח שיהיה להם את הדגמים הנל וינסו להציע לך דגמים אחרים או מותגים אחרים.
הכי פשוט זה לבקש הצעת מחיר מודפסת ולבדוק בבית בסקר שוק קצרצר בגוגל ותוך שניה אתה יודע אם מערבבים אותך או שקיבלת עסקה הוגנת.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”