התחדשתי במערכת, בית חדש, צריך עזרה :)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bengivon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

לרגל הדירה החדשה (ב1\9) התחדשתי מהדיוטיפרי בDenon 1311 וJBLSCS200.5 שכולם מדברים פה עליו.
אני מעוניין לקבל עצותכים בהתקנת כל ציוד המדיה שברשותי וברכישת חומרים לשם התקנתו(כבלים,שקעים וכו').

ברשותי:
Denon 1311
JBL SCS200.5
טלויזיה Samsung LA46C650 LCD ‏46 ‏אינטש
Xtreamer Pro
PS3
וYES HD.

הסולן הוא "סלון ישראלי רגיל" נכנסים אל הבית, הסלון מול הדלת, כאשר יש מצד שמאל מזדרון לשאר החדרים. גודל הסלון 4מטר על3.5 מטר, כאשר מצד אחד תריסים אל הכביש, ומצד ששני המטבח.

אני מעוניין להתקין את הרמקולים בצורה היעילה וטובה ביותר, (אין בעייה לעשות חורים בקירות).
אשמח לקבל עצות ומדריכים מתאימים (באנגלית או בעברית), וכמובן עצות בנושא מחירים של חומרים(ואיפה לקנות).
בנוסף, אם למישהו יש מאמר על איך להפוך את הXtreamer Pro לMovie Jukebox על בסיס רשת אלחוטית של 1Gb, ו1.5TB דיסק קשיח פנימי.

בנוסף, אתעד והעלה לכאן "לפני" ו"אחריי" :)
בברכה,
בן

נ.ב.

חשוב לציין שאין לי ידע מקדים בציוד קולנוע ביתי, אך ידע רב במחשבים אם זה עוזר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

1. רמקולים קדמיים יש לתלות בגובה האוזניים כשיושבים (משהו כמו 80-100 ס"מ מהרצפה) - היות והרוחב של הסלון די קרוב לאורך שלו, למקם אותם במרחק גדול ככל האפשר אחד מהשני כנראה יהיה הסידור האופטימלי.

2. סנטר יש להציב כמה שיותר קרוב ל-TV (מעליה או מתחתיה).

3. אחוריים יש לתלות על הקיר האחורי, מול הרמקולים הקדמיים, אבל יותר גבוה - כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים, כלומר כמטר וחצי מהרצפה.

4. סאב בד"כ הכי טוב לשים בפינת החדר (בין שני קירות), בחזית הסלון (איפה שה-TV). יחד עם זאת, חושב למקם אותו במקום שבו הוא נשמע הכי טוב, ולפעמים זה לא בפינה הקדמית אלא בפינה האחורית, או לא באף פינה (זה נורא תלוי בצורת החדר, ובמה עוד יש בו מבחינת ריהוט). הנה מדריך למיקום הסאב אם אתה רוצה לדייק ככל האפשר (לדעתי במקרה שלך זה יהיה מאמץ קצת מוגזם, ולכן גדאי קודם לנסות אותו בפינה הקדמית ורק אם הוא לא נשמע לך מספיק טוב לנסות להתחיל להזיז אותו...)

5. חיבורים: הכי טוב להשתמש ב-HDMI כדי לחבר את כל שלושת המקורות שלך, וכן את ה-TV. הנה קישור לכבלי HDMI טובים: http://mediagalaxy.co.il/rec/1383-%D7%9 ... D-CABLE550

6. את הרמקולים מומלץ לחבר בכבל בעובי 2.5 מ"מ. בהערכה גסה, אתה תצטרך משהו כמו 25-30 מ' כבל בסה"כ. הנה קישור לכבל 2.5 מ"מ טוב (גליל של 50 מטר - את השאר אפשר לשמור לשימוש עתידי או למכור פה בלוחות...): http://mediagalaxy.co.il/rec/612-%D7%9B ... 7%9E%D7%9E

7. את הסאב כדאי לחבר בכבל קואקס ייעודי עם עכבה של 75 אוהם - הנה קישור לכבל טוב: http://mediagalaxy.co.il/rec/453-%D7%9B ... QSS3471-1-

8. אני ממליץ לך בחום רב מאוד לארגן פתרון רשת קווית (100Mb יספיק) לסטרימר שלך - רבים הסיכויים שרשת אלחוטית, טובה ככל שתהיה ואפילו של 1Gb, לא תצליח להתמודד עם קצבי הנתונים של תכני HD..!

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #3 

epony - יאללה איזה מלך אתה, כל פעם מפתיע אותי מחדש... :)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

avihuli כתב:epony - יאללה איזה מלך אתה, כל פעם מפתיע אותי מחדש... :)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
...
(f)

bengivon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה רבה על התגובה, אז כמה שאלות:

1. מה בנוגע לחשמל? לקנת UPS?
2. והאם יש מדריך איך לסדר חוטים בתוך הקיר?

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #6 

תתחדש ותהנה !!! (Y)
תקרא את שסיכם EPONY :wink:

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

שתי תוספות להודעה (המצוינת) של epony:
1. עשה חיפוש בפורום לפי ״חציבה״. תמצא הודעות רבות ואפילו מדריך להעברת כבלים בצורה היפה ביותר.
2. לגבי האקסטרימר - בפורום ״מזרימי מדיה״ יש לך הודעה נעוצה עם מידע לגבי מזרימים שונים. בחלקה התחתון תמצא קישור למדריך לקנפוג xJukebox בעברית מלאה ובקלות, שיצר אחד מחברי הפורום (tomer אם אני זוכר נכון).
אני עם אקסטרימר פרו ורשת אלחוטית והסתגרתי מצוין ;-)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”