שימוש ב HUB/SWITCH
שלום חברים,
אשמח לקבל הכוונה בעניין הבא:
אני רוצה לחבר את המודם הקיים שלי לשלושה מחשבים. עד עכשיו חיברתי את כולם בצורה הסטנדרטית באמצעות מודם>>ראוטר.
מה שכן, מכל מיני סיבות אני מעדיף עכשיו לחבר את המחשב הנייח ישירות למודם ובאותו הזמן שתהיה לי האפשרות לגלוש בשני המחשבים האחרים (ניידים). מקריאה קצת הבנתי שאני צריך משהו שנקרא: HUB/SWITCH כדי לפצל את המקור שמגיע מהמודם לשני יציאות. (מצורפת סכימה קצרה שמדגימה את זה)
האם זה אפשרי באמת לעשות שימוש בHUB/WSWITCH בצורה הזו?
תודה מראש,
עדי
אשמח לקבל הכוונה בעניין הבא:
אני רוצה לחבר את המודם הקיים שלי לשלושה מחשבים. עד עכשיו חיברתי את כולם בצורה הסטנדרטית באמצעות מודם>>ראוטר.
מה שכן, מכל מיני סיבות אני מעדיף עכשיו לחבר את המחשב הנייח ישירות למודם ובאותו הזמן שתהיה לי האפשרות לגלוש בשני המחשבים האחרים (ניידים). מקריאה קצת הבנתי שאני צריך משהו שנקרא: HUB/SWITCH כדי לפצל את המקור שמגיע מהמודם לשני יציאות. (מצורפת סכימה קצרה שמדגימה את זה)
האם זה אפשרי באמת לעשות שימוש בHUB/WSWITCH בצורה הזו?
תודה מראש,
עדי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
המודם יכול לקיים חיבור אחד בלבד - משמע, אם הנייח יחייג-->למחשבים האחרים לא תהיה רשת.
בגלל זה משתמשים בראוטר, אשר מבצע בעצמו את החיוג וכל הצרכנים מתחברים אליו.
אם אתה רוצה לחבר את המחשב ישירות למודם, ולחייג ממנו, תצטרך להתקין בו כרטיס רשת נוסף ואליו לחבר את הראוטר, שישמש רק כנקודת גישה (Access Point או AP) עבור שני הניידים.
אפשרות אחרת היא לעבור לחיבור ללא חייגן (אפשרי בכבלים, לא חושב שקיים בבזק), ואז התצורה שרצית תעבוד (מכיוון שהמודם הוא שמחלק את כתובות ה IP לצרכנים, וניתן לחבר ישירות אליו את המתג (switch)).
בגלל זה משתמשים בראוטר, אשר מבצע בעצמו את החיוג וכל הצרכנים מתחברים אליו.
אם אתה רוצה לחבר את המחשב ישירות למודם, ולחייג ממנו, תצטרך להתקין בו כרטיס רשת נוסף ואליו לחבר את הראוטר, שישמש רק כנקודת גישה (Access Point או AP) עבור שני הניידים.
אפשרות אחרת היא לעבור לחיבור ללא חייגן (אפשרי בכבלים, לא חושב שקיים בבזק), ואז התצורה שרצית תעבוד (מכיוון שהמודם הוא שמחלק את כתובות ה IP לצרכנים, וניתן לחבר ישירות אליו את המתג (switch)).
uriler - תודה!!
הבנתי באמת מעוד חבר שאיתו דיברתי לפני כמה דקות שהאופציה הכי טובה היא לחבר כרטיס רשת נוסף (כמו שהסברת).
ברגע שיש לי את הכרטיס רשת הנוסף - זה רק עניין של הגדרות במערכת הפעלה עצמה - האם זה נכון?
במידה וכן, אתה יכול לתת לינק/להסביר איך ניתן להגדיר זאת בWIN7?
,uדה שוב על התגובה המהירה,
עדי
הבנתי באמת מעוד חבר שאיתו דיברתי לפני כמה דקות שהאופציה הכי טובה היא לחבר כרטיס רשת נוסף (כמו שהסברת).
ברגע שיש לי את הכרטיס רשת הנוסף - זה רק עניין של הגדרות במערכת הפעלה עצמה - האם זה נכון?
במידה וכן, אתה יכול לתת לינק/להסביר איך ניתן להגדיר זאת בWIN7?
,uדה שוב על התגובה המהירה,
עדי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שלום עדי,
בבקשה, ישירות מאתר מיקרוסופט - http://windows.microsoft.com/he-IL/wind ... on-Sharing
למשתמשי XP או ויסטה שיגיעו לשרשור הזה, הנה הלינק המתאים:
http://windows.microsoft.com/he-IL/wind ... on-Sharing
בבקשה, ישירות מאתר מיקרוסופט - http://windows.microsoft.com/he-IL/wind ... on-Sharing
למשתמשי XP או ויסטה שיגיעו לשרשור הזה, הנה הלינק המתאים:
http://windows.microsoft.com/he-IL/wind ... on-Sharing
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לדעתי, אם ללכת לפי השרטוט שלך, המודם שמוגדר כ-bridge, ונתב אלחוטי שמוגדר יספקו בדיוק מה שאתה רוצה. האם ניסית לחבר בצורה כזאת? הרי בכל מקרה אם יש לך מודם וראוטר, אז אתה מחבר אותם עם כבל רשת. אז אם תוסיף בינהים switch, לא יגרם נזק, והכל ימשיך לעבוד. תשים לב, שזה בתנאי ויש לך באמת מודם בנפרד וראוטר בנפרד.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
איזה דגם של ראוטר יש לך?
ראוטר ביתי מכיר בד"כ סוויץ' מובנה, אני לא רואה טעם לחבר אותו לעוד סוויץ'.
אפשר לדעת למה אתה רוצה לחבר את המחשבים ככה? זה קצת עקום.
בצורה הזו, כדי ששני המחשבים הניידים יגלשו המחשב הנייח חייב להיות פעיל. יותר מזה, אם יש תקלה כלשהי במחשב הנייח זה משבית לך את כל הרשת.
ראוטר ביתי מכיר בד"כ סוויץ' מובנה, אני לא רואה טעם לחבר אותו לעוד סוויץ'.
אפשר לדעת למה אתה רוצה לחבר את המחשבים ככה? זה קצת עקום.
בצורה הזו, כדי ששני המחשבים הניידים יגלשו המחשב הנייח חייב להיות פעיל. יותר מזה, אם יש תקלה כלשהי במחשב הנייח זה משבית לך את כל הרשת.
Class889 - תשתית של כבלים וספק בזק בינ"ל. מהירות 12MB
harari - הדגם הוא Linksys WRT160N
כן. הסיבה שאני רוצה לבצע חיבור כזה נובעת מהעובדה שבמחשב הנייח יש לי חיבור פרטי לרשת VPN שיושבת על שרתים הממוקמים בארה"ב. (זה מאפשר לי להנות מStreaming באתרים כמו Hulu, Netflix, Vudu ועוד..)
ברגע שאני מחובר בשיטה הרגילה (מודם>>ראוטר>>VPN) אני מאבד רוחב פס בצורה משמעותית (מקבל בערך 1.5MB).
(למרות אינספור נסיונות לבצע כל מיני סוגים של הגדרות- גם בספק וגם בהגדרות של הראוטר).
מה שכן, כשאני מחבר את המודם ישירות למחשב ואז לVPN - אני אמנם מאבד רחוב פס אבל עדיין מקבל בסביבות
4-5MB ). לכן, אני מנסה למצוא דרך להתגבר על זה.
עדי
harari - הדגם הוא Linksys WRT160N
כן. הסיבה שאני רוצה לבצע חיבור כזה נובעת מהעובדה שבמחשב הנייח יש לי חיבור פרטי לרשת VPN שיושבת על שרתים הממוקמים בארה"ב. (זה מאפשר לי להנות מStreaming באתרים כמו Hulu, Netflix, Vudu ועוד..)
ברגע שאני מחובר בשיטה הרגילה (מודם>>ראוטר>>VPN) אני מאבד רוחב פס בצורה משמעותית (מקבל בערך 1.5MB).
(למרות אינספור נסיונות לבצע כל מיני סוגים של הגדרות- גם בספק וגם בהגדרות של הראוטר).
מה שכן, כשאני מחבר את המודם ישירות למחשב ואז לVPN - אני אמנם מאבד רחוב פס אבל עדיין מקבל בסביבות
4-5MB ). לכן, אני מנסה למצוא דרך להתגבר על זה.
עדי
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
האם אתה בחיבור ללא חייגן? ממה שזכור לי ללא חייגן הIP שלהם זה 84.108 84.109 84.111
אם אתה בחיבור ללא חייגן, אתה תוכל לחבר סוויטץ ישירות למודם, ותוכל לקבל עד 3 כתובות IP חיצוניות, אחת לכל מחשב.
וככה לא תצטרך להשתמש בנתב.
אם אתה בחיבור ללא חייגן, אתה תוכל לחבר סוויטץ ישירות למודם, ותוכל לקבל עד 3 כתובות IP חיצוניות, אחת לכל מחשב.
וככה לא תצטרך להשתמש בנתב.