JEXY כתב:avihuli כתב:הי, שאלתי בשרשור אבל אבל לא קיבלתי תשובה וזה נראה שרשור טוב יותר לשאול שוב. הסלון שלנו פחות או יותר בגודל הזה ואני גם צריך להכין תשתית לחציבות אז רציתי לדעת האם יש אפשרות לתלות את הרמקולים 6-7 (בק סראונד) מהתקרה כשהם מכוונים לספה ?
הכוונה לרמקולים של התוספת של ה 7.1 ולא ה 5.1.
גובה התקרה בערך 2.50 מטר ואני רוצה לתלות אותם ישר מהתקרה במרחק של 1.5 מטר בערך מהקיר האחורי של הספה...
לפי הציור של JEXY זה יוצא פחות או יותר איפה שמופיע sl+stand / sr+stand
...
תצורת 7.1 לא מתאימה לסלון סטנדרטי בגלל שב7.1 קיימים זוג רמקולים אחוריים בנוסף לרמקולים צד אחוריים.
במידה והספה שלך צמודה לקיר אחורי אתה לא תצליח להבין את הסאונד ולכן הפתרון זה לקדם את הספה ולמקם את הרמקולים על פי סכמת הזוויות...
אם אתה עדיין מתעקש על זוג נוסף, אתה יכול למקם את הSURROUND מהתקרה עם הטייה מטה (רמקולים שקועים ממונעים או רמקולים רגילים עם מתקן מיוחד), ואת הSURROUND BACK מאחורי הספה בגובה מתאים למרחק הישיבה.
...
JEXY תודה. הבנתי (לצערי רק עכשיו) את מה שאתה רושם אבל זה לא מה שתיכננתי לעשות בגלל סוג הרמקולים.
אני הייתי בטוח שה 7.1 ממוקמים באמצע בין הקדמיים לאחוריים וכנראה זה לא המצב לפי דבריך.
בעקבות הבנתי השגויה תיכננתי לסדר את הרמקולים ע"פ הניראות והעיצוב שלהם בצורה הבאה:
- סנטר וסאב - מיקומם ידוע בחלל הסלון אז אין צורך להתייחס בשלב זה
- זוג רמקולים קדמיים מדפיים של חברת מורדנט שורט (ככל הנראה או מדפיים אחרים) משני צידי הטלוויזיה
- בק סראונד באמצע מדגם bose single cube שמגיעים מהתקרה במרחק של 1.2 מטר מהקיר האחורי מוטים לכיוון הספה
- ורמקולים אחוריים מדגם polk audio rm8 שתלויים על הקיר של הספה שהיא אגב תהיה צמודה לקיר
האם ממש בעייתי הסידור הזה ?
לפי דברייך אני מבין שע"פ תצורת הסידור שרשמתי מעלה ה bose מהתקרה צריכים לשמש כסראונד והפולק אודיו צריכים לשמש כבק סראונד וזה בדיוק המצב ההפוך ממה שתכננתי.
מה עושים ???
האם הרסיבר בכל סוג של כניסת מקור אודיו יודע לשדר 7.1 גם אם הוא לא "הוקלט" ככה ?