מיקום רמקולים - מתוקן

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ftzahi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

אני צריך עזרה בהכנת תשתית לרמקולים.
צירפתי שרטוט של הסלון.
אני לא יודע איזה רמקולים אני אקנה עדיין (רצפתיים או סטלייטים), אבל אני רוצה להכין תשתית (חציבות).
רציתי לשאול מה הגובה ומיקום המומלצים למיקום ההכנות?
הטלוויזיה 50VT20 ממוקמת במרכז (האם הTV גדולה/קטנה מדי?).
מאוחרי הספה יש בר בגובה מטר.

תודה :??:
נערך לאחרונה על ידי ftzahi ב 19/08/2011 13:48, נערך 3 פעמים בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בחייאת, תסדר את התמונה....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #3 

סימנתי לך את מיקום הרמקולים הרצוי.
גובה קדמיים אם רצפתיים, אפשרי 20 ס"מ מהרצפה. אם מדפיים, 50-70 ס"מ מהרצפה.
אחוריים 60 ס"מ מעל גובה האוזן במצב ישיבה.
סנטר כמה שיותר קרוב לגובה האוזן במצב ישיבה, אבל בדר"כ נמוך יותר בגלל מיקום מתחת למסך.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

תשמע, סלון סטנדרטי, אין הרבה מה לעצב או לשנות...

תחליט אתה מה אתה רוצה לעשות עם האחוריים, סטליט או מדפי על סטנד, סטליט מהתקרה, או שקוע בתקרה.

בקיר הקדמי אם יש אישור הנהלה לך על רצפתיים...

* שים לב המידות מתיחסות לפתח יציאת הצינור 16 עם הכבל ולא גובה הרמקול...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #5 

JEXY
לאחוריים גובה 80 ס"מ זה נמוך מידי....מתחת לגובה מאזין. לא הגיוני.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #6 

הי, שאלתי בשרשור אבל אבל לא קיבלתי תשובה וזה נראה שרשור טוב יותר לשאול שוב. הסלון שלנו פחות או יותר בגודל הזה ואני גם צריך להכין תשתית לחציבות אז רציתי לדעת האם יש אפשרות לתלות את הרמקולים 6-7 (בק סראונד) מהתקרה כשהם מכוונים לספה ?
הכוונה לרמקולים של התוספת של ה 7.1 ולא ה 5.1.
גובה התקרה בערך 2.50 מטר ואני רוצה לתלות אותם ישר מהתקרה במרחק של 1.5 מטר בערך מהקיר האחורי של הספה...
לפי הציור של JEXY זה יוצא פחות או יותר איפה שמופיע sl+stand / sr+stand
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

אפשרי בזווית לכיוון המאזין. אבל מדוע לא בגובה כמטר מתחת לגובה התקרה?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

טלHD כתב:אפשרי בזווית לכיוון המאזין. אבל מדוע לא בגובה כמטר מתחת לגובה התקרה?
...
כיוון שאין לי אפשרות לקבע אותם לכלום. אם נגיד נסתכל בסכימה המצורפת (שנגיד חצי מטר לפה/לשם ההבדלים מהסלון שלי) אז מצד אחד יש את הדלת של המרפסת ומצד שני יש את פינת האוכל = חלל פתוח.
וגם אם יש סטנד כזה שיורד מטר למטה מהתקרה זה ייראה לי ממש מכוער וכאילו תקוע מהתקרה, לא ?
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

avihuli כתב:
טלHD כתב:אפשרי בזווית לכיוון המאזין. אבל מדוע לא בגובה כמטר מתחת לגובה התקרה?
...
כיוון שאין לי אפשרות לקבע אותם לכלום. אם נגיד נסתכל בסכימה המצורפת (שנגיד חצי מטר לפה/לשם ההבדלים מהסלון שלי) אז מצד אחד יש את הדלת של המרפסת ומצד שני יש את פינת האוכל = חלל פתוח.
וגם אם יש סטנד כזה שיורד מטר למטה מהתקרה זה ייראה לי ממש מכוער וכאילו תקוע מהתקרה, לא ?
...
נכון....לא יראה טוב בכלל.
אם כך, אין לך הרבה ברירות...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #10 

טלHD כתב:JEXY
לאחוריים גובה 80 ס"מ זה נמוך מידי....מתחת לגובה מאזין. לא הגיוני.
...
שים לב שרשמתי זהגובה מתיחס לפתח יציאת הכבלים ולא למיקום הרמקול בפועל...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #11 

avihuli כתב:הי, שאלתי בשרשור אבל אבל לא קיבלתי תשובה וזה נראה שרשור טוב יותר לשאול שוב. הסלון שלנו פחות או יותר בגודל הזה ואני גם צריך להכין תשתית לחציבות אז רציתי לדעת האם יש אפשרות לתלות את הרמקולים 6-7 (בק סראונד) מהתקרה כשהם מכוונים לספה ?
גובה התקרה בערך 2.50 מטר ואני רוצה לתלות אותם ישר מהתקרה במרחק של 1.5 מטר בערך מהקיר האחורי של הספה...
...
תצורת 7.1 לא מתאימה לסלון סטנדרטי בגלל שב7.1 קיימים זוג רמקולים אחוריים בנוסף לרמקולים צד אחוריים.
במידה והספה שלך צמודה לקיר אחורי אתה לא תצליח להבין את הסאונד ולכן הפתרון זה לקדם את הספה ולמקם את הרמקולים על פי סכמת הזוויות...

אם אתה עדיין מתעקש על זוג נוסף, אתה יכול למקם את הSURROUND מהתקרה עם הטייה מטה (רמקולים שקועים ממונעים או רמקולים רגילים עם מתקן מיוחד), ואת הSURROUND BACK מאחורי הספה בגובה מתאים למרחק הישיבה.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

JEXY כתב:
avihuli כתב:הי, שאלתי בשרשור אבל אבל לא קיבלתי תשובה וזה נראה שרשור טוב יותר לשאול שוב. הסלון שלנו פחות או יותר בגודל הזה ואני גם צריך להכין תשתית לחציבות אז רציתי לדעת האם יש אפשרות לתלות את הרמקולים 6-7 (בק סראונד) מהתקרה כשהם מכוונים לספה ?
...
תצורת 7.1 לא מתאימה לסלון סטנדרטי בגלל שב7.1 קיימים זוג רמקולים אחוריים בנוסף לרמקולים צד אחוריים.
במידה והספה שלך צמודה לקיר אחורי אתה לא תצליח להבין את הסאונד ולכן הפתרון זה לקדם את הספה ולמקם את הרמקולים על פי סכמת הזוויות...

אם אתה עדיין מתעקש על זוג נוסף, אתה יכול למקם את הSURROUND מהתקרה עם הטייה מטה (רמקולים שקועים ממונעים או רמקולים רגילים עם מתקן מיוחד), ואת הSURROUND BACK מאחורי הספה בגובה מתאים למרחק הישיבה.
...
JEXY תודה. הבנתי (לצערי רק עכשיו) את מה שאתה רושם אבל זה לא מה שתיכננתי לעשות בגלל סוג הרמקולים.
אני הייתי בטוח שה 7.1 ממוקמים באמצע בין הקדמיים לאחוריים וכנראה זה לא המצב לפי דבריך.

בעקבות הבנתי השגויה תיכננתי לסדר את הרמקולים ע"פ הניראות והעיצוב שלהם בצורה הבאה:
- סנטר וסאב - מיקומם ידוע בחלל הסלון אז אין צורך להתייחס בשלב זה
- זוג רמקולים קדמיים מדפיים של חברת מורדנט שורט (ככל הנראה או מדפיים אחרים) משני צידי הטלוויזיה
- בק סראונד באמצע מדגם bose single cube שמגיעים מהתקרה במרחק של 1.2 מטר מהקיר האחורי מוטים לכיוון הספה
- ורמקולים אחוריים מדגם polk audio rm8 שתלויים על הקיר של הספה שהיא אגב תהיה צמודה לקיר

האם ממש בעייתי הסידור הזה ?

לפי דברייך אני מבין שע"פ תצורת הסידור שרשמתי מעלה ה bose מהתקרה צריכים לשמש כסראונד והפולק אודיו צריכים לשמש כבק סראונד וזה בדיוק המצב ההפוך ממה שתכננתי.

מה עושים ???
האם הרסיבר בכל סוג של כניסת מקור אודיו יודע לשדר 7.1 גם אם הוא לא "הוקלט" ככה ?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #13 

הסידור שלך בסדר, הבעיה שאני חושב אליה זה סוגי הרמקולים ואופי השמע שהם מפיקים... קשה להגיע לבאלאנס כאשר אתה מערבב הרבה חוברות וסוגים, אלא אם כן יש לך ממש פרוצסור שיכול לכוון כל רמקול בנפרד לאיכות מירבית.

לגבי הרסיבר, לא כל רסיבר 7.1 יודע לבצע המרה טובה.
כמעט לא שמעתי רסיבר שיודע להמיר בצורה מושלמת משנ ערוצים ל8... מ5.1 ל7.1 המעבר לא כזה גדול אבל לקחת ערוץ מסויים ולפרק אותו לכמה ניתן לעשות רק עם PRO TOOLS וציוד אולפן...
בכל מקרה כל זה לא רלונטי כי אקוסטיקת סלון סטנדרטי לא מאפשרת הבחנה בין הצלילים בכדי לקבל תחושה של ממש אלא רק פיזור צליל למרחב..
תקרא קצת בגוגל על sound proof room
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

JEXY תודה.
לגבי הרמקולים אני אתחיל בסט של polk audio rm85 עם רסיבר משודך של ימהה rx-a710.
לאלה יתווספו 2 bose קובייה ואם תהיה לי בעיה עם הסאונד בטווח של המיד אז אני אוסיף מדפיים (הבנתי שיש בעיה של חוסר צלילים בטווח המיד כאשר משתמשים עם רמקולים סטליטיים (בגלל דרישות ההנהלה כאן...))
הסאב בסט יהיה polk audio psw110.
אני בהחלט אקרא בגוגל לגבי מה שהפנת אותי.

רק רוצה לוודא שוב כי מה שרשמת לי בהתחלה הוא שהבק סראונד צריכים להיות הכי רחוקים מהטלוויזיה אחרי הסראונד האחרויים ואני רוצה לשים אותם לפני הסראונד האחוריים. בתשובה השנייה אמרת לי שזה בסדר...
אז מה נכון או שזה לא כזה משנה בגלל אקוסטיקת הסלון ?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

avihuli כתב:JEXY תודה.
לגבי הרמקולים אני אתחיל בסט של polk audio rm85 עם רסיבר משודך של ימהה rx-a710.
לאלה יתווספו 2 bose קובייה ואם תהיה לי בעיה עם הסאונד בטווח של המיד אז אני אוסיף מדפיים (הבנתי שיש בעיה של חוסר צלילים בטווח המיד כאשר משתמשים עם רמקולים סטליטיים (בגלל דרישות ההנהלה כאן...))
הסאב בסט יהיה polk audio psw110.
אני בהחלט אקרא בגוגל לגבי מה שהפנת אותי.

רק רוצה לוודא שוב כי מה שרשמת לי בהתחלה הוא שהבק סראונד צריכים להיות הכי רחוקים מהטלוויזיה אחרי הסראונד האחוריים ואני רוצה לשים אותם לפני הסראונד האחוריים. בתשובה השנייה אמרת לי שזה בסדר...
אז מה נכון או שזה לא כזה משנה בגלל אקוסטיקת הסלון ?
...

JEXY - :?:
אשמח להתייחסותך ע"מ שתיסגר לי הפינה הזו פיקס עם הפלומבה בהתאם למה ששאלתי. אין בעיה עם המיקום ההפוך שאני רוצה לעשות בין הסראונד לבק סרואנד ?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #16 

דווקא יש בעיה...
תדמיין לך סצנה שבה מטוס טס מימין לשמאל, הסדר השמע ברמקולים בתצורה ובסידור נכון יהיה:
FR - SR - SBR - SBL - SL - FL - התחושב שהוא טס מסביבך...

בתצורה שלך המטוס יטוס מהרמקול הקדמי הימיני לרמקול האחורי השמאלי, משך לרמקול אמצע ימני, משם לרמקול אמצע שמאלי, משם לרמקול אחורי שמאלי וממנו לרמקול קדמי שמאלי - כלומר אתה לא תבין כי סידור הרמקולים אינו נכון...
שוב כל זה נכון רק בתצורת 7.1 כאשר יש שידור 7.1.
בשידור 5.1 זוג רמקולים אחורים משמעים ב90 אחוז אותו דבר...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

JEXY כתב:דווקא יש בעיה...
תדמיין לך סצנה שבה מטוס טס מימין לשמאל, הסדר השמע ברמקולים בתצורה ובסידור נכון יהיה:
FR - SR - SBR - SBL - SL - FL - התחושב שהוא טס מסביבך...

בתצורה שלך המטוס יטוס מהרמקול הקדמי הימיני לרמקול האחורי השמאלי, משך לרמקול אמצע ימני, משם לרמקול אמצע שמאלי, משם לרמקול אחורי שמאלי וממנו לרמקול קדמי שמאלי - כלומר אתה לא תבין כי סידור הרמקולים אינו נכון...
שוב כל זה נכון רק בתצורת 7.1 כאשר יש שידור 7.1.
בשידור 5.1 זוג רמקולים אחורים משמעים ב90 אחוז אותו דבר...
...
ברסיבר שהזמנתי יש מיקרופון לכיול. זה לא אמור לפתור את הבעיה שאתה מעלה עם המטוס ?
אם נשים 5.1 ואחוריים אתה אומר אין הבדל - אני חי עם זה. לא יודע מה המצב יהיה ב 7.1 - נצטרך לחכות שמגבר יגיע ונבצע ניסוי וטעייה.
מה קורה עם אני מחבר גם zone 2 ? הדגם כפי שציינתי הוא ימהה rxa710.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #18 

מיקרופון כיול מודד מרחקים ומכייל את התדרים, הוא לא מחליף בין הערוצים...
הZONE2 משדר כמו הקדמיים, לכן זה גם לא יתאים לך, כי אז הבאלאנס בין הפרונט לבאק לא יהיה נכון.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”