לחץ דוד ב la cimbali m21 s
ערב טוב חברים
אני עומד לרכוש את המכונה הנ"ל יד שניה וקיבלתי אותה לניסיון והיום ניסיתי אותה פעם ראשונה , מה שמטריד אותי שהלחץ של הדוד לא יציב, המחט זזה אמנם בתחום הירוק אבל הלחץ משתנה בשניים או שלשה פסים גם כאשר מפעילים את הסטימר וגם כאשר המכונה עומדת ולא עושים בה כלום.
תודה מראש
דורון
אני עומד לרכוש את המכונה הנ"ל יד שניה וקיבלתי אותה לניסיון והיום ניסיתי אותה פעם ראשונה , מה שמטריד אותי שהלחץ של הדוד לא יציב, המחט זזה אמנם בתחום הירוק אבל הלחץ משתנה בשניים או שלשה פסים גם כאשר מפעילים את הסטימר וגם כאשר המכונה עומדת ולא עושים בה כלום.
תודה מראש
דורון
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה קצב השינויים? לפרסוסטאט יש תחום עבודה ולכן יכול להיות תקין שהלחץ יעל הוירד בהתאם להפעלת הדוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הפרסורסטט כבר מזייף.. וצריך כנראה להחליף.
אם אני זוכר נכון, ב2001 עדין השתמשו בכזה של סיראי ולא של צימבלי ולכן ההחלפה לא אמורה להיות יקרה.
שחרור לחץ מתוך המכונה עלול להעיד על כך ששסתום הבטיחות מופעל. או שהוא לא מתפקד ככ טוב ופועל מוקדם או ששעון הלחץ מזייף מאוד.
אין ויכוח שהמכונות האלו יכולות להחזיק גם 20 שנה (עם תחזוקה נאותה), אך מאוד יתכן שאין מנוס מלגשת למעבדה ולקבל הערכה על עלות תיקון הפגמים.
אם אני זוכר נכון, ב2001 עדין השתמשו בכזה של סיראי ולא של צימבלי ולכן ההחלפה לא אמורה להיות יקרה.
שחרור לחץ מתוך המכונה עלול להעיד על כך ששסתום הבטיחות מופעל. או שהוא לא מתפקד ככ טוב ופועל מוקדם או ששעון הלחץ מזייף מאוד.
אין ויכוח שהמכונות האלו יכולות להחזיק גם 20 שנה (עם תחזוקה נאותה), אך מאוד יתכן שאין מנוס מלגשת למעבדה ולקבל הערכה על עלות תיקון הפגמים.
תראה, בפרסורסטט תקין התנודה תהיה ברמה של עד 0.15 וכאן זה 0.3.monitor כתב:כשהמכונה חמה מאד ,אחרי שעתיים יש מחזוריות : ירידה איטית ל 0.9 ואז עליה ל1.2 כל כמה דקות זה ככה, זה יותר נורמלי? אגב הקפה יוצא מצויין....
עם זאת, קשה לומר שזה מאוד מאוד קריטי מאחר ובצימבלי הטמפרטורה בעיקר נקבעת ע״י הראש המסיבי ולשינויים בלחץ הדוד יש השפעה קטנה יחסית למכונות אחרות.
קצת יותר מטריד זה רעש שחרור הלחץ שאתה שומע מדי פעם, אלא אם אתה מתבלבל ומתכוון לרעש נורמלי ששומעים כאשר הדוד מתחמם..
תפתח את המכונה (זה מאוד פשוט) ותבין מאיפה הרעש נובע.
ואם אתה כבר פותח אותה,תבדוק את כל החיבורי מים,תחפש סימני אבנית וחלודה,ככה תוכל לדעת על מצב המכונה,וגם על אופן הטיפול בה.
אגב,זו אחת המכונות עם מחליף חום מהטובות שיש,אבל במחיר הזה כדאי לך לבדוק אצל היבואן,אולי יש לו מכונה כזאת מתצוגה או יד שניה משופצת,ככה אתה מגן על עצמך בכך שתקבל ממנו אחריות לתקופה ארוכה יחסית.
אגב,זו אחת המכונות עם מחליף חום מהטובות שיש,אבל במחיר הזה כדאי לך לבדוק אצל היבואן,אולי יש לו מכונה כזאת מתצוגה או יד שניה משופצת,ככה אתה מגן על עצמך בכך שתקבל ממנו אחריות לתקופה ארוכה יחסית.
לא רואה בעיה בלפתוח אותה כשהיא חמה (ומנתוקת מהחשמל כמובן). אני עושה את זה כל הזמן. קצת זהירות בסיסית ולא יקרה כלום.monitor כתב:אני אנסה לפתוח אותה אחרי הצהרים (לוקח לה שעות להתקרר) , כשאני מצליח לייצב את הטמפרטורה יוצא קפה מצויין, טעמים שלא הכרתי...
אתה בטוח שהמכונה מ2001?
זה הפרסורסטט החדש יותר של לה-צימבלי.. זכרתי שהתחילו להשתמש בו רק ב2004.
אני חושב שאחרי טיפול קטן (אפילו שלך ללא מעבדה) היא תהיה בסדר גמור, אבל לא חושב שהייתי משלם 6K על מכונה כ״כ ישנה במצב שהוא לא מושלם, אמינה ככל שתהיה (וכנראה מדובר במכונה האמינה ביותר בתחום הזה).
זה הפרסורסטט החדש יותר של לה-צימבלי.. זכרתי שהתחילו להשתמש בו רק ב2004.
אני חושב שאחרי טיפול קטן (אפילו שלך ללא מעבדה) היא תהיה בסדר גמור, אבל לא חושב שהייתי משלם 6K על מכונה כ״כ ישנה במצב שהוא לא מושלם, אמינה ככל שתהיה (וכנראה מדובר במכונה האמינה ביותר בתחום הזה).