עזרה למתחיל - מבקש חוות דעת על מגברים יד שניה לסטריאו שיתאימו ל QUADRAL

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #1 

הי
לאחר שיטוט של כמה שבועות באתר בכלל ובפורום זה בפרט - ולאחר כבוד נסעתי לפיוז לשמוע רמקולים ולהחליט על מה שנשמע לי הכי טוב במסגרת התקציב.
בסופו של דבר קניתי רצפתיים של QUADRAL הגרמנית בגלל הצליל הבשרני בבס יחד עם הצלילים הפתוחים והברורים באזור המיד ומעלה. (דגם QLX185 למתעניינים).
מראש אציין שאני לא אודיופיל קלאסי אלא חובבן שאוהב לשמוע באיכות (בשל כך עד היום הגבלתי את עצמי לאוזניות איכותיות של סינהייזר בשל מגבלות התקציב.)

מבחינת ההגברה שמעתי בפיוז מגוון מגברי סטריאו כגון RA01-ROTEL NAD וגם רסיברים של ק"ב לשם השוואה וכן מגבר פרולוג'יק ישן של ימאהה (RX-V440 או משהו כזה)

הכי התחברתי ל ROTEL ולימאהה. לא אהבתי את השידוך בין ה NAD לרמקולים שלי (יותר מדי בס ולא בהיר מספיק לטעמי)

נכון לעכשיו, לאחר פרוייקט שיפוץ פרטי של הסוני הישן משנת 1976 החלטתי שאני צריך להתחדש במגבר סטריאו איכותי (מושא השיפוץ לא היה מוצלח במיוחד והחלטתי לנטוש).

אני מעדיף לא לקנות "וינטאג'" משנות ה 70 מכיוון ואני רוצה להתרכז בלשמוע מוסיקה ולא לחשוש מהרגע שקבל יתפוצץ וישמיד את הרמקול עם נחשול מתח או שיצריך שיפוץ כל העת וכדו'

חיפשתי בלוח יד 2 מגברים / רסיברים שיתנו תמורה אך אני מתלבט בין פרולוגי'קים ישנים לבין רסיברים ישנים משנות ה 90 וה 80.

מה המלצתכם לאור האמור ?

ראיתי לדוגמא YAMAHA RX-396 (סטריאו) וכן כמה קנוודים סטריאו (3080, 4080, 6080 וכדו' - וכן SANSUI RA-1000 / 2000 / 3000.
מכיוון ואני קונה יד שניה, ואני לא רוצה / יכול להיסחב עם הרמקולים שלי לכל מוכר רציתי לדעת מה הכי מתקרב בצליל למה שאני מחפש והאם מגבר סטריאו פשוט משנות ה 90 יעשה עבודה יותר טובה ממגבר ק"ב חדשני עתיר כניסות וגאדג'טים.

אציין שוב אם לא היה ברור - אני רוצה את המערכת אך ורק לסטריאו לא מתכוון להתקין בשום שלב קולנוע ביתי. מקסימום אשמע את הסרטים דרך הקדמיים.

תקציב - רזה במיוחד - 500 ש"ח.

מה דעתכם ?

תודה על הסבלנות..

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

כדאי לחסוך עוד קצת, הרמקול הזה רעב לכח, ורצוי הרבה ממנו. לא משהו שתמצא בתקציב הזה.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אני מבין שהתקציב רזה..
בהינתן הנתונים לעיל (ותתעלמו לרגע מהסכום במדויק) מה הדבר הכי קרוב לסכום הזה מבחינת מגבר / רסיבר ששווה להתקרב אליו ?
דהיינו - אל תתרכזו בכמה אני צריך להשקיע אלא באיזה ציוד אני צריך להשקיע ואת תג המחיר המתלווה לכך.
אני אעשה את השיקולים - במידה ועוד 300 ש"ח יעשו הבדל משמעותי אז נחסוך עוד.
השאלה מה המגבר / רסיבר הכי זולים שיכולים לעשות את העבודה שניתן לקנות ? (כמובן איכותיים)
כאמור - החיפוש מתרכז ביד 2 או 3.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

רק וינטאג'

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

עקרונית אני אוהב את הרעיון של וינטאג' אך השאלה היא האם לא יהיה מדובר בסוס מת שרק השם שלו הוא וינטאג' - סטייל מלכת יופי בת 70 ששנותיה הטובות מאחוריה ורק השם מזכיר נשכחות ומעביר רטט בקרב יודעי דבר...
במידה ואני טועה - שורה תחתונה תכווינו אותי - איזה דגם ? האם SANSUI משנות ה 70 במצבו הנוכחי ב 800 ש"ח יהיה טוב יותר ממגבר YAMAHA או KENWOOD בני 10 ?

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

האם ONKYO משנות ה 80-90 נחשב וינטאג' ?
סדרת האינטגרה נחשבת וינטאג' ?
לאיזה סאונד לצפות ?
אזכיר כי לא התחברתי לNAD בגלל עודף בס מודגש לטעמי ואהבתי לעומתו את ה ROTEL (שניהם מהשמעה בחנות)
לאיזה מגברים יש סאונד דומה לROTEL - A01 ?
האם רסיבר זה רע ביחס למגבר נטו ? (מבחינת הסאונד - רדיו לא באמת מעניין אותי)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

yosiaz כתב:האם SANSUI משנות ה 70 במצבו הנוכחי ב 800 ש"ח יהיה טוב יותר ממגבר YAMAHA או KENWOOD בני 10 ?
...
בד"כ כן אבל זה מחייב בדיקה מדוקדקת.
על פי רוב, מגברים משנות ה-70 בנויים הרבה יותר טוב מאשר אלו משנות ה-80. תתמקד בשמות הידועים כמו מרנץ, פיוניר, סנסוי וקנווד, מינימום 50W ולא יאוחר משנת 81.
בנוסף, רסיברים של רוטל מסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90, כמו 855, 875 יעשו את העבודה היטב, ובד"כ נמכרים במחירי מציאה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

כצה תשובות

שליחה #8 

yosiaz כתב:האם ONKYO משנות ה 80-90 נחשב וינטאג' ?
סדרת האינטגרה נחשבת וינטאג' ?
לאיזה סאונד לצפות ? האם רסיבר זה רע ביחס למגבר נטו ?
...
"נחשב" וינטאג' - תלוי מי המחשיב... בד"כ ההגדרה וינטאג' במובנה המקובל מתייחסת לציוד משנות ה-70, אבל לא צריך להיצמד להגדרות. אונקיו בשנות ה-80 וה-90 זה אולי לא וינטאג, אבל זה עדיין ציוד טוב (אחת החברות הטובות שבין היפניות). גם בתקופה הנדונה, ככל שמתקדמים על ציר הזמן איכות המוצרים יורדת. אינטגרה זו הסידרה העילית של אונקיו, וכוללת תמיד את הדגמים היותר "מושקעים" ויקרים. לגבי סאונד, ככל הזכור לי ומאלה ששמעתי, הסאונד של אונקיו נוטה להיות חזק בבאסים (וגם בטרבלים) כך שאם אתה לא אוהב את זה כדאי לך לנסות לפני שתבחר - אולי זה לא בשבילך. רסיבר זה לא בהכרח רע יותר ממגבר משולב.

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תודה על ההכוונה...
אחפש לי ימאהה מהסדרות של שנות ה 90 כפי שיצא לי לשמוע ואהבתי.
ידוע שלא וינטאג' כרגע.. אך אני מעדיף זאת על פני "וינטאג'" בזיכרון אך לא בביצועים (ברמת הכסף שאני מוכן לשלם בכל מקרה).
מקווה לעדכן בקרוב כשאמצא את החבר החדש
יוסי

yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

עדכון !
הצלחתי לשים את ידי על רסיבר סטריאו YAMAHA RX497 ועל נגן CD תואם (YAMAHA) - אגב - במסגרת התקציב המקורי !
אני יודע שזה לא "הי אנד" וגם אולי נמצא בקצה העליון של ה"לואו אנד" אבל אני מרוצה מהצלילות ומאיכות בסאונד
יחד הוא שודך לפטיפון (מחרשת פלסטיק אמיתית) משנות ה 80 העליזות והצליח להעלות שוב חיוך על פני.
על זה אני אומר - איזהו (אודיופיל) עשיר - השמח בחלקו (אלו שלא - כל הזמן משדרגים ולכן הם כבר לא עשירים :D )
לידע כללי - משיטוט בפורומים ובאינטנרט הוצע לי לבחון את המגברים הדיגיטלים T-AMP
לאור זאת הזמנתי כבר מ EBAY קיט מגבר המבוסס על הצ'יפ TA2024 המפורסם - רשמים יועלו בפוסט נפרד לכשיגיע.
תודה לעוזרים
יוסי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”