סמסונג PS51D490 - רושם ראשוני

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה ומוצלחת זכיתי להפעיל אתמול את הטלוויזיה החדשה.
למי שלא מכיר - פלזמה 51" ברזולוציית 1366X768 (לצורך העניין - 720p) עם תמיכה בתלת-מימד.
הטלוויזיה החליפה פלזמת 42" של LG כאשר מרחק הצפייה הינו כ-3 מטר.

לגודל מתרגלים מהר מאוד, ולדעתי הגישה לגבי הגודל צריכה להיות פשוטה - כמה שיותר גדול, כל עוד התוכן מאפשר את זה. לצערנו, עדין רוב התוכן שרואים אצלנו הוא SD או HD גרוע. קשה למצוא ערוצים בטלוויזיה שמשדרים באמת תוכן איכותי, ולכן מה שמגביל את הגודל זה פשוט האיכות הגרועה של השידורים.
מ-3 מטר על 51", התוכן בהחלט סביר. ההבדל (באיכות) לעומת 42" מאותו מרחק לא קריטי. עם זאת, ממרחק קרוב יותר (נאמר, 1.5-2 מטר) זה בהחלט מפריע.
כאשר המקור איכותי, ולמזלנו, מאוד קל למצוא תוכן כזה (כאשר מכבים את הממיר ועוברים למקורות אחרים..), התמונה פשוט מדהימה מכל מרחק שהוא.
אם כל התוכן היה איכותי באמת, אין מניעה (מלבד התקציב כמובן) לשים גם מסך של 103" מאותו מרחק צפייה.

המכשיר עצמו דק יחסית לפלזמות דור קודם, והעיצוב פשוט מאוד ויפה. בעל מסגרת שחורה, דקה יחסית, ומעמד פלסטיק שקוף, שתורם למראה של מסגרת מרחפת באוויר.
הטלוויזיה נטולת חיבורי רשת, וכל מיני פונקציות הזרמה או אינטרנט, וזה ממש לא חסר לי. יש כניסת USB לחיבור כונן חיצוני או DOK, וגם על זה הייתי יכול לוותר. כשמחוברים לטלוויזיה גם PS3 וגם בוקסי בוקס, אין ממש צורך בעוד כלי לניגון וידאו או מוזיקה.
השלט גדול, כבד ומגושם, וקשה לי למצוא הצדקה לזה. אמנם הכפתורים גדולים ונוחים, אבל בכיף הייתי מוכן שיהיו קטנים יותר ושהשלט יהיה קטן יותר בהתאמה.
התפריט עצמו מסורבל והגדרות התמונה מפוזרות בכל מיני תפריטים שונים. חסר לי מאוד אשף כיול בדומה למה שיש ב-LG, ובאופן כללי אפשר לציין לרעה את מערכת התפריטים וההגדרות של סמסונג. יותר מדי הגדרות שלא לגמרי ברורה השפעתם על התמונה, מפוזרים ביותר מדי מקומות, וללא כלי שיעזור לכוון אותם הם יותר מפריעים מעוזרים.

התמונה עצמה איכותית, וקצת "לדית" (מלשון LED) יותר מפלזמות אחרות. השחורים הם הטובים ביותר שראיתי בפלזמה וממש מזכירים LED טובה, אבל הצבעים נשארים טבעיים יותר, כמו בפלזמה טובה.
התנועה כמובן חלקה ומהירה, והבהירות מעולה.
הטיפול ב-SD רע קצת פחות טוב ממה שהיה ב-LG, אבל HD טוב בהחלט נראה טוב יותר.
ההשתקפות רגילה לחלוטין כמו בכל פלזמה שראיתי.. לי זה לא מפריע, יש כאלה שיפריע להם יותר.

תלת המימד ממש עושה לי את זה, וזו מבחינתי גולת הכותרת. לראות סרט טוב בתלת-מימד ואח"כ לעבור למראה השטוח, מרגיש לי ממש כמו לחזור מסרט צבעוני לשחור-לבן או מסרט רגיל לסרט אילם.
אז נכון, יש סרטים שלקרוא להם תלת-מימד גובל בהטעיית צרכנים (אליסה בארץ הפלאות), אבל יש מבחר לא רע של סרטים שתלת המימד בהם מאוד מזכיר את אוואטר, עם שימוש נכון ומרהיב במימד הנוסף.
ה-PS הפתיע לטובה בתחום הזה עם כמה משחקים שממש מנצלים יפה את התלת מימד והופכים אותו לשימושי מעבר לסתם מרשים. Super Stardust HD, ו-Motorstrom Apocalypse הם שתי דוגמאות לכך.
המשקפים הן מהסוג האקטיבי, עם היתרונות והחסרונות הידועים לעומת משקפיים פסיביות. חובה לנסות לפני הרכישה, אני העדפתי אותם מהותית על פני הפסיביות אבל לחבר שהיה איתי זה עשה כאב ראש אחרי דקה או שתיים, והוא דווקא מסתדר עם הפסיביות לא רע.
המשקפיים בדגם הזה הן בלוטות', קלות ונוחות מאוד ואין בעיה של סינכרון לטלוויזיה. זה גם מייקר אותן מאוד, וזוג נוסף עולה יותר מ400 ש"ח לפי מה שראיתי.

האם ללכת על FULL HD או תלת-מימד? זו היתה ההתלבטות שלי, מכיוון שבאותו תקציב, אפשר לרכוש פלזמה (על LED אני לא מוכן לשמוע - התמונה לדעתי פשוט פחות מוצלחת) בגודל הזה או HD READY עם תלת מימד או FULL HD בלי תלת מימד.
במקרה שלי, חיפשתי לראות עד כמה ההבדל בין FULL HD ל-HD READY מהותי במבחן המציאות.
בחנויות, ממרחק צפייה דומה של 3 מטר ומעלה, לא הצלחתי לראות הבדל בתוכן איכותי אבל כן הצלחתי לראות הבדל לרעת FULL HD בתוכן SD לא טוב.
מכיוון שחנויות זה תמיד מבחן בעייתי, חיפשתי לראות מבחנים אובייקטיביים שנעשו ע"י אנשים שונים. המסקנה שהגעתי אליה היא פשוטה - קשה מאוד לרוב האנשים להבחין בהבדלים מהמרחק הזה, גם כשהמכשירים צמודים אחד לשני. כשהמכשירים לא צמודים - זה כנראה כמעט בלתי אפשרי.
עם זאת, תלת מימד זה יתרון שאי אפשר שלא לשים אליו לב, וגם אם כיום הוא לא ינוצל עד הסוף בשל חוסר בערוצים כאלו, הוא בהחלט ינוצל עם סרט ומשחק פה ושם, ובעתיד גם הרבה יותר מזה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

תודה על הסקירה.
תתחדש (Y)

hm32hm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #3 

ממליץ לך להפעיל DTT לקליטת ערוצי עידן+ ... זה נראה די טוב על פלזמה - אפילו ממרחק קצר יחסית לא רואים BENDING אנכי שמאפיין ערוצי SD בממיר יס .
ותתחדש !! (Y)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

ת.ת.ת. (Y)
מסך מצויין למחירו, תמורה מצויינת.
רכשתי כזה בגודל 43 לחדר שינה...מרוצה מאוד.
איכות תמונה ושחורים ברמת מסכים במחיר כפול ומעלה.
http://www.hometheater.co.il/vt145287.% ... %94-%D7%91

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #5 

קרמריקה כתב: השחורים הם הטובים ביותר שראיתי בפלזמה וממש מזכירים LED טובה....
...
משפט בעייתי.
זו רחוקה מלהיות פלזמה ברמות הגבוהות ביותר ועדיין בודדות ה led שמציגות שחורים ברמה שלה.

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

keystone כתב:
קרמריקה כתב: השחורים הם הטובים ביותר שראיתי בפלזמה וממש מזכירים LED טובה....
...
משפט בעייתי.
זו רחוקה מלהיות פלזמה ברמות הגבוהות ביותר ועדיין בודדות ה led שמציגות שחורים ברמה שלה.
...
אני מתייחס לעיניים שלי בלבד ומתעלם לחלוטין מסטיגמות או דעות נפוצות, למרות שרוב האנשים כאן מבינים יותר ממני בנושאים האלו. מכיוון שבמקרה הזה, אין צורך להבין דבר וחצי דבר בכדי לדעת מה נראה טוב יותר. צריך פשוט להשוות ולראות מה נראה לי טוב יותר.
ככלל, אני אוהב את השחורים של מסכי ה-LED עם Local Dimming. בעיניי, אלו השחורים הכי מוצלחים שראיתי. זה פחות או יותר הדבר היחיד שאני מעדיף במסכי LED (אולי מלבד הטיפול בהשתקפות). לא מתחבר לצבעים שלהם, וממש מרגיזה אותי תצוגת תנועה מהירה במסכים האלו.
בנוגע לרמות של פלזמה. אני יכול לומר באופן חד משמעי שה-D490 מציגה את השחורים הטובים ביותר שראיתי בפלזמה והם בהחלט דומים לשחורים שאהבתי ממסכי ה-LED הטובים יותר. יש כמה פלזמות שראיתי שהייתי אומר שמגיעות לאותה רמה, בדר"כ הן גם עולות הרבה יותר ממנה.
לגבי שאר נושא איכות התמונה, אני באמת חושב שאין פה שום פשרה, לא בשביל המחיר ולא בשביל תלת-המימד. ממרחק של 3 מטר, אין שום מסך שראיתי ברמות מחירים של עד 10K (לא בדקתי מספיק ברצינות מסכים יקרים יותר בכדי להעיד גם עליהם) שראיתי בו איכות תמונה טובה יותר.
הפשרה היחידה כביכול היא ברזולוציה, אבל הפשרה היא על הנייר בלבד. אמנם ממרחק מאוד קרוב, כאשר התוכן הוא FULL HD בביטרייט גבוה, אפשר לראות הבדל. בעולם האמיתי ממרחק הצפייה האמיתי, אני לא רואה הבדלים ואני לא מתבייש לומר את זה.

אחרי שבאמת התלבטתי הרבה, אני כמעט משוכנע שאין שום סיבה לשלם יותר אם:
1. אין בעיה של אור חזק ישיר.
2. אין צורך בחיבורי רשת והזרמות למיניהן.
3. מעדיפים משקפי תלת-מימד אקטיביות.

ההתלבטות היחידה שאני עדין לא סגור עליה, היא בין המסך שרכשתי לבין ה-50" המקביל של LG. היתרון הגדול של LG הוא ביבואן. זה יתרון אובייקטיבי ולא סובייקטיבי כמו איכות תמונה.
כפי שאמרתי, ה-LG מציג שחורים פחות טובים ותוכן HD באיכות קצת פחות טובה (ואת זה רואים אפילו בעולם האמיתי ממרחק של 3 מטר), אבל מציג תכני SD טוב יותר, ויש משהו בצבעים שלו שמרגיש לי קצת יותר טבעי (אם כי זה גם עניין של כיול). אני נוטה לחשוב שהבחירה בסמסונג היא הנכונה יותר עבורי, אבל בניגוד לשאלה האם להשקיע ברזולוציה או בתלת-מימד (או לחילופין להשקיע יותר כסף), כאן היא עדין פתוחה.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #7 

שים לב שאתה מתייחס ל local dimming שאותן ניתן לספור על יד אחת.

בנוסף, אני חוזר ואומר שהפלזמה הזו, ואני מקבל את דעתך, לא ברמה של הטובות ביותר והזולות יותר מאילו המקבילות ב led.
אין כמובן ויכוח לגבי עלות-תועלת, לא באופן אובייקטיבי ולא באופן סובייקטיבי.

עבורך, כנראה זה המסך המתאים ביותר.

goso2011
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

אין תמונות ....סתם בשביל להתרשם ואגב כמה זה עלה לך

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”