שיפור בתמונה עם כבל HDMI בתכני SD ?
שלום
החלטתי להיפרד מטלויזית ה-CRT שלי בחדר השנה ולקנות מסך LCD \ LED (עדיין לא החלטתי איזה) בגודל 32 .
רוב התוכן שאני צופה בו הוא SD (ערוץ 22 וערוץ 10...) ומידי פעם בסרטים גם ב-HD מהתקן חיצוני...כמובן שלמסך יש לפחות 2כניסת HDMI (לאיזה אין היום ?) .
יש לי כרגע ממיר רגיל של הוט ואני מתכנן לעבור ליס .
השאלה , האם כדאי לי לקחת ממיר HD בגלל חיבור HDMI ? האם הוא ישפר את איכות התמונה גם בתוכן SD לעומת חיבור RGB או S VIDEO ?
האם יש השפעה משמעותית של איכות הכבל ( כבל ב-20 שקל לעומת 200 שקל ) על איכות התמונה ?
החלטתי להיפרד מטלויזית ה-CRT שלי בחדר השנה ולקנות מסך LCD \ LED (עדיין לא החלטתי איזה) בגודל 32 .
רוב התוכן שאני צופה בו הוא SD (ערוץ 22 וערוץ 10...) ומידי פעם בסרטים גם ב-HD מהתקן חיצוני...כמובן שלמסך יש לפחות 2כניסת HDMI (לאיזה אין היום ?) .
יש לי כרגע ממיר רגיל של הוט ואני מתכנן לעבור ליס .
השאלה , האם כדאי לי לקחת ממיר HD בגלל חיבור HDMI ? האם הוא ישפר את איכות התמונה גם בתוכן SD לעומת חיבור RGB או S VIDEO ?
האם יש השפעה משמעותית של איכות הכבל ( כבל ב-20 שקל לעומת 200 שקל ) על איכות התמונה ?
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אכן יהיה שיפור באכות התמונה.
אין חשיבות למחיר/אכות הכבל בכבלים קצרים , יוצא דופן אם הכבל ארוך במיוחד (כמה מטרים)
*** אין זה אומר שכדאי לקנות את הכי הכי זול באיכות גימור ירודה .
אין חשיבות למחיר/אכות הכבל בכבלים קצרים , יוצא דופן אם הכבל ארוך במיוחד (כמה מטרים)
*** אין זה אומר שכדאי לקנות את הכי הכי זול באיכות גימור ירודה .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא חושב שתרגיש שיפור בתכני SD, אם כבר, אפילו יש סיכוי שהאיכות תרד מבחינתך.
SD על LCD/LED לא נראה טוב יותר מב-CRT ברוב המקרים. כבל בכל מקרה לא מה שיישפר את התמונה.
אם לקחת את הממיר MAXTOTAL זה בזכות ה-VOD ותכני HD ולא "כדי לשפר את ערוץ 2 ו-10", שזה אגב, אם יש לך קליטה של DTT אצלך, יהיה הכי טוב בשידורי עידן+.
SD על LCD/LED לא נראה טוב יותר מב-CRT ברוב המקרים. כבל בכל מקרה לא מה שיישפר את התמונה.
אם לקחת את הממיר MAXTOTAL זה בזכות ה-VOD ותכני HD ולא "כדי לשפר את ערוץ 2 ו-10", שזה אגב, אם יש לך קליטה של DTT אצלך, יהיה הכי טוב בשידורי עידן+.
הכוונה הייתה בין ממיר עם חיבור אנלוגי רגיל לבין ממיר HD המחובר ב-HDMI ולא בין CRT ל-LCD .
או במילים אחרות , בטלויזית LCD שרוב הצפייה הוא בתכני SD איזה ממיר עדיף YESMAX רגיל בחיבור אנלוגי RGB או ממיר YESMAXHD מחובר ב-HDMI ?
ברור לי שהרגיש בהדל לעומת CRT , זה קרא לי במעבר הזה בסלון לפני כמה שנים טובות כשקניתי פלאזמה (שגם אותה אני רוצה להחליף באותה הזדמנות..) אבל כבר התרגלתי...
אני מבין שבממיר DTT אני יראה הכי טוב תכני SD אבל מבחר הערוצים קטן ..
לגבי אורך הכבל הוא יצטרך להיות לא יותר מ1-1.5 מטר ואני מוכן להשקיע עד 140 ש"ח . האם זה מספיק ?
תודה
או במילים אחרות , בטלויזית LCD שרוב הצפייה הוא בתכני SD איזה ממיר עדיף YESMAX רגיל בחיבור אנלוגי RGB או ממיר YESMAXHD מחובר ב-HDMI ?
ברור לי שהרגיש בהדל לעומת CRT , זה קרא לי במעבר הזה בסלון לפני כמה שנים טובות כשקניתי פלאזמה (שגם אותה אני רוצה להחליף באותה הזדמנות..) אבל כבר התרגלתי...
אני מבין שבממיר DTT אני יראה הכי טוב תכני SD אבל מבחר הערוצים קטן ..
לגבי אורך הכבל הוא יצטרך להיות לא יותר מ1-1.5 מטר ואני מוכן להשקיע עד 140 ש"ח . האם זה מספיק ?
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
בשידורי ה-SD של יס, הממיר הכי טוב הוא המקס הרגיל שלהם או ה-3100S.
ממירי ה-HD נותנים איכות תמונה פחות טובה.
ממירי ה-HD נותנים איכות תמונה פחות טובה.
בסופו של דבר לקחתי ממיר יס מקס רגיל לחדר השנה . עכשיו השאלה באיזה כבלים הכי כדאי לי לחבר ...
מהמיר יש יציאה של SCART ובמסך יש כניסת קומפוננט אדום ירוק כחול ועוד אדום ולבן לצליל , אני מבין שזה עדיף על SVIDEO ׁלתמונה ואדום לבן לצליל....
אני מחפש כבל שבצד אחד SCART ובצד השני יש קומפוננט שכולל גם את האדום ולבן לאודיו . נראה לי הרבה יותר אסטטי שרק כבל אחד יצא מהממיר לטלויזיה...
איפה אפשר להשיג כזה כבל ?
יש משמעות לאיכות הכבל ?
ראיתי שבחול קיים כזה כבל אבל לא מצאתי איפה אפשר להשיג כזה בארץ....
תודה
מהמיר יש יציאה של SCART ובמסך יש כניסת קומפוננט אדום ירוק כחול ועוד אדום ולבן לצליל , אני מבין שזה עדיף על SVIDEO ׁלתמונה ואדום לבן לצליל....
אני מחפש כבל שבצד אחד SCART ובצד השני יש קומפוננט שכולל גם את האדום ולבן לאודיו . נראה לי הרבה יותר אסטטי שרק כבל אחד יצא מהממיר לטלויזיה...
איפה אפשר להשיג כזה כבל ?
יש משמעות לאיכות הכבל ?
ראיתי שבחול קיים כזה כבל אבל לא מצאתי איפה אפשר להשיג כזה בארץ....
תודה