בהמשך לתקלות שהופיעו לי ב-Northbridge של לוח Gigabyte MA78GM-s2h (חימום יתר, Heatsink גרוע), ה-NB רשמית הכריז היום על סיום תפקידו כמעבד גרפי ופשוט הפסיק לעבוד ולהוציא תמונה דרך החיבורים של הלוח. יתר הפונקציות שלו עובדות והמחשב מתפקד בסדר, חוצמזה. הלוח מחובר למעבד Athlon 62 X2 5200, שהוא בסוקט AM2. הלוח כבר לא באחריות.
המחשב שימש בעברו כ-HTPC וכיום משמש כמחשב משפחתי (אינטרנט, מיילים וכו') אך מדי פעם האחיינים רואים עליו סרטים (SD). הדרישות ממנו כיום אינן דרישות מ-HTPC, למען הסר ספק.
אופציות שיש לי כרגע:
1. לקנות כרטיס גרפי חיצוני זול (250-300 ש"ח) ולקוות שהלוח לא יתקלקל עוד יותר בעתיד. הלוח נבדק עם כרטיס PCI-E ונמצא שמיש, נכון לעכשיו, ולכן כ.גרפי חיצוני יפתור את הבעיה.
2. לקנות לוח אם (400 ש"ח) שתומך ב-AM2. קשה למצוא כאלו היום. ואילו שמצאתי היו בלי כ.גרפי O.B (צ'יפסט 790 וצפונה), מה שמהווה עוד בעיה. אני מניח שיש איפשהו בארץ לוחות עם כ.גרפי O.B., שיתמכו במעבד שלי.
3. להעיף את הלוח+מעבד לפח (או יד שניה), לקנות לוח+מעבד חדשים (800 ש"ח?).
ההבדלים בין הסכומים לא משמעותיים מבחינתי.
אשמח לקבל את עזרתכם...
תודה!
לוח אם חלופי שתומך ב-AM2
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
אם הבנתי נכון התמיכה קיימת רק בסוקט AM2+.
סוקט AM3 וממשיכו הם עם מספר פינים קטן יותר ולכן לא יקבלו מעבד שתוכנן לAM2.
סוקט AM3 וממשיכו הם עם מספר פינים קטן יותר ולכן לא יקבלו מעבד שתוכנן לAM2.
Socket AM3 breaks compatibility with AM2/AM2+ processors due to a subtle change in key placement. The AM3 socket has 941 pin contacts[1] while AM3 processors have only 938 pins. Tom's Hardware removed the two obstructing key pins from an AM2+ Phenom processor in order to fit it into an AM3 socket. The processor did not work in the AM3 socket...