עד מתי ישדרו לנו תוכניות שמקפיצות את מחירי הדירות! תוכניות שלמות שכל מטרתן

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

תוכניות טלוויזיה שלמות שכל מטרתן הוא להקפיץ את מחירי הדירות.
פעם אחת נכנסים לבנק ירושלים לקבל מימון.
פעם אחרת נכנסים לבנק הפועלים לקבל מימון. ( והפקידה מדברת לפי טקסט שהכתיבו לה, יכולת משחק שואפת לאפס).

פעם נוספת זה בנק לאומי.
ופעם אחרת זו מנהלת קבוצות הרכישה שנכנסת לדירה ששופצה אחרי 48 שעות ( או... אם לומר את האמת 48 ימים שלמים ) ומקפיצה את המחירים.

וכולם בולעים את זה בשיא הרייטינג.

זה פשוט מקומם.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

אתה יודע , לי אישית נמאס מכול הסיפור הזה . דבר ראשון שלומדים במבוא לכלכלה זה ש"אין ארוחות חינם " , ודבר שני זה עקומת ביקוש ועקומת היצע . עכשיו זה שיש המון אנשים שרוצים דיור בר השגה אבל במקומות מבוקשים , במדינה כ"כ קטנה , ודי מבוקשת (למרות כול הבעיות ), וחושבים שמשום מה המדינה צריכה לממן להם את זה (מעניין על חשבון מי , כי זה לא יגיע מהטייקונים , וזה בוודאות מוחלטת ), ומנסים לגרות למציאות להשתנות , מצטער אבל הפינוק הזה לא יעבוד
תתרגלו לכך שאם אתם רוצים דיור זול , תלכו רחוק מהמרכז , אם אתם חושבים שבמרכז ת"א תשיגו דירות להשכרה כמו בפריפריה , זה לא הולך לקרות
בב"ש אאל"ט משלמים 300 דולר לחודש , באשקלון אאל"ט משלמים כבר 400-600 דולר , באשדוד יותר , ואני מניח שכולם יודעים כמה זה עולה לשכור דירה נורמאלית של 3 חדרים באזורים הקרובים לת"א (לא בדקתי כך שאני לא יודע )
הבנקים בפרסומות לא יעלו את המחירים , תוכניות הטלוויזיה לא יעלו את המחירים , והמחאה לא תוריד אותם . מחירים עולים או יורדים ע"פ עקומות היצע וביקוש וע"פ קשיחות הביקוש . וזהו זה
וד"א במאמר מוסגר , אני לא מבין למה כול עם ישראל ואשתו ומעמדות של 3-4 ומטה צריכים לשלם כדי שלסטונדטים יהיה מעונות , כי הם מחו ?

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

truejoker כתב:אתה יודע , לי אישית נמאס מכול הסיפור הזה . דבר ראשון שלומדים במבוא לכלכלה זה ש"אין ארוחות חינם " , ודבר שני זה עקומת ביקוש ועקומת היצע . עכשיו זה שיש המון אנשים שרוצים דיור בר השגה אבל במקומות מבוקשים , במדינה כ"כ קטנה , ודי מבוקשת (למרות כול הבעיות ), וחושבים שמשום מה המדינה צריכה לממן להם את זה (מעניין על חשבון מי , כי זה לא יגיע מהטייקונים , וזה בוודאות מוחלטת ), ומנסים לגרות למציאות להשתנות , מצטער אבל הפינוק הזה לא יעבוד
תתרגלו לכך שאם אתם רוצים דיור זול , תלכו רחוק מהמרכז , אם אתם חושבים שבמרכז ת"א תשיגו דירות להשכרה כמו בפריפריה , זה לא הולך לקרות
בב"ש אאל"ט משלמים 300 דולר לחודש , באשקלון אאל"ט משלמים כבר 400-600 דולר , באשדוד יותר , ואני מניח שכולם יודעים כמה זה עולה לשכור דירה נורמאלית של 3 חדרים באזורים הקרובים לת"א (לא בדקתי כך שאני לא יודע )
הבנקים בפרסומות לא יעלו את המחירים , תוכניות הטלוויזיה לא יעלו את המחירים , והמחאה לא תוריד אותם . מחירים עולים או יורדים ע"פ עקומות היצע וביקוש וע"פ קשיחות הביקוש . וזהו זה
וד"א במאמר מוסגר , אני לא מבין למה כול עם ישראל ואשתו ומעמדות של 3-4 ומטה צריכים לשלם כדי שלסטונדטים יהיה מעונות , כי הם מחו ?
...
כל מילה בסלע ! (Y)
לקרוא ולהחכים.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4 

...
כי אתה כבר משלם לקבוצה שלא בדיוק תורמת לכלכלה הישראלית... תלמיד ישיבה מקבל סכום של 450$ סטודנט לא. לגני הילדים של ש"ס יש יום חינוך ארוך, ארוחה והסעה עד הבית בעלות של 0 ש"ח. ולי ולך ולרוב תושבי המדינה אין את השירות הזה. צריך קצת לתקן את העיוות הזה שאנחנו ממנים מגזרים שלמים ואנחנו לא זוכים לקבל את אותה רמת השקעה.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #5 

truejoker כתב:אתה יודע , לי אישית נמאס מכול הסיפור הזה . דבר ראשון שלומדים במבוא לכלכלה זה ש"אין ארוחות חינם " , ודבר שני זה עקומת ביקוש ועקומת היצע . עכשיו זה שיש המון אנשים שרוצים דיור בר השגה אבל במקומות מבוקשים , במדינה כ"כ קטנה , ודי מבוקשת (למרות כול הבעיות ), וחושבים שמשום מה המדינה צריכה לממן להם את זה (מעניין על חשבון מי , כי זה לא יגיע מהטייקונים , וזה בוודאות מוחלטת ), ומנסים לגרות למציאות להשתנות , מצטער אבל הפינוק הזה לא יעבוד
...
אם שער הדולר הוא 10 שקלים אז משלמים 300 דולר בבאר שבע...
אלעד

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #6 

מחירי השכירות במרכז הם פשוט מטורפים.
להבדיל בנהריה לדירה 3 חדרים (חדשה יחסית ומושקעת) תשלמו 200-2500 שח

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

LiorDrZ כתב:
...
כי אתה כבר משלם לקבוצה שלא בדיוק תורמת לכלכלה הישראלית... תלמיד ישיבה מקבל סכום של 450$ סטודנט לא. לגני הילדים של ש"ס יש יום חינוך ארוך, ארוחה והסעה עד הבית בעלות של 0 ש"ח. ולי ולך ולרוב תושבי המדינה אין את השירות הזה. צריך קצת לתקן את העיוות הזה שאנחנו ממנים מגזרים שלמים ואנחנו לא זוכים לקבל את אותה רמת השקעה.
...
זה לא נכון. לא הסכום ולא העיקרון. רוב התקציב הולך לציבור חילוני ממרכז הארץ.

בהתיחס לשאלה בפוסט הראשון אפשר להרחיב אותה ולשאול למי יש אינטרס להראות בטלביזיה אנשים שקונים כל הזמן כל דבר. לדעתי זו שאלה הרבה יותר מענינת. איך יכול להיות שבתוכנית כלכלית בערוץ 2 מלינים בצדק על מחירי הדיור והקושי של זוגות צעירים לגייס הון עצמי ואייטם אחד אחר כך על חופשות מפנקות בבתי מלון בוטיק. לי זה צורם.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

LiorDrZ כתב:
...
...
דבר ראשון זה לא נכון , דבר שני סטודנט כבר מקבל מהמדינה סבסוד גבוה מאוד בשכר הלימוד שלו , שלא משקף בכלל את העלות
דבר שני וחשוב יותר לציבור החילוני יש סיבסוד לתרבות שזה תיאטרונים/קבוצות מחול/וכו'וכו' שאם תסתכל פעם בספר התקציב אתה תראה שדרך כמה משרדים זה מסתכם בסכומי עתק . מי שצורך אותו זה גם הסטודנטים , אז בבקשה ממך תידע את העובדות , ואל תתחיל טפח שנאה למגזר ההוא

בנימה נוספת , בזמנו לפני כמה שנים כתבתי או כאן או בפורום אחר , שבגלל העובדה שלא אכפת לכם מהבעיות של החרדים , יום יבוא וכולכם תהיו בקלחת הזו . היום אתם רואים את זה , ועדיין רובכם לא לומדים מזה כלום , וכלכלני המחאה שלכם , בהיותם שמאלנים שונאי חרדים , לא מספרים לכם שאם אתם לא תתמכו בחרדים אתם לא תוושעו להמון זמן וזה יחזור .
שום מדינה נורמאלית לא יכולה לשגשג כמטפחים שנאה למגזר ממנה ומנסים לגרום לו לחיות בצורה כזו , ושונאים כול פרוטה שהוא מצליח לקבל
בכלכלה יש מצב של מגמות קצרות טווח ומגמות ארוכות טווח , במגמה ארוכת טווח , אי אפשר לשגשג (ובמשק קטן רואים את זה יותר מוקדם), עם עקומת אי שוייון כ"כ גרועה , ונסיון לתת למגזרים חזקים ע"ח החלשים .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

אם אני זוכר נכון תקציב התרבות עומד על כמה עשרות מיליוני ש״ח ממשרד התרבות...

לעומת זאת, מימון השכלה לחרדים (מפעוטון ועד סוף החיים) עומד על מאות מליונים רבים, דרך תקציב משרד הדתות, השיכון, החינוך והפנים...

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

דבר שני וחשוב יותר לציבור החילוני יש סיבסוד לתרבות שזה תיאטרונים/קבוצות מחול/וכו'וכו' שאם תסתכל פעם בספר התקציב אתה תראה שדרך כמה משרדים זה מסתכם בסכומי עתק . מי שצורך אותו זה גם הסטודנטים , אז בבקשה ממך תידע את העובדות , ואל תתחיל טפח שנאה למגזר ההוא
...
truejoker,
דבר ראשון אני ממש לא מטפח שנאה ואינני שונא דתיים כלל וכלל. כל הטענה שלי שמגזרים שאינם תורמים לכלל, לא יכולים לפשוט יד כל הזמן ולומר מגיע לי. אני מבין את הקושי ואת העוני של החברה החרדית אבל זה נובע מבחירה. אין אף מקום בעולם בה קהילה שלמה חיה ע"ח האזרחים העובדים ועוד באה בתלונות למה משקיעים בתרבות... בחיית בארה"ב שזו הקהילה הכי גדולה של הציבור החרדי כולם עובדים וכולם מתפרנסים בכבוד ועדיין שומרים על תורתם. ארה"ב לא משלמת להם קצבאות ילדים וממנת מוסדות חינוך ריקים מתלמידים.
דבר שני תקצוב מוסדות תרבות זה עדיין במספרים נמוך יותר מכל השקעה או תשלום עקיף דרך ביטוח לאומי למגזר שלם שכמעט ואיננו יצרני שהמדינה מרוויחה ממנו.
דבר שלישי - תקצוב תרבות יוצר מקומות עבודה, מביא קהל ובצורה זו המדינה מרוויחה ע"י המע"מ ומיסים. וגם סטודנטים זה ממש לא רע לטפח. בסה"כ אנשים אקדמאים תורמים הרבה יותר לחברה הישראלית כשהם יוצאים לשוק העבודה אח"כ. וזאת בניגוד למגזר שמטפח מנטרה של תורה ואמונה בה עבודה ותשלום מיסים לא משתלבים בכלל בתוכניות שלו. בוא תסביר לי איך המדינה מרוויחה מתלמיד ישיבה אחרי שהיא מסבסדת לו את הישיבה, נותנת לו תקציב חודשי ומשלמת לו ביטוח לאומי על כל הילדים שלו?

וסיפור קצר ומקומם על איך אני ואתה לא מקבלים את אותה רמת שירות בקופ"ח למרות ש 5% + תשלום על ביטוח מושלם משולם על ידי ואני מניח שעל ידך כל חודש. קרובת משפחה שהיא רופאה מספרת לי על "שירות" במודיעין עילית בה הציבור החרדי מתקשר לבית המרקחת בקופה, מזמין את התרופות שהוא קיבל במרשם, ושליח מביא לו את זה עד לבית בזמן שנוח לו ללא תשלום. איפה אני מקבל את השירות הזה? ומי בדיוק מסבסד את השירותים האלו אם לא ה 5% שאני משלם כל חודש... אז בחיית יש עיוותים מרגיזים כ"כ שזה מרתיח את הדם. אני לא מצליח להבין למה לגן ילדים של ש"ס שממומן על ידי יש הסעות, ארוחות חמות ויום לימודים ארוך וכל זה בלי תשלום! ואת זה אני ממן! - גם אני רוצה את זה מטעם המדינה לילד שלי! לא מגיע לי?
אז במקום לומר לי שאני מפונק, כי אני רוצה לגור איפה שאני יכול לקבל שירותים ותשתיות טובים יותר, וזאת ע"מ שאוכל להיות קצת יותר מועיל לחברה... מוטב יהיה שחלוקת התקציב תסתכל גם עלי האזרח היצרני, עושה המילואים ומשלם המיסים. עד היום המגזר הזה לא פשט יד ואמר "מגיע לי" לעומת מגזרים אחרים שכל הזמן אומרים את זה.
ושוב פעם. זה לא נובע משנאה זה נובע מכאב ורצון לחלוקה קצת יותר שווה.
ליאור

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

oferlaor כתב:אם אני זוכר נכון תקציב התרבות עומד על כמה עשרות מיליוני ש״ח ממשרד התרבות...

לעומת זאת, מימון השכלה לחרדים (מפעוטון ועד סוף החיים) עומד על מאות מליונים רבים, דרך תקציב משרד הדתות, השיכון, החינוך והפנים...
...
עפר,
אף אחד מאיתנו לא יודע בדיוק מי מקבל מה. אבל להסתכל על 800 השקלים שמקבל אברך ולהגיד שפה תמונה הבעיה של מדינת ישראל זה לשקר לעצמנו. זה קשקוש. עושים עלינו מניפולציה זולה.
ה 800 שקלים האלו זו בדיוק מדינת הרווחה שכולם מדברים עליה ( אופס, דיברו עליה עד אתמול ב 12 בצהריים ). מדינת ישראל קבעה לעצמה רף תחתון מתחתיו היא לא רוצה שאוכלוסיה, לא משנה איזו, תחיה. בפועל זה מתבצע על ידי קיצבאות ( ולא רק לחרדים, חלק גדול מאוד מהקצבאות הולך לציבור חילוני ).
אני לא אברך ואני לא רוצה לחיות ברמת החיים של אברך. גם אתה לא רוצה להיות שם. הקצבאות בכלל ולחלק מהחרדים בפרט, זה בדיוק מה שמבדיל בין אדם רעב ברחוב לסתם עוד אדם עני.
לפני 5 שנים כתבתי עבודה לאוניברסיטה שעסקה בקשר בין מדיניות הקיצבאות של מדינת ישראל - תשלומי העברה, לרמת העוני ואני אומר לך בביטחון של 100% שכדאי לכולנו להתמקד בבעיות האמיתיות כמו ריכוזיות המשק, מדיניות מיסוי, רמת חינוך ובריאות, תקציבי ביטחון מוגזמים וכיו"ב ולעזוב את הקצבאות בשקט. אם לא הם הינו מדינת עולם שלישי.

ליאור
הקולנוע שלי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

oferlaor כתב:אם אני זוכר נכון תקציב התרבות עומד על כמה עשרות מיליוני ש״ח ממשרד התרבות...

...
אאל"ט רק תקציב הבימה השנתי הוא יותר מזה , ואאל"ט רוב התקציב בא מהמדינה , אם דרך משרדי ממשלה ואם העברה לעירייה לצורך זה, כנ"ל גם שתי להקות מחול ידועות שבזמנו כשזה פורסם כמה הם מקבלים באופן שנתי , גרם ללסת שלי ליפול . אז אני ממליץ שתבדוק עוד פעם את המקורות שלך

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #13 

Truejoker, תקציב התרבות הכולל עומד על 466 מליון שקלים, אבל גם אם זה היה יותר מפי 10 מכך, זה לגיטימי לחלוטין לדרוש זאת מצד מי שמממן את חלק הארי של תקציב המדינה.
ועל כך כל המחאה. להציג זאת כאילו הדרישה היא לדירות חינם לכל מעמד הביניים זו דמגוגיה. מטרת המחאה היא חלוקה צודקת יותר של התקציב.

Lior-M, אם תיקח את ה-800 שקלים שמקבל אברך אני מבטיח לך שהוא לא ימות מרעב. או שהוא יצא לעבוד בנוסף ללימודיו, או שיקבל תרומות ממי שמוכן לתרום לו...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

roeitag כתב:Truejoker, תקציב התרבות הכולל עומד על 466 מליון שקלים, אבל גם אם זה היה יותר מפי 10 מכך, זה לגיטימי לחלוטין לדרוש זאת מצד מי שמממן את חלק הארי של תקציב המדינה.
ועל כך כל המחאה. להציג זאת כאילו הדרישה היא לדירות חינם לכל מעמד הביניים זו דמגוגיה. מטרת המחאה היא חלוקה צודקת יותר של התקציב.

Lior-M, אם תיקח את ה-800 שקלים שמקבל אברך אני מבטיח לך שהוא לא ימות מרעב. או שהוא יצא לעבוד בנוסף ללימודיו, או שיקבל תרומות ממי שמוכן לתרום לו...
...
ומהו כלל התקציב לצרכי דת בישראל ?
2 - גם אם אתה מממן את חלק הארי , אם אתה חושב שאתה תציל את עצמך ותתעלם מהחלשים ואתה לא תסבול , אתה טועה לחלוטין . הסבל הנוכחי של מעמד הבניים , הוא מעין "עונש" / קארמה שלילית/וואטאבר של ההתנהגות הקודמת נגד החרדים . ועם כול הכבוד יש לזה יסדות כלכליים .
אז או שתצאו מהשטות הזו של לקחת את כבשת הרש , או שתסבלו יותר בעתיד

וחלוקה צודקת עוברת גם אצל החרדים , שלא מקבלים מעונות ע"ח כלל האזרחים

וד"א , האברך לא מת מרעב כי תורמים לו , ויש עוד המון עניים חילוניים שהדבר היחיד שמבדיל ביניהם ובין מוות ברעב זה אגודות צדקה , שחלקן הם חרדיות . זה עדיין לא אומר שמותר למדינה לא לתת להם באופן שווה , ולתקוף את ה800 ש"ח המסכנים האלו , כאילו שזה מה שיושיע את מעמד הבניים .
שו דמגוגיה של מנהיגי מחאה שמאלניים ששונאים את הדת

ד"א גם שמעתי שצריך לקחת כסף מההתנחלויות כדי לממן את המעונות , אז מה זה אם לא שמאל ב"מיטבו"

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

נו טוב, עם "עונש" / קארמה שלילית/וואטאבר אי אפשר להתווכח... :roll:

ואגב, תקציב משרד הדתות הוא 510 מליון ש"ח...

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

truejoker כתב:
הסבל הנוכחי של מעמד הבניים , הוא מעין "עונש" / קארמה שלילית/וואטאבר של ההתנהגות הקודמת נגד החרדים
...
שטות כזו מעולם לא קראתי... ואם זו הסיבה למה "אני חייב לממן", וזאת הסיבה שמגזר הזה לא יוצא לעבוד ולממן את עצמו. אז אני מוכן למרד מיסים כאן ועכשיו. ובספטמבר אני אהיה מוכן להתפלל עבורך, ועבור והמגזר העצל שאתה מגן עליו. תצאו אתם למילואים במקומי.

truejoker כתב:
דמגוגיה של מנהיגי מחאה שמאלניים ששונאים את הדת
...
פאשיזם ויהדות משיחית זה פתרון הרבה יותר טוב...

ואתה עוד טוען שאני שונא דתיים... רק מילות שנאה יצאו מהמקלדת שלך.
שתהיה לך שבת שלום,
ליאור
נערך לאחרונה על ידי LiorDrZ ב 19/08/2011 20:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #17 

לרגע חשבתי שהגעתי לרוטר...
אלעד

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

roeitag כתב:Truejoker, תקציב התרבות הכולל עומד על 466 מליון שקלים, אבל גם אם זה היה יותר מפי 10 מכך, זה לגיטימי לחלוטין לדרוש זאת מצד מי שמממן את חלק הארי של תקציב המדינה.

...
אוקי,
לקחתי. עכשיו אני רוצה שתקח גם מהחד-הוריות, מהנכים ניצולי השואה וכל אלה שמקבלים הבטחת הכנסה.
למה ? ככה ! בא לי.
לא נשמע משכנע נכון ? תבינו, מדובר בסופו של דבר באנשים. המדינה לא יכולה להרשות לעצמה להביא אותם לפת לחם.
המטרה היא לא להדיר אוכלוסיות חלשות אלא להכיל אותם. אחת הדרכים היא באמצעות תשלומי העברה.
העיסוק האובסיסיבי בחרדים לא מביא אותנו לשום מקום. הם לא מקור הבעיות שלנו ( הציבור החילוני ).
דרך אגב נתוני הלמ"ס מראים שיש עליה מתמדת בכמות החרדים שיוצאים לעבודה וגם בכמות החרדים שמתגיסים לצבא. לא הכל שחור ולבן.

ומה הקשר בכלל לשאלה הפותחת של השרשור ?

ליאור
הקולנוע שלי

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #19 

איך אני אוהב את אלה שאומרים "אז לכו תגורו בצפון או בדרום הארץ". אז לכל אלה שקופצים ומציעים הצעות כאלה, קודם כל תשאלו את עצמכם אם אתם הייתם עושים את זה. מה זה עוזר לנו שדירה בנהריה עולה פחות אם אין שם עבודה? כנ"ל לגבי הדרום. מי יעבור לאיזורים האלה בלי שתהיה לו עבודה מובטחת שם? כל אלה שקופצים עם ההצעה הנ"ל אז קדימה, תראו דוגמא ותעברו לשם.
המדינה הפקירה את האיזורים האלה, שהמדינה תבוא עם פתרונות. אני חי במרכז, ואם העבודה שלי בתל אביב אני לא אגור בבאר שבע ולא בנהריה.

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

הדוגמה הזו שנתת של ניצולי שואה, נכים, אמהות חד הוריות וכל אלה שמקבלים הבטחת הכנסה לא מתאימה כאן...

1. ניצולי השואה. הקיצבה לה הם זכאים היא רק אחוז זערורי מכספי השילומים שהמדינה קיבלה מגרמניה, וממילא הם די מעטים ומבוגרים מכדי לצאת ולעבוד.
2. נכים. בניגוד לאברך הממוצע, לנכה הממוצע יש מגבלה מסוימת המקשה עליו לצאת לעבוד. אגב, בהתאם למגבלה (לפי אחוזי הנכות) נקבעת הקיצבה.
3. אמהות חד הוריות. לא ברור לי מה בדיוק אתה רוצה לקחת מהן, כי אין להן שום קיצבה... כל מה שיש להן זה מענק עם כל פתיחת שנת לימודים של 1400 ש"ח ונקודת זיכוי שעוזרת להן רק אם הן עובדות (תוספת של כ - 200 ש"ח בחודש)...
4. הבטחת הכנסה. נלקח מאתר הביטוח הלאומי - "קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה...". כלומר גם כאן מדובר באנשים שאינם מסוגלים לעבוד. בנוסף, הקיצבה הזו היא זמנית וקצובה לפרק זמן קצר בד"כ.

לעומת כל אלו (פרט לאמהות החד הוריות שלא אמורות כלל להיות ברשימה), אם תיקח לאברכים את הקיצבה הם יהיו מסוגלים (כלומר תהיה להם היכולת הפיזית) לעבוד.

ובהתאם למה שכתבת, אני לא רוצה לקחת את הקצבה מהאברכים סתם ככה כי בא לי...
האברכים לא עובדים ולא מפני שהם לא מסוגלים (שאם לא כן היו זכאים לקצבה אחרת, אולי אף גבוהה יותר...) ואולי גם לא מפני שהם לא מעוניינים לעבוד, אלא מפני שמעודדים אותם לא לעבוד! אבל עזוב לרגע את עניין העבודה. לטעמי (מטעמים שניתן לפרט אותם, בניגוד לטעמים של האברך הממוצע...) האברך הממוצע לא תורם דבר למדינה. הוא לא משרת בצבא, אינו מבצע שירות לאומי ולא משלם מסים ישירים. לעומת זאת, לימודיו ממומנים במלואם והוא מקבל בנוסף קיצבה והנחות מפליגות לרישום ילדיו בגן ילדים. לא שאני חושב לרגע שהוא חי חיים מפוארים. אבל עדיין, למה אני ושכמותי צריכים לממן כזה אדם? גם אם העלות התקציבית של זה היא זעומה, זה לא משנה בכלל, כי יש פה חוסר צדק משווע.

אני בכלל חושב שביטול קצבאות האברכים רק ייטיב עם האברכים. הקצבה שהם מקבלים היא קטנה והם חיים בדוחק רב. לדעתי ביטול הקצבאות ודחיפת האברכים לשוק העבודה (אני בטוח שהעילויים שביניהם יקבלו מלגות מסויימות כך שהם לא יאלצו לעבוד...) אמנם תגזול מהם זמן שהוקדש ללימודים, אבל בתמורה תעלה להם פי כמה את רמת החיים.

ואגב, בכלל לא מדובר פה על חרדים. אני מדבר על אברכים ש"תורתם אומנותם" ואסור להם עפ"י חוק לעבוד...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”