אחוריים כנגד סראונד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל הנינג'ות,

שאלה פשוטה...
כאמור, אני בעיצומו של תהליך קנייה של קולנוע ביתי.
המטרה: להשתלט על העולם
ובינתיים, להנות מקולנוע ביתי איכותי... :)

בכל מקרה, אני כל הזמן בוחן, בודק, משווה, שומע, בודק שוב פעם...ואז מתבלבל

והשאלה היומית שלי היא:
מכיוון שמדובר במערכת של 7 רמקולים מסדרת RF של Klipsch
RF -II -82
RC - II - 62
RS - II - 52
אני לא יודע איזה רמקולים "אמורים" לשים מאחור...
עוד זוג סרונד 52
או זוג אחוריים?
ומה ההבדל ביניהם?

כאמור, תודה לכולם על העזרה... (l)
יותם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

זה בעיקר תלוי באיך הסלון שלך נראה, וכמה (מרחב מחיה) יש לך...

במדריך למשתמש של מוניטור אודיו יש הסבר לא רע לגבי הצבת רמקולים דיפולאריים (כמו ה-RS52 המדוברים) בתצורת 7.1 - הדיאגרמה האחרונה בעמ' 6 במדריך היא הרלוונטית, והיא מדברת על הצלבת הרמקולים האחוריים (לשים את השמאלי מימין ואת הימני משמאל), כדי להימנע מהתאבכות גלים שעלולה להיווצר בגלל אופי הפעולה של רמקולים דיפולאריים (שני האלמנטים שבצידי הרמקול עובדים "הפוך" אחד לשני, ויוצרים צליל דיפוזי יותר, שנחשב עדיף לק"ב מאשר רמקולים "רגילים")

מקווה שזה מספיק ברור... :oops:

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

epony כתב:זה בעיקר תלוי באיך הסלון שלך נראה, וכמה (מרחב מחיה) יש לך...

במדריך למשתמש של מוניטור אודיו יש הסבר לא רע לגבי הצבת רמקולים דיפולאריים (כמו ה-RS52 המדוברים) בתצורת 7.1 - הדיאגרמה האחרונה בעמ' 6 במדריך היא הרלוונטית, והיא מדברת על הצלבת הרמקולים האחוריים (לשים את השמאלי מימין ואת הימני משמאל), כדי להימנע מהתאבכות גלים שעלולה להיווצר בגלל אופי הפעולה של רמקולים דיפולאריים (שני האלמנטים שבצידי הרמקול עובדים "הפוך" אחד לשני, ויוצרים צליל דיפוזי יותר, שנחשב עדיף לק"ב מאשר רמקולים "רגילים")

מקווה שזה מספיק ברור... :oops:
...
הבעייה שבקליפש הרמקולים הם לא דיפולאריים, הם הרי משתמשים בטכנולוגיה משלהם WASP או משהו כזה.
השאלה האם במקרה של הרמקולים הספציפיים של קליפש זה תופס או שבמקרה הזה יש המלצה אחרת מבחינת סוג הרמקולים...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

טוב, חקרתי את הנושא קצת יותר לעומק, ומסתבר שהרמקולים של קליפש שמשתמשים ב-WDST הם "סוג של" ביפולאריים, ולא דיפולאריים כפי שחשבתי (כלומר האלמנטים פועלים באותה פאזה, ולא בפאזות הפוכות כמו ברמקולים דיפולאריים...)

אי לכך, ובהסתמך על אותו מדריך של מוניטור אודיו, עדיף לקנות זוג אחד של RS52 עבור ערוץ הסראונד, וזוג רמקולים אחוריים "רגילים" (למשל RB51) עבור ערוץ הסראונד האחורי - כמו בדיאגרמה העליונה בעמוד 6 של המדריך של מוניטור אודיו שצירפתי לעיל - זאת גם ההמלצה של האנשים הטובים ב-THX...

linyotam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

epony כתב:טוב, חקרתי את הנושא קצת יותר לעומק, ומסתבר שהרמקולים של קליפש שמשתמשים ב-WDST הם "סוג של" ביפולאריים, ולא דיפולאריים כפי שחשבתי (כלומר האלמנטים פועלים באותה פאזה, ולא בפאזות הפוכות כמו ברמקולים דיפולאריים...)

אי לכך, ובהסתמך על אותו מדריך של מוניטור אודיו, עדיף לקנות זוג אחד של RS52 עבור ערוץ הסראונד, וזוג רמקולים אחוריים "רגילים" (למשל RB51) עבור ערוץ הסראונד האחורי - כמו בדיאגרמה העליונה בעמוד 6 של המדריך של מוניטור אודיו שצירפתי לעיל - זאת גם ההמלצה של האנשים הטובים ב-THX...
...
כרגיל, תודה רבה רבה רבה !!!!

עזרת לי מאד :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”