לוח אם FanLess לHTPC
שלום לכולם.
אחרי שנתיים עם האקסטרימר אני רוצה לעבור ל-HTPC בסלון. הדרישות שלי צנועות. מחשב מדיה שישמש לניגון סרטי 1080P קצת הורדות ואולי קצת גלישה קלה ב-Ynet בבוקר עם הקפה....
אחרי מחקרים רבים החלטתי ללכת על ערכת השבבים E-350 של AMD שכן הבנתי שהיא עדיפה על ION ומכיוון שאני לא צריך 3D אבל אני כן אשמח לקבל תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים.
לגבי מארז הכיוון שלי הוא ה-ISK-100 של Antec - מארץ קטן, שקט וחסכוני (90W) שבא עם ספק חיצוני ושקט.
הבעיה היחידה שלי כרגע היא לוח אם. מכיוון והמחשב הולך להיות ממקום בסלון חשוב לי שהסיפור יהיה שקט ככל האפשר. מבדיקה שעשיתי בחנויות האינטרנט בארץ מצאתי רק לוחות אם E350 שכוללים מאוורר על הבורד כדוגמת ה-Sapphire Pure Fusion Mini E350 (שלגביו יש ל-KSP מחשב מוכן וזול שכולל אפילו את המארז של Antec, דיסק קשיח של WD במחיר של 1390 ש"ח)
ראיתי כאן בפורום דיונים על לוח אם של ASUS בשם E35M1-I DELUXE שכולל קירור פאסיבי אבל לא הצלחתי למצא אותו בחנויות. האם ניתן לרכוש אותו בארץ? (בארץ כן ניתן לרכוש את אחיו הגדול ה-E35M1-M PRO שכולל אומנם קירור פאסיבי אבל גדול יותר במימדיו ולא נכנס למארז mini ITX סטנדרטי)
האם למישהו יש ניסיון עם לוח אם E-350 של סאפייר או של חברה אחרת ויכול להתייחס לעניין הרעש מהמאוורר של המעבד?
תודה מראש לכולם,
External
אחרי שנתיים עם האקסטרימר אני רוצה לעבור ל-HTPC בסלון. הדרישות שלי צנועות. מחשב מדיה שישמש לניגון סרטי 1080P קצת הורדות ואולי קצת גלישה קלה ב-Ynet בבוקר עם הקפה....
אחרי מחקרים רבים החלטתי ללכת על ערכת השבבים E-350 של AMD שכן הבנתי שהיא עדיפה על ION ומכיוון שאני לא צריך 3D אבל אני כן אשמח לקבל תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים.
לגבי מארז הכיוון שלי הוא ה-ISK-100 של Antec - מארץ קטן, שקט וחסכוני (90W) שבא עם ספק חיצוני ושקט.
הבעיה היחידה שלי כרגע היא לוח אם. מכיוון והמחשב הולך להיות ממקום בסלון חשוב לי שהסיפור יהיה שקט ככל האפשר. מבדיקה שעשיתי בחנויות האינטרנט בארץ מצאתי רק לוחות אם E350 שכוללים מאוורר על הבורד כדוגמת ה-Sapphire Pure Fusion Mini E350 (שלגביו יש ל-KSP מחשב מוכן וזול שכולל אפילו את המארז של Antec, דיסק קשיח של WD במחיר של 1390 ש"ח)
ראיתי כאן בפורום דיונים על לוח אם של ASUS בשם E35M1-I DELUXE שכולל קירור פאסיבי אבל לא הצלחתי למצא אותו בחנויות. האם ניתן לרכוש אותו בארץ? (בארץ כן ניתן לרכוש את אחיו הגדול ה-E35M1-M PRO שכולל אומנם קירור פאסיבי אבל גדול יותר במימדיו ולא נכנס למארז mini ITX סטנדרטי)
האם למישהו יש ניסיון עם לוח אם E-350 של סאפייר או של חברה אחרת ויכול להתייחס לעניין הרעש מהמאוורר של המעבד?
תודה מראש לכולם,
External
נערך לאחרונה על ידי external ב 16/08/2011 11:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אתה בכל מקרה צריך אוורר כלשהו, המארז בא עם מאוורר 80 מ"מ צדדי, זה לא שאין מאווררים בכלל
לגבי המאוורר על המעבד עצמו... תמיד אפשר לגרום לו לעבוד יותר לאט ותמיד אפשר להחליף אותו באחד שקט יותר
לגבי המאוורר על המעבד עצמו... תמיד אפשר לגרום לו לעבוד יותר לאט ותמיד אפשר להחליף אותו באחד שקט יותר
המארז בא עם מאורר 100 מ"מ, שלפי הביקורות הוא שקט במיוחד. המטרה שלי היא לצמצם את כמות המאווררים ככל שניתן. במיוחד לאור העובדה שהמאוררים הקטנים שיושבים על המעבד נוטים להיות רעשניים במיוחד (ככל שהמאורר קטן יותר כך הוא גם מרעיש יותר כי הוא צריך להסתובב במהירות גבוהה יותר....)
אני מקווה שלקחת בחשבון שלא כל סרט יכול להשתמש בהאצת החומרה של הכרטיס הגרפי, ואם המעבד לא יהיה מספיק חזק לנגן אותו הוא יקרטע לך.external כתב: אחרי מחקרים רבים החלטתי ללכת על ערכת השבבים E-350 של AMD שכן הבנתי שהיא עדיה על ION ומכיוון שאני לא צריך 3D אבל אני כן אשמח לקבל תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים.
...
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
נכון, הנגן והמקודדים נותנים את היכולת להשתמש בהאצת חומרה, אבל כרטיסי המסך לא יתמכו בהאצה בכל סרט.external כתב:למה אתה מתכוון?
חשבתי שהתוכנה דרכה אני מנגן היא זו שמגדירה האם תופעל האצת החומרה....
אני משתמש בנגן MPC-HC עם המקודדים המובנים, וכשהאצת החומרה מופעלת אני רואה את הטקסט DXVA בשורת המצב.
ישנם סרטים בהם היא אינה מופעלת, ואז המעבד מתאמץ יותר.
אתה יכול לנבור באתרי היצרנים ולמצוא בדיוק אילו פרופילי קידוד נתמכים.
יהיו כאלו שיגידו לך שזה נדיר שסרט לא ייתמך, אבל מנסיון - זה קורה, ולא מעט.
נכון שבמקרה כזה אפשר לחפש שחרורים אחרים, אבל לי יש כמה סרטי ילדים שלא מצאתי עבורם גרסאות HD בעברית עם תמיכה בהאצת חומרה.
לכן עצתי לך - השתמש במעבד שיהיה מספיק חזק לנגן תכני HD גם ללא האצה מצד כרטיס המסך.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אולי זה המצב עם ה-E350, אבל אצלי (עם אטום 230 על לוח ION) אין אף מאוורר במחשב ולא נתקלתי בשום בעיות - לא תקיעות, לא מסכים כחולים, לא ארטיפקטים בתצוגה ולא שום רמז אחר לבעיה כלשהי. המחשב עובד 24x7 ועובד מושלם. אם הוא היה תומך בפורמטים החדשים (Dolby TrueHD ו-DTS HD) לא הייתי שוקל לשדרג.iakovl כתב:אתה בכל מקרה צריך אוורר כלשהו, המארז בא עם מאוורר 80 מ"מ צדדי, זה לא שאין מאווררים בכלל...