שידורי HD ערוצים 10 ו 22
- פילפלון
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
רק לידיעת כולם:הערוצים המסחריים שלא משדרים ב HD , הם ישדרו ב HD רק עוד מספר שנים שיערכו מכרזים חדשים ויעברו לשיטת רישיונות
חבל שזה ככה אבל זה ככה...
מחר קשת עולה לשידור מחדר השידור החדש שהוקם,שהינו חדר שידור HD.
מכיוון שכעת הרשות השנייה אינה מוכנה לשידורי HD,ואין אפיק שידור HD בכבלים ובלווין.
השידורים יהיו SD.
אבל אין ספק שעליית חדר השידור החדש לאוויר תגרום לזירוז המעבר לHD,של שאר הגורמים.
קשת נחשבת לשחקן החזק ביותר בשידורי הטלוויזיה בישראל,והיא תדחוף לזירוז המעבר.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
אין קשר ל-DTT ולתדרים
כל השידורים של הערוצים באחריות הרשות השנייה מועברים מהזכיינים לרשות השנייה וממנה ל-DTT ול-HOT ו-yes
לזכיינים אסור להעביר את השידור ישירות.
אם אני מבין נכון הרשות השנייה לא ערוכה להעביר שידורי HD
כל השידורים של הערוצים באחריות הרשות השנייה מועברים מהזכיינים לרשות השנייה וממנה ל-DTT ול-HOT ו-yes
לזכיינים אסור להעביר את השידור ישירות.
אם אני מבין נכון הרשות השנייה לא ערוכה להעביר שידורי HD
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
תרשה לי לחלוק עליך http://www.hometheater.co.il/article01956gilc55 כתב:כרגע הרשות השנייה לא מאפשרת לשדר בHD.
למרות שמערך הDTT שלהם תומך בזה, חדר השידור שלהם שאחראי על קבלת השידור מרשת קשת וערוץ 10 מיושן ואינו ערוך לקבלת שידור HD....
הרשות בזמנו שידרה את ערוץ ה HD של הערוץ הראשון באמצעות ה DTT לכמה שעות , יכולת בתיאוריה קיימת, אני
מעריך שהרשות תשדרג את המש"ב (מרכז שידור ובקרה שלהם ) לHD אם עדיין לא עשו כן, וכמו כן אושר להם תקציב ממשרד האוצר עבור הרחבת מערך ה DTT ל 18 ערוצים וביניהם ערוץ HD 1 שאמור גם לכסות את שידרוג הציוד.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4105635,00.html
http://www.hometheater.co.il/article02497
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
אתה מבלבל בין מערך שידור ה-DTT לבין נושא העברת שידורי רשת,קשת וערוץ 10
זה שהם העבירו את ערוץ 1 לכמה שעות לא מוכיח כלום.
זה שהם העבירו את ערוץ 1 לכמה שעות לא מוכיח כלום.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
MistoffeleesMistoffelees כתב:אתה מבלבל בין מערך שידור ה-DTT לבין נושא העברת שידורי רשת,קשת וערוץ 10
זה שהם העבירו את ערוץ 1 לכמה שעות לא מוכיח כלום....
אני ממש לא מבלבל, המש"ב של הרשות השנייה אחראי על העברת כל השידורים מרשת , קשת , חברות החדשות , ערוץ 10, הטלביזיה הישראלית, ערוץ הכנסת ,ערוץ 33 והחינוכית שם מתבצע הניתוב אל מערך השידור של ה DTT ,העברה של ערוץ 10 ו2 אל חברת HOT ו YESושידור ערוצים אלא ללווין עמוס ,אחד הבעיות של ערוץ 2 ו 10 שהם מוצאים שידור SD איכותי יחסית במיוחד ערוץ 10 והרשות דוחסת אותם יותר מידי.
ממה שהבנתי ממר ניסים טל המנדס של הרשות שהוא מסוגל לקבל מהטלויזיה הישראלית גם את ה FEED של ה HD
בנוסף ל FEED הרגיל של ה SD, למיטב הבנתי בזמנו שנערך הניסוי הרשות שידרה לצורך הבדיקה במעין מעקף למש"ב, דבר שיכולים לחזור עליו אם צריך, אני מסכים שלשדר באמצעות "מעקף מש"ב" זה לא בדיוק מקצועי וחסר מרכיב של VIDEO ANALYZING ובקרה על איכות אות, אבל זה ממש כבר לא משנה משרד האוצר אישר לרשות תקציב של 60 מיליון שקל שאמור לכסות את שידרוג המש"ב והרחבת מערך השידור.

כמו כן ממה שהבנתי הרשות גם יושבת על הניתוב של תחנות הרדיו האזוריות שאומרים גם הם להתווסף למערך.

- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
זה בדיוק מה שאמרתי ..מערך ה DTT תומך אבל ללא בקרה.gilc55 כתב:arotman,
הציוד שמשמש לבקרה על שידורי ערוץ 2 ולשידור לזכיינים מיושן ותומך רק בSD. ניסים טל יאשר את זה...
לעומת זאת מערך הDTT מסוגל לשדר HD......
ובכן:
בזמן הניסוי, ערב שידורי המונדיאל, הערוץ הראשון התחבר ישירות למערך ה-DTT באפיק הHD שלו, לצורכי ניסוי בלבד, למשך יומיים - והשידורים היו באיכות טובה.
אין לזה כל קשר לניתוב התמונה ולבקרה שמעבירה הרשות השנייה על יתר הערוצים: 2 ו-10 שנמצאים בפיקוחה, ו-1,33 ו-99 שמנותבים דרכה ישירות למערך.
מה שכן, יהיה מרגיע לדעת שעם המעבר לשידורי HD כלשהם, גם אם מרכז הבקרה של הרשות השנייה עדיין עובד בSD, לפחות שישודרו שידורים במסך רחב.
בזמן הניסוי, ערב שידורי המונדיאל, הערוץ הראשון התחבר ישירות למערך ה-DTT באפיק הHD שלו, לצורכי ניסוי בלבד, למשך יומיים - והשידורים היו באיכות טובה.
אין לזה כל קשר לניתוב התמונה ולבקרה שמעבירה הרשות השנייה על יתר הערוצים: 2 ו-10 שנמצאים בפיקוחה, ו-1,33 ו-99 שמנותבים דרכה ישירות למערך.
מה שכן, יהיה מרגיע לדעת שעם המעבר לשידורי HD כלשהם, גם אם מרכז הבקרה של הרשות השנייה עדיין עובד בSD, לפחות שישודרו שידורים במסך רחב.