השחלת כבל רשת דרך תעלה של כבלים
-
iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אני רוצה להעביר כרגע כבל רשת מהסלון (מתכנן לשים סטרימר או את אחד ממחשבי הITX שלי) לחדר שלי (כל התקשורות)
המרחק הוא בערך 10 מטר.
כרגע קיים צינור שבו עובר הכבל של הכבלים ונראה לי שאפשר להכניס לשם בלחץ גם כבל רשת
השאלה היא איך אני עושה את זה וגם מאיפה אני משיג שקעים של RJ45 עם חיבור לכבלים גם או רק מתאם לכבל (שיהיה פשוט מחוץ לשקע פיזית)
המרחק הוא בערך 10 מטר.
כרגע קיים צינור שבו עובר הכבל של הכבלים ונראה לי שאפשר להכניס לשם בלחץ גם כבל רשת
השאלה היא איך אני עושה את זה וגם מאיפה אני משיג שקעים של RJ45 עם חיבור לכבלים גם או רק מתאם לכבל (שיהיה פשוט מחוץ לשקע פיזית)
בצורה כזו:
-קושר היטב את כבל הטלוויזיה לסטלבנד.
-מושך את כבל הטלוויזיה עד שהקצה של הסטלבנד מבצבצ בצד השני.
-קושר לקצה הסטלבנד את כבל הטלוויזיה ואת כבל הרשת היטב .
-מושך את הסטלבנד עד שמגיע לצד השני .
-מחבר חזרה את שקע הכבלים.
-מבצע 2 קונקטורים עבור כבל הרשת.
לא תסתדר ,צור איתי קשר ואספק לך 2 שקעים משולבים כבלים ורשת.
-קושר היטב את כבל הטלוויזיה לסטלבנד.
-מושך את כבל הטלוויזיה עד שהקצה של הסטלבנד מבצבצ בצד השני.
-קושר לקצה הסטלבנד את כבל הטלוויזיה ואת כבל הרשת היטב .
-מושך את הסטלבנד עד שמגיע לצד השני .
-מחבר חזרה את שקע הכבלים.
-מבצע 2 קונקטורים עבור כבל הרשת.
לא תסתדר ,צור איתי קשר ואספק לך 2 שקעים משולבים כבלים ורשת.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/786
וכדאי כמובן הרבה הרבה סבון כלים (יש גם ג'ל מיוחד המיועד לכך), למרוח לכל אורך הסטלבנד ולכל אורך הכבלים המושחלים.
וכדאי כמובן הרבה הרבה סבון כלים (יש גם ג'ל מיוחד המיועד לכך), למרוח לכל אורך הסטלבנד ולכל אורך הכבלים המושחלים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כפי שאמרו מעלי, אופציה עדיפה למי שאינו בקיא בתחום להעזר בבעל מקצוע בכדי שישחיל את הכבל, יחווט כראוי ויסדר את השקע רשת.
אופציה שנייה גם רשומה מעלי, היא לקשור אל הכבל של כבלים חוט ניילון או סטלבנד (צינורית פלסטיק קשיחה מיועדת להשחלת חוטי חשמל), להוציא את הכבל של הכבלים מהצינור, לקשור במקביל את כבל CAT5E ולמשוך חזרה. בסופו של ההשחלה אתה יכול לרכז את החיבורים לקופסה מודולארית (קופסה מרכזת גם את השקע כבלים וגם שקע רשת) או להרכיב קופסה נפרדת ליד השקע כבלים.
אם תעשה לבד לא אמור לקחת הרבה זמן, אך הכל תלוי בהשחלה עצמה, אתה יכול גם לרכוש ציוד לבד.
הכבל עולה בסביבות ה20 ש"ח
שקע רשת עולה בסיבות ה15 ש"ח
כלי לחיצה קרונה עולה בסביבות ה100 ש"ח (לוחצים בדרך כלל לפי שיטה A)
סטלבנד עלה 50 ש"ח
סבון כלים בטח יש לך
איזולירבנד עולה 5 ש"ח
מקדחה ומברג בטח יש לך,
4 ברגים ו4 דיבלים 7 עולים כ5 ש"ח
זוג כבלי גישור רשת עולים כ10 ש"ח
מחבר RJ45 עולה 5 ש"ח
כלי לחיצה RJ45 עולה כ100 ש"ח
לבעל מקצוע זה לא יקח הרבה זמן ועולות נמוכה יחסית לזמן שלך
אופציה שנייה גם רשומה מעלי, היא לקשור אל הכבל של כבלים חוט ניילון או סטלבנד (צינורית פלסטיק קשיחה מיועדת להשחלת חוטי חשמל), להוציא את הכבל של הכבלים מהצינור, לקשור במקביל את כבל CAT5E ולמשוך חזרה. בסופו של ההשחלה אתה יכול לרכז את החיבורים לקופסה מודולארית (קופסה מרכזת גם את השקע כבלים וגם שקע רשת) או להרכיב קופסה נפרדת ליד השקע כבלים.
אם תעשה לבד לא אמור לקחת הרבה זמן, אך הכל תלוי בהשחלה עצמה, אתה יכול גם לרכוש ציוד לבד.
הכבל עולה בסביבות ה20 ש"ח
שקע רשת עולה בסיבות ה15 ש"ח
כלי לחיצה קרונה עולה בסביבות ה100 ש"ח (לוחצים בדרך כלל לפי שיטה A)
סטלבנד עלה 50 ש"ח
סבון כלים בטח יש לך
איזולירבנד עולה 5 ש"ח
מקדחה ומברג בטח יש לך,
4 ברגים ו4 דיבלים 7 עולים כ5 ש"ח
זוג כבלי גישור רשת עולים כ10 ש"ח
מחבר RJ45 עולה 5 ש"ח
כלי לחיצה RJ45 עולה כ100 ש"ח
לבעל מקצוע זה לא יקח הרבה זמן ועולות נמוכה יחסית לזמן שלך
-
iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
נברר מול "בעל מקצוע" באזור טבריה (אם מישהו יכול להמליץ)
למרות שאני מניח שאני יכול לעשות לבד, הבעיה שלי היא שהשקע HOT שיש לי כרגע בסלון הוא עם מפצל בפנים
יש שקע חשמל ליד הבעיה היא שאני לא אקריב חיבור אחד בשביל החיבור רשת...
למרות שאני מניח שאני יכול לעשות לבד, הבעיה שלי היא שהשקע HOT שיש לי כרגע בסלון הוא עם מפצל בפנים
יש שקע חשמל ליד הבעיה היא שאני לא אקריב חיבור אחד בשביל החיבור רשת...
- hm32hm
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
משהו שאני עשיתי:
משיכת כבל בזק מיותר בצינור (יש אלחוטי בבית) והכנסת כבל רשת במקומו.
לטכניקה הזו צריך לעטוף את החיבור באיזולירבנד ( משהו מארגז הכלים שמכיל גם שטרבאנד) ועוזר - אחד מושך ושני דוחף
משיכת כבל בזק מיותר בצינור (יש אלחוטי בבית) והכנסת כבל רשת במקומו.
לטכניקה הזו צריך לעטוף את החיבור באיזולירבנד ( משהו מארגז הכלים שמכיל גם שטרבאנד) ועוזר - אחד מושך ושני דוחף
אינך נדרש לכלי לחיצה קורונה - ניתן לבצע חיבור החיווט לשקע הרשת בפשטות עם מברג שטוח דק.
גם לכלי לחיצה לכבל אינך נדרש: מרגע שיש לך שקע רשת בכל צד, תוכל לחבר את כבלי הרשת המובנים הקיימים בביתך לשקעים שהתקנת.
במידה ואתה מחבר שקעי רשת בשני צידי כבל הרשת, גם אין משמעות לסידור הצבעים בשקע! כך ההתקנה פשוטה עוד יותר. העיקר שהסידור של הצבעים יהיה זהה בשני צידי הכבל.
אתה כן זקוק לבן\בת זוג למשיכת הכבלים. לבד זה בעייתי.
את כל הסיפור תגמור ב- 100 ש"ח גג, ויהיה לך 2 תמורות מעולות:
1. אומץ לבצע השחלות מורכבות ולמרחקים ארוכים יותר בביתך.
2. סטלבנד לממש זאת.
בהצלחה!
גם לכלי לחיצה לכבל אינך נדרש: מרגע שיש לך שקע רשת בכל צד, תוכל לחבר את כבלי הרשת המובנים הקיימים בביתך לשקעים שהתקנת.
במידה ואתה מחבר שקעי רשת בשני צידי כבל הרשת, גם אין משמעות לסידור הצבעים בשקע! כך ההתקנה פשוטה עוד יותר. העיקר שהסידור של הצבעים יהיה זהה בשני צידי הכבל.
2. סטלבנד לממש זאת.
בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
חבל מאוד שאתה מציע פתרונות של שוק הכרמל מבלי לדעת את המשמעות מאחורי כל דבר.lasik כתב:אינך נדרש לכלי לחיצה קורונה - ניתן לבצע חיבור החיווט לשקע הרשת בפשטות עם מברג שטוח דק.
2. סטלבנד לממש זאת.
בהצלחה!...
במידה ותלחץ עם מברג שטוח אתה תשבור את הסכינים שאמורים לגלף במדויק את הכבל וליצור מגע בין הגיד המרכזי לסכין שבצידו השני מחובר לפין על פי סדר מסוים.
את הכבל חובה לסדר על פי שיטה A או B בשני הצדדים הסדר חייב להיות זהה ובכך אתה מקבל את התקשורת הנדרשת בלי תקלות וגם אם יש תקלה כל מי שמכיר רשתות יוכל לעזור לך. במידה ותבלבל את הסדר של הדברים לא יוכלו לעזור לך מרחוק. וביקור טכנאי עולה יקר.
סוג הכבל גם חשוב ולכן גם כאן שווה לדפדף בפורום בכדי לקבל פתרונות והמלצות.
הייתי במצב שלך בדיוק.iakovl כתב:הכבל יהיה 5E מסוכך, זאת לא הבעיה... הבעיה זה רק להשחיל (כן, אני יודע
)
אני פשוט לא רוצה לעבוד עם WIFI ומעדיף כבל ישיר מהסלון לחדר שלי...
אבל לא רציתי למשוך את כבל הכבלים החוצה, שעוד אשאר קרח משני הכיוונים.
דחפתי את הסטלבנד מקצה אחד לשני. קשרתי את כבל הרשת ומשכתי חזרה.
בפעם הראשונה כבל הרשת נקרע לקראת הסוף של התהליך. אז היה צריך לעשות הכל שוב והפעם לקשור בצורה יותר חכמה.
זה לא היה קל למשוך, כי הכבל רשת מתלפף סביב כבל הכבלים הקיים. אבל השתמשתי בהרבה ג'ל וזה הצליח.
----
למה לא רציתי למשוך את כבל הכבלים ??? הנה דוגמא.. כמה ימים לאחר מכן רציתי להשחיל עוד כבל רשת הפעם מהממד דרך צנרת הטלפון. מסתבר שהיה כיפוף בצינור ולא הצלחתי להשחיל את הסטלבנד בשום צורה שהיא! והכבל הקיים זה לא ההפרעה כי הוא כל כך דק.
אם היתי מושך אותו, הייתי נשאר בלי כלום.
בסוף... קדחתי חור בממד לחדר השני וכך העברתי.. יאללה כפרות.
בכל החישובים למעלה, לא לקחתם בחשבון עלות הכבל
כמו כן, אפשר להשיג את כל הלוחצים למיניהם בדולרים בודדים באיביי כולל משלוח מסין/הונג קונג. לפעמים זה סטים הכוללים גם מכשיר לבדיקת חיבורי הרשת שהם תקינים
JEXY
חן חן על הדירוג שאתה מקנה לפתרונות שמוצעים על ידי.
iakovl,
אין משמעות לסידור הצבעים, במידה ואתה מחבר שקע רשת משני הצדדים. העיקר שתסדר את הצבעים באותו האופן בחיבור ל- 2 השקעים.
לסידור הצבעים יש משמעות רק אם בצד אחד יחובר שקע רשת, ובצידו השני של הכבל תחובר נעל רשת, בלי שקע בקיר.
השימוש במברג שטוח דק הינו פשוט ואלגנטי, ולא ישבור כלום. אגב, לרוב השקעים שנמכרים יש התקן פלסטיק המכסה את החיבורים באמצעותו ניתן גם כן לבצע הלחיצה.
בהצלחה!
חן חן על הדירוג שאתה מקנה לפתרונות שמוצעים על ידי.
iakovl,
אין משמעות לסידור הצבעים, במידה ואתה מחבר שקע רשת משני הצדדים. העיקר שתסדר את הצבעים באותו האופן בחיבור ל- 2 השקעים.
לסידור הצבעים יש משמעות רק אם בצד אחד יחובר שקע רשת, ובצידו השני של הכבל תחובר נעל רשת, בלי שקע בקיר.
השימוש במברג שטוח דק הינו פשוט ואלגנטי, ולא ישבור כלום. אגב, לרוב השקעים שנמכרים יש התקן פלסטיק המכסה את החיבורים באמצעותו ניתן גם כן לבצע הלחיצה.
בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
lasik,
למיטב ידיעתי, הצדק עם JEXY.
הסיבה היא שהכבלים בצבעים השונים מלופפים בזוגות, השונים זה מזה באורך הליפוף ובמיקום בתוך הכבל המרכזי.
אני לא מספיק בקיא כדי להבין את הרקע החשמלי לעניין, אבל אני יודע שמבנה זה קשור להפחתת השפעת הרעשים על הכבל ושמירה על איכות האות המועבר (עניין של השראות, בטוח יהיו בקיאים ממני שיוכלו להגיב בנושא).
למיטב ידיעתי, הצדק עם JEXY.
הסיבה היא שהכבלים בצבעים השונים מלופפים בזוגות, השונים זה מזה באורך הליפוף ובמיקום בתוך הכבל המרכזי.
אני לא מספיק בקיא כדי להבין את הרקע החשמלי לעניין, אבל אני יודע שמבנה זה קשור להפחתת השפעת הרעשים על הכבל ושמירה על איכות האות המועבר (עניין של השראות, בטוח יהיו בקיאים ממני שיוכלו להגיב בנושא).