ובכן, אני ממשיך במסורת של חקירת ה PWD8 שלי.
עד היום התרכזתי בתאור תופעות וארטיפקטים של תמונות סטטיות.
והפעם, שחזור תנועה.
ב DVE NTSC יש בפרק 16 motion patterns. יש שם תמונה של עיגול המורכב מכמה טבעות דקות (אינפורמציה בתדר גבוה), על רקע אפור, במרכז המסך.
צרפתי תמונה שהכנתי, אמורה להיות דומה לעיגול המדובר, למי שלא מכיר.
כל כמה שניות, העיגול כולו זז על גבי המסך (כל פעם בכיוון אחר), ואז נעצר קצת.
ובכן מה מפריע לי הפעם?
כאשר העיגול במנוחה, מבחינים בטבעות הדקות ביותר בצורה חדה מאוד. נראה מדהים.
(זאת במיוחד לאור העובדה שמדובר באות NTSC שבו 480 שורות, והמסך שלי EDTV כלומר 480 שורות, וכיילתי v.size של המסך כך שיהיה יחס 1:1 בין השורת שבאות לבין שורות הפיקסלים, ע"י מבחנים של frequency patterns). סבבה.
כאשר העיגול מטייל להנאתו, מופיעים בו כל מיני ארטיפקטים שקשה לי לתאר. בקצרה, אציין שפשוט נעלמת החדות של הטבעות, והעסק נהיה מטושטש - לא להנאתי.
אז מה קורה פה?
חשבתי על כמה אשמים:
1. ה DVD.
2. ארטיפקטים של mpeg.
3. המסך (מעבד התמונה? deinterlacer? מי? למה?)
1. נשלל על הסף.
במהלך צפייה במשחק הפותח את המונדיאל (דרך ממיר 3100s), הבחנתי בתופעות דומות:
כשהמצלמה (מרוחקת מאד מהמגרש) לא זזה, החבלים של השער נראים בצורה חדה (אמנם הם דקים מאד, קרי תדר גבוה מאד, אבל בכל זאת בתמונה סטטית נראים יפה).
כשהמצלמה מתחילה לנוע, החבלים של השער מיטשטשים להם.
כנ"ל שמצלמים מרחוק את הכדור בבעיטת שוער מהירה אל אמצע המגרש. הכדור מאבד את קווי המתאר.
2. ייתכן, אבל לא הכי סביר.
הייתי מצפה מהחברה של DVE להשתמש במקסימום bitrate האפשרי כדי שה pattern יהיה איכותי ככל הניתן. חוצמזה, בלאו הכי אין שוני עצום בין הפריימים. וגם התנועה של העיגול די איטית.
3. נניח המסך. מדוע? מי אשם? למה זה קורה?
הייתי מעוניין לצפות באותו motion pattern עם אותו מכשיר DVD, על גבי CRT טובה - לבחון שחזור התנועה במסך אחר, מהימן. אשמח אם ישנם מתנדבים לערוך הבדיקה.
תופעות בפלזמה - אובדן חדות בתנועה
-
unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6048
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
נסה לשים pause במהלך התנועה כדי לראות אם התמונה מטושטשת במקור, או שזה טישטוש
שנובע מה strobe.
שנובע מה strobe.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אתה מדבר על ירידה ברזולוציה. המבנה של הגרפיקה בתוך העיגול מתוכננים בכדי לגרום לכך שמאוד בולט ההבדל בין רזולוציה מלאה לחלקית.
אז ככה:
1. ה-PATTERNS בנויים באופן בעייתי מאוד במקרה הזה ב-DVE (כל ה-PATTERNS). הם עוברים בין FIELD ל-VIDEO באופן לא לגמרי תקין, מה שאומר שמאוד קשה לעשות להם RESOLVE ללא אלגוריתם מתקדם (כמו VP30+ABT102 או HQV).
2. בשביל לעשות RESOLVE מלא, חייבים אלגוריתם שמסוגל להגיע גם ב-VIDEO MODE ל-RESOLVE כמעט מלא של רזולוציה , כלומר MOTION COMPENSATING DEINTERLACING(קיים רק במערכות של 20-30 אלף דולר)
3. רצוי לבחון בעיות כאלה עם הדיסק של HQV, יש לו RESOLVE טוב יותר והוא משתמש ב-SEQUENCES תקינים יותר. גם ל-ABT102 מצורף דיסק של STACEY SPEARS (ממיקרוסופט) שבוחן DEINTERLACING TECHNIQUES.
4. האלגוריתם של פנסוניק (ככל הנראה, מימוש של החברה הישראלי ששמה פרח מזכרוני, שנרכשה על ידי אינטל השנה) שם דגש על מניעת COMBING (ובצדק) ולכן קופץ ל-VIDEO MODE כאשר יש חשש ל-COMBING, כלומר, ירידה לחצי רזולוציה.
חשבתי שאתה מדבר על תופעה אחרת (אני אולי אתן לך לזהות אותה לבד) שזה BANDING במצב של 50HZ שקיים במסכים מסויימים...
אז ככה:
1. ה-PATTERNS בנויים באופן בעייתי מאוד במקרה הזה ב-DVE (כל ה-PATTERNS). הם עוברים בין FIELD ל-VIDEO באופן לא לגמרי תקין, מה שאומר שמאוד קשה לעשות להם RESOLVE ללא אלגוריתם מתקדם (כמו VP30+ABT102 או HQV).
2. בשביל לעשות RESOLVE מלא, חייבים אלגוריתם שמסוגל להגיע גם ב-VIDEO MODE ל-RESOLVE כמעט מלא של רזולוציה , כלומר MOTION COMPENSATING DEINTERLACING(קיים רק במערכות של 20-30 אלף דולר)
3. רצוי לבחון בעיות כאלה עם הדיסק של HQV, יש לו RESOLVE טוב יותר והוא משתמש ב-SEQUENCES תקינים יותר. גם ל-ABT102 מצורף דיסק של STACEY SPEARS (ממיקרוסופט) שבוחן DEINTERLACING TECHNIQUES.
4. האלגוריתם של פנסוניק (ככל הנראה, מימוש של החברה הישראלי ששמה פרח מזכרוני, שנרכשה על ידי אינטל השנה) שם דגש על מניעת COMBING (ובצדק) ולכן קופץ ל-VIDEO MODE כאשר יש חשש ל-COMBING, כלומר, ירידה לחצי רזולוציה.
חשבתי שאתה מדבר על תופעה אחרת (אני אולי אתן לך לזהות אותה לבד) שזה BANDING במצב של 50HZ שקיים במסכים מסויימים...
-
unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עופר מה עשית??? עכשיו אני צריך "לגגל" תריסר מושגים חדשים...
עוד לא התחלתי להעמיק בנושא, אבל בקצרה, ממה שהבנתי מתשובתך, אילו הן הסיבות לתופעה:
א. קיימת בעייה באיך שה patterns מקודדים ב mpeg2 שעל דיסק המקור.
ב. בעיות deinterlacing של המסך - קשיים של האלגוריתם, שאיננו מושלם.
1.
קראתי את ה pdf באתר של HQV על דיסק HQV benchmark DVD שלהם. התרשמתי מאד. מעוניין לנסות.
יש להשיג בארץ?
2.
אם אציג דרך ה VGA (מחובר ל HTPC, ברזולוציה הנאטיבית, פרוגרסיב) איזושהי אנימציה ממוחשבת דומה, שהמקור שלה הוא real time rendering בתוכנה (ולא ה mpeg של ה pattern המדובר לעיל) - אז אני לא אמור לראות התופעה לעיל. נכון?
עוד לא התחלתי להעמיק בנושא, אבל בקצרה, ממה שהבנתי מתשובתך, אילו הן הסיבות לתופעה:
א. קיימת בעייה באיך שה patterns מקודדים ב mpeg2 שעל דיסק המקור.
ב. בעיות deinterlacing של המסך - קשיים של האלגוריתם, שאיננו מושלם.
1.
קראתי את ה pdf באתר של HQV על דיסק HQV benchmark DVD שלהם. התרשמתי מאד. מעוניין לנסות.
יש להשיג בארץ?
2.
אם אציג דרך ה VGA (מחובר ל HTPC, ברזולוציה הנאטיבית, פרוגרסיב) איזושהי אנימציה ממוחשבת דומה, שהמקור שלה הוא real time rendering בתוכנה (ולא ה mpeg של ה pattern המדובר לעיל) - אז אני לא אמור לראות התופעה לעיל. נכון?