צריך המלצה לשנות את כל מערך הרשת שלי
שלום,
אני גר בבית עם 2 קומות , המודם והראוטר נמצאים בקומה העליונה ושם הקליטה טובה.
הבעיה אצלי היא למטה, הקליטה שם גרועה לפעמים איטית לפעמים מתנתק סתם, בקיצור - מעצבן.
היום הגדלתי תשתית וספק ל12MB ועדין הקליטה למטה מעצבנת.
זה המערך שלי :
ראוטר TP LINK דגם : TL-WR641G
כרטיס אלחוטי(למעלה) : TL-WN321G
אקסס פוינט (נמצא למטה אמרו לי שזה יעזור לבעיות קליטה) : TL-WA501G
כרטיס אלחוטי (למטה) : TL-WN620G
מה אני צריך לעשות כדי שלא יהיו לי בעיות קליטה והתנתקיות (של שתי הכרטיסים) ?
תודה!
אני גר בבית עם 2 קומות , המודם והראוטר נמצאים בקומה העליונה ושם הקליטה טובה.
הבעיה אצלי היא למטה, הקליטה שם גרועה לפעמים איטית לפעמים מתנתק סתם, בקיצור - מעצבן.
היום הגדלתי תשתית וספק ל12MB ועדין הקליטה למטה מעצבנת.
זה המערך שלי :
ראוטר TP LINK דגם : TL-WR641G
כרטיס אלחוטי(למעלה) : TL-WN321G
אקסס פוינט (נמצא למטה אמרו לי שזה יעזור לבעיות קליטה) : TL-WA501G
כרטיס אלחוטי (למטה) : TL-WN620G
מה אני צריך לעשות כדי שלא יהיו לי בעיות קליטה והתנתקיות (של שתי הכרטיסים) ?
תודה!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
ראשית, לפי מה שרשמת הרשת שלך הינה בתקן G לכן קצב העברה איטי מאוד ומוגבל.
שנית, האם האקסס פוינט מוגדר כרפיטר של הראוטר או שמחובר בכבל רשת ומוגדר כAP?
מציע לך לפני הכל לבדוק את הטווח הקליטה של האקסס פוינט, סביר להניח שהוא נמצא בגבול של הטווח קליטה וצריך להגביר על ידי אנטנה או שינוי הגדרות + חיווט.
במידה והמחשבים שלך נייחים, למה אתה לא מחובר חוטית ולא אל חוטית?
גם אם תגדיל ל50 מגה זה לא ישנה את הקליטה, אלו שני דברים שונים לגמרי...
שנית, האם האקסס פוינט מוגדר כרפיטר של הראוטר או שמחובר בכבל רשת ומוגדר כAP?
מציע לך לפני הכל לבדוק את הטווח הקליטה של האקסס פוינט, סביר להניח שהוא נמצא בגבול של הטווח קליטה וצריך להגביר על ידי אנטנה או שינוי הגדרות + חיווט.
במידה והמחשבים שלך נייחים, למה אתה לא מחובר חוטית ולא אל חוטית?
גם אם תגדיל ל50 מגה זה לא ישנה את הקליטה, אלו שני דברים שונים לגמרי...
האקסס פוינט מוגדר כריפטר.
איך אני בודק טווח קליטה?
יהיה ממש הבדל אם אני יחליף הכל לתקן N (כי הכל יצא יחסית יקר כי זה להחליף הכל)?
לא הבנתי לא אני מחובר חוטית או למה אני לא מחובר חוטית (אני מחובר אלחוטית, רק מחשב אחד חוטי,הראשי, לחבר חוטי זה מסובך בין קומה לקומה)
איך אני בודק טווח קליטה?
יהיה ממש הבדל אם אני יחליף הכל לתקן N (כי הכל יצא יחסית יקר כי זה להחליף הכל)?
לא הבנתי לא אני מחובר חוטית או למה אני לא מחובר חוטית (אני מחובר אלחוטית, רק מחשב אחד חוטי,הראשי, לחבר חוטי זה מסובך בין קומה לקומה)
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
- נתן תודות: 212 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
אולי כדאי לחשוב בכיוון של מתאמי רשת על חשמל\טלפון אם יש אפשרות.
הראוטר והרפיטר מחוברים אלחוטית או באמצעות כבל רשת?
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אתה צריך לתת לנו כמה שיותר אנפורמציה בכדי שנוכל להבין למה אין לך קליטה...davidel97 כתב:מה אני צריך לעשות כדי שלא יהיו לי בעיות קליטה והתנתקיות (של שתי הכרטיסים) ?
איך אני מחליף את המערכת - לקנות משהו חדש או שאני יסתדר עם אלה ?
בערך 5 מטר.(עם קצת קירות בים לבין(של המדרגות))...
בשלב זה לא ניתן לדעת אם אתה צריך להחליף משהו או לשנות משהו...
5 מטר הוא קו אוירי בין הקומות? לרוב הראוטר והAP משדרים אופקי ולא אנכי (קצת) ולכן יכול להיות שאין לך חפיפה בין המכשירים.
מהו המרחק בין הכרטיס הראשון לראוטר (בקו ישר)?
מהו המרחק בין הכרטיס השני לAP (בקו ישר)?
האם המכשירים נמצאים בחדרים ממוגנים? כמה ברזל יש במבנה הבית (יסודות, מדרגות, ממ"ד, חימום רצפה מרכזי וכו'...)?
עד עכשיו לא הבנתי האם אלו שני מחשבים נייחים או ניידים? אם הם נייחים ניתן להשחיל כבלים דרך תשתיות קיימות (כבלים, בזק) ולהתחבר בחיבור חוטי.
תנסה לחבר את הAP בכבל רשת לראוטר, תגדיר אותו כAP ולא רפיטר ותנסה שוב...
כן בערך 5 מטר באלכסון כזה בין הקומות.(יש בניהם קיר של מדרגות )
בין הכרטיס הראשון (למעלה) לראוטר בערך 3וחצי - 4 מטר.
בין הכרטיס השני לAP גם בערך 3וחצי-4 מטר (עם קצת הפרעה של קיר ,הקיר 90 מעלות וכל אחד בפאה אחרת אם הבנת)
אין לי לי ברזל שיכול להשפיע פה במידה ניכרת (אין לי גם ממד בבית)
המחשבים הם נייחים (יש 3, 2 למעלה אחד למטה)
איך אני משחיל כבל דרך תשתיות ? מי עושה לי את זה ? זה כבל רשת או דרך כבל חשמל עם מתאמים ?
לחבר את הAP זה סיפור יש יחסית מרחק בניהם וזה יהיה מגעיל לבית החיבור הזה.
מה עם אני מעביר את הציוד לתקן N. מישהו אמר לי שתקן G לא מספיק גם ל12MB זה נכון ?
בין הכרטיס הראשון (למעלה) לראוטר בערך 3וחצי - 4 מטר.
בין הכרטיס השני לAP גם בערך 3וחצי-4 מטר (עם קצת הפרעה של קיר ,הקיר 90 מעלות וכל אחד בפאה אחרת אם הבנת)
אין לי לי ברזל שיכול להשפיע פה במידה ניכרת (אין לי גם ממד בבית)
המחשבים הם נייחים (יש 3, 2 למעלה אחד למטה)
איך אני משחיל כבל דרך תשתיות ? מי עושה לי את זה ? זה כבל רשת או דרך כבל חשמל עם מתאמים ?
לחבר את הAP זה סיפור יש יחסית מרחק בניהם וזה יהיה מגעיל לבית החיבור הזה.
מה עם אני מעביר את הציוד לתקן N. מישהו אמר לי שתקן G לא מספיק גם ל12MB זה נכון ?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
תקן G מעביר עד 54Mbps, (במקרים מסויימים 108) במצב אופטימלי, שזה כמובן יותר מ12 (שוב, במצב אופטימלי)
למכשירים שתומכים בתקן N יש בד"כ טווח קליטה גדול יותר ומסוגלים להעביר עד 300Mbps במצב אופטימלי.
קליטה ומהירות אל חוטית זה דבר שאי אפשר לצפות מראש, כמובן שמכשירים בעלי טווח קליטה גדול יותר יעזרו אבל אי אפשר להבטיח כלום - יש יותר מידי גורמים בלתי מדידים שמשפיעים על זה.
למכשירים שתומכים בתקן N יש בד"כ טווח קליטה גדול יותר ומסוגלים להעביר עד 300Mbps במצב אופטימלי.
קליטה ומהירות אל חוטית זה דבר שאי אפשר לצפות מראש, כמובן שמכשירים בעלי טווח קליטה גדול יותר יעזרו אבל אי אפשר להבטיח כלום - יש יותר מידי גורמים בלתי מדידים שמשפיעים על זה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
מחזק את מה שאמר הררי ולדעתי לא אמורה להיות בעיה בגלל המרחקים (4 מטר אמור לעבוד על 100% קליטה)...
מציע לך לפרוס כבל רשת פרוויזורי בין הקומות, מהראוטר לAP, להגדיר את הAP כAP ולא כרפיטר ולנסות לבדוק את הקליטה שוב...
אני יכול לתת לך כבל 10 מטר לבדיקה... במידה וזה עובד תחשוב כיצד ניתן להשחיל כבל רשת מהראוטר עד לAP...
אם הראוטר של בזק, יש אפשרות להשחיל כבל מנק' בזק בקומה 1 לארון תקשורת שבדרך כלל בקומת כניסה, וממנו לAP גם דרך תשתית הבזק הקרובה...
עלות לא יקרה ומקסימום תועלת.
מציע לך לפרוס כבל רשת פרוויזורי בין הקומות, מהראוטר לAP, להגדיר את הAP כAP ולא כרפיטר ולנסות לבדוק את הקליטה שוב...
אני יכול לתת לך כבל 10 מטר לבדיקה... במידה וזה עובד תחשוב כיצד ניתן להשחיל כבל רשת מהראוטר עד לAP...
אם הראוטר של בזק, יש אפשרות להשחיל כבל מנק' בזק בקומה 1 לארון תקשורת שבדרך כלל בקומת כניסה, וממנו לAP גם דרך תשתית הבזק הקרובה...
עלות לא יקרה ומקסימום תועלת.
אפשר להשחיל בתשתית בזק גם אם זה לא ראוטר של בזק 
השחלה אתה יכול לעשות לבד עם סטלבנד וקצת סבון נוזלי (כן כן) או לשלם לאיש מקצוע שיעשה את זה.
קח בחשבון שתמיד יש איזשהו סיכוי שהצינורות בקיר מעוכים והכבל לא יעבור ויהיה צריך למצוא דרך אחרת.
הערה קטנה, את הכבל קונים לפי מטר בלי ראש, ואחרי ההשחלה מרכיבים את הראש. אם אתה לא יודע איך, זה באמת עדיף לתת למישהו שמבין או לאיש מקצוע.
השחלה אתה יכול לעשות לבד עם סטלבנד וקצת סבון נוזלי (כן כן) או לשלם לאיש מקצוע שיעשה את זה.
קח בחשבון שתמיד יש איזשהו סיכוי שהצינורות בקיר מעוכים והכבל לא יעבור ויהיה צריך למצוא דרך אחרת.
הערה קטנה, את הכבל קונים לפי מטר בלי ראש, ואחרי ההשחלה מרכיבים את הראש. אם אתה לא יודע איך, זה באמת עדיף לתת למישהו שמבין או לאיש מקצוע.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
אני קודם ינסה לחבר את הראוטר לAP ויחזיר לפה תשובה.
יש לי שאלה:
הכרטיס של למעלה איך אני יודע שהוא קולט מהראוטר ולא מAP (שזה יותר קשה מהAP כי הוא רחוק)
והכרטיס למטה איך אני יודע שהוא קולט מAP ולא מהראוטר.
כאילו זה מה שאני רוצה שיקרה,זה אפשרי ? זה מה שקורה ?
יש לי שאלה:
הכרטיס של למעלה איך אני יודע שהוא קולט מהראוטר ולא מAP (שזה יותר קשה מהAP כי הוא רחוק)
והכרטיס למטה איך אני יודע שהוא קולט מAP ולא מהראוטר.
כאילו זה מה שאני רוצה שיקרה,זה אפשרי ? זה מה שקורה ?
מהTP LINK ...בקיצור מהראוטר.
כנראה זאת הבעיה , המחשב שלמטה בכלל לא קולט מהAP הוא קולט מהראוטר !.
איך אני עושה שהוא יקלוט מהAP כי הוא לא נמצא ב"רשימת ראוטרים". ?
(אני קולט עוד משהו באזור שקוראים לו TP LINK והמחשב לא מצליח להתחבר אליו הווינדוס אומר שההתחברות נכשלה, (שיניתי את השם של הראוטר לדגם שלו))
כנראה זאת הבעיה , המחשב שלמטה בכלל לא קולט מהAP הוא קולט מהראוטר !.
איך אני עושה שהוא יקלוט מהAP כי הוא לא נמצא ב"רשימת ראוטרים". ?
(אני קולט עוד משהו באזור שקוראים לו TP LINK והמחשב לא מצליח להתחבר אליו הווינדוס אומר שההתחברות נכשלה, (שיניתי את השם של הראוטר לדגם שלו))
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
סביר להניח שהAP לא מוגדר כראוי ולכן המחשבים לא קולטים אותו.
תראה בספר היצרן כיצד משנים את ההגדרות ותבצע בדיקה נוספת. הפעם תשנה שמות בראוטר ובAP עצמו..
אם אתה קולט עוד משהו יכול להיות שזה כן AP או ששכן שלא נותן לך להתחבר... ככה או ככה בהתכתבות אנו לא יכולים את תצורת הרשת שלך ואת ההגדרות ולכן לא ניתן לדעת בדיוק על מה להצביע...
תראה בספר היצרן כיצד משנים את ההגדרות ותבצע בדיקה נוספת. הפעם תשנה שמות בראוטר ובAP עצמו..
אם אתה קולט עוד משהו יכול להיות שזה כן AP או ששכן שלא נותן לך להתחבר... ככה או ככה בהתכתבות אנו לא יכולים את תצורת הרשת שלך ואת ההגדרות ולכן לא ניתן לדעת בדיוק על מה להצביע...