שאלה בנושא: סטריאו במערכת ק"ב

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
YankoZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה, אני מעוניין להרכיב מערכת ק"ב כאשר הדגש הוא מוזיקה 90% (צורך שהגיע מלמעלה, ההנהלה והזאטוט שבדרך).

המקורות יהיו: פטפון ומדיה סנטר (HTPC) אשר יוגברו לטובת זוג רמקולים (אין לי שום כוונה לעבור לסראונד). לפי מה שהבנתי מחיפושי באתר, הדבר הנכון עבורי (תקציב של כ- K10 עבור המקורות + ההגברה) הוא לשרשר מגבר סטריאו לרסיבר ק"ב (?)

השאלה היא זו: מכיוון שאני אשתמש במדיה סנטר האם אין אפשרות לוותר על הרסיבר? האם לא יהיה עדיף לחבר את המחשב ישירות למסך (HDMI) עבור המדיה הויזואלית ולהוציא את האודיו דרך DAC למגבר הסטריאו? אני מניח שהשקעה בכרטיס מסך טוב יהווה פתרון זול יותר מרסיבר ברמה סבירה, וכך יישאר לי יותר כסף להשקיע בשאר הרכיבים.

אני מקווה שאני לא עושה סלט ושהשאלה לא טיפשית מידי ... וגם אם כן, אשמח להבין טוב יותר את האפשרויות העומדות לרשותי.

לכל העונים תודה...
בשבילי רק בטעם ויניל!

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מתכנן רק על מוסיקה אז מה שהצעת זה הפתרון הכי טוב (קרוב לודאי).
כל מה שאתה צריך זה DAC+מגבר סטריאו משולב+זוג רמקולים.

YankoZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

קודם כל תודה על התשובה המהירה..

ומה בקשר למדיה הויזואלית? חיבור כזה יאפשר גם צפייה מדי פעם בתכניות טלויזיה (עידן+) או סרטים דרך האינטרנט?

תודה..
בשבילי רק בטעם ויניל!

SamIAm
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אילו חיבורים יש בטלויזיה חוץ מHDMI?

כמו שהוצא לך, DAC למוזיקה ואת הHTPC תוכל לחבר ישירות לטלויזיה דרך DVI או אם אין DVI אז לקנות מתאם DVI-HDMI(ככה הוא יעביר רק תמונה)

YankoZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

מסך אני קונה חדש (תקציב נפרד 8) ) כך שאני אבחר לפי מה שיתאים, נראה לי שחיבור HDMI אמור להיות הכי טוב, לא?

אני מניח שכרטיס המסך יאפשר את כל הפורמטים החדשים והמחשב יאפשר מספיק גמישות כך שלא ארגיש בחסרונו של הרסיבר...(?)
ובמקביל אני אשמור על איכות סבירה בתחום המוזיקלי (כמובן בהתאם למחיר).

ד.א, יש הצעות למגבר משולב ופטפון באיזור ה- 10K?

תודה...
בשבילי רק בטעם ויניל!

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הפורמטים החדשים לא יועילו לך מכיוון שהם פסי קול המיועדים למערכת סראונד.אתה יכול לחבר את כרטיס המסך ישירות למסך אבל תקבל אודיו מהמסך.

YankoZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

לפי מיטב הבנתי (אנא תקן אותי אם אני טועה), את האודיו אני מעביר מהמחשב ישירות למגבר ולא דרך המסך, ואילו את הוידאו מהמחשב למסך בכבל מפרד. כך שכאשר אני רואה סרט, בלוריי לצורך העניין, האינפורמציה הויזואלית מוצגת על המסך ואילו פס הקול עובר ישירות למגבר ומשם לרמקולים... ואם כך האם אין לי צורך בכרטיס קול שתומך בפורמטי אודיו המצויים במדיות החדישות?

סליחה על הבלאגן.. אני מגיע מעולם של פטפון - מגבר - רמקולים. ומנסה להכנס לתחום שהוא קצת חדש עבורי מבלי לאבד את מה שאני מכיר ואוהב בעולם האנלוגי הישן... :?

ושוב, תודה רבה על התשובות...
בשבילי רק בטעם ויניל!

SamIAm
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

DVI תומך ברזולוציות יותר גבוהות מHDMI(רוחב פס יותר גדול) ולכן הוא יכול לספק תמונה יותר ברורה, DVI וDAC הם השילוב המנצח לדעתי.

אם בכל זאת תלך על HDMI אז אפשר לבטל את האופציה שהHDMI יעביר סאונד ולבחור בDAC.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

פחות או יותר אבל לא בדיוק.
ההבדל הוא במקור.אתה מכיר את עולם הפטיפון - מגבר - רמקולים , בעולם הזה האות כבר אנלוגי והוא רק מוגבר .
במחשב האות דיגיטלי ולכן נוסף רכיב נוסף שמבצע המרה מאות דיגיטלי לאנלוגי ומשם למגבר , אם מתעסקים בקולנוע ביתי הרכיב המתאים נקרא פרוססור ואם מתעסקים בסטריאו משתמשים בDAC.
פרוססור זה עסק לא זול ואתה גם לא צריך קולנוע ביתי אז נרד מזה כרגע.DAC יודע לקחת סיגנל של סטריאו ולהפוך אותו לסיגנל סטריאו אנלוגי, הוא לא יודע
לקחת סיגנל של סראונד (יש כמה סוגים שונים כאלה) ולהפוך אותו לסטריאו.
לפי מה שאני מבין אתה רוצה לשמוע בעיקר מוסיקה אבל את המעט סרטים שתראה אתה רוצה לשמוע בסטריאו דרך הרמקולים שלך.
זה קצת פרוצדורה אבל לא משהו נוראי , אתה צריך לקנות כרטיס מסך ולחבר אותו למסך ובזה נגמר סיפור התמונה.
בנוסף אתה צריך לוודא שכרטיס הקול במחשב שלך מסוגל לבצע פעולה שנקראת DOWNMIX ,פעולה זו ממירה אות מסראונד לסטריאו.אז אתה מחבר
את כרטיס הקול לDAC שקנית ובמקום לשמוע בסראונד אתה תשמע את הסרטים בסטריאו.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #10 

YankoZ כתב:לפי מיטב הבנתי (אנא תקן אותי אם אני טועה), את האודיו אני מעביר מהמחשב ישירות למגבר ולא דרך המסך, ואילו את הוידאו מהמחשב למסך בכבל מפרד. כך שכאשר אני רואה סרט, בלוריי לצורך העניין, האינפורמציה הויזואלית מוצגת על המסך ואילו פס הקול עובר ישירות למגבר ומשם לרמקולים... ואם כך האם אין לי צורך בכרטיס קול שתומך בפורמטי אודיו המצויים במדיות החדישות?
...
אם אתה לא מתכוון לעשות מערכת סראונד אז אין משמעות לפורמטי האודיו החדשים.
אתה פשוט תשמע בסטראו רגיל.
אתה יכול להעביר את האודיו ישירות מהמחשב למגבר סטראו או מהמסך למגבר סטראו. זה לא ישנה את התוצאה.

ארז

SamIAm
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

אם המחשב הוא המקור אז אין שום בעיה להגדיר שהסרטים יהיו בסטריאו ולא בסראונד, רוב הסרטים כיום באים עם אופציה לבחירה.
הכרטיס קול שמובנה בלוח אם מסוגל לבצע את ההמרה הזאת, מה שחשוב זה מי מבצע את ההמרה הסופית(הDAC).

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

SamIAm כתב:אם המחשב הוא המקור אז אין שום בעיה להגדיר שהסרטים יהיו בסטריאו ולא בסראונד, רוב הסרטים כיום באים עם אופציה לבחירה.
הכרטיס קול שמובנה בלוח אם מסוגל לבצע את ההמרה הזאת, מה שחשוב זה מי מבצע את ההמרה הסופית(הDAC).
...
(Y) (Y)

YankoZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

תודה רבה על כל התשובות...

אז אם הבנתי נכון, אין לי צורך ברסיבר ק"ב אלא אם ארצה להוסיף עוד רמקולים ולשמוע בסראונד.
אפשר לחבר את כרטיס המסך של המחשב ישירות למסך ובמקביל להוציא את האודיו דרך DAC למגבר.
בנוסף, אין לי צורך בחיבור HDMI או בפורמטים חדשים (למעט פורמטים של וידאו (?).
עדיף לחבר עם DVI.

אם ככה, יש הצעות למגבר משולב שיעשה את העבודה?
ובאותה הזדמנות גם פטיפון וDAC, הכל יחד באיזור ה- 10K
:wink:
שוב תודה לכולם על ההסברים הפשוטים אך מקצועיים, הסבלנות לבורותי ומהירות התגובה.. (f)
בשבילי רק בטעם ויניל!

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני לא מומחה גדול בפטיפונים אבל לדעתי מי שמשתמש בפטיפון צריך עוד רכיב שנקרא פונו סטייג' .
בכל מקרה לגבי הגברה אני יכול להמליץ לך בחום על המגברים המשולבים של אודיולאב.הם מעולים ובנוסף הם מאוד פונקציונליים כך שבמידה
ובעתיד תרצה להרחיב לק"ב מלא תוכל להשתמש במגבר , בעצם בכל שדרוג שתרצה לעשות בעתיד אתה תוכל להמשיך ולהשתמש בו מכיוון שאפשר
להפריד אותו לרכיבים.לדעתי כדאי לנסות להשיג ביד שניה אם תצליח , חדש כזה עולה (אני מניח , לא בדקתי) באיזור 5K.

YankoZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

תודה רבה, בהחלט נראה כאופצייה מעניינת, אני אבדוק...

עוד הצעות?

מה לגבי פטיפון, פונו סטייג', DAC?

אני מעדיף לנסות ללכת על פטיפון חדש (הישן כבר בן- 40 :oops: ).. אלא אם תהיה הזדמנות קורצת במיוחד ביד שנייה.. :wink:
בשבילי רק בטעם ויניל!

aaa
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 69
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

אם אתה מחפש פטיפון יד שניה – זו הזדמנות מצוינת שמתאימה לתקציב שלך: PROJECT RPM1 מהיבואן, אולי עם אחריות, ומגיע בדרך כלל עם ראש: http://www.dtown.co.il/forum/22495-%D7% ... D7%AA.html

YankoZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

תודה רבה.. האמת חשבתי על פרוד'קט כאופציה טובה אך אני פוזל לדגמים הקצת יותר יקרים..

א-פרורו תקציב, איך לדעתכם נכון לחלק תקציב של 10K ש"ח בין הרכיבים הבאים: מגבר (משולב), פטיפון ופונו-סטייג'?

לדוגמה:

מגבר - 5K
פטיפון - 3K
פונו-סטייג' - 2K

אשמח לשמוע את דעתכם...
בשבילי רק בטעם ויניל!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”