בס רפלקס

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
directse פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום

רציתי לדעת את ההבדל בין בס רפלקס קדמי ואחורי ולמה מתאים כל דבר

האם יש להתחשב באקוסטיקה של החדר בבחירה של אחת מהאלטרנטיבות

אני כרגע בדילמה של החלפת רמקולים וכרגע הרמקול הוא עם בס רפלקס אחורי, האם תהיה השפעה שונה לבס רפלקס קדמי

תודה רבה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

עקרונית, אין הבדל מהותי בין פורט בס קדמי ואחורי - הנה הסבר טוב לכך: http://www.acmebass.com/science/ports.html (לפעמים הלינק הנ"ל לוקח אותך לדף הראשי של אתר זה - במקרה כזה צריך ללחוץ על הלינק ל-science משמאל, ואז על "An explanation of the (un)importance of port placement" כדי להגיע להסבר...)

כעיקרון, ומבלי להיכנס לדיון טכני מדי (בשביל זה יש לך את המאמר לעיל), זה לא ממש משנה כי תדרים נמוכים הם רב-כיווניים (או חסרי כיוון, אבל זה עניין של סמנטיקה ופילוסופיה ;) ), ולכן לא משנה מאיפה הבס "יוצא", אם הרמקול מתוכנן כראוי אז אתה לא תשמע שום הבדל בצליל עצמו ביחס למיקום הפורט.

יחד עם זאת, יש אנשים שטוענים שהם "מרגישים" הבדל, ובד"כ אנשים אלה מעדיפים פורטים קדמיים. יש לכך 2 סיבות עיקריות:
1. הם מרגישים פיזית את ההבדל כי הם עומדים מול הרמקול ומאוד קרוב אליו, והם מרגישים את האוויר שנדחף החוצה דרך הפורט...
2. הם רואים את הפורטים הקדמיים במו עיניהם ולכן בראש יש להם הרגשה שהם "עובדים" יותר טוב.

בכל מקרה, מדובר כמעט תמיד באשליה, והבדלים בין רמקולים לא נמדדים במיקום הפורטים שלהם, אלא באיכות החומרים, האלקטרוניקה וההרכבה שלהם!

בשורה התחתונה, אל תיתפס למיקום הפורט כפרמטר מהותי כלשהו בהחלטה האם להחליף רמקולים - פשוט תקשיב להם ונסה להגיע להחלטה מי מהם נשמע יותר טוב לאוזניך. זה יכול לקחת בין כמה דקות לכמה שעות, אבל זה המבחן הכי חשוב של הרמקולים - יותר מהנתונים היבשים שלהם, מהעיצוב שלהם, מהמחיר שלהם, ומהביקורות שהם מקבלים..!
אם אפשר, נסה לארגן האזנה עיוורת, כך שאתה לא יודע איזה רמקולים מחוברים למגבר באיזה שלב של מבחן ההאזנה, וכך תנטרל את מרבית האשליות שאתה עלול להיתפס אליהן.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #3 

העניין בבס קדמי שלדעתי פשוט הוא פחות יהיה מושפע מהמיקום שלו בחלל החדר
כמו למשל באס אחורי שמושפע בדרך כלל מהקירות והמרווח בינו לביניהם ולכן הבאס גם יהיה יותר בומי אדוק ואלים.....
ולכן יש צורך בניסויותעייה רבה עם האחורי.....לעומת עצמים שונים..
מי יותר טוב מי פחות אין לזה קשר לפורט קדמי או אחורי .....

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

ADICT כתב:העניין בבס קדמי שלדעתי פשוט הוא פחות יהיה מושפע מהמיקום שלו בחלל החדר
כמו למשל באס אחורי שמושפע בדרך כלל מהקירות והמרווח בינו לביניהם ולכן הבאס גם יהיה יותר בומי אדוק ואלים.....
ולכן יש צורך בניסויותעייה רבה עם האחורי.....לעומת עצמים שונים..
מי יותר טוב מי פחות אין לזה קשר לפורט קדמי או אחורי .....
...
נקודה חשובה מאוד שהתכוונתי להעלות ושכחתי :oops:

מיקום הרמקולים בחדר משמעותי מאוד מבחינת הרמקולים, ובפרט כשמדובר בבאסים מכיוון שבהגדרה התדר של הצלילים יותר קטן וכפועל יוצא מכך הגלים יותר ארוכים ולכן מושפעים יותר ממפגש עם עצמים בחדר (כולל קירות).

המדריך למשתמש שמגיע עם רמקולים עם פורט אחורי בד"כ מציין שכדאי לתת להם 30 ס"מ של "מרווח מחיה" מכל הקירות, ויש שאפילו יאמרו שמרווח של 50 ס"מ יעשה להם אפילו יותר טוב. כאמור בפועל כמו ש-ADICT אומר זה בעיקר מצריך קצת עבודה של ניסוי וטעיה עד שמגיעים לתוצאה אופטימלית בחדר הספציפי...

דרך אגב (סתם מתוך סקרנות), על איזה רמקולים מדובר - מה יש לך ומה השדרוג שאתה שוקל?

directse פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

תודה EPONY ו ADICT

לשאלתך EPONY כרגע הסט שלי זה אונקיו 708 ורמקולים מיני מוניטור של פאראדיים, רציתי לעלות "מדרגה" מבחינת השמע, החלטתי להחליף את הרמקולים הקדמיים. - המדפיים.

מכיוון שהסנטר הוא CC190 החלטתי להישאר במסגרת פאראדיים כי אם אני יפזול לB&W או KLIPSCH אני יהיה חייב להחליף גם את הסנטר.

אז שמעתי את הפאראדיים טיטאן אז אם יש למישהו דעה ועל הבדלים אשמח לשמוע, וכמו כן לגבי רמקולים אחרים אם יש מומלצים אני אשמח לשמוע - כמובן רמקול מדפי האזנה 75% סרטים 25% מוסיקה.

לגבי הבס רפלקס מכיוון שיש מצד ימין של המזנון ויטרינה זכוכית גדולה ולפי ייעוץ בעבר של אחת החנויות תמיד היו לי רמקולים עם בס רפלקס אחורי (הקודמים היו מורדנט שורט 902) כי הבנתי שהם מתמודדים יותר טוב עם בעיית אקוסטיקה שאצלי די חלשה. - האם יש אמת בדבר ?

תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”