איך לחבר, מה לחבר, ציוד

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

ברשותי מסך (ללא טיונר) עם 3 כניסות:
1. קומפוזיט או S-VIDEO
2. קומוננט
3. VGA

ברשותי נמצאים הבאים:
ממיר (עם יציאת סקארט ויציאת קומפוזיט), DVD (עם יציאת קומפוזיט, S-VIDEO, קומפוננט, HDMI), וידאו (יציאת קומפוזיט), מחשב (יציאת VGA ויציאת HDMI, שלא עובדות במקביל, אפשר להשתמש רק באחת), רסיבר אונקיו 605 (2 כניסות HDMI, יציאת HDMI בודדת, 3 כניסות קומפוננט, יציאת קומפוננט בודדת, יציאת SVIDEO וכניסות קומפוזיט ו-SVIDEO מרובות.

לגבי אודיו:
לממיר יציאה אופטית (וסטריאו), ל-DVD יציאה אופטית וקואקסיאלית (וגם סטריאו רגיל), למחשב יציאת אוזניות (ו-HDMI) ולרסיבר 2 כניסות אופטיות ו-2 כניסות קואקסיאליות (והרבה כניסות סטריאו). למסך יש כניסת סטריאו ליד החיבור הראשון (קומפוזיט או S-VIDEO), ונראה לי גם כניסת סטריאו ליד ה-VGA. ליד הקומפוננט אין כניסת אודיו.

בעייתי היא כזאת:
אני אמור לחבר איך שהוא את הכל, רק שהתנאי הוא שיהיה ניתן לראות את הממיר (גם) ללא שימוש ברסיבר.
כפי ששמתם לב לטלויזיה אין כניסת HDMI. בעיה נוספת, היא שחיבור הרסיבר לכניסת הקומפוננט במסך משום מה יוצר פסים אופקיים (מה שלא מופיע אם מחברים את יציאת הקומפוננט מהרסיבר ל-VGA).

nivminkov1234
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

שתי שאלות:

האם הרסיבר מסוגל להעביר אות אודיו מהכניסה ליציאה גם כשהוא כבוי?
ואיך בדיוק אתה מחבר מקומפוננט לVGA? אם אני לא טועה קומפוננט זה השלושה צבעים (וידאו בלבד) וVGA זה של מחשב.

דרך אגב לתשומת לבך, אם זה ממרי של הוט רגיל, ע"פ שירות לקוחות של הוט היציאה האופטית שלו פעילה רק בהוט VOD בלבד... אבל שווה לבדוק בכל זאת. אולי הם טועים.

moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

לדעתי הממיר חייב להיות דולק להעביר אודיו, אבל אני לא בטוח בזה.
הממיר הוא של הוט, אבל הוא מסוגל להעביר אודיו דרך כבל אופטי.
יש לי כבל מיוחד שמעביר מקומפוננט ל-VGA, ואז מגדירים במסך/טלויזיה שמדובר בקומפוננט, והצבעים תקינים

moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

האם למישהו יש הצעות?

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”