למה כשמנגים סרט על מסך 16:9 לא רואים אותו על כל המסך?
שלום חברים
הרי, אם העין רואה בצורת 16:9 ולא בצורה מרובעת, ההיגיון אומר שהסרט צריך להיות על כך המסך ולא רק על חצי ממנו, והשאר שוליים שחורים
מישהו מוכן להסביר לי למה זה ככה? מעולם לא הבנתי. ולא משנה איזו גירסה ניסיתי כולל בלו-ריי מלא
תודה
הרי, אם העין רואה בצורת 16:9 ולא בצורה מרובעת, ההיגיון אומר שהסרט צריך להיות על כך המסך ולא רק על חצי ממנו, והשאר שוליים שחורים
מישהו מוכן להסביר לי למה זה ככה? מעולם לא הבנתי. ולא משנה איזו גירסה ניסיתי כולל בלו-ריי מלא
תודה
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
רוב הסרטים היום בכלל לא מצולמים ב16:9 ובגלל זה גם אתה רואה את הסרט כשהוא לא ממלא את כול המסך.
השימוש ב16:9 נעשה היום בעיקר בשידורי HDTV ..
השימוש ב16:9 נעשה היום בעיקר בשידורי HDTV ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
אז איך הם מצולמים?IamEzio כתב:רוב הסרטים היום בכלל לא מצולמים ב16:9 ובגלל זה גם אתה רואה את הסרט כשהוא לא ממלא את כול המסך.
השימוש ב16:9 נעשה היום בעיקר בשידורי HDTV .....
עדיף לי להוריד סרטי FULL SCREEN ואז אני רואה אותם על כל מסך הLCD.
ומה לגבי שידורי HD? גם בסרטים יחסית גדלים, זה ככה
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

היחס שאתה רואה זה לא בהכרח היחס שבו הסרט צולם,לפעמים צריך לחתוך שם מיקרופון וכו' .. הסרטים האלו מצולמים בשביל הקולנוע קודם ולכן הם בכיף מצפצפים על זה ש99.9% מהמסכים הדקים היום שנמצאים בבתים של האנשים הם 16:9,או שתתרגל לזה או שתעשה Zoom ותוותר על חצי מהתמונה ,כמובן שזה כולל סרטי בלו ריי (לא רואה מצב שבו יצלמו סרט קולנועי בSD
)
רק שידורי הHDTV (שידורי הטלויזה בהפרדה גבוהה ) משודרים ב16:9 כיום .
רק שידורי הHDTV (שידורי הטלויזה בהפרדה גבוהה ) משודרים ב16:9 כיום .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
1. מי אמר שהעין רואה ביחס 16:9? העין רואה ביחס בין 2.5-3/1
2. מרבית הסרטים מצולמים או ב 1.85:1 (שמשאיר פסים שחורים דקים) או סינמהסקופ (2.35 ולפעמים 2.4:1).
למה מסכים מגיעים ב 16:9? כי כצריך פשרה שתציג גם וגם אז זה בערך באמצע.
יש מסכים של פיליפס שמגיעים ב 2.35:1, אגב.
3. רק תכני טלויזיה ו imax מצולמים כיום ב 16:9 (למשל קטעי הפתיחה באביר האפל).
4. יש סרטים (לצערי פחות ופחות) שמצולמים ב open matte שמאפשר מעבר בין יחסי מסך מבלי לדרוש פסים שחורים. שווה לחפש מאמר באתר בשם ״כותונת הפסים של תעשיית הקולנוע״
5. פיוריסטים לרוב מחפשים סרטים ביחס המקורי שלהם מכיוון שהוליווד לעיתים משחררת סרט 2.35 בקולנוע ובכדי לצמצם את הפסים הוא יגיע לדיסק בלוריי ב 1.85:1. סרטים כאלה לרוב ישוחרו בדרסאת OAR (יחס מסך מקורי) בגרסאת הדיסק התאטרלי.
4.
2. מרבית הסרטים מצולמים או ב 1.85:1 (שמשאיר פסים שחורים דקים) או סינמהסקופ (2.35 ולפעמים 2.4:1).
למה מסכים מגיעים ב 16:9? כי כצריך פשרה שתציג גם וגם אז זה בערך באמצע.
יש מסכים של פיליפס שמגיעים ב 2.35:1, אגב.
3. רק תכני טלויזיה ו imax מצולמים כיום ב 16:9 (למשל קטעי הפתיחה באביר האפל).
4. יש סרטים (לצערי פחות ופחות) שמצולמים ב open matte שמאפשר מעבר בין יחסי מסך מבלי לדרוש פסים שחורים. שווה לחפש מאמר באתר בשם ״כותונת הפסים של תעשיית הקולנוע״
5. פיוריסטים לרוב מחפשים סרטים ביחס המקורי שלהם מכיוון שהוליווד לעיתים משחררת סרט 2.35 בקולנוע ובכדי לצמצם את הפסים הוא יגיע לדיסק בלוריי ב 1.85:1. סרטים כאלה לרוב ישוחרו בדרסאת OAR (יחס מסך מקורי) בגרסאת הדיסק התאטרלי.
4.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

תיראה ,טלויזיה נועדה ל...טלויזיה ,ספורט ,סדרות ואפילו חדשות(לא בארצנו אבל שאר העולם התקדם קצת לעומת הבועה שבא חייה הרשות השניה ) משודרים היום ב16:9 ,רוב האנשים יעדיפו לראות את שידורי הטלויזיה בלי פסים שחורים אבל קצת להתפשר על פסים שחורים בסרטים .
המסכים האלו של 2.35:1 כמו של פיליפס מיועדים לאנשים שרוצים מסך LCD נטו לסרטים ,לראות "טלויזיה" על מסך כזה זה סיוט,זה או לחיות עם פסים שחורים בצדדים או למתוח את התמונה ,ואל תשכח שבארצנו לא מעט מהשידורים הם עדיין 4:3 אז בכלל להשתמש במסך כזה זה סיוט .
בקשר למסך,עד כמה שאני זוכר זה הדגם
http://www.digitalversus.com/philips-56 ... 13_53.html
אבל הוא לא "משהו" בהשוואה למסכים חדשים ..
המסכים האלו של 2.35:1 כמו של פיליפס מיועדים לאנשים שרוצים מסך LCD נטו לסרטים ,לראות "טלויזיה" על מסך כזה זה סיוט,זה או לחיות עם פסים שחורים בצדדים או למתוח את התמונה ,ואל תשכח שבארצנו לא מעט מהשידורים הם עדיין 4:3 אז בכלל להשתמש במסך כזה זה סיוט .
אבל הוא לא "משהו" בהשוואה למסכים חדשים ..
יש דגמים חדשים יותר:IamEzio כתב:תיראה ,טלויזיה נועדה ל...טלויזיה ,ספורט ,סדרות ואפילו חדשות(לא בארצנו אבל שאר העולם התקדם קצת לעומת הבועה שבא חייה הרשות השניה ) משודרים היום ב16:9 ,רוב האנשים יעדיפו לראות את שידורי הטלויזיה בלי פסים שחורים אבל קצת להתפשר על פסים שחורים בסרטים .
אבל הוא לא "משהו" בהשוואה למסכים חדשים .....
http://www.philips.co.uk/c/cinema-21-9/ ... MER%3Dtrue
Batnun
.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מבין. זה בדיוק מה שכיוונתי אליו. למה? כי אין לי רצון לראות טלוויזיה או כבלים; אלא רק סרטים נטו.
לאחר שיטוט וגם לפי מה שרשמתם - פיליפס היא היחידה עם מסכי ה21:9, והם דיי יקרים ועדיין לא הובאו לארץ כנראה מהיעדר ביקוש (חוץ מ2 חנויות שמוכרות אותן במחיר פי 2 ממה שאמור להיות)
1.מה ייקרה כאשר אני אריץ עליו סרט של 1080 על 1920? הרי הרזולוצייה הטבעית שלו הרבה יותר גדולה (: 2560 x 1080p)...
2. אני אשמח גם לתשובה לגבי המסך הנוכחי שלי. יש לי כרגע Dell 2311h חדש, ואני עובד על הרזולוצייה המקסימלית שלו, שזה 1080P שלפי מה שהבנתי הכי מומלץ.
למה בעצם היא הכי מומלצת? ואם אני רואה סרט ב720P, לצורך מיטוב האיכות, האם כדאי לשנות רזולוצייה?
3.ע"פ האתר הנפלא והמסודר של פיליפס - יש להם דגם של 50" ואחד של 58". לא פחות ולא יותר.
אחד מגיע עם 3D ואחד עם 3D MAX. מה ההבדל?
תודה מראש לכולם
לאחר שיטוט וגם לפי מה שרשמתם - פיליפס היא היחידה עם מסכי ה21:9, והם דיי יקרים ועדיין לא הובאו לארץ כנראה מהיעדר ביקוש (חוץ מ2 חנויות שמוכרות אותן במחיר פי 2 ממה שאמור להיות)
1.מה ייקרה כאשר אני אריץ עליו סרט של 1080 על 1920? הרי הרזולוצייה הטבעית שלו הרבה יותר גדולה (: 2560 x 1080p)...
2. אני אשמח גם לתשובה לגבי המסך הנוכחי שלי. יש לי כרגע Dell 2311h חדש, ואני עובד על הרזולוצייה המקסימלית שלו, שזה 1080P שלפי מה שהבנתי הכי מומלץ.
למה בעצם היא הכי מומלצת? ואם אני רואה סרט ב720P, לצורך מיטוב האיכות, האם כדאי לשנות רזולוצייה?
3.ע"פ האתר הנפלא והמסודר של פיליפס - יש להם דגם של 50" ואחד של 58". לא פחות ולא יותר.
אחד מגיע עם 3D ואחד עם 3D MAX. מה ההבדל?
תודה מראש לכולם
- oferlaor
- מנהל

למיטב ידיעתי נמכרים המסכים הללו בארץ.
1. סרט ביחס של 16:9 יוצג עם פסים שחורים בצדדים.
אם יחס הסרט 2.35:1 אז הוא ימתח ויכס את המסך.
2. השאלה מי מותח את התמונה טוב יותר, רוב הסיכויים שהמחשב.
3. יש כמה גרסאות, כולל שיפור בעיבוד. יש גרסא פסיבית (gold) ואקטיבית (platinum).
3. יש כמה גרסאות, כולל שיפור בעיבוד. יש גרסא פסיבית (gold) ואקטיבית (platinum).
1. מצאתי רק ב2 חנויות בפי 2 מחיר. (22 אלף ש"ח בערך, לעומת 11 אלף ש"ח באתר הרשמי של פיליפס בחו"ל)oferlaor כתב:למיטב ידיעתי נמכרים המסכים הללו בארץ.
3. יש כמה גרסאות, כולל שיפור בעיבוד. יש גרסא פסיבית (gold) ואקטיבית (platinum)....
2. סרט בלוריי מלא/HD 720P/1080P מצולם ב16:9 או 2.35:1?
כי אם לרוב הם מצולמים ב16:9, אז מה בעצם עשינו כאן?
3. אני מבין. הנחתי שיש סוג אחד של 3D.
תודה!
- oferlaor
- מנהל

1. אל תסתמך על זאפ...
2. סרט לא מצולם מראש (לרוב) לבלוריי אלא לקולנוע. מרבית הסרטים מצולמים ב 1.85 או 2.35 ויש גם ב 2.4. לכולם יצאו פסים אם יצפו בהם במסך רחב רגיל.
סדרות לעומת זאת מצולמות ב 16:9 כך שיש תמיד פשרות.
2. סרט לא מצולם מראש (לרוב) לבלוריי אלא לקולנוע. מרבית הסרטים מצולמים ב 1.85 או 2.35 ויש גם ב 2.4. לכולם יצאו פסים אם יצפו בהם במסך רחב רגיל.
סדרות לעומת זאת מצולמות ב 16:9 כך שיש תמיד פשרות.
1. יש לך מקום אחר?
2. לא הבנתי אותך לגמריי... אתה אומר שמרבית הסרטים מצולמים ב1.85 או 2.35 או 2.4. אם כך, לא אמור להיות פסים שחורים ואני אמור לראות את הסרט על כך המסך.
ולפי הבנתי, שחרורים באינטרנט של סרטי HD 720/1080P שקודדו מדיסק הבלוריי, עוברים בכוונה המרה ל16:9 על מנת שלא יהיו פסים שחורים?
איבדתי אותך מעט.
לגבי סדרות - לא קריטי כלל כרגע וגם בעתיד.
תודה על הזמן והידע.
2. לא הבנתי אותך לגמריי... אתה אומר שמרבית הסרטים מצולמים ב1.85 או 2.35 או 2.4. אם כך, לא אמור להיות פסים שחורים ואני אמור לראות את הסרט על כך המסך.
ולפי הבנתי, שחרורים באינטרנט של סרטי HD 720/1080P שקודדו מדיסק הבלוריי, עוברים בכוונה המרה ל16:9 על מנת שלא יהיו פסים שחורים?
איבדתי אותך מעט.
לגבי סדרות - לא קריטי כלל כרגע וגם בעתיד.
תודה על הזמן והידע.
- oferlaor
- מנהל

מרבית הסרטים כאמור אינם במקור ביחס 16:9. יש כאלה שנחתכים (או מעובדים מחדש אם צולמו באופן מתאים) בכדי להיות מוצגים כך אבל מרבית סרטי הבלוריי משוחררים עם פסים שחורים מובנים בהם.
כמה אירוני שהתקן של בלוריי לא כולל התאמה ליחסים אחרים מאשר 16:9.
כמה אירוני שהתקן של בלוריי לא כולל התאמה ליחסים אחרים מאשר 16:9.