שאלה\בעיה אם המילואים - מישהו יודע?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #1 

הי,

יודע שזה לא קשור אבל אולי מישהו פה מכיר את הנושא.
אני משרת כלוחם קרבי בגדוד חיר.
יש לי כאבי גב עקב פציעה ואני נמצא בבירור (MRI, CT ...) 2 מומחי עמוד שדרה כתבו לי שאני מנוע מפעילות מאומצת עד לקבלת התוצאות.
הרופא (אורטופד) בגדוד החליט שהוא רוצה שאתייצב ויחד אם המפ יחליטו מה לעשות איתי.

האם הם יכולים להכריח אותי לעשות שירות פיזי?
האם הם יכולים לשנות לי מקצוע לגובניק?

תודה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אז ככה, מעט מנסיוני (כחוג"ד במילואים, בחי"ר):
1. כן, מותר להם לדרוש ממך להתייצב בבסיס. "פטור" מרופא אזרחי אינו תקף במערכת צבאית, גם אם הוא רופא מומחה.
2. אתה יכול להגיע למתקן רפואי צבאי הנמצא קרוב לביתך אם אתה מוגבל בתנועה, ולבקש מהם ליצור קשר עם רופא היחידה. לא בטוח שהוא יאהב את זה, אבל זו זכותך (בעבר היה את מרפאות קצין העיר, היום אני חושב שביקורופא יכולים גם לעזור לך - http://www.bikurofe.co.il/army.html ).
3. אם אתה מגיע ליחידה, עקרונית - הם יכולים להגיד לך לעשות מה שהם ירצו, אבל אם יש אישור ממומחי עמוד שדרה אני מניח שרופא היחידה (בפרט בהיותו אורטופד) יקשיב לאישורים האלו.
4. שינוי מקצוע הוא תהליך שלא ממהרים לעשות. יכול להיות שישבצו אותך זמנית כחמ"ליסט או משהו דומה, אבל אני בספק שינסו להוציא אותך מהגדוד.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #3 

מניסיון אישי שלי:
זימנו אותי למילואים אחרי תאונת דרכים, בתקופה של טיפולים ולפני ניתוח.
לא רצו להקשיב לי בשום פנים ואופן, גם לא כשפיקססתי להם אישורים והוכחות.
אמרו לי להגיע ביום המילואים למרפאה צבאית אצלי באזור כדי שלא אסע את כל הדרך למקום המפגש ושרופא יבדוק אותי שם.
במרפאה הצבאית קיבלתי 3 "גימלים", כי רופא צבאי שלא קשור ליחידה לא יכול לעשות משהו מעבר לזה (לפחות זה מה שאני הבנתי מכל הסיפור).
ביום שנגמרו ה"גימלים", קיבלתי טלפון ממשרד הקישור, ובקשה להתייצב בסיום ה"גימלים", כי אני עדיין נחשב בשמ"פ, אחרי שיחת הבהרה, נמסר לי כי זהו רק הליך פורמלי כדי שישחררו אותי מהמילואים, והצליחו לשכנע אותי להגיע לשם (3 שעות נסיעה), לא רציתי לעשות בעיות, ונסעתי לשם, מצוייד בכל האישורים ובתיק רפואי כאורך הגלות.
שם, כאקט של העלבות של מפקד היחידה, נדרשתי לעלות על מדים (למרות שעדיין לו חויילתי) ולהמתין לו לשיחה.
המתנתי מחוץ למשרדו כ-3 שעות!!! (לא יודע אם היום הייתי מחכה יותר מ-5 דקות לפני שהייתי נוסע בחזרה הביתה).
כשנכנסתי, המתינו לי מפקד היחידה והסגן שלו, וקיבלתי שיחת שטיפה לגבי זה שאני משתמט ממילואים והם ממלאים את תפקידם למרות שיש אנשים כמוני (אף פעם לפני כן לא השתמטתי וכמובן שגם הפעם לא "השתמטתי", תמיד התייצבתי למילואים כמו חייל טוב).
אחרי שיחה של כחצי שעה, והטחות האשמה מצד שני הכיוונים, הובהר לי שאני לא חוזר הביתה (למרות שנמסר לי שאני מגיע כדי להשתחרר) ושאני הולך לשמירות.
בלית ברירה, כשראיתי שאין עם מי לדבר, עמדתי על זכותי לראות רופא, ובמקרה הצורך להיות מופנה לרופא מקצועי.
מפקד היחידה בעצמו תיאם לי פגישה עם הרופא, כשהוא אומר לו שהוא רוצה אותי לשירות המילואים הזה (הוא עדיין חשב שאני עובד עליו, למרות כל ההוכחות).
הגעתי לרופא, הוא בדק אותי, עיין במסמכים הרפואיים ובלי להסס נתן לי דחיית שירות תוך שהוא מסנן שהוא לא מבין איך בכלל קראו לי במצבי.
חזרתי למפקד היחידה, נתתי לו את דחיית השירות, אמרתי שלום יפה והלכתי, לא לפני שהוא נתן לי ביד צו לשלושה חודשים מאותו יום, כדי שיהיה, דווקא (כך לפי מילותיו הוא).
את היחידה הזו עזבתי (זו גם ככה לא הייתה היחידה שלי מהסדיר).
היום אני ביחידה אחרת.

תבין מזה מה שבא לך...

Avi_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #4 

אצלי המקרה לא כל כך ברור. אני סובל מכאבי גב כבר 3.5 שנים מאז התאונה ועדיין לא מוצאים את הבעיה. בחודש שעבר הייתי אצל איזה מומחה שהעלה חשד לפגיעה ספציפית והפנה אותי לMRI נוסף מומחה נוסף קבע את אותו הדבר. הרופא ביחידה עוד מסוגל לומר שהוא לא רואה כלום ואני כשיר. ומה אז?

אני יודע שכשאגיע יקרה לי אותו הדבר. יעשו לי פרצוף נעלב ויתעקשו לחייל אותי. לא בה לי לעשות בעיות אבל לא נראה שיש עם מי לדבר והם לא יקחו אחריות אם תחמיר לי הבעיה.
72o

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

אני לא ממש נעול על זה, אבל אני חושב שאם מי שבודק אותך ביחידה הוא לא רופא מומחה בבעיה שבה אתה סובל, אני חושב שאתה יכול לדרוש הפניה למומחה.
לא הגיוני שרופא אף אוזן גרון יבדוק לך את ה-MRI ויגיד לך שהכל בסדר בניגוד לחו"ד מומחה.
בכל מקרה, תבקש גם אישור בכתב מאותו רופא שאחרי בדיקה פיסית ובדיקה של הממצאים הוא מוצא אותך כשיר לשירות, שיהיה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #6 

השנקל שלי:

כל נסיון ללכת לכיוון של רופא כזה או רופא אחר נידון מראש לכשלון (או לעצבים ותסכול רבים). למערכת יש הרבה יותר כח במקרה הזה, החל מסמכויות החלטה ועד לתהליכים בירוקרטים מטומטמים.

עד כאן ה"חוק היבש", עכשיו הפרקטיקה של החיים:
בשורה התחתונה, אי אפשר באמת להכריח מישהו לעשות מילואים בתפקיד קרבי. מילואים ביחידות קרביות נעשים, קודם כל, על ידי אנשים. אני יודע שאצלי ביחידה, כל הדברים האלה נסגרים בשיחה עם המפקד הישיר או מקסימום עם המ"פ. גם אצלנו יש אנשים עם בעיות גב, כאלה שלא יכולים לקחת על עצמם אפילו נשק, שלא לדבר על אפוד. אבל הם יכולים להיות אחלה חמ"ליסטים, וזה בדיוק מה שהם עושים. הכל מתחיל ונגמר ביחסי אנוש עם המפקד הישיר ועם המ"פ.
You are never fully dressed without a smile

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

בזמנו רוב העבודה שלי היתה ביולי אוגוסט,אמרתי ליחידה והם שמו עלי פס אז לא התייצבתי 9 פעמים שווה מאסר עולם

ביום שהתייצבתי בחטיבה המרחבית למשפט ניגשתי לרסר המחנה סיפרתי לו על הנין והצעתי לו את הלהקה שניגנתי בה

בהתנדבות תמורת ביטול הענין,ואכן הענין סודר והבאתי לשם את הלהקה פעמיים,
אמן מייסר

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

לדעתי הכל תלוי במפקדים שלך, כלומר אם הם מחליטים שאתה מתחזה, אז הם מערימים קשיים.
לי היו בעיות בשנים האחרונות, ואולי בגלל שאני קצין (גם אני עשיתי מילואים קבוע בלי שיחרורים, אבל אצלך זה לא עזר...) אז לא הקשו עלי, אפילו פעם אחת שערב לפני המילואים מישהו עשה עלי במשחק כדורסל קפיצת נינג'ה על הברך, ולמחרת הייתה לי ברך בגודל של כדורגל (3 ימים לא זזתי מהמיטה...), קיבלתי 3 גימלים מקצין העיר ואח"כ שיחררו אותי בלי התייצבות.

לעצם העניין, אם אתה נמצא בהליך של ועדה רפואית לדעתי הם בכלל לא יכולים לקרוא לך.

liqnit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

כאשר אתה ממתין לועדה רפואית אתה פטור עד חצי שנה משרות מילואים (כך לפי הקצינת קישור שלי)

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3864
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #10 

מנסיוני כקצין רפואה חטיבתי , לזמן אותך אפשרי בהחלט.
ולגבי פעילות חיר :קצין הרפואה הגדודי צריך להיות טיפש כדי לשתף אותך בפעילות.
בתכלס כל רופא צבאי יכול לא להתייחס בכלל לשום מסמך רפואי אזרחי- אם הוא נוטל את האחריות המלאה עליו.
סה"כ אתה לא טירון והרופא אמור להתחשב בבדיקות , אם לא תהיה מרוצה תבקש לראות דרגה מעליו -קרפ"ח (חטיבתי) או קרפ"א (אוגדתי)

וכן ישנה אפשרות להורדת פרופיל משמעותית לבעיות גב ע"י ועדה רפואית צבאית (אפילו ללא נוכחות החייל לפעמים)
And the meek shall inherit the earth
...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”