מגבר סטריאו או מגבר קולנוע ביתי? CD או DVD?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
סבא פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.

אני רוצה לקנות מערכת חדשה והדבר החשוב לי ביותר הוא איכות הצליל במוסיקה.
איכות הצליל והאפקטים בסרטים חשובים לי פחות וגם לא יוצא לי לראות הרבה סרטים אבל בכל זאת רוצה שהאפשרות תהיה קיימת לי ולילדים.
מאחר ואני בתקציב מוגבל, חשבתי אם כדאי לי לקנות מגבר סטריאו וCD כדי למקסם את איכות הצליל ולוותר על DVD.

רציתי גם לשאול איזה יצרנים הייתם ממליצים בכלל, ובפרט מה דעתכם על הרמן קרדון, נאד, דנון וסוני.

המון תודה לתשובות.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #2 

סבא שלום.
ברוך הבא לפורום, קודם כל.
דבר שני, מאוד תלוי על איזו חברה מדבר, איזה דגם ובעיקר - מה התקציב.
האם יש לך רמקולים? איזה סוג?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

ברוב רובם של המקרים, מגבר סטריאו עדיף למוזיקה על מגבר ק"ב. לגבי הנגן, CD עדיף כנ"ל על DVD, אבל ב-CD לא תוכל לראות סרטים...

סבא פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ran_carney כתב: ברוך הבא לפורום, קודם כל.
...
תודה רבה.

התקציב שלי לדקים+ רמקולים הוא סביבות 8K וכמו שהבנתם מזה- אין לי עדיין רמקולים.

אני חשבתי על הרמן קרדון, NAD, דנון וסוני.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #5 

סליחה, אבל מה הכוונה "דקים+"? רסיבר?

התקציב עצמו יפה, עכשיו רק נותר להתמקד.
יש סיבה מיוחדת להרמן קרדון, נאד, דנון וסוני? למה לא ימאהה למשל? או אונקיו?

יש שתי אפשרויות: הראשונה היא לקנות נגן ומגבר - אז אתה מוגבל למדיה שיש לך על דיסקים. אופציה שנייה היא DAC (DIGITAL TO ANALOG CONVERTER) או כרטיס קול, וחיבור מחשב עם המדיה שלך ישירות למגבר. (פה אתה כבר נכנס לעולם המדיה סנטר PC ודומיו). מאוד תלוי מה המדיה שלך.

יש הבדל מאוד גדול בין מגבר סטריאו ייעודי לבין רסיבר קולנוע ביתי מבחינת הצליל, אך גם מבחינת הפיצ'רים. סטריאו לא יספק לך אפשרות לסראונד ואפקטים, אך ההנאה מהסרטים תהיה גדולה יותר. קולנוע ביתי - בדיוק ההפך.
חייב להיות טרייד-אוף בתקציב המדובר, למרות ששוב, התקציב יפה.

בנוגע לרמקולים, האם קיימות מגבלות? רצפתיים/מדפיים/סטליטיים? האם יש לך העדפה מסוימת ברמקולים?

סבא פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אתה מתכוון שההנאה מסרטים תהיה פחותה יותר עם סטריאו, נכון?

אני לא רוצה להתחיל עם חיבורים חיצוניים, רוצה להשאיר את זה פשוט בלי יותר מדי מכשירים שיתפסו לי מקום וגם יסבכו את התפעול (אל תשכחו שיש גם אישה וילדים בבית ואני לא רוצה להיות הדי. ג'יי שכל הזמן יתפעל מוסיקה בית).

הסיבה שהתמקדתי בחברות הנ"ל היא רק פרקטית- להתמקד ולא להתפרס על פני יותר מדי חברות ואז לא אמצא את הידיים והרגליים ואולי אפילו אמצא כמה מערכות שאהבתי ואתקשה בבחירה.

הרמקולים יהיו סטליטים או מדפיים עם עדיפות למדפיים בגלל סאונד טוב יותר. אין לי עדיפות לחברה מסוימת ברמקולים עדיין.

אם אני מבין נכון את הרוח הנושבת מכם, אז בשביל להינות ממוסיקה בעיקר, עליי לקנות מגבר/רסיבר וCD ובשביל סרטים לקנות DVD נוסף. אמת?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”