מאיזה מחיר לדעתכם מתחילה מערכת ברמת כניסה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים :)
רמת כניסה , אני יודע מה זה אך לא יודע להסביר , אשמח לחידוד !
מאיזה מחיר לדעתכם מתחילה מערכת ברמת כניסה? רמקולים ומגבר?
וביכלל , מי מכתיב מהו הגבול התחתון שבו מתחילה רמת הכניסה?
תודה :מבולבל:
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

רמת כניסה לדעתי היא בעצם קטגוריה של תימחור מערכת או סט אפ, כמו רמת ביניים ורמת היי אנד. זה עוזר ליצרנים לייצר את המוצר שלהם בהתאם לציבור הקונים הפוטנציאלי ולקונים לבחור את המוצר שמתאים לצרכים ולתקציב שלהם. ככול שרמת המחירים עולה וקופצים לקטגורייה אחרת רמת המגבר או הרמקולים עולה בכל הקשור לאיכות הרכיבים שלהם ואיכות הסאונד (לפחות על הנייר). מי שקובע לאיזו קטגורייה שייכים המגברים או הרמקולים הם היצרנים, היבואנים ובסופו של דבר הקונים. לגבי הקביעה של הגבול התחתון, זה דבר סובייקטיבי, אתה צריך להחליט מהם הסטנדרטים שלך לגבי רמה מינימלית של סאונד ולהתחיל משם, אתה יכול לקבל אלף ואחת דעות בנושא, כולם יהיו נכונות.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #3 

מגבר ורמקולים (שווי כולל)

עד 5000 שח - בסיסי כניסה
5000-7500 - בסיסי +
10000 - רמת כניסה
בין כניסה לביניים.
20000 -וצפונה....ביניים - גבוה - פרימיום - הייהנד

גס מאוד ....וכאמור סובייקטיבי.
zeev78 היטיב לתאר .
בגדול קח לדוגמא רסברים/טלויזיות ותראה סדרות (נמוכה - ביניים - פרימיום היינד) ובכל סדרה יש רמות שונות .

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #4 

uris כתב:מגבר ורמקולים (שווי כולל)

עד 5000 שח - בסיסי כניסה
5000-7500 - בסיסי +
10000 - רמת כניסה
בין כניסה לביניים.
20000 -וצפונה....ביניים - גבוה - פרימיום - הייהנד

גס מאוד ....וכאמור סובייקטיבי.
zeev78 היטיב לתאר .
בגדול קח לדוגמא רסברים/טלויזיות ותראה סדרות (נמוכה - ביניים - פרימיום היינד) ובכל סדרה יש רמות שונות .
...
לדעתך,
מה ההבדל ( בגדול כמובן) בין בסיסי כניסה לרמת כניסה . ?
רמת פירוט הרמקול , הפיצ'רים ברסיור . ?
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #5 

לדעתי , כמובן ! הכל ענין של הגדרה שלי !!!
בסיסי - *** - חבל על הכסף , ראה מגבר עם סט רמקולים ב 1500 שח או משהו כזה
רמת כניסה - אם נחלק ציוד ל 3 רמות ( אז כניסה היא הנמוכה - ביניים - עלית)
ושים לב לכל רמה יש גם רמת כניסה .... (כל רמה מחולקת גם היא ל 3)
לכן יכולה להיות רמת כניסה לרמת הביניים
או רמת הכניסה לרמת פרימיום .
בגדולללללל מאודדדדדד

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

אתה יכול לקנות עכשיו בדיוטי פרי רסיבר של דנון דגם 1311 ב-$200 ולצוות לו סט רמקולים סאטליטיים (5 רמקולים קטנים בגודל של 1-2 כדורי טניס שעומדים אחד על השני ועוד סאב וופר לטיפול בצלילי הבאס, שגם הוא יחסית קטן וחלש...) של JBL בעוד $200, ובסה"כ פחות מ-1,500 ש"ח למערכת קולנוע ביתית בסיסית. שתי הפירמות מוכרות ומכובדות, אבל הביצועים בסיסיים ביותר (אתה תשמע קולנוע ביתי ברמה סבירה מינוס, ולחדר קטן של 12 מטר רבוע ומטה יכול להיות שזה יספיק...)

ברמה מעל זה יש רסיברים שעולים כ-2,500 ש"ח - למשל הדנון 1611 - וסט רמקולים סאטליטיים שעולה 2,500 ש"ח, כמו למשל הקנטון 85MX או המורל פרימו.

ברמה מעל זה יש רסיברים שעולים כ-4,000 ש"ח כמו הדנון 1911, ומכאן כבר אפשר להתחיל לחשוב על רמקולים קצת יותר רציניים מסאטליטים (חשוב בעיקר אם אתה מעוניין במערכת גם לצרכי האזנה למוזיקה ולא רק לקולנוע ביתי. מה שכן, בתקציב הזה (של 4,000-5,000 ש"ח) סביר להניח שלא תצליח לצרף סאב וופר ייעודי לרמקול סנטר ועוד שני זוגות רמקולים מדפיים (תחשוב על ערימה של 10 ספרים ששוכבים אחד על השני, או 20 כדורי טניס שמסודרים ברביעיות ועומדים אחד מעל השני - משהו כמו 30 ס"מ גובה על 15 ס"מ רוחב ועומק - אבל הגדלים פה משתנים משמעותית). בתקציב של בערך 4,000 ש"ח אם כך אפשר להשיג מערכת סאטליטים כמו הטאנוי SFX או במתיחה קלה לכיוון ה-5,000 ש"ח מערכת שכבר נחשבת לא רעה בכלל של מוניטור אודיו (סדרת הווקטור שלהם). אם הולכים על רמקולים יותר "רציניים", אז מדובר על משהו כמו וורפידייל דיאמונד 10.2 מלפנים, סנטר וורפידייל דיאמונד 10CS, ווורפידייל דיאמונד 10SR מאחור - סה"כ כ-4,000 ש"ח. עוד אופציה היא זוג מוניטור אודיו M2 מלפנים, יחד עם M סנטר וזוג M1 מאחור בכ-4,500 ש"ח.

כלל אצבע שכדאי לציין בשלב זה - בד"כ נהוג לחלק את התקציב ביחס של שליש לטובת הרסיבר ושני-שליש לטובת הרמקולים. לדוגמה, אם יש לך 12,000 ש"ח, שים 4,000 ש"ח על הרסיבר ו-8,000 על הרמקולים...

מעבר לסכומים שנידונו עד כה, ובהתאם לכלל האצבע לעיל, בשלב הזה הייתי מתחיל לעלות בתקציב של הרמקולים, תוך שאני נשאר סביב אותו תקציב של 4,000 ש"ח בשביל הרסיבר... ככה אפשר ללכת על דנון 1911 כאמור, אבל יחד עם זוג רצפתיים במקום מדפיים (כאמור, זה חשוב במיוחד לצורך האזנה למוזיקה, אך פחות קריטי לסרטים), למשל מוניטור אודיו ברונזה BX5 מלפנים, BX סנטר וזוג BXFX בכ-8,000 ש"ח. עוד אופציה היא להחליף את ה-BX5 הרצפתיים ב-BX2 מדפיים, ולהוסיף לסט הזה בתקציב שהתפנה (כ-2,500 ש"ח) סאב וופר ייעודי לטיפול בצלילי הבאס (למשל וורפידייל Power Cube 11 או פולק אודיו PSW-111).

אני אעזוב אותך כאן, לא לפני שאני אציין כמה נקודות:
1. אני לא ממליץ בהכרח ללכת רק על רסיבר של דנון (או לגבי כל מוצר אחר שנזכר לעיל), זה פשוט נתן לי אפשרות להראות לך את הפערים בתקציב תוך כדי הישענות על משפחת מוצרים ספציפית... את כל הנתונים הטכניים ומחירים מומלצים (שגבוהים מהמחירים שאתה יכול להשיג בפועל בחנות אחרי קצת מיקוח!) אתה יכול למצוא ב-ZAP או באתרים של חנויות מתמחות כגון FUSE ו-STEREOSCOPE.

2. מעבר לאילוצי התקציב יש עוד המון אילוצים אחרים, כמו למשל איך החדר נראה, מה הגודל שלו, מה האישה והילדים חושבים על בין 5 ל-13 רמקולים שיהיו מפוזרים בכל הסלון/מרתף, מה אתה שומע (מוזיקה - איזה ז'אנרים) ורואה (קולנוע ביתי) ואיזה יחס יש בין השניים (לדוג' 90% סרטים, 50/50, 70% מוזיקה...) וכו' וכו'...

3. לא פחות חשוב מהאילוצים הנ"ל זה הטעם האישי שלך - יכול להיות שהשילוב בין רסיבר של דנון לרמקולים של וורפידייל יישמע לך כמו מישהו שמעביר ציפורניים על לוח בבי"ס, ויכול להיות שהשילוב בין רסיבר של פיוניר לרמקולים של קליפש יישמע לך כמו שירת מלאכים. מצד שני, יכול להיות שבדיוק ההיפך הוא הנכון לגביך... אי אפשר לדעת מה טוב בשבילך מבלי שאתה תקשיב לו בעצמך..!

4. אפשר למצוא שילובים של מגברים ורמקולים בכמעט כל תקציב החל ב-1,500 ש"ח כאמור. אתה יכול גם לקנות רסיבר PIONEER LX-90 ב-40,000 ש"ח, ולצוות אותו לרמקולים סופר איכותיים (וסופר יקרים) כמו סדרת ה-800 של B&W, זוג 804D מלפנים בכ-40,000 ש"ח, זוג 805D מאחור בכ-25,000 ש"ח, סנטר HTM2D בכ-25,000 ש"ח (יש לו גם אח גדול - ה-HTM1D - שעולה כפול ממנו!!) וסאב PV1 בכ-10,000 ש"ח "בלבד" - סה"כ כמעט 150,000 ש"ח, ועוד לא הגענו לקצה הקרחון של זוג רמקולים ביותר מ-100,000 ש"ח ומגברים ייעודיים לכל רמקול (מונובלוקים) המשודכים לפרוססור קולנוע ביתי ייעודי (שלא לדבר על כבלים לרמקולים בעשרות אלפי ש"ח למטר!!!)... בקיצור בתחום הזה גם השמיים הם לא הגבול!!!

yzafrir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

מי ששואל על רמת כניסה בפורום הזה טועה בכתובת , פה רמת כניסה זה מעל 5000 ש"ח שבשביל מרבית האוכלוסיה מדובר בהוצאה ענקית....
לדעתי הרסיבר והרמקולים מהדיוטי פרי יותר ממספיקים לצרכים של בני אנוש שחיים במציאות והם הרבה יותר טובים ממה שיכולת לקנות לפני שנה או שנתיים באותו סכום (רמקולים ורסיבר סינים של יצרן לא מוכר...)
לי יש את הסט רמקולים של JBL עם הרסיבר של הרמן קרדון בסלון בגודל 20 מ"ר ושומעים מצויין , יותר טוב מהסט הקודם של ימהה (280) שיש שגם היה לא רע בכלל...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

שתוכל להגדיר מה זה "רמת כניסה" עבורך, נוכל להמליץ או להגיד מחירים.
אלו מונחים סובייקטיביים לחלוטין. מה שעבורי "רמת כניסה" שהייתי מוכן לחיות איתה, כנראה שעבור רבים אחרים זה "חלום", אז מכאן אתה יכול להסיק שאין הגדרה חד ערכית לזה אלא סובייקטיבית לחלוטין.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #9 

מרטין ,
מה שכתבת נכון לחלוטין מבחינה סובייקטיבית של הלקוח.
אך אם מנסים להסתכל מהצד השני, דהיינו מהצד של דגמים אז החלוקה היא קצת יותר ברורה מבחינת רמות כניסה , high end ומה שבאמצע.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #10 

כפי שכתבו קודמי רמת כניסה זה דבר מאוד סובייקטיבי שכן שלי קנה מערכת מגבר ורמקולים באלפיים שקל והוא מבסוט עד הגג לעומת זאת יש אנשים שלא היו מחברים את הסט הזה אפילו למחשב.

כך שבאמת הדבר מאוד סובייקטיבי אבל שתדע שיש גם מערכות באלפיים שקל ושיש אנשים שזה מספיק להם.

spazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #11 

MartinHSabag כתב:שתוכל להגדיר מה זה "רמת כניסה" עבורך, נוכל להמליץ או להגיד מחירים.
אלו מונחים סובייקטיביים לחלוטין. מה שעבורי "רמת כניסה" שהייתי מוכן לחיות איתה, כנראה שעבור רבים אחרים זה "חלום", אז מכאן אתה יכול להסיק שאין הגדרה חד ערכית לזה אלא סובייקטיבית לחלוטין.
...
מישהו מלטף לעצמו את האגו (n)

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #12 

צריך לקרוא לאשכול "מאיזה מחיר לדעתכם מתחילה מערכת רמת ההכנסה".
יש כאלה אם שלושה ילדים ומשכנתה שסט ב1500 שקל מבחינתם זה הפסגה.
ויש כאלה שמחאת האוהלים לא ממש מעניינת אותם אלה איך לשדרג רמקולים שעלו להם לפני שנה 30000 שקל לכאלה שעולים 45000 שקל.
אז בואו לא נוציא אחד לשני את העיניים, בישביל זה יש את השירשור "מערכת ק"ב של חברי הפורום" :)

yzafrir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

molvy כתב:כפי שכתבו קודמי רמת כניסה זה דבר מאוד סובייקטיבי שכן שלי קנה מערכת מגבר ורמקולים באלפיים שקל והוא מבסוט עד הגג לעומת זאת יש אנשים שלא היו מחברים את הסט הזה אפילו למחשב.

כך שבאמת הדבר מאוד סובייקטיבי אבל שתדע שיש גם מערכות באלפיים שקל ושיש אנשים שזה מספיק להם.
...
אני חושב שאין קשר כלכך לסכום מכיוון שהיום יש מבצעים שמאפשרים לקנות מוצר הרבה יותר טוב לעומת מוצרים שנשארו במחיר המקורי שלהם . לדוגמא הרסיבר שלדנון מהדיוטי עולה 700 שח , בארץ אתה יכול לקנות בסכום הזה רסיבר סיני ללא שם כך שברור שהדנון הרבה יותר טוב ממנו למרות המחיר הזהה .

בגדול , אני חושב ש2500 ש"ח זה סכום סביר לרמת כניסה (מי שזו מערכת הקולנוע הראשונה שלו..) , אם אפשר למצוא מותגים איכותיים יותר במבצע בפחות מיזה ,מה טוב . אני מסתכל על המחיר הרגיל בלי מבצע ...המיר הרגיל לדוגמא של הדנון מהדיוטי והסט של JBL הוא 3000 שקל בערך כך שאם אפשר להשיג אותו בפחות מ-2000 זה לא אומר שהוא הופך לנחות ולא מתאים לרמת כניסה....

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

yzafrir כתב:מי ששואל על רמת כניסה בפורום הזה טועה בכתובת , פה רמת כניסה זה מעל 5000 ש"ח שבשביל מרבית האוכלוסיה מדובר בהוצאה ענקית....
...
(n) (n) (n)

קשקוש מוחלט! יש יותר שרשורים בפורום הזה שנסובים סביב מערכות ברמות הנמוכות יחסית מאשר ברמות הגבוהות! :roll:

גם הטענה שלך ש-5,000 ש"ח (אין לי מושג מאיפה את המספר הזה אבל ניחא) זו הוצאה ענקית עבור מרבית האוכלוסיה זה סוג של פיקציה. 5,000 ש"ח זה הנטו הממוצע של עובד בישראל. אתה רוצה להגיד לי שחודש משכורת זו "הוצאה ענקית" עבור משהו שישרת אותו שנים?!
yzafrir כתב:לדעתי הרסיבר והרמקולים מהדיוטי פרי יותר ממספיקים לצרכים של בני אנוש שחיים במציאות והם הרבה יותר טובים ממה שיכולת לקנות לפני שנה או שנתיים באותו סכום (רמקולים ורסיבר סינים של יצרן לא מוכר...)
...
אתה רשאי לדעתך, אבל אני חושב שאם נעשה סקר קצרצר לא רק בפורום אלא בכל קונסטלציה מייצגת שתרצה, תגלה שאנשים לא מעטים מעדיפים איכות גבוהה יותר של סאונד מאשר השילוב של המבצעים בדיוטי פרי... על אחת כמה וכמה כשמדובר במוזיקה.

וזה שהשנה יותר זול משנה שעברה זו לא בדיוק הברקת המאה - זה נכון פחות או יותר לכל תחום שמעורבת בו טכנולוגיה, וגם על כך כבר נכתב בפורום זה ואפילו בקשר למבצע הנוכחי של הדיוטי פרי על הרסיבר של דנון...
yzafrir כתב:לי יש את הסט רמקולים של JBL עם הרסיבר של הרמן קרדון בסלון בגודל 20 מ"ר ושומעים מצויין , יותר טוב מהסט הקודם של ימהה (280) שיש שגם היה לא רע בכלל...
...
אני שמח לשמוע שטוב לך, אבל כמו שפחות או יותר כל מי שנמצא פה אומר שוב ושוב (ושוב!), מה שקובע זה הטעם האישי של כל אחד ואחת מאיתנו, כך שלהשליך מהניסיון האישי שלך על כלל הפורום זו הגזמה לא קטנה בכלל - כמעט כמו לתמחר כבל לרמקולים ב-20,000 ש"ח למטר..! 8O

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

uris כתב:מרטין ,
מה שכתבת נכון לחלוטין מבחינה סובייקטיבית של הלקוח.
אך אם מנסים להסתכל מהצד השני, דהיינו מהצד של דגמים אז החלוקה היא קצת יותר ברורה מבחינת רמות כניסה , high end ומה שבאמצע.
...
(Y) (Y)

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #16 

בתור מיסיונר של שוק היד שנייה:

כל ההמלצות למעלה ממש נכונות, אבל אתה יכול לקחת את כל הסכומים, של כל הרמות, לחלק אותם בחצי (והרבה פעמים אפילו יותר), וזה מה שהדברים יעלו לך ביד שנייה.
יתרונות:
קפיצת מדרגה באיכות הציוד
בשל העלויות הנמוכות יותר, מאפשר לך יותר משחקים עם הציוד, ופחות כאב לב אם אתה לא מרוצה

חסרונות:
לרוב אין אחריות - לכן צריך לבדוק היטב את מה שאתה קונה, מצב חיצוני, נקיון, תקלות, ועומס.
ציוד בן כמה שנים, ולא המילה האחרונה בטכנולוגיה. מצד שני - ברמקולים זו בעיה הרבה פחות מורגשת, וברסיברים - אני אעדיף איכות הגברה של סדרה גבוהה אך ישנה, על פני רסיבר כניסה עמוס טכנולוגיות חדישות אך באיכות נמוכה.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #17 

epony

אני מסתכל על החברים שלי והקרובים שלי והמערכות שלהם ואני חייב לומר לך שמה שכתבת כלל לא מייצג.

אני מדבר על אנשים נורמטיביים ממעמד הביניים שצורכים טלויזיה ומוזיקה, אבל מבחינתם זה לא נושא לשיחה ודיון הם מסתפקים במערכת שתשמיע להם את המוזיקה שהם אוהבים ללא מבט על האיכות. מבחינתם רדיו טרנזיסטור ומערכת סטריאו זה הינו הך מה שחשוב להם לעיתים זה עצמת הווליום וזה הכול.

אנשים כאלה לעיתים לא צריכים מערכת קולנוע ביתית מספיק להם סאב שיתן באסים שיאפילו על כל השאר וזה אחלה מבחינתם.

שוב אני לא מדבר על אנשים נבערים אלא אנשים מאוד נורמטיביים בעלי תחביבים ותחומי עניין אחרים מאשר איכות המוזיקה שהם שומעים יש לי חבר גסטרונום חובב שכל מה שהוא שומע זה רדיו מיטבחי וכשאני מנסה לומר לו שיקח משהו יותר טוב הוא עונה לי אתה אוכל חומוס נכון? אז אל תטיף לי מוסר ברמקולים

כנראה שהפלצנות אינה מונופול שלנו :D

yzafrir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

molvy כתב:epony

אני מסתכל על החברים שלי והקרובים שלי והמערכות שלהם ואני חייב לומר לך שמה שכתבת כלל לא מייצג.

אני מדבר על אנשים נורמטיביים ממעמד הביניים שצורכים טלויזיה ומוזיקה, אבל מבחינתם זה לא נושא לשיחה ודיון הם מסתפקים במערכת שתשמיע להם את המוזיקה שהם אוהבים ללא מבט על האיכות. מבחינתם רדיו טרנזיסטור ומערכת סטריאו זה הינו הך מה שחשוב להם לעיתים זה עצמת הווליום וזה הכול.

אנשים כאלה לעיתים לא צריכים מערכת קולנוע ביתית מספיק להם סאב שיתן באסים שיאפילו על כל השאר וזה אחלה מבחינתם.

שוב אני לא מדבר על אנשים נבערים אלא אנשים מאוד נורמטיביים בעלי תחביבים ותחומי עניין אחרים מאשר איכות המוזיקה שהם שומעים יש לי חבר גסטרונום חובב שכל מה שהוא שומע זה רדיו מיטבחי וכשאני מנסה לומר לו שיקח משהו יותר טוב הוא עונה לי אתה אוכל חומוס נכון? אז אל תטיף לי מוסר ברמקולים

כנראה שהפלצנות אינה מונופול שלנו :D
...
זה בדיוק מה שאני מנסה לומר , שיש אנשים שסכום של 5000 ש"ח למערכת הוא משהו דמיוני מבחינתם ולא בגלל שאין להם אלא כי יש להם סדר עדיפות שונה ויעידפו לשים את הסכום הזה על משהוא אחר , אבל עדיין רוצים לראות סרט בבית עם מערכת נחמדה ולכך אפשר להשקיע הרבה פחות .
אני לא מדבר על כל מה שמוכרים ב-200$ בדיוטי אלא על מוצרים ספציפים שצצו להם שם פתאום ממותגים איכותיים יחסית ולא מוצרי מדבקה .

epony , במדינה שבא 300K איש יוצאים למחות כנראה ש-5000 שקל למערכת סטריאו שספק אם יעשו בא שימוש של יותר מפעם בשבוע , זה בהחלט סכום עצום . כנראה שבסביבה שלך חיים אחרת ....אגב הסכום נגזר מתגובות אחרות שקראתי פה בפורום ....
גם אני יעדיף איכות שמע טובה יותר מהסט של דנון עם ה-JBL אבל השאלה אם אני מוכן\יכול לשלם יותר מפי 10 כדיי לקבל זאת ? התשובה היא לא כי זה פשוטלא פרופורציוני לשיפור בביצעים שאקבל .
אגב מה שהתכוונתי לגבי זה שעכשיו יש מוצרים בדיוטי שהם איכותיים יותר מהשנים הקודמות באותו רמת מחיר מדבר בעיקר על רמת המותגים . אם פעם יכולתי לקנות רסיבר של JVC או ELTAX או כל מיני יצורים כאלו אז היום באותו סכום הם מביאים לנו JBL , DENON, HARMAN..... וגם לא את הדגמים הכי ישנים שלהם אלא דור אחד או שניים אחרוה שלא כלכך מפגר טכנולוגית מהדור החדש...

ברור שטעם אישי ויכולת כלכלית מאוד משפעים על רכישת מערכת אבל כשקוראים לשרשור "רמת כניסה " , אני מניח שהכוונה היא לא רמת כניסה למערכות היי אנד....קצת פרופוציות (ופחות זלזול) לא יזיקו....

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #19 

yzafrir לכל אחד יש את הדעה שלו, קצת פרופורציות (ופחות זילזול) לא יזיקו.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

molvy כתב:epony

...
...כלל לא מייצג את החברים שלך (נורמטיביים ככל שיהיו...) - זה לא אומר שזה לא מייצג אנשים אחרים, והתצפיות האישיות שלך לא מבטלות את הטענה שלי.

yzafrir כתב:זה בדיוק מה שאני מנסה לומר , שיש אנשים שסכום של 5000 ש"ח למערכת הוא משהו דמיוני מבחינתם ולא בגלל שאין להם אלא כי יש להם סדר עדיפות שונה ויעידפו לשים את הסכום הזה על משהוא אחר , אבל עדיין רוצים לראות סרט בבית עם מערכת נחמדה ולכך אפשר להשקיע הרבה פחות .
אני לא מדבר על כל מה שמוכרים ב-200$ בדיוטי אלא על מוצרים ספציפים שצצו להם שם פתאום ממותגים איכותיים יחסית ולא מוצרי מדבקה.
...
זה בכלל לא מה שאמרת, אבל אין לי בעיה להתייחס גם לטיעון הזה. סדרי עדיפויות הם מאוד לגיטימיים, אבל זה לא הופך את הסכום עצמו של 5,000 ש"ל לדמיוני. יש אנשים שמבחינת טעמים והעדפות לא מעוניינים להוציא גרוש שחוק אחד על קולנוע ביתי, ואין לי שום בעיה עם זה. יש לי בעיה עם אנשים שחושבים שדעתם היא בהכרח דעת "הרוב", או שאם כל החברים שלהם לא בעניין של ק"ב, אז זה בהכרח אומר שזו דעת "הרוב". אתה מוזמן לצאת מהבועה שלך (ותאמין לי שאני יוצא משלי כל יום) ולהתחיל לבחון כל דבר - לא רק ק"ב - בעיניים קצת יותר צלולות וקצת פחות אגוצנטריות...
yzafrir כתב:epony , במדינה שבא 300K איש יוצאים למחות כנראה ש-5000 שקל למערכת סטריאו שספק אם יעשו בא שימוש של יותר מפעם בשבוע , זה בהחלט סכום עצום . כנראה שבסביבה שלך חיים אחרת ....אגב הסכום נגזר מתגובות אחרות שקראתי פה בפורום ....
...
יקירי, אל תדאג, אני חלק מהמחאה החברתית בדיוק כמוך, וגם אני סופר כל שקל לפני שאני מקבל החלטה על רכישת כל מוצר, מקוטג' במבצע של שניים בעשר ועד סטרימר ב-1,000 ש"ח (שאני כבר 3 חודשים לא מצליח להביא את עצמי לקנות...)
אמנם יש לי בבית מערכת שקניתי לפני בערך 8 שנים (בשלבים) במשהו כמו 12,000 ש"ח בסה"כ, אך מרבית הסכום היה פרס בו זכיתי, כך שאני ממש לא מורגל בסכומים האלה ביום-יום, וגם אחרי הזכיה לא בדיוק התפרעתי יותר מדי...

את הסקת המסקנות הקלוקלת שלך כבר למדתי להכיר, אבל לבוא בטענות אישיות ופוגעניות למישהו שבסה"כ אמר שמשכורת נטו אחת של מישהו שמשתכר את השכר הממוצע במשק הוא לא "סכום דמיוני" זו קפיצה די פראית אפילו בשבילך!! (n) :roll:
yzafrir כתב:גם אני יעדיף איכות שמע טובה יותר מהסט של דנון עם ה-JBL אבל השאלה אם אני מוכן\יכול לשלם יותר מפי 10 כדיי לקבל זאת ? התשובה היא לא כי זה פשוטלא פרופורציוני לשיפור בביצעים שאקבל .
...
ניסית פעם לשמוע מערכת שעולה פי 10 מהשילוב של של הדנון וה-JBL המדוברים - גם במחירים של מבצע בדיוטי פרי?
למותר לציין שהמבצע בדיוטי פרי זמני מאוד ויש לקחת גם את זאת בחשבון - מדובר על חיסול עודפי יבוא של ניופאן, שמפנה מקום בחנויות שלה למחליפו של ה-1311, ה-1312. ה-SCS200.5 הושק לפני 5 שנים אם לא יותר...

קשה לי להאמין שלא תשים לב להבדל משמעותי מאוד בין הסט שבדיוטי פרי לסט שעולה פי 10 ממנו - אנחנו מדברים על כמעט 15,000 ש"ח. זה אומר רסיבר כדוגמת האונקיו 708, שהוא 3 רמות בערך מעל ה-1311, וסט רמקולים של מוניטור אודיו מסדרת הסילבר שלהם - הרמקולים הקדמיים שלה יורדים יותר נמוך מהסאב של ה-JBL, ואי אפשר לתאר ממש במילים את הפער העצום באיכות הסאונד שהם מפיקים לעומת 5 סאטליטים... באותו אופן אתה יכול גם לקנות ב-10,000 ש"ח סט סאטליטים של קבאס EOLE 2 או B&W MT-25, שיגרמו לך להסתכל בשאט נפש על ה-LBK ולא להבין איך יש אנשים בעולם שמוכרים את החרא הזה (הכל יחסי כמובן...)
yzafrir כתב:אגב מה שהתכוונתי לגבי זה שעכשיו יש מוצרים בדיוטי שהם איכותיים יותר מהשנים הקודמות באותו רמת מחיר מדבר בעיקר על רמת המותגים . אם פעם יכולתי לקנות רסיבר של JVC או ELTAX או כל מיני יצורים כאלו אז היום באותו סכום הם מביאים לנו JBL , DENON, HARMAN..... וגם לא את הדגמים הכי ישנים שלהם אלא דור אחד או שניים אחרוה שלא כלכך מפגר טכנולוגית מהדור החדש...

ברור שטעם אישי ויכולת כלכלית מאוד משפעים על רכישת מערכת אבל כשקוראים לשרשור "רמת כניסה " , אני מניח שהכוונה היא לא רמת כניסה למערכות היי אנד....קצת פרופוציות (ופחות זלזול) לא יזיקו....
...
אני חושב שאתה הולך קצת יותר משנתיים אחורה בכל מה שנוגע למבצעי דיוטי פרי, צריך גם לזכור שהיה שינוי בבעלות על חנות האלקטרוניקה שם (סקאל אלקטרוניקה איבדו את הזיכיון על חנות האלקטרוניקה בדיוטי פרי לבאג לפני כ-3 שנים...)
עוד משהו שאתה מגזים בו זה ההשוואה עצמה בין ההווה לעבר, ובין פיגור טכנולוגי (כאמור ה-JBL רמקולים די ותיקים) לכוחות השוק - משנה לשנה אנחנו משלמים פחות על טכנולוגיה יותר טובה - אל תשכח שלפני 10 שנים בערך היית משלם 5 ספרות על טלוויזיית CRT מרובעת בגודל 34 אינץ' של טושיבה, והיום אתה לא משלם כאלה סכומים גם על טלוויזיית LED 55 אינץ' עם FULL HD..!
יתר על כן, המחיר המומלץ לצרכן של הדנון 1311 עם השקתו בישראל היה למעלה מ-3,000 ש"ח(!!!)

באשר להערה האחרונה שלך, לא כ"כ ברור לי למה ולמי אתה מתכוון - לא בנוגע לבלבול בכוונות ולא בנוגע לעניין הזלזול - אבל אני מקווה שעכשיו כולנו מבינים קצת יותר טוב מהן הפרופורציות הנכונות...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”