רמת כניסה , אני יודע מה זה אך לא יודע להסביר , אשמח לחידוד !
מאיזה מחיר לדעתכם מתחילה מערכת ברמת כניסה? רמקולים ומגבר?
וביכלל , מי מכתיב מהו הגבול התחתון שבו מתחילה רמת הכניסה?
תודה

לדעתך,uris כתב:מגבר ורמקולים (שווי כולל)
עד 5000 שח - בסיסי כניסה
5000-7500 - בסיסי +
10000 - רמת כניסה
בין כניסה לביניים.
20000 -וצפונה....ביניים - גבוה - פרימיום - הייהנד
גס מאוד ....וכאמור סובייקטיבי.
zeev78 היטיב לתאר .
בגדול קח לדוגמא רסברים/טלויזיות ותראה סדרות (נמוכה - ביניים - פרימיום היינד) ובכל סדרה יש רמות שונות ....

מישהו מלטף לעצמו את האגוMartinHSabag כתב:שתוכל להגדיר מה זה "רמת כניסה" עבורך, נוכל להמליץ או להגיד מחירים.
אלו מונחים סובייקטיביים לחלוטין. מה שעבורי "רמת כניסה" שהייתי מוכן לחיות איתה, כנראה שעבור רבים אחרים זה "חלום", אז מכאן אתה יכול להסיק שאין הגדרה חד ערכית לזה אלא סובייקטיבית לחלוטין....

אני חושב שאין קשר כלכך לסכום מכיוון שהיום יש מבצעים שמאפשרים לקנות מוצר הרבה יותר טוב לעומת מוצרים שנשארו במחיר המקורי שלהם . לדוגמא הרסיבר שלדנון מהדיוטי עולה 700 שח , בארץ אתה יכול לקנות בסכום הזה רסיבר סיני ללא שם כך שברור שהדנון הרבה יותר טוב ממנו למרות המחיר הזהה .molvy כתב:כפי שכתבו קודמי רמת כניסה זה דבר מאוד סובייקטיבי שכן שלי קנה מערכת מגבר ורמקולים באלפיים שקל והוא מבסוט עד הגג לעומת זאת יש אנשים שלא היו מחברים את הסט הזה אפילו למחשב.
כך שבאמת הדבר מאוד סובייקטיבי אבל שתדע שיש גם מערכות באלפיים שקל ושיש אנשים שזה מספיק להם....

yzafrir כתב:מי ששואל על רמת כניסה בפורום הזה טועה בכתובת , פה רמת כניסה זה מעל 5000 ש"ח שבשביל מרבית האוכלוסיה מדובר בהוצאה ענקית.......
אתה רשאי לדעתך, אבל אני חושב שאם נעשה סקר קצרצר לא רק בפורום אלא בכל קונסטלציה מייצגת שתרצה, תגלה שאנשים לא מעטים מעדיפים איכות גבוהה יותר של סאונד מאשר השילוב של המבצעים בדיוטי פרי... על אחת כמה וכמה כשמדובר במוזיקה.yzafrir כתב:לדעתי הרסיבר והרמקולים מהדיוטי פרי יותר ממספיקים לצרכים של בני אנוש שחיים במציאות והם הרבה יותר טובים ממה שיכולת לקנות לפני שנה או שנתיים באותו סכום (רמקולים ורסיבר סינים של יצרן לא מוכר...)...
אני שמח לשמוע שטוב לך, אבל כמו שפחות או יותר כל מי שנמצא פה אומר שוב ושוב (ושוב!), מה שקובע זה הטעם האישי של כל אחד ואחת מאיתנו, כך שלהשליך מהניסיון האישי שלך על כלל הפורום זו הגזמה לא קטנה בכלל - כמעט כמו לתמחר כבל לרמקולים ב-20,000 ש"ח למטר..!yzafrir כתב:לי יש את הסט רמקולים של JBL עם הרסיבר של הרמן קרדון בסלון בגודל 20 מ"ר ושומעים מצויין , יותר טוב מהסט הקודם של ימהה (280) שיש שגם היה לא רע בכלל......

uris כתב:מרטין ,
מה שכתבת נכון לחלוטין מבחינה סובייקטיבית של הלקוח.
אך אם מנסים להסתכל מהצד השני, דהיינו מהצד של דגמים אז החלוקה היא קצת יותר ברורה מבחינת רמות כניסה , high end ומה שבאמצע....

זה בדיוק מה שאני מנסה לומר , שיש אנשים שסכום של 5000 ש"ח למערכת הוא משהו דמיוני מבחינתם ולא בגלל שאין להם אלא כי יש להם סדר עדיפות שונה ויעידפו לשים את הסכום הזה על משהוא אחר , אבל עדיין רוצים לראות סרט בבית עם מערכת נחמדה ולכך אפשר להשקיע הרבה פחות .molvy כתב:epony
אני מסתכל על החברים שלי והקרובים שלי והמערכות שלהם ואני חייב לומר לך שמה שכתבת כלל לא מייצג.
אני מדבר על אנשים נורמטיביים ממעמד הביניים שצורכים טלויזיה ומוזיקה, אבל מבחינתם זה לא נושא לשיחה ודיון הם מסתפקים במערכת שתשמיע להם את המוזיקה שהם אוהבים ללא מבט על האיכות. מבחינתם רדיו טרנזיסטור ומערכת סטריאו זה הינו הך מה שחשוב להם לעיתים זה עצמת הווליום וזה הכול.
אנשים כאלה לעיתים לא צריכים מערכת קולנוע ביתית מספיק להם סאב שיתן באסים שיאפילו על כל השאר וזה אחלה מבחינתם.
שוב אני לא מדבר על אנשים נבערים אלא אנשים מאוד נורמטיביים בעלי תחביבים ותחומי עניין אחרים מאשר איכות המוזיקה שהם שומעים יש לי חבר גסטרונום חובב שכל מה שהוא שומע זה רדיו מיטבחי וכשאני מנסה לומר לו שיקח משהו יותר טוב הוא עונה לי אתה אוכל חומוס נכון? אז אל תטיף לי מוסר ברמקולים
כנראה שהפלצנות אינה מונופול שלנו...

...כלל לא מייצג את החברים שלך (נורמטיביים ככל שיהיו...) - זה לא אומר שזה לא מייצג אנשים אחרים, והתצפיות האישיות שלך לא מבטלות את הטענה שלי.molvy כתב:epony
אני מסתכל על החברים שלי והקרובים שלי והמערכות שלהם ואני חייב לומר לך שמה שכתבת כלל לא מייצג....
זה בכלל לא מה שאמרת, אבל אין לי בעיה להתייחס גם לטיעון הזה. סדרי עדיפויות הם מאוד לגיטימיים, אבל זה לא הופך את הסכום עצמו של 5,000 ש"ל לדמיוני. יש אנשים שמבחינת טעמים והעדפות לא מעוניינים להוציא גרוש שחוק אחד על קולנוע ביתי, ואין לי שום בעיה עם זה. יש לי בעיה עם אנשים שחושבים שדעתם היא בהכרח דעת "הרוב", או שאם כל החברים שלהם לא בעניין של ק"ב, אז זה בהכרח אומר שזו דעת "הרוב". אתה מוזמן לצאת מהבועה שלך (ותאמין לי שאני יוצא משלי כל יום) ולהתחיל לבחון כל דבר - לא רק ק"ב - בעיניים קצת יותר צלולות וקצת פחות אגוצנטריות...yzafrir כתב:זה בדיוק מה שאני מנסה לומר , שיש אנשים שסכום של 5000 ש"ח למערכת הוא משהו דמיוני מבחינתם ולא בגלל שאין להם אלא כי יש להם סדר עדיפות שונה ויעידפו לשים את הסכום הזה על משהוא אחר , אבל עדיין רוצים לראות סרט בבית עם מערכת נחמדה ולכך אפשר להשקיע הרבה פחות .
אני לא מדבר על כל מה שמוכרים ב-200$ בדיוטי אלא על מוצרים ספציפים שצצו להם שם פתאום ממותגים איכותיים יחסית ולא מוצרי מדבקה....
יקירי, אל תדאג, אני חלק מהמחאה החברתית בדיוק כמוך, וגם אני סופר כל שקל לפני שאני מקבל החלטה על רכישת כל מוצר, מקוטג' במבצע של שניים בעשר ועד סטרימר ב-1,000 ש"ח (שאני כבר 3 חודשים לא מצליח להביא את עצמי לקנות...)yzafrir כתב:epony , במדינה שבא 300K איש יוצאים למחות כנראה ש-5000 שקל למערכת סטריאו שספק אם יעשו בא שימוש של יותר מפעם בשבוע , זה בהחלט סכום עצום . כנראה שבסביבה שלך חיים אחרת ....אגב הסכום נגזר מתגובות אחרות שקראתי פה בפורום .......
ניסית פעם לשמוע מערכת שעולה פי 10 מהשילוב של של הדנון וה-JBL המדוברים - גם במחירים של מבצע בדיוטי פרי?yzafrir כתב:גם אני יעדיף איכות שמע טובה יותר מהסט של דנון עם ה-JBL אבל השאלה אם אני מוכן\יכול לשלם יותר מפי 10 כדיי לקבל זאת ? התשובה היא לא כי זה פשוטלא פרופורציוני לשיפור בביצעים שאקבל ....
אני חושב שאתה הולך קצת יותר משנתיים אחורה בכל מה שנוגע למבצעי דיוטי פרי, צריך גם לזכור שהיה שינוי בבעלות על חנות האלקטרוניקה שם (סקאל אלקטרוניקה איבדו את הזיכיון על חנות האלקטרוניקה בדיוטי פרי לבאג לפני כ-3 שנים...)yzafrir כתב:אגב מה שהתכוונתי לגבי זה שעכשיו יש מוצרים בדיוטי שהם איכותיים יותר מהשנים הקודמות באותו רמת מחיר מדבר בעיקר על רמת המותגים . אם פעם יכולתי לקנות רסיבר של JVC או ELTAX או כל מיני יצורים כאלו אז היום באותו סכום הם מביאים לנו JBL , DENON, HARMAN..... וגם לא את הדגמים הכי ישנים שלהם אלא דור אחד או שניים אחרוה שלא כלכך מפגר טכנולוגית מהדור החדש...
ברור שטעם אישי ויכולת כלכלית מאוד משפעים על רכישת מערכת אבל כשקוראים לשרשור "רמת כניסה " , אני מניח שהכוונה היא לא רמת כניסה למערכות היי אנד....קצת פרופוציות (ופחות זלזול) לא יזיקו.......