המלצה למתחיל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
op6980 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,

לאחרונה התחזקה תחושת חוסר שביעות הרצון ממערכת המיני הותיקה,
http://www.audioreview.com/cat/other/mi ... 49crx.aspx

אני חושב שהרמקולים טובים, אני צודק ?
בכל מקרה, הייתי מעוניין לצוות להם רסיבר שישמש בראש ובראשונה למוסיקה ויאפשר לי למתג גם מקורות HD לצפיה בטלויזיה.

אני ממש חדש בתחום ואני לא בטוח שאני יודע להתמודד עם שפע האפשרויות. מה שכן, יודע להעריך איכות.
האם יש לכם, חברים, המלצה לרסיבר שיענה על דרישותי ויוכל לשמש אותי גם בעתיד במידה וארצה לשדרג רמקולים ? (מתחיל-בינוני)
חנות מומלצת באיזור השרון ?

בכוונה לא ציינתי תקציב,
אני מניח שבתור מתחיל יהיה לי קשה להעריך את מערכות הקצה ולכן לא אקבל המלצות בכיוון,
תודה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

לא נראה לי ששווה לשמור על הרמקולים האלה, חוץ אולי מבתור רמקולים אחוריים במערכת 5.1 או 7.1 - נסה להשיג את הנתונים הטכניים של הרמקולים האלה (מהחוברת של המערכת למשל) ונראה אם להם שימוש...

במקרה שכן, אפשר לדבר על על מערכת עם רסיבר, זוג רמקולים קדמיים איכותיים (רצפתיים או מדפיים, תלוי באילוצים שלך...), סנטר תואם, ושני הרמקולים הקיימים שלך יכולים להרכיב מערכת התחלתית עם דגש על מוזיקה.

קצת קשה להרכיב כזאת מערכת בלי שום הכוונה מבחינת תקציב... יש פערים אדירים בין רמות הכניסה (רסיבר בסיסי וסט רמקולים 5.1 ב-$400 בדיוטי פרי), לרמות הקצה שאתה מפחד להיכנס אליהן (רסיבר ב-20,000 ש"ח וזוג רמקולים ב-40,000 ש"ח). יש פתרון לצרכים שלך בערך בכל רמה בין הקצה התחתון לקצה העליון, ככה שטיפ-טיפת הכוונה לגבי הסכומים שאתה מעוניין להוציא תקדם אותנו משמעותית..!

חנות מומלצת בשרון: לייזר סיטי בבניין הפורום בצומת כפר שמריהו.

op6980 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

וואי תודה EPONY על התגובה,

הרמקולים:
2-way
bass reflex,magnetically shielded
woofer - 17cm cone type
tweeter - 2.5cm dome type
6ohms
210x402x285

לגבי רמת מחיר - חשבתי בסביביות 2500-3000 לרסיבר.
הבנתי שאיכותית מגבר לאודיו בלבד יתן תוצאות טובות יותר - אך יהיו לי חסרים חיבורי ה-HDMI.

איו לי הגבלות לרמקולים - רצפתיים או מדפיים, אבל חשבתי להתחיל עם הרמקולים הקיימים ולשדרג אותם כשארגיש צורך (אני מאמין שגם בסביבות 2500 לסטריאו).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

יש נתונים לגבי הרמקולים שיש לך שקשורים ל-frequency? זה בד"כ ניתן בנתונים של Hz או KHz...

רסיבר טוב גם לקולנוע ביתי וגם למוזיקה יהיה לך קשה למצוא בתקציב של 3,000 ש"ח, אלא אם אתה הולך על יד שנייה או קונה בחו"ל (וגם אז לא בטוח...)

אני ממליץ לך בחום ללכת לחנות מתמחה, להקשיב לרסיברים בתקציב שלך מיצרנים כמו פיוניר (דגם 820 או 920), דנון (דגם 1611), אונקיו (דגם 608 או 509) וימאהה (דגם 567 או 667), לחבר אותם לרמקולים בתקציב דומה למה שתכננת (נגיד מוניטור אודיו ברונזה BX2, דאלי לקטור 2, B&W 686 וכיו"ב...) - תשתדל לשמוע כמה שיותר שילובים של רסיברים ורמקולים כדי באמת למצוא מה הכי מתאים לך מבחינת הטעם האישי שלך, ואל תשכח לבוא מהבית עם מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב!

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

באונקיו 609 בהחלט יכול להתאים לך. בארץ עולה בסביבות 4,000 ש"ח.
ניתן לעשות יבוא אישי לקבל אותו עד הבית במחיר של 2250 ש"ח (כולל קניה, שילוח ומיסים) ולהוסיף ממיר מתח (גם מחול) בעלות של 350 ש"ח.

אם אתה מעוניין אני יכול להוסיף את כל הפרטים איכן לקנות ואיך לשלוח לארץ כולל עלויות של כל סעיף.

ציון

op6980 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה חברים,

EPNY, חיפשתי, לא מצאתי נתונים על טווח התדרים של הרמקולים SONY SS-NX1, אני מניח שהם לא מפנקים כמו חבר'ה ב-3K.
אני גם מבין שההמלצות שלך הם סביב 4000 וצפונה...
אני בהחלט אבקר בחנות מתמחה עם רשימת ההמלצות שלך ו-ALCHEMY של Dire Straits ואשקול רכישה בתקציב גבוה יותר מהמתוכנן.
אגב, לייזר סיטי נחשבים הוגנים במחירים או רק מקצועיים ?

מה שמוביל אותי לציון,
היי, אשמח אם תוכל לתת לי את הפירוט לגבי קנייה, שילוח ומיסים.
אשמח אם תוכל גם לענות לי על כמה שאלות:
אחריות ?
כמה מסרבל ממיר המתח והאם ניתן לרכוש מכשיר מותאם ל-220 ?
מהם החסרונות של יבוא אישי ? כלומר, אם זה זול משמעותית וקל לביצוע, מדוע לא כולם עושים זאת ?

אור

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

הייתי מציע לך ללחוץ על הברקס בכל הקשור להחלפת ההגברה, מדובר במערכת מיני לא רעה בכלל, תבדוק אותה עם רמקולים אחרים כמו BOSE201, DALI LEKTOR או MONITOR AUDIO BX2 וצפה לשידרוג ניכר בסאונד.

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

op6980 כתב:תודה חברים,

EPNY, חיפשתי, לא מצאתי נתונים על טווח התדרים של הרמקולים SONY SS-NX1, אני מניח שהם לא מפנקים כמו חבר'ה ב-3K.
אני בהחלט אבקר בחנות מתמחה עם רשימת ההמלצות שלך ו-ALCHEMY של Dire Straits ואשקול רכישה בתקציב גבוה יותר מהמתוכנן.

מה שמוביל אותי לציון,
אחריות ?
מהם החסרונות של יבוא אישי ? כלומר, אם זה זול משמעותית וקל לביצוע, מדוע לא כולם עושים זאת ?

אור
...
להלן בפירוט (אונקיו 609):
קניה ב B&H במחיר של 400$.
שילוח מוזל לארץ דרך USHOPS בסביבות 85$
מיסים 150$

סה"כ עד הבית כ-635$ שזה כ-2250 ש"ח

ממיר מתח איכותי ניתן לרכוש באתר הבא בסכום של 49.99$:
http://www.ecrater.com/p/7820333/automa ... 1000-watts

שילוח מוזל דרך USHOPS עוד 50$

מיסם אין כי זה פחות מ - 50$ .

סה:כ עד הבית ב-100$ שזה פחות מ 350$.

ממיר מתחת זה ממש דבר פשוט ולא מסורבל. מחברים אותו לחשמל ואת הרסיבר לממיר מתח. צריך רק למצוא לו מקום במזנון, אפשר גם מאחורה של יראה.

אין אחריות - זה החיסרון היחיד שמבחינתי הוא לא כזה גדול כי הסיכוי שתזדקק לאחריות הוא קטן מאוד וכשלוקחים בחשבון את החיסכון הגדול בהשוואה לקניה בארץ אז זה שווה את הסיכון.

למה לא כולם עשים יבוא אישי - שאלב טובה, דבר ראשון הרבה אנשים דווקא כן עושים יבוא אישי... לערכתי הרבה מאוד מחברי הפורום רוכשים מוצרים בחול. מעבר לזה יש את המחסום הפסיכולגי ברכישה מחול, חושבים שזה מסובך ושזה מסוכן, אבל בפועל זה מאוד פשוט, כאשר עוברים את המחסום הפסיכולוגי ומזמנים מחול בפעם הראשונה אתה פתאום מגלה שזה תהליך פשוט ושפתאום נפתחו בפניך הרבה אפשרויות.
מעבר לזה אנשים לא עושים יבוא אישי כי הם בגדול פראיירים ובכלל לא מודעים לאופציה ואיך שאח שלי תמיד אומר.... "פראיירים לא מתים.... הם רק מתרבים !"

ציון

op6980 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

zeev78 כתב:הייתי מציע לך ללחוץ על הברקס בכל הקשור להחלפת ההגברה, מדובר במערכת מיני לא רעה בכלל, תבדוק אותה עם רמקולים אחרים כמו BOSE201, DALI LEKTOR או MONITOR AUDIO BX2 וצפה לשידרוג ניכר בסאונד.
...
הייתי ממש מרוצה ממנה, אבל לאחרונה (אני חושד שמאז שהיא התרסקה מגובה 1.5 מטר ממדף שקרס) היא צורמת לי מידי.
נגן הדיסקים עובד לסירוגין והסאונד לא מה שהיה פעם (אולי בגלל הצמה המחברת בין 2 החלקים - נקרעה וחוברה חזרה כמו שהיא).
בנוסף לכך, ממש חסר לי כל עניין ניהול המקורות - כבלים, מחשב, טלויזיה, CD.
אני חשבתי שזו המערכת שדורשת שידרוג...
איך אני אמור לבדוק אותה עם רמקולים שונים ? זה מקובל להגיע עם ציוד לחנות ?

op6980 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

zionc כתב:

להלן בפירוט (אונקיו 609):
קניה ב B&H במחיר של 400$.
שילוח מוזל לארץ דרך USHOPS בסביבות 85$
מיסים 150$

סה"כ עד הבית כ-635$ שזה כ-2250 ש"ח

ממיר מתח איכותי ניתן לרכוש באתר הבא בסכום של 49.99$:
http://www.ecrater.com/p/7820333/automa ... 1000-watts

שילוח מוזל דרך USHOPS עוד 50$

מיסם אין כי זה פחות מ - 50$ .

סה:כ עד הבית ב-100$ שזה פחות מ 350$.

ממיר מתחת זה ממש דבר פשוט ולא מסורבל. מחברים אותו לחשמל ואת הרסיבר לממיר מתח. צריך רק למצוא לו מקום במזנון, אפשר גם מאחורה של יראה.

אין אחריות - זה החיסרון היחיד שמבחינתי הוא לא כזה גדול כי הסיכוי שתזדקק לאחריות הוא קטן מאוד וכשלוקחים בחשבון את החיסכון הגדול בהשוואה לקניה בארץ אז זה שווה את הסיכון.

למה לא כולם עשים יבוא אישי - שאלב טובה, דבר ראשון הרבה אנשים דווקא כן עושים יבוא אישי... לערכתי הרבה מאוד מחברי הפורום רוכשים מוצרים בחול. מעבר לזה יש את המחסום הפסיכולגי ברכישה מחול, חושבים שזה מסובך ושזה מסוכן, אבל בפועל זה מאוד פשוט, כאשר עוברים את המחסום הפסיכולוגי ומזמנים מחול בפעם הראשונה אתה פתאום מגלה שזה תהליך פשוט ושפתאום נפתחו בפניך הרבה אפשרויות.
מעבר לזה אנשים לא עושים יבוא אישי כי הם בגדול פראיירים ובכלל לא מודעים לאופציה ואיך שאח שלי תמיד אומר.... "פראיירים לא מתים.... הם רק מתרבים !"

ציון
...
תודה על ההסבר, הפירוט והשקפת העולם :)
ב-B&H ראיתי את הרסיבר ב-500$.
מנסיונך, איך מתחלקים המיסים ? כלומר מה זה ה-150$ ? מכס ומע"מ ? כמה אחוזים ?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #11 

אם משהו לא בסדר במערכת אפשר לקחת אותה למעבדת שירות או לאנשים שמתמחים בתיקון ואם תירצה אולי אפילו בשידרוג שלה. לגבי הבאת המערכת לחנות, לדעתי זה הדבר שהכי נכון לעשות כי רק ככה אתה תוכל לשמוע איך הסט אפ שאתה בוחר נשמע (כמובן שצפויי להיות שינויי מסויים בגלל האקוסטיקה אבל זה הרבה יותר טוב מבחירת רמקולים עם סט אפ אחר ממה שיש לך), רצויי לתאם עם החנות לפני שאתה מגיע שלא יהיו הפתעות אבל לדעתי לא צפוייה להיות לך בעיה. אם אתה מעוניין ברסיבר אז זה כבר משנה את התמונה והשאלה לא רלוונטית. תבדוק את האונקיו 608, אני לא רואה אופציה טובה יותר שקרובה לתקציב שלך.

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

op6980 כתב: תודה על ההסבר, הפירוט והשקפת העולם :)
ב-B&H ראיתי את הרסיבר ב-500$.
מנסיונך, איך מתחלקים המיסים ? כלומר מה זה ה-150$ ? מכס ומע"מ ? כמה אחוזים ?
...
אין בעד מה :D
במחיר ב B&H הוא 400$... אתה צריך ללחוץ על הכפתור "ADD TO CART" ע"מ לראות את המחיר הסופי...וכאמור זה 400$.

150$ מתחלקים כמעט שווה בשווה בין המע"מ (16.5%) למיסים(17%)
יש לזכור שוה-150$ כוללים בתוכם גם את העמלות וההגרות השונות כולל גם עמלה של USHOPS ולכן זה יוצא יותר מ 33.5% של המיסים והמע"מ.

ציון

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

לייזר סיטי חנות מצויינת עם אנשים מקצועיים. (Y)

חשוב לציין שהמחירים שראית באינטרנט אינם מחירים סופיים ושעם קצת מיקוח אתה יכול להוריד את המחירים בסכומים יפים מאוד, כך שאפילו אם אתה רואה רמקולים שציינתי שמתומחרים מעל 4,000 ש"ח (לא מבין איזה רמקולים אילו יכולים להיות כי כיוונתי לרמקולים במחיר של כ-2,500 ש"ח), אתה יכול בשקט לצאת מנקודת הנחה שבפועל הם יעלו לך פחות מכך. :wink:

לגבי יבואי אישי מחו"ל, ציון נגע בכמה נקודות חשובות, אבל ברשותך אחדד ואוסיף כמה משלי
1. חוסר ידע - לאנשים אין מושג שעלות יבוא אישי של מגברים (ומוצרים אחרים) מארה"ב - כולל שילוח, מסים וממיר מתח - יכולה להגיע גם ל-50% מעלותם בארץ!!

2. מחסומים פסיכולוגיים - היעדר אחריות על המוצרים משפיע על אנשים רבים בחסם מאוד גבוה ליבוא מחו"ל. קנייה באינטרנט בסכומים של מאות ואלפי דולרים מחנויות מקוונות שלא תמיד ברור מי עומד מאחוריהן היא עוד חסם משמעותי עבור הרבה אנשים... גם נושא תדרי החשמל מעסיק הרבה אנשים (שלא לצורך) ומוסיף עוד לחץ (מיותר) להחלטת קנייה שהיא כמעט אף פעם לא פשוטה (ראה בסעיף הבא...)

3. חוויית הקנייה - תחום הק"ב והאודיו/וידאו בכלל הוא תחום מאוד חווייתי מצד אחד, ומאוד מורכב מצד שני. לא סתם יש פה פורום כ"כ פעיל שחלק גדול מאוד ממנו מוקדש לשאלות טכניות ובקשות לייעוץ לקראת קנייה... כאמור, קניה באינטרנט מלחיצה הרבה אנשים, והצד השני של אותו המטבע הוא שאנשים רבים מעדיפים "לחוות" את המוצרים בחנות מתמחה ולדבר פנים אל פנים עם "אחד שמבין" לפני שהם מקבלים החלטה על הוצאה לא קטנה בכלל...

4. זמני אספקה - עוד סיבה שאנשים מעדיפים חנויות פיזיות היא לא רק שאפשר לראות ולשמוע את המוצר, אלא גם לקחת אותו הביתה מיד או תוך ימים בודדים. לעומת זאת, שילוח מוזל מארה"ב נעשה בדרך הים ולוקח 6-8 שבועות, בעוד ששילוח אווירי מייקר את כל העסק במשהו כמו $150-200 (תלוי במה בדיוק שולחים...)

בקיצור, אנשים מעדיפים לראות מה הם קונים, לקבל הסבר פנים אל פנים, לצמצם סיכונים (אמיתיים ומדומים), ולהקטין את משך הזמן שבין החלטת הרכישה ואספקת המוצר. תוסיף לזה את זה שאין להם מושג שהם יכולים לחסוך אלפי ש"ח בלי להתאמץ יותר מדי (האנשים הטובים בחברות כמו מאסטופ, USHOPS ו-TNT EXPRESS מטפלים בכל נושא השילוח, ביטוח, מסים וכיו"ב בשביל עמלה סבירה בסה"כ שלא פוגעת כמעט בכלל בכדאיות העסקה...) ותבין למה זה לא נפוץ כמו שזה צריך להיות (למרות שכאמור יש לא מעט אנשים שהולכים על זה ברגע שהם נחשפים ליתרונות של יבוא אישי מחו"ל בפורום זה או בכל מקום אחר)

op6980 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

רב תודות חברים, אני מאוד מעריך את תשומת הלב והסבלנות.

שוכנעתי !
אינטרנט.

מה שנשאר להחליט זה מה ? (יש לי קצת בעיה מוסרית ללכת ולשגע מוכרון בחנות ובסוף להגיד לו "אני אחשוב על זה" ולקנות ONLINE) פה אני נסמך על נסיון המנוסים, ובהמשך, לרמקולים, אני אצטרך לשדך על פי טעמי האישי:
למה דווקא ONKYO 609 ? מה בו הופך אותו למתאים לי ?
דווקא חשבתי שאם ארצה לשדרג בעתיד ולהוסיף מגבר אנאלוגי (במידה ולא אהיה מסופק מתוצאות האודיו) אני אצטרך PRE-OUT, מה שהרסיבר הזה לא נותן.
מהן האלטרנטיבות ?
או אולי ההסתכלות שלי היא מוטעית ואני חושב יותר מידי קדימה - 609 הוא די והותר למתחיל ?

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

op6980 כתב:רב תודות חברים, אני מאוד מעריך את תשומת הלב והסבלנות.

שוכנעתי !
אינטרנט.

מה שנשאר להחליט זה מה ? (יש לי קצת בעיה מוסרית ללכת ולשגע מוכרון בחנות ובסוף להגיד לו "אני אחשוב על זה" ולקנות ONLINE) פה אני נסמך על נסיון המנוסים, ובהמשך, לרמקולים, אני אצטרך לשדך על פי טעמי האישי:
למה דווקא ONKYO 609 ? מה בו הופך אותו למתאים לי ?
דווקא חשבתי שאם ארצה לשדרג בעתיד ולהוסיף מגבר אנאלוגי (במידה ולא אהיה מסופק מתוצאות האודיו) אני אצטרך PRE-OUT, מה שהרסיבר הזה לא נותן.
מהן האלטרנטיבות ?
או אולי ההסתכלות שלי היא מוטעית ואני חושב יותר מידי קדימה - 609 הוא די והותר למתחיל ?
...
הכול פונקציה של כסף....נראה לי שאונקיו 609 די והותר למתחיל

ציון

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #16 

op6980 כתב:תודה חברים,

מה שמוביל אותי לציון,
אחריות ?

אור
...
לייזר סיטי נחשבים מאוד הוגנים ומבינים ענין. לגבי המחירים הכל נתון למשא ומתן מולם. מה שכן לעיתים שווה לשלם עוד קצת על מנת לדעת שיש לך גב מאחוריך, במידת הצורך ומי שמכיר אותם יודע, שאכן הם נותנים שרות מעל ומעבר.

לגבי ייבוא מחו״ ל למה לא כולם עושים? ישנן כמה סיבות
1.אנשים אוהבים ךראות ולמשש את המוצר
2. לאנשים אין נסיון ומפחדים לחייב אשראי בחנות וירטואלית
3. לא תמיד זה משתלם כי אין אחריות מקומית. עבור רכיבים יקרים ניתן להשיג חסכון של בין 30-50 אחוז שזה משמעותי ולדעתי מפצה על ענין האחריות. עבור מוצרים זולים יוצא הפרש קטן יותר, שלא תמיד מצדיק את אובדן האחריות.

בעיקרון ייבוא של רסיבר מחו״ל כרוך בתשלום מיסים של 34% על עלות המוצר+המשלוח ובנוסף עוד כמה שקלים לחברות השילוח.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #17 

epony כתב:לייזר סיטי חנות מצויינת עם אנשים מקצועיים. (Y)

חשוב לציין שהמחירים שראית באינטרנט אינם מחירים סופיים ושעם קצת מיקוח אתה יכול להוריד את המחירים בסכומים יפים מאוד, כך שאפילו אם אתה רואה רמקולים שציינתי שמתומחרים מעל 4,000 ש"ח (לא מבין איזה רמקולים אילו יכולים להיות כי כיוונתי לרמקולים במחיר של כ-2,500 ש"ח), אתה יכול בשקט לצאת מנקודת הנחה שבפועל הם יעלו לך פחות מכך. :wink:

לגבי יבואי אישי מחו"ל, ציון נגע בכמה נקודות חשובות, אבל ברשותך אחדד ואוסיף כמה משלי
1. חוסר ידע - לאנשים אין מושג שעלות יבוא אישי של מגברים (ומוצרים אחרים) מארה"ב - כולל שילוח, מסים וממיר מתח - יכולה להגיע גם ל-50% מעלותם בארץ!!

2. מחסומים פסיכולוגיים - היעדר אחריות על המוצרים משפיע על אנשים רבים בחסם מאוד גבוה ליבוא מחו"ל. קנייה באינטרנט בסכומים של מאות ואלפי דולרים מחנויות מקוונות שלא תמיד ברור מי עומד מאחוריהן היא עוד חסם משמעותי עבור הרבה אנשים... גם נושא תדרי החשמל מעסיק הרבה אנשים (שלא לצורך) ומוסיף עוד לחץ (מיותר) להחלטת קנייה שהיא כמעט אף פעם לא פשוטה (ראה בסעיף הבא...)

3. חוויית הקנייה - תחום הק"ב והאודיו/וידאו בכלל הוא תחום מאוד חווייתי מצד אחד, ומאוד מורכב מצד שני. לא סתם יש פה פורום כ"כ פעיל שחלק גדול מאוד ממנו מוקדש לשאלות טכניות ובקשות לייעוץ לקראת קנייה... כאמור, קניה באינטרנט מלחיצה הרבה אנשים, והצד השני של אותו המטבע הוא שאנשים רבים מעדיפים "לחוות" את המוצרים בחנות מתמחה ולדבר פנים אל פנים עם "אחד שמבין" לפני שהם מקבלים החלטה על הוצאה לא קטנה בכלל...

4. זמני אספקה - עוד סיבה שאנשים מעדיפים חנויות פיזיות היא לא רק שאפשר לראות ולשמוע את המוצר, אלא גם לקחת אותו הביתה מיד או תוך ימים בודדים. לעומת זאת, שילוח מוזל מארה"ב נעשה בדרך הים ולוקח 6-8 שבועות, בעוד ששילוח אווירי מייקר את כל העסק במשהו כמו $150-200 (תלוי במה בדיוק שולחים...)

בקיצור, אנשים מעדיפים לראות מה הם קונים, לקבל הסבר פנים אל פנים, לצמצם סיכונים (אמיתיים ומדומים), ולהקטין את משך הזמן שבין החלטת הרכישה ואספקת המוצר. תוסיף לזה את זה שאין להם מושג שהם יכולים לחסוך אלפי ש"ח בלי להתאמץ יותר מדי (האנשים הטובים בחברות כמו מאסטופ, USHOPS ו-TNT EXPRESS מטפלים בכל נושא השילוח, ביטוח, מסים וכיו"ב בשביל עמלה סבירה בסה"כ שלא פוגעת כמעט בכלל בכדאיות העסקה...) ותבין למה זה לא נפוץ כמו שזה צריך להיות (למרות שכאמור יש לא מעט אנשים שהולכים על זה ברגע שהם נחשפים ליתרונות של יבוא אישי מחו"ל בפורום זה או בכל מקום אחר)
...
אני מתפרץ פה לדלת פתוחה ואני יכול לחזק את כל מה שנאמר לגבי ייבוא מחו"ל. זה התחיל אצלי שמכרתי (ממש בטעות) את הרסיבר ימהה rxv620 הישן שלי ומצאתי את עצמי בלי כלום. התחלתי לחפש ואפילו דיברתי יותר מכמה פעמים עם היבואן (SG) לגבי דגמים אחרים. נתנו המלצה >> בדקתי ברשת, חיפשתי, קראתי המון חוות דעת וגם החבר'ה פה באתר מאוד עזרו לי. אפילו שלחתי כמה מילים לימהה ארה"ב עם כל מיני שאלות.
השוואתי אתרים והצעות ברשת ואפילו העליתי את הכל על אקסל. בסוף הזמנתי רסיבר הרבה יותר טוב ממה שתכננתי בהתחלה במחיר ממש מצחיק. מאוד חששתי מנושא התדר בארץ (ולמרות שכולם הרגיעו אותי אני עדיין חושש ועד שלא אשמע במו אוזני לא ארגע למרות שאני יודע שאצל אחרים זה עובד יופי...) נהניתי מכל תהליך הקנייה מ א ו ד !! והחוויה הייתה ממש כיפית. קניתי את המוצר בלי לשמוע אותו אפילו (כי ככה קניתי גם את הקודם שלי ולא מחליפים סוסים מנצחים)
הצעתי מחיר שאני מוכן לשלם בסוף המוכר הסכים, פתחתי חשבון paypal, שילמתי והחיוב יהיה רק כאשר המוצר יגיע לחברת השילוח (מסטופ). לגבי נושא המשלוח אתה מקבל מספר משלוח כך שבכל רגע נתון אתה יודע איפה החבילה נמצאת (כרגע שלי צריכה להגיע מחר למרכז השילוח - יומיים עבודה מרגע שהזמנתי) ומכאן מניח עוד שבוע עד שיהיה פה בארץ. נחסכו לדעתי יותר מ 1500-2000 שקל. עדיין הרסיבר שהזמנתי לא הגיע לארץ ונראה לי שאני הראשון שיהיה לו אותו פה - כיף :D
כרגע בודק לגבי רמקולים לשידוך וגם אותם נראה לי שאזמין מחו"ל - התמורה גבוהה יותר למחיר.
מה גם שהציפייה שהכל יגיע רק מעלה את החשק. בקיצור ולסיכום - אחלה של חווית קנייה.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

avihuli כתב: אני מתפרץ פה לדלת פתוחה ואני יכול לחזק את כל מה שנאמר לגבי ייבוא מחו"ל. זה התחיל אצלי שמכרתי (ממש בטעות) את הרסיבר ימהה rxv620 הישן שלי ומצאתי את עצמי בלי כלום. התחלתי לחפש ואפילו דיברתי יותר מכמה פעמים עם היבואן (SG) לגבי דגמים אחרים. נתנו המלצה >> בדקתי ברשת, חיפשתי, קראתי המון חוות דעת וגם החבר'ה פה באתר מאוד עזרו לי. אפילו שלחתי כמה מילים לימהה ארה"ב עם כל מיני שאלות.
השוואתי אתרים והצעות ברשת ואפילו העליתי את הכל על אקסל. בסוף הזמנתי רסיבר הרבה יותר טוב ממה שתכננתי בהתחלה במחיר ממש מצחיק. מאוד חששתי מנושא התדר בארץ (ולמרות שכולם הרגיעו אותי אני עדיין חושש ועד שלא אשמע במו אוזני לא ארגע למרות שאני יודע שאצל אחרים זה עובד יופי...) נהניתי מכל תהליך הקנייה מ א ו ד !! והחוויה הייתה ממש כיפית. קניתי את המוצר בלי לשמוע אותו אפילו (כי ככה קניתי גם את הקודם שלי ולא מחליפים סוסים מנצחים)
הצעתי מחיר שאני מוכן לשלם בסוף המוכר הסכים, פתחתי חשבון paypal, שילמתי והחיוב יהיה רק כאשר המוצר יגיע לחברת השילוח (מסטופ). לגבי נושא המשלוח אתה מקבל מספר משלוח כך שבכל רגע נתון אתה יודע איפה החבילה נמצאת (כרגע שלי צריכה להגיע מחר למרכז השילוח - יומיים עבודה מרגע שהזמנתי) ומכאן מניח עוד שבוע עד שיהיה פה בארץ. נחסכו לדעתי יותר מ 1500-2000 שקל. עדיין הרסיבר שהזמנתי לא הגיע לארץ ונראה לי שאני הראשון שיהיה לו אותו פה - כיף :D
כרגע בודק לגבי רמקולים לשידוך וגם אותם נראה לי שאזמין מחו"ל - התמורה גבוהה יותר למחיר.
מה גם שהציפייה שהכל יגיע רק מעלה את החשק. בקיצור ולסיכום - אחלה של חווית קנייה.
...
מסכים לכל מילה לגבי חווית הקניה (Y) (Y) (Y)

op6980 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אז ככה,
אני מנסה לבצע רכישה עם כתובת של MUSTOP,
מישהו יודע איך משלמים דרך PAYPAL נ-B&H ?

יש דרישה של B&H שהכתובת תהיה CONFIRMED - כלומר כתובת חיוב זהה לכתובת משלוח. האם ניתן לעשות זאת ב-PAYPAL ?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #20 

op6980 כתב:אז ככה,
אני מנסה לבצע רכישה עם כתובת של MUSTOP,
מישהו יודע איך משלמים דרך PAYPAL נ-B&H ?

יש דרישה של B&H שהכתובת תהיה CONFIRMED - כלומר כתובת חיוב זהה לכתובת משלוח. האם ניתן לעשות זאת ב-PAYPAL ?
...
שאתה משלם בפייפאל יש לך אפשרות להזין את כתובת המשלוח של ארצות הברית בעת תהליך ההזמנה.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”